Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucky - młody owczarek szkocki, porzucony przez własciciela, błąkał się około dwóch miesięcy. Bardzo przyjazny, lubi dzieci, koty, nieagresywny w stosunku do psów. Przed adopcją zostanie wykastrowany. Obecnie przebywa w Domu Tymczasowym
Kamila 507 384 974

Owczarek szkocki, samiec, młody, łagodny.

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nika28 napisał(a):
Przepiękne :loveu: :loveu: zakochałam się w Luckym :loveu::iloveyou::iloveyou:

Juz ma swoj watek na forum collie.
nika28 - collie merle to moja milosc :loveu::loveu:

Posted

Lucky- owczarek merle jest u mnie na Dt nie mogę dać gwarancji, że on jest młody, ale jeśli jest stary to chodził do dentysty bo na zębach zero kamienia, ząbki bielutkie:diabloti: Na moje oko to młody pies, na zdjęciach nie wygląda najlepiej, może to te siwe włosy przy pysku sama nie wiem.

Tutaj Lucky musi mieszkać, wiem, że to nie najlepsze miejsce a on tam cały czas skowycze ale probowałam zaprzyjaźnić wszystkie psy nic z tego nie wyszło, po prostu muszą być izolowane.:shake: Bardzo proszę o szybki dom stały . Bo pies się tam męczy nie jest nauczony zamknięcia
I jeszcze jedna fotka
http://

Posted

Problem Lucky zamknięty w kojcu cały czas szczeka czy to mu nie zaszkodzi? On nie szczeka na coś tylko chyba z tęsknoty, co robić nie wiem jak długo to wytrzymają sąsiedzi.
Obserwacje: Lucky nie załatwia się w kojcu więc jest szansa, że w domu tez nie będzie. Psiak próbuje sie bawić ale nie za bardzo mu to wychodzi, bardzo się boi za każdym razem gdy chciałam biec, uciekał wtedy ode mnie. Ma założoną obrożę nie próbuje jej ściągnąć ale na smycz reaguje biernym oporem. Uwielbia byc głaskanym, wywraca się natychmiast kołami do góry zamyka oczy i może tak leżec wieczność. Ma bardzo skołtunioną sierść na zadzie, z wierzchu tego nie widać ale w spodzie jest tragedia, oczywiście wszystko jest do naprawienia dla cierpliwego właściciela tym bardziej, że on uwielbia czesanie. Ogólnie pies bezkonfliktowy, przyjazny, bardzo szybko łapie kontakt posłuszny dzisiaj mu nadałam imie Lucky a juz na nie reaguje. Tylko domku brak. Nie wiem jak odbije się na jego psychice to zamknięcie:shake: Bardzo mnie to niepokoi.

Posted

merle musi mieszkać w takich warunkach - przynajmniej nie jest psem widmo jak do tej pory ;) Po tych gonitwach za nim po lesie - chciałabym go chociaż DOTKNĄĆ :D:D:D

Jesli Ula dostarczy go do weta- zostanie przebadany i bedzie ciachnięty - no i gotowy do adopcji. Szukamy domku PILNIE PILNIE żeby nie musiał być długo zamkniety w kojcu...

Mam wrazenie, że mieszkał na dużym podwórku - stąd strach przed zamknieciem - z smyczy nie zna po prostu.

Jak sobie przypomne te nasze biegi przełajowe....

Ula pisała , ze ludzie go odganiali, rzucali w niego kamieniami...

Posted

florida_blue napisał(a):
Ula pisała, że ma taką plamkę ....

Trzymam kciuki za sąsiadów, żeby wytrzymali :modla:

U collie szczegolnie u merle czesto spotykane ze nie tylko maja plamki na jednym oczku ale nieraz cale oko niebieskie lub obydwa w plamki.
I trzymamy :thumbs: za szybki domek i sasiadow.

Posted

Witamy z rana. Lucky całą noc szczekał, wył i trochę odpoczywał tak na zmianę a moje psy w domu mu wtórowały, ogólnie wspaniała noc:diabloti: Myślałam, że on się przyzwyczai do kojca ale chyba nic z tego, to musiało być tak jak mówi Florida on musiał do tej pory chodzić sobie luzem nie widziałam aby wszedł do budy, tylko do niej zaglądał. Jak go dzisiaj wypuściłam na ogród to inny pies skacze, bryka, zachęca do zabawy, niestety przed wyjściem do pracy znowu będzie musiał być zamknięty:shake:. To na razie tyle zdjęcia będą ale dopiero wieczorem jak wrócę z pracy.
A, pieseczek nie lubi suchej karmy, bierze w te swoje bielutkie ząbki i wypluwa:evil_lol:

Posted

ULKA12 ... mam dom z ogrodem dla tego merlakowego cuda. Karolina ma zadzwonic do Kamily w sprawie tego collaczka. To dziewczyna z naszego collakowego forum. Wlasnie dzwonila .... wszystko z florida dogadaly, z transportem nie bedzie tez problemu bo zaoferowal sie od nas z collaczkowego forum - Tomek ( mono)

Posted

Jeszcze zeby ruszyc z drugim collaczkiem .... tym rudym :placz: i wyciagnac go ze schronu .... dobrze by bylo gdyby od razu znalazl sie dom staly :multi:

Posted

HalinaM napisał(a):
Jeszcze zeby ruszyc z drugim collaczkiem .... tym rudym :placz: i wyciagnac go ze schronu .... dobrze by bylo gdyby od razu znalazl sie dom staly :multi:

No własnie tego rudzielaszka oferowałam dziś koleżance w pracy, ale okazało się, że ma w środę odbierać innego pieska ze schroniska po kastracji. Tak więc kolasek dalej szuka domku.

Posted

Lucky to cwany gość, zauważyłam, że on sam wchodzi do kojca i wszystko jest OK dopóki furtka jest otwarta gdy ją zamknę zaraz zaczyna się koncert:evil_lol:

Posted

Jesli uznacie za konieczne by sprawdzic domek to zaraz napisze do ULKA18 bo mieszka niedaleko karolaj ... ale po rozmowie z Karolina i jej zaproszeniem uwazam ze nie jest konieczna wizyta przedadopcyjna....ale to moje zdanie, kto uwaza inaczej to prosze o wypowiedz.