Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cekinka, to niech straz ejdzie do ciebie, pokażesz im dowod - te zdjęcie - jesteś swiadkiem, masz dowod, wiec powinni pojechac do nich i cos zrobic. Albo zglos to emir.........

Posted

Cekinek ma się dobrze, trochę rozrabia.
Dzis p. Marta zostawiła go samego bo poszła do sklepu. Pochowała wszystko co mógłby ściągnąc ale zapomniała o ubraniach w przedpokoju.
Niestety Cekinek to zauważył i troszkę się zabawił:evil_lol:

Ale ogólnie jest grzeczny. Ladnie się już załatwia na dworze. Jak Pani Marta szyje to on leży i od czasu do czasu przychodzi żeby go pogłaskała i potem idzie znów poleżeć.
Mimo, że był katowany przez dzieciaki nie ma do nich urazu.
Bardzo lubi wnuki p. Marty jak przychodzą to się bawi, jak usiądą na fotel to od razu pakuje się na kolana.

Jutro chyba będą zdjęcia:cool3:

Posted

super:multi:
tylko nad tymi kradzieżami trzeba jeszcze popracować:mad::evil_lol:
asiu czyli juz żadnej wpadki z siusianiem w domu nie było?:razz:

Posted

Beatko, to kwestia czasu :)

Asiaf, czekamy na foteczki! :multi: :loveu:

Doda, nie ma żadnych dowodów na to, że dzieciaki zabili tego psa, są tylko domniemania. Ja byłam świadkiem tylko jego bicia, nie zabicia.
Tak sobie pomyślałam... Gdyby EMIR postraszyła rodziców dzieciaków,
oni mogł by się domyśleć, że to ja ją nasłałam (wiedzą, że odkupiłam Cekina) i w efekcie coś zrobić mi lub moim psom (wiedzą, gdzie mieszkam). Dlatego uważam, że najlepiej było by postraszyć same dzieciaki karą pieniężną, którą musieli by spłacać rodzice (a oni boją się swoich rodziców, nawet boją się z nimi rozmawiać). I nie wiem, czy trzeba zaraz angażować w to EMIR, przecież ja równie dobrze mogę to zrobić, takich ścierw się nie boję. Dla lepszego efektu mogę przeprowadzić rozmowę z kimś dorosłym, jako z członkiem jakiejś organizacji.

Posted

Cekinka, jeśli z dzieciakami pogadać, to wolalabym zeby to zrobila emir. Dzieciaki ciebie znają, nie wiem czy naprawde sie przestraszą. Pogadaj z emir, moze emir pojedzie i 'ostro' pogada z dzieciakami, niech im powie ze jesli znowu podniosa reke na jakies zwierzatko to ich rodzice sie dowiedza i niech cos im tam powie.... Jednak wolalabym zeby emir tez pogadala z ich rodzicami, ale boisz sie, to nie wiem.. neich inne dziewczyny sie wypowiedza..

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Jeśli pogada z dzieciakami, to OK, ich się nie boję.

Może ktoś podać mi link do jej profilu?

do kogo? do emir? jesli ma nick emir to wejdz na liste uzytkownikow, znajdz emir i juz masz jej profil..

Posted

Doda, no przecież... :oops:

GameBoy, dokładnie o tym samym pomyślałam. Równie dobrze mogła bym nasłać na dziaciaki np. moją ciotkę, jako osobę z jakiejś organizacji.

Posted

Ale wiesz..jak Emir pokaże jakieś papierki to będzie lepiej,pozatym sądze,że Ona bardziej orientuje się co w takiej sprawie robić.Jeśli Ona by nie mogła się tym zająć to wtedy będziemy kombinować co dalej.
Na dgm ma nick EMIR i jest z Żabiej Woli pod Warszawą,ale ile dokładnie to jest od Halinowa to ja nie wiem.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Doda, no przecież... :oops:

GameBoy, dokładnie o tym samym pomyślałam. Równie dobrze mogła bym nasłać na dziaciaki np. moją ciotkę, jako osobę z jakiejś organizacji.

Takie drobne uwagi...

EMIR jeździ na interwencje w oparciu o uprawnienia Organizacji. Jest Osobą bardzo kompetentną. Wie co robi. Nie wywołuje sensacji swoim wyglądem.

Straż dla Zwierząt o ile mi wiadomo jest umundurowana...
Na interwencje wybierają się w pełnym oporządzeniu...
To poważne posunięcie. Straż (o ile coś zostanie ustalone) pojedzie do tych bachorów zapewne w mundurach... Cała okolica zauważy...

Decyzja jest Twoja Cekinko.

A Cekinek bardzo potrzebuje pomocy !!!
Dom mu niezbędny jak najszybciej !!!!

Prosimy o najdrobniejsze nawet wsparcie finansowe dla młodzieńca !!!

Posted

Takiego czegoś to się boję... skoro wszyscy to zauważą, to i ich rodzice napewno też... Może postraszę ich moją ciotką i będę miała na nich baczną uwagę?

Posted

[FONT=Georgia]Na prośbę Przyjaciela Koni tekst ogłoszeniowy dla Cekinka:[/FONT]

[FONT=Georgia]"Młody Cekinek. Kolejne ludzkie okrucieństwo. Pomocy !!!"[/FONT]

[FONT=Georgia]Włączamy odbiornik TV, pierwsze z brzegu wiadomości… Tragedia goni tragedię. [/FONT]
[FONT=Georgia]Oglądamy skrzywdzonych ludzi. Kamery pokazują zbliżenia ich twarzy, pełnych rys bólu i cierpienia. Wypadki, choroby, kataklizmy, przemoc, przestępstwa z morderstwami włącznie. Pochylamy głowy w zadumie, czasem odwracamy wzrok od ekranu lub wręcz przeciwnie, jak zahipnotyzowani chłoniemy z mocą gąbki cudzy dramat. Temu w większości poświęcone są wszelkie newsy.[/FONT]
[FONT=Georgia]To...jak swoista, specyficzna gloryfikacja dzieła człowieka, ono w większościprzypadków, stanowi siłę sprawczą wszelkiej podłości. [/FONT][FONT=Georgia]Tyle o ludziach. Na ofiarowanej im Ziemi nie są jednak sami. A może są ? [/FONT]
[FONT=Georgia]Tak właśnie przecież się zachowują ! Niepodzielni władcy otaczającego ich świata.[/FONT]
[FONT=Georgia]Gdzież w tym wszystkim miejsce dla innych, równie mocno czujących, [/FONT][FONT=Georgia]myślących i nie mniej cierpiących stworzeń ?[/FONT]
[FONT=Georgia]Im przeznaczono szary koniec łańcucha życia, a on rwie się, jego [/FONT][FONT=Georgia]poszczególne ogniwa skrapiane są przysłowiową krwią niewinności.[/FONT]
[FONT=Georgia]Jednym z takich ogniw, a raczej ogniwek jest młodziutki pies Cekinek.Przewrotne imię… Sugeruje, że błyszczy i życie usłano dla niego różami.[/FONT]
[FONT=Georgia]Szlak Cekinka wiedzie jednak po wybojach i wyłożony jest cierniami codziennej, marnej, zwierzęcej egzystencji.[/FONT]
[FONT=Georgia]To biedne stworzenie przeszło kilkumiesięczną gehennę w rękach młodocianych sadystów !To oni zafundowali mu wyrafinowany wachlarz (w ich mniemaniu) atrakcji…[/FONT]
[FONT=Georgia]Głód i katowanie - były zaledwie preludium... [/FONT]
[FONT=Georgia]Cekin był też topiony i w ramach zabawy rzucany pod przejeżdżające samochody ![/FONT]
[FONT=Georgia]Jakim cudem udało się psiakowi przetrwać [/FONT]
[FONT=Georgia]Bóg jeden raczy wiedzieć...[/FONT]
[FONT=Georgia]Widać, Cekinek miał przy sobie anioła stróża… [/FONT]
[FONT=Georgia]Irracjonalne to wytłumaczenie, ale trudno wyobrazić sobie inne. Jego poprzednik służący do takich „zabaw” nie miał tyle szczęścia…[/FONT]
[FONT=Georgia]Ci sami oprawcy pozbawili go życia ![/FONT]
[FONT=Georgia]Koszmar Cekinka w porę został dostrzeżony. [/FONT]
[FONT=Georgia]Jakimś ludzkim odruchem, ktoś z postronnych obserwatorów sytuacji, [/FONT][FONT=Georgia]zgłosił tragedię psiaka i został on odebrany z miejsca kaźni.[/FONT]
[FONT=Georgia]Psiak ma obecnie 9 m-cy. Urodą przypomina zdaniem jednych, mixa [/FONT]
[FONT=Georgia]gończego polskiego, zdaniem innych, pinczera średniego.[/FONT]
[FONT=Georgia]W całej tej historii ma to najmniejsze znaczenie.Istotą tej sprawy jest szybkie znalezienie domu dla Cekinka, takiego miejsca, które wkładem cierpliwości pomoże zapomnieć psu o minionym koszmarze.[/FONT]
[FONT=Georgia]Wycierpiał już wystarczająco !!![/FONT]
[FONT=Georgia]Zasługuje na to, by los powtórnie przetasował karty, a jemu trafił się jocker. [/FONT][FONT=Georgia]Niezwykle łagodny Cekinek jest spragniony ludzkiej miłości, czułości, a co zdumiewa, [/FONT][FONT=Georgia]wciąż ufający ludziom !!! [/FONT]
[FONT=Georgia]Zasługuje na swoją szansę. Czy ona jednak się pojawi ?[/FONT]
[FONT=Georgia]Czy czyjeś serce, poruszone historią Cekinka, zechce drgnąć ?[/FONT]
[FONT=Georgia]Piasek w klepsydrze psiaka przesypuje się niestety zatrważająco szybko.[/FONT]
[FONT=Georgia]Wyrwany ze szponów szaleństwa ludzi, trafił do płatnego domu tymczasowego. [/FONT][FONT=Georgia]Niestety stan funduszy na jego utrzymanie bliski jest zeru… [/FONT][FONT=Georgia]Co potem ?[/FONT]
[FONT=Georgia]Błagamy o pomoc, o dar ludzkiego serca dla Cekinka !!![/FONT]

[FONT=Georgia]Jeśli pomoc nie nadejdzie natychmiast, pies nie będzie miał gdzie się podziać. [/FONT]
[FONT=Georgia]Tak zacznie się drugi akt jego tragedii ![/FONT]
[FONT=Georgia]Nie pozwólmy na to !!! [/FONT]

[FONT=Georgia]Osoby zainteresowane losem psiaka, chętne włączyć się w pomoc, [/FONT][FONT=Georgia]skłonne do adopcji (na co Cekin czeka najbardziej)[/FONT]
[FONT=Georgia]proszone są o kontakt z Panią Małgorzatą, dzwoniąc na numer 609776794.[/FONT]

Posted

Cekinka13* napisał(a):
majqa, opis wymiata! Po prostu powalający, dziękuję! Masz talent pisarski, wiesz?!

:oops: :oops: :oops: Niech tylko tekst się przyda (przełoży na domek), a nie pozostanie jedynie zlepkiem fajnych słów. 3mam kciuki. Buźka Cekinko!:lol:

Posted

Majqa - bardzo dziękujemy w imieniu własnym i Cekinka !!!!

Cekinko - Majqa wie... I my wiemy - ma talent ! Każdy Jej tekst powala...

Prosimy o wstawienie tekstu do ogłoszeń ! Oczywiście do tych, w których tak długi tekst się zmieści.

I wieczorową porą prosimy kolejny raz o wsparcie i pomoc w szukaniu domu dla Cekinka !!!

Posted

Na pierwszą!!!

Cekin ma ogłoszenia, które są wymienione na pierwszej stronie, proszę również o inne ogłoszenia! Ja wieczorem probię trochę nowych.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...