Nicka* Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Powiem, tak, to jest typowy dom na wsi, pies byłby trzymany na łańcuchu ( :( ) Najlepiej zacytuje.... Powiem ci szczerze jak to wygląda tam zawsze (bywałam tam często jako dziecko więc znam ten dom od podszewki): 1. wujek trzyma (niestety jak to zazwyczaj na wsiach polskich jest) psa na łańcuchu (też ubolewam nad tym ale ilekroć go prosiłam o kojec, to mówił że to gorsze niż łańcuch, bo pies się czuje jak więzień za kratami); 2. wieczorami pies jest spuszczany, żeby sobie pobiegał i pobrykał; 3. zimą niestety nie jest zabierany do domu, bo "pies na wsi jest po to, aby pilnować obejścia" ale za to ma wyścielaną budę w środku i ocieplaną na zewnątrz słomą i jakimiś płachtami, czy workami, żeby sie ta słoma trzymała; 4. zawsze dostaje ciepły posiłek (coś w rodzaju zupy/kaszy/resztek mięsa z obiadu) - o wodzie nie muszę wspominać, aaa, wieczorami po dojeniu dostaje mleko od krowy (wszystkie psy u rodzinki były od małego tak uczone). Wiesz, ja tam spędziłam dzieciństwo, to dom rodzinny mojego taty, a teraz mieszka tam jego siostra ze swoją rodziną i "odszedł" im Czarny, więc pytali mnie czy ktoś ze znajomych nie ma do oddanialTak to wygląda.... idealny domek to nie jest, ale informuje, że taka opcja jest...
Selenga Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='Cekinka13*']Mogę prosić o bannerek dla Cekina?? :) Coś w tym stylu: "Młody, katowny Cekin szuka DT lub DS" Dopiero dzisiaj trafiłam na wątek. Na szybko banerek:
Doda_ Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Hmm.. nie wiem czy to dobry pomysl - z tym domkiem we Wroclawiu.. Ale dlaczego pies ma byc na lancuchu? a nie moze mieszkac na dworze - nie na lancuchu? Moze sprawdźcie domek.. // dlaczego nie moge pisac p s i a k ? -> ****k :hmmmm:
Aleksandra59 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Przepraszam, nie bylo mnie na wątku Cekinka dawno :oops: A moje wizyty w lecznicy są teraz związane z chorobą kocurka, który był u mnie na DT, niestety Pan Kot jest bardzo chory :-( Mogę sfinansować pobyt Cekinka w lecznicy przez kolejnych kilka dni, ale Cekinek jak najszybciej powinien znaleźć DT a najlepiej DS. Nie wiem dlaczego, ale to co pisze Nicka* o wiele bardziej mi odpowiada niż to co teraz przeżywa Cekinek. Możecie mnie zbanować - proszę bardzo, ale nawet łańcuch połączony z troską o zdrowie i wybieganie psa jest zdecydowanie lepszy niż SIEDZENIE W KLATCE WYSTAWOWEJ. A teraz jest takie życie Cekinka - ja gdybym była na miejscu Cekinka wybrałabym "łańcuch". Tak w desperacji napisałam.
_beatka_ Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 co jak co ale cekin na lańcuch się nie nadaje!! to pies który potrzebuje bardzo duzo ruchu!i kontaktu z ludźmi jak nikt nie zwracal na niego uwagi w lecznicy to zacząl niszczyć, na wsi pies który z nudów poluje na kury itp jest...wieszany na drzewie... więc dla mnie sprawa jest jasna... porobiłam mu nowe ogłoszenia, konieczne jest allegro, z tragicznym tekstem i jeszcze raz plakaty i ogloszenia!!
Cekinka13* Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Selenga, dziękuję za bannerek! :loveu: Aleksadra, dziękuję Ci przeogromnie za sfinansowanie tych kilku dni!!! :loveu::loveu: Co jak co, ale Cekina nie oddam na łańcuch, w życiu!!! Jestem przeciwniczką trzmania psów na łańcuchach! Odpada!
Inez de Villaro Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 ja mieszkam na wsi i ŻADNEGO !!!! z psów tutaj ogłaszanych nie dałabym nikomu z mojej wsi, NIKOMU...na wsi stosunek do psa jest....sami wiecie jaki...nigdy nikomu z mojej wsi nie zaoferuję żadnego psa...choć często sie dopytują szczególnie o bulwy...bo moja im sie podoba mam przeczucie ,że Cekin tam długo nie pożyje.... wiem wiem...łatwo jest mówić...ale co z nim będzie? czy taki dom jest lepszy niz żaden? nie wiem naprawde nie wiem...
_beatka_ Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 zgadzam się! na wieś psa się nie daje i tyle! nie po to się go ratowało od sadystycznych bachorów gdzie chociaż mógl luzem biegać żeby teraz dać go na łańcuch... on sobie nie poradzi, to dziecko...
Hotel KADIF Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Inez de Villaro napisał(a):ja mieszkam na wsi i ŻADNEGO !!!! z psów tutaj ogłaszanych nie dałabym nikomu z mojej wsi, NIKOMU...na wsi stosunek do psa jest....sami wiecie jaki...nigdy nikomu z mojej wsi nie zaoferuję żadnego psa...choć często sie dopytują szczególnie o bulwy...bo moja im sie podoba mam przeczucie ,że Cekin tam długo nie pożyje.... wiem wiem...łatwo jest mówić...ale co z nim będzie? czy taki dom jest lepszy niz żaden? nie wiem naprawde nie wiem... Zgadzam się z Tobą w 100%!!!!!!!! Mojej babci pies przeżył 19 lat ... przy budzie (spuszczany na noc - ma pilnować i już :angryy:) .... na łańcuchu, karmiony chlebem przebełtanym z mlekiem ...od czasu do czasu żywiony kośćmi z mięsem!!! Nigdy nie szczepiony i z chorobą skóry!!! Nie skazujmy na taki los Cekina!!! :shake: Coś wymyślimy!!! :-(
Doda_ Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 wiem, ale na wsi ludzie są rozni - milosnicy i niemilosnicy zwierzat, ale nie rozumiem, dlaczego pies ma zyc na lancuchu? Maja brame? Moglby normalnie biegac w ogrodzie..?? DIF - niestety, tez cos o tym wiem. Rodzina na wsi tez trzyma psa na lancuchu, karmiony resztkami ze stolu... :( Ale ludzie są rozni, pewnie juz czytalas, jakim wspanialym czlowiekiem byl moj pradziadek - jego pies nie znal ani kaganca, ani smycz ani lancuch, pradziadek traktowal go jak czlowieka, tak bardzo dbal.. a mieszkal na wsi.. Lancuch mi sie nie podoba, ale ciekawi mnie dlaczego Ci ludzie z Wroclawia skazuja psa na lancuch, czemu pies nie moze biegac normalnie w ogrodzie jak inne psy ??
polciuaa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ja popieram nie dawanie psów na lancuch,ale czasami na wsiach psy maja naprawde dobre warunki.Niektore sa zamykane w kojcach,ale jednak maja czeste wybiegi i sa dobrze odzywiane.A niektore w ogole biegaja ciagle luzem po podworku itp. Doda_ -tak,chodzilo mi o ten watek na Okrzei1 ale musialam poprostu najpierw poszukac tego adresu bo nie pamietalam.;pp
Doda_ Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 dogomanka_ napisał(a): Doda_ -tak,chodzilo mi o ten watek na Okrzei1 ale musialam poprostu najpierw poszukac tego adresu bo nie pamietalam.;pp spoko ;) potrzebujesz jakis kontakt do tej pani czy nie?
mysza 1 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Prawda jest taka Cekin nie nadaje się ani do budy na łancuch ani do lecznicy. Doda podaje cały czas adres do hotelu- znowu zero reakcji- nikt nie zadzwonił. Dlaczego? Zamiast finansowac lecznicę lepiej płacic hotelowi. Cekin bardzo się męczy- siedzi ponad 20 godzin w malutkiej klatce- to jest naprawdę dla tak młodego i żywiołowego psa nie do przyjęcia. I taka pomoc to jest żadna pomoc. Co trzeba zrobić: - zebrac deklarację wpłat na wątku, moze ktos zechce dorzucic sie do hotelu - poszukać pilnie miejsc w hotelach (telefony) - poszukac transportu np na wątku transportowym, jesli Warszawa to pomożemy - allegro, o którym pisala Beatka - szukać, pytać, sprawdzic wąteki na dogo, moze ktoś szuka takiego psa Działać. Moze są osoby, które mają wakacje- mozecie ten czas wykorzystać na taka pomoc.
Cekinka13* Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Dzisiaj dzwonię do p. Małgosi w sprawie DT! Jak nie wypali, to bierzemy się za hotelik w Sosnowcu!
enia Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Może dziewczyny z Ostrowii mają pod Wawą jakiś wolny hotelik? coś mi sie kołacze Szymanów lub Teresin ale ja nie mam namiarów.......
Doda_ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jeśli Cekin będzie w Sosnowcu, to będę do niego jeździć i wyprowadzać na spacerki. Hotelik - doba 20,- ale niech ktos z panią pogada, moze uda sie i spuści cene do 15,- albo 10,- jak ktoś bedzie mogl zadzwonic to podam nr tel ja niestety jetsem osoba nieslyszaca i nie moge zadzwonić
Selenga Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 czy ktoś już mu robi allegro? jeśli nie, to ja mogę go wystawić
emilia2280 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 oo. co Cekin robi w klatce? i jak pomóc? czy sá juz jakies deklaracje?
asiaf1 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 osobiście odradzam wysłanie Cekinka na wieś na łańcuch, czym różni sie siedzenie w klatce od siedzenia na łańcuchu-i wjednym i w drugim przypadku pies nie ma swobody ruchu. Beatka odpowiedziałam na priwa -jeśli nie Legionowo to jest jeszce Otwock-Mysza1 wie wszsytko bo gadałam z nią przez telefon
polciuaa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Doda_ napisał(a):spoko ;) potrzebujesz jakis kontakt do tej pani czy nie? Nie,nie potrzebuje.;P Moja znajoma trzyma tam ps.ia.ka.;P Ja się kiedyś z chęcią wybiore z kimś na dluuugi spacer z Cekinkiem.;]
Cekinka13* Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Dziewczyny... cholera!!! Telefon wpadł mi do basenu!!! :angryy: :angryy: Ale jestem na siebie wściekła!!! Teraz muszę czekać na naprawę, w ostateczności na nowy tel!!! :angryy: Nie mam z czego zadzwonić do p. Małgosi w sprawie DT ani do hoteliku w Sosnowcu! Mógłby ktoś wykonać tel do p. Małgosi w sprawie DT a jeżeli nie wypli, to też do hoteliku? Proszę! Nie ma czsau! Selenga, Cekin ma allegro. Emilia, tak, Cekin siedzi w klatce w lecznicy w Wilanowie, teraz szukamy mu DT, który prawdopodobnie znalazła p. Małgosia z lecznicy. Jeśli to nie wypali, pozostaje nam hotelik w Sosnowcu! Deklaruje ktoś pomoc finansową na hotelik???
Nicka* Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Spokojnie... chciałam tylko poinformować, że jest taka opcja, bo obecnie sytuacja Cekinka nie jest różowa... a dziewczyna gwarantowała, że źle by nie miał. Sama wolałabym, aby trafił do jakiejś rodzinki na przedmieściach, miał dużo ruchu, zabawy i szkolenia, dlatego szukam dalej... Tak czy siak trzeba go zabrać z tej klatki....
_beatka_ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 słuchajcie, nie ma co dywagować na wątku pies nie ma czasu, jest kochany, jak najbardziej adopcyjny i nie wolno nam dać go na łańcuch, nie po tym co przeszedł! asiaf1 ma tymczas wolny za 300zl plus koszt karmy dlatego zamiast się sprzeczać proponuję napisać kto ile może wpłacić miesięcznie?? bardzo proszę o konkretne deklaracje!!! ja dam 70zl miesięcznie kto jeszcze się dorzuci?
_beatka_ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Cekinko zmień proszę tytuł wątku napisz że pilnie potrzebne są deklaracje wpłat na hotel!!
Recommended Posts