Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i jestem...

Zawiadomiłam sąsiadkę, aby łapała czarnego szczeniaka, jak takowego zobaczy. Dostałam odpowiedź:
"Czarny szczeniak? Lata tu taki, dzieciaki się na nim wyżywaj." :angryy: :angryy:

Szukałam psiaka po okolicy. Niestety go nie znalazłam, więc poszłam zobaczyć przez siatkę, czy pies nie jest u tych dzieciaków na podwórku. Nie było go, za to były te dzieciaki. Zawołałam ich, ale uciekli do domu. Potem udałam się w stronę swojego domu, a oni zwyszli i zaczeli rzucać we mnie kamieniami :stupid:. Krzyknęłam, żeby przestali i podeszli do mnie, bo mam sprawę. No i podeszli... Powiedziałam, że moja znajoma widziała tego psa i bardzo jej się spodobał, że chciałaby go od nich odkupić. Powiedzieli, że chcą 40 zł, że nawet teraz mogą go wyjąć z domu (GameBoy, pies jednak jest przyzwyczajony w domu!). Powiedziałam, że może przyjdę za kilka dni, dam kasę i wezmę psa. Zgodzili się. Spytałam się na koniec, czy to pies czy suczka. Pies... No i poszłam do domu....

Jak myślicie, dać im kasę? Hm, ja myślę, że tak, byśmy mieli psa od ręki, nie trzeba byłoby latać za nim po całym Halinowie... Tyle, że ja jestem niepełnoletnia, nie pracuję, a co za tym idzie - nie zarabiam, w tej chwili nie mam też żadnych rzeczy na bazarek... Mogę jednynie 2 dychy dać! Cioteczki kochane, mogłybyście się złożyć, bazarki porobić...? :modla:

Ale najpierw trzeba ten cholerny DT znaleźć!!! :-(

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cekinka, Ty jesteś wspaniala, dzielna dziewczyna, wiesz o tym??

Ja na twoim miejscu bym rzucila sie na nich :oops::oops::oops:

Myśle, ze najlepiej bedzie, jak dasz im kasę, wezmiesz psa... To najlepsze wyjscie.. Niz latanie za psiakiem po Halinowie..
kto da kawalek miejsca dziecku/szczeniakowi/????? A wiesz moze ile ma miesiecy ten psiak?

Posted

Cekinka rozmawiałaś z rodzicami?? moze oni będa mieli pomysl co zrobic z nim.. A jakie ty masz pieski?? te agresory

/w jakim wieku sa te glupie dzieciaki?/

Posted

Doda_ napisał(a):
Cekinka, Ty jesteś wspaniala, dzielna dziewczyna, wiesz o tym??

:oops:

Doda_ napisał(a):
Ja na twoim miejscu bym rzucila sie na nich :oops::oops::oops:

Wiesz, strasznie mnie korciło, żeby to zrobić... :angryy:

Doda_ napisał(a):
A wiesz moze ile ma miesiecy ten psiak?

Na moje oko gdzieś 7- 8 msc.

Doda_ napisał(a):
Cekinka rozmawiałaś z rodzicami?? moze oni będa mieli pomysl co zrobic z nim.. A jakie ty masz pieski?? te agresory

Rozmawiałam, rozmawiałam... niestety nie mają pomysłu...
Mam owczarka podhalańskiego i pekińczyka... ledwo co siebie na wzajem tolerują, a co dopiero obcego psa... :shake: Więc odpada...

Doda_ napisał(a):
w jakim wieku sa te glupie dzieciaki?

Jest ich kilka, nawet nie wiem ile :lol:. 8- 13 lat...

Posted

dziewczyny tymczasow potrzeba na kazdym watku
pogadam jutro ale nawet jak dziewczyna go wezmie - trzeba bedzie psa zaszczepic a to ponad 100, odrobaczyc i kupic karme

za co?

Posted

GameBoy napisał(a):
trzeba bedzie psa zaszczepic a to ponad 100

O,mamo,co tak drogo????U nas,w Przemyślu,za 100 to by całą profilaktykę zrobił...No bo tak:
wścieklizna-15zł
choroby zakaźne-30zł
odrobaczenie-od 2zł za tabletkę,w zależności od środka i wagi zwierzaka
odpchlenie-ok.10zł...
Razem ok.60-80zł...

Posted

Koszmar...:shake: Pewnie dlatego,że Warszawa...Duże miasto i ludzie bogatsi...:oops: U nas pewnie nikt by szczeniaka za taką kasę nie zaszczepił,nawet na te ceny narzekają,że za drogo...

Posted

[quote name='Cekinka13*']Rozmawiałam, rozmawiałam... niestety nie mają pomysłu...
Mam owczarka podhalańskiego i pekińczyka... ledwo co siebie na wzajem tolerują, a co dopiero obcego psa... :shake: Więc odpada...

Rozumiem a myślalam ze masz tylko PEKIŃCZYKI:oops: a tu slysze ze tez owczarka podhalańskiego..

Jest ich kilka, nawet nie wiem ile :lol:. 8- 13 lat...

:mad::mad::mad: Dobrze ze chcą tylko 40 zl a nie kilkaset...

Posted

U nas bezdomne psy wet szczepi prawie o połowę taniej :). Wpadnę jutro do niego, zapytam się, ile by to kosztowało... Potem wezmę się za robienie bazarków, zdobyłam już trochę rzeczy. Liczę też na jakieś małe bazareczki od kochanych cioteczek... :cool3:

GamyBoy, zapytaj się proszę tej dziewczyny jutro o tymczas. Dzięki! :loveu:

Posted

Cekinka, w nocy dogomaniacy śpią, dlatego nikt nie zagląda ;)

Najpierw musimy znaleźć DT, wtedy pomyślimy jak uzbierać te 40,- dla dzieciaków..

Posted

Macie rację, dziewczyny.

Myślę, że już teraz trzeba zacząć zbierać kasę na szczepienia, odpchlenie i odrobacznie psiaka. Znajdzie się jakaś dobra cioteczka, co zrobiłaby jakiś mały bazarek? :modla::modla:

Miałam pójść dziś do weta i zapytać, ile muszę zapłacić za szczepienie bezdomnego psa- podobno psom do adopcji jest u nas w lecznicy obniżana cena za szczepienia. Niestety było zamknięte...
DIF, masz może nr telefonu do naszego weta?

GameBoy miała zapytać się dzisiaj o DT dla psiaczka. Mam nadzieję, że wypali.

Tak sobie pomyślałam... może damy psiakowi jakieś imię? :loveu: Dżeki jest ładnie? ;)

Posted

Postaram się zrobić jakiś bazarek.

Najgorsze jest to, że uratujemy tego psiaka, a niedługo dzieciaki mogą męczyć innego :/

No ale, jak to Poker ma w podpisie: Ratując jednego psa nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa.

EDIT: Ooo, gdyby psiak nazywał się Cekin to super by pasowało ;) swoją drogą fajne imię.

Posted

jestem_wredna - ja tez mam taki podpis :eviltong: zobaczymy, czy dzieciaki wezma nastepnego psiaka..

Cekinka - a nie mozna powiadomic o tym np fundacji? o tym, ze dzieciaki mecza, zabijaja psow/kotow i nie tylko?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...