przyjaciel_koni Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Cekinek przypomina o sobie !!!! Naprawdę pilnie potrzebuje domu !!!! W tej chwili najbardziej potrzebna mu pomoc finansowa !!! Marzeniem Cekinka są stałe deklaracje !!!! Tyle psiaków poszukuje domu... I prosimy o intensywne ogłaszanie !!!! Beatko - nowy tekst do Allegro będzie niedługo. Jak Majqa nam wstawi - trzeba będzie podmienić. Cekinek to fajny psiak. Musi się jeszcze sporo nauczyć, ale ma duży potencjał. Jest grzeczny. W samochodzie nie sprawia problemów (oprócz choroby lokomocyjnej). Chodzi po schodach - a wierzcie mi, że to naprawdę pozytyw ! (kilka psów już musiałam po nich wnosić...). Wsiada też bez protestów do windy ! (też bywało, że psy nie wchodziły same...) Biorąc pod uwagę, że nigdy przedtem nie miał zapewne z takimi sytuacjami do czynienia - to naprawdę mądry pies - dobrze oceniłaś Cekina Beatko ! Cekinko - zadano mi wczoraj pytanie, co zamierzacie zrobić ze sprawą tych "sadystycznych dzieci". Coś chyba sugerowała Oktawia, jeśli się nie mylę ? Może by do tej kwestii powrócić ?
polciuaa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Tym wybrykom natury nie może to ujść na sucho.!:angryy: Trzeba to gdzieś zgłosić..tylko gdzie.?W kwestii prawa nie znam się już totalnie.:(
Cekinka13* Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Jasne, że trzeba coś z tym zrobić. Obawiam się jednak, że nie ma żadnych dowodów na to, że znęcają się nad zwierzętami, więc nie możemy nic im zrobić. Może by ich czymś postraszyć... tylko czym?
GameBoy Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 moze ktos sie tam do nich wybrac? lub przedzwonic? przeciez przez tel moznaby tak ich pouczyc, ze mamy ich na oku....
evita. Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ogłoszenie Cekinka na adopcje.org: http://www.adopcje.org/adopcja15090.html
Doda_ Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Cekinka, masz zdjęcie tego zabitego psa? Pokaż emir. Czy dzieciaki wiedzą gdzie Ty mieszkasz? Lepiej zebys tam nie chodziła, bo rodzice dzieciaków /to pijacy?/ będa mieli pretensje i nie wiadomo co im do głowy przyjdzie... No chodzi mi o to, ze jak dowiedza się ze to ty zglosilas ta sprawe. Zgłos to emir, proszę.. teraz pelno psow blakaja sie, dzieciaki zlapia i beda krzywdzic..
Cekinka13* Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Wiedzą, gdzie mieszkam, ale nie boję się ich rodziców! G..... mi zrobią!!! :angryy:. Nr tel napewno mi nie podadzą, jestem pewna. Ale mogę ich sama postraszyć. Tylko czym? Evita, dzięki za ogłoszonko! :loveu:
GameBoy Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 wlasnie tez sie boje tego, zeby to sie na cekince nie odbilo...
_beatka_ Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 cekinko Ty sama tam nie chodź, jak gówniarze są zdolne do zabicia psa to na pewno nie będą miały oporów prze zrobieniem krzywdy Tobie! zgłoś to emir, ona się tym zajmie evita dziękuję za ogłoszenie:loveu:
Doda_ Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Cekinka13* napisał(a):Wiedzą, gdzie mieszkam, ale nie boję się ich rodziców! G..... mi zrobią!!! :angryy:. Nr tel napewno mi nie podadzą, jestem pewna. Ale mogę ich sama postraszyć. Tylko czym? Evita, dzięki za ogłoszonko! :loveu: Ty ich postraszyć?? Nie żartuj.. Nie rób tego.. Nie proś o tel, o nic nie proś! Mówię Ci, zgłos tą sprawe do EMIR i siedz w domu /kuruj se!/.. Proszę, tylko nie idź do nich, i nie strasz.. Póżniej będziesz zalowac. Może i nic tobie nie zrobią, a twoich rodziców? Psów? Pomyśl tez o nich.. Łatwo iść i postraszyć a pózniej zalowac bedziesz.. Nie wiadomo do czego są zdolni rodzice tych dzieciaków.. :shake: Najważniejsze ze Cekinek jest juz bezpieczny, teraz sprawe zglos emir, nie czekaj tylko zglos jak najszybciej bo za niedlugo znowu bedziesz musiala szukac domku dla nastepnego psiaka od tych dzieciakow
GameBoy Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Cekinko dobrze dziewczyny prawia, nie wybieraj sie tam sama!
Inez de Villaro Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Cekinko, takie dzieci może Tobie nic nie zrobią, ale mogą np. potruć Twoje zwierzęta, jesli wiedza , gdzie mieszkach...pomyśl o tym
Doda_ Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Idę spac, Cekinko, pamietaj: NIE IDŹ DO NICH. Sluchaj nas. Nie tylko ja ale wszystkie dziewczyny maja racje. Dobranoc, pamietaj :mad::mad::mad: I jeszcze dzis albo jutro zglos sprawe emir, nie czekaj.
Martulinek Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Może zgłosić do Straży dla Zwierząt - Zwierze nie jest rzeczą. To Patrol Interwencyjny Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami w Polsce. Właśnie przeczytałam o tym we wczorajszej gazecie. Oni interweniują w przypadkach wykrycia znęcania się nad zwioerzętyami, łamania ich praw, naruszania Ustawy o Ochronie Zwierząt, czyli zawsze kiedy narażone jest zdrowie i bezpieczeństwo zwierząt. Misją Straży jest praca na rzecz etycznego traktowania zwierząt poprzez min. egzekwowanie istnijącego prawa i zwalczania niehumanitaenego traktowania. www.strazdlazwierzat.com.pl
agatkia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Nic nie kumam z tej strony Straży dla zwierząt. Pod jaki nr miałabym dzwonić, jeżeli moje zgłoszenie będzie dotyczyło przypadku na terenie trojmiasta??
GameBoy Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 agatkia napisał(a):Nic nie kumam z tej strony Straży dla zwierząt. Pod jaki nr miałabym dzwonić, jeżeli moje zgłoszenie będzie dotyczyło przypadku na terenie trojmiasta?? ta organizacja obemuje tylko Wawe? moze zadzwon i zapytaj co z 3miastem
agatkia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 No, własnie jest informacja, ze mają odziały w kilku miastach, m. in. na terenie trójmiasta. Ale nr telefonu brak. Moze trzeba dzwonic do warszawy do odziału gł. a oni już powiadamiają konkretną jednostkę. Spróbuje sie dowiedzieć po weekendzie.
KWL Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 W trójmieście to macie OTOZ Animals. Też podejmują interwencje. 0( 58 )-556-43-73
Cekinka13* Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Załóżmy, że dzwonię do TOZu lub innej organizacji, no i przyjeżdżają. Dzieciaki nic nie wiedzą, rodzice oczywiście też nie. Nie zabili żadnego zwierzęcia, nie znęcali się nad żadnym bezdomnym psem, jakieś żarty po prostu. Świadków też żadnych nie ma (oprócz mnie), dowodów również. W świetle prawa wygląda to tak, że nie można nic im zrobić, ew. postraszyć konsekwencjami. I właśnie nad tym pomyślałam. Może nasłać by na nich EMIRową, aby postraszyła ich rodziców (ew. dzieciaki, jeśli nie będzie rodziców [dzieciaki się ich boją]) konsekwencjami pieniężnymi (cierpią na brak kasy). Co o tym myślicie?
Olena84 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Jakby te straszenie dzieciarni coś dało byłoby super, ale Ty Cekinka (właśnie pisząc to zauważyłam, że Ty i Cekin to to samo imie:)- udana jestem czasami:)), nie szalej tak, żeby Ci nic nie zrobily. Szkoda, że na dogo nie ma jakis napakowanych dresiarzy, wysłałybyśmy ich:)
Recommended Posts