Cekinka13* Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Mam nadzieję, że plakaciki coś pomogą. :) Podniosę Cekina i idę :sleep2:!
Hotel KADIF Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Dzieeeń dooobry!!! :loveu: Wstawać leniuchy!!! :mad:
Cekinka13* Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 paros napisał(a):Cekinek ma już ogłoszenia w necie :lol: Dzięki wielkie, Paros! :loveu: A możemy prosić o linki? ;)
Doda_ Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 DIF napisał(a):Dzieeeń dooobry!!! :loveu: Wstawać leniuchy!!! :mad: Ja leniuchem nie jestem, wstałam po 5 :diabloti: Tylko do netu nie weszlam :diabloti:
magda z. Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 no i jak sprawa wygląda, bo ja tylko na chwilę weszłam?
Hotel KADIF Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Doda_ napisał(a):Ja leniuchem nie jestem, wstałam po 5 :diabloti: Tylko do netu nie weszlam :diabloti: :scared: Ja wstałam o 6..... :eviltong:
Wet-siostra Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 hi...ja wstałam 9.30,a co se będę spania żałować...:evil_lol: :eviltong:
Cekinka13* Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Ja wstałam o 9 :eviltong: :cool3:. [quote name='magda z.']no i jak sprawa wygląda, bo ja tylko na chwilę weszłam? Magda, Cekin jest obecnie w lecznicy w Wilanowie. Ma tam 7- 9 dni. Jeżeli do tego czasu nie znajdziemy mu innego DT lub DS, trzeba będzie płacić za dobę 30 zł, ponieważ lecznica nie da rady finansowo. Lavinia, pytał ktoś o Cekina?
lavinia Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Nikt nie dzwonił w sprawie Cekinka... a ja mam następujące przemyślenia - wczoraj i dzis byłam w lecznicy, rozmawiałam z dr Małgosią - nie da się ukryc, ze Cekin sie męczy - on jest młodym, zdrowym psiakiem, któremu potrzeba mnóstwo ruchu. W lecznicy wychodzi na krótki spacer 3 - 4 razy dziennie, tylko na smyczy - nie ma okazji do biegania. Wraca do lecznicy i płacze.....ma tam posłanie w pokoju socjalnym, ale poniewaz skacze i domaga się uwagi jest przywiazany do kaloryfera smyczą. Bardzo rozpacza i głośno płacze...... Uważam, że należy mu szukać DT lub hoteliku z terenem, gdzie mógłby swobodnie biegać. To nie jest pies domowy, przyzwyczajony do przebywania w jednym miejscu przez cały dzień. Poza tym jest młody, ma mnóstwo energii. Osoby, które go wyprowadzają, wracają zmęczone ze spacerów, a Cekin nawet nie wywala jęzora - on mógłby siedzieć na dworze cały dzień. Dr Małgosia zna kogoś, kto mógłby ewentualnie dać DT Cekinkowi - proszę zadzwońcie do niej ( dr Małgorzata Ściskalska ) do lecznicy i porozmawiajcie o tym, dobrze ?
Inez de Villaro Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Lavinia, czy pieniądze na szczepienie Cekina przyszły wczoraj???Ty jesteś tam codziennie, możesz mieć oko na to?
lavinia Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 właśnie jadę do lecznicy, sprawdzę to i dam Ci znać
magda z. Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Cekinka13*']Ja wstałam o 9 :eviltong: :cool3:. Magda, Cekin jest obecnie w lecznicy w Wilanowie. Ma tam 7- 9 dni. Jeżeli do tego czasu nie znajdziemy mu innego DT lub DS, trzeba będzie płacić za dobę 30 zł, ponieważ lecznica nie da rady finansowo. Lavinia, pytał ktoś o Cekina? czyli ze mną nie jedzie? bo miwłasnie pisała olena, że pies z krzyczek czeka na transport do bolesławca i jak nie będe miała cekina to bym wtedy go wzięła do pociągu ze sobą
Inez de Villaro Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 magda, YL chyba odwołała tymczas...więc raczje Cekinek zostaje na razie w lecznicy...:( szukamy domu
Cekinka13* Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 lavinia napisał(a):Dr Małgosia zna kogoś, kto mógłby ewentualnie dać DT Cekinkowi - proszę zadzwońcie do niej ( dr Małgorzata Ściskalska ) do lecznicy i porozmawiajcie o tym, dobrze ? Ma ktoś nr do lecznicy i mógłby o tym porozmawiać z p. Małgorzatą?
Inez de Villaro Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 ja mam nr 0226427755 ale tu zadzwonić musi ktoś kto decyduje w sprawie Cekina
Doda_ Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 No nie dziwię sie ze Cekin się meczy.. Przeciez on biegal sobie luzem po Halinowie, a teraz przywiązany do kaloryfera, wariuje.. :-( Ale to lepsze, niz bieganie po Halinowie.. Domku, gdzie jesteś?? Cekinek jest taki piekny, śliczny, kochany i szuka wspanialego domku...
lavinia Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Byłam w lecznicy i sprawa skomplikowała się jeszcze bardziej - Cekin dzis zjadł doktorom bardzo ważne dokumenty, w związku z czym musi od dzis siedzieć w klatce :-(. Ponadto lecznica daje mu jeszcze kilka dni i prosi o zabranie go - niestety tam jest mało miejsca, a on jest bardzo uciążliwy - praktycznie nie ma go gdzie trzymać... Proszę więc o jakieś szybkie decyzje w tej sprawie.....
Cekinka13* Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Ale się skomplikowało... :shake: Lavinia, pisałaś, że p. Małgorzata zna kogoś, kto mógłby ew. dać Cekinowi DT. Mogłabyś porozmawiać / zadzwonić do niej z tej sprawie i dowiedzieć się czegoś więcej?
Martulinek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Byłam na spacerze z Cekinkiem. Spacer z nim to naprawdę przyjemność. Jest młody i chce się wyszaleć, ale w tym swoim szaleństwie jest w stosunku do człowieka i zwierząt taki delikatny, tzn. skacze, chce się bawić, ale jest w nim jakaś ostrożność. Po tym co narozrabiał w lecznicy zabrzmi to może dziwnie, no ale tam jest na uwięzi, a dla niego to nowa sytuacja, więc jakoś próbował odreagować... Trochę się jeszcze musi nauczyć, ale dużo rozumie i szuka kontaktu z człowiekiem, głaskania. Mimo wszystko, po tym co przeszedł... Jakiś pan zagwizdał na swojego psa, a Cekin też chciał do niego podejść, nawet szybciej niż pies tego pana, aż się ten pan uśmiechnął :lol: Zjadł też gotowanego jedzonka. Domku spokojny i cierpliwy, dla tak wspaniałego pieska, gdzie jesteś?????
_beatka_ Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 no to się pokomplikowało:roll: cekinek na ten krótkiej smyczce rzeczywiście musiał odreagować, w końcu to szczeniak, ale w lecznicy na pewno zadowoleni nie byli;) domek potrzebny na cito!!!
Recommended Posts