Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DIF napisał(a):
Dzieeeń dooobry!!! :loveu:
Wstawać leniuchy!!! :mad:

Ja leniuchem nie jestem, wstałam po 5 :diabloti: Tylko do netu nie weszlam :diabloti:

Posted

Ja wstałam o 9 :eviltong: :cool3:.

[quote name='magda z.']no i jak sprawa wygląda, bo ja tylko na chwilę weszłam?
Magda, Cekin jest obecnie w lecznicy w Wilanowie. Ma tam 7- 9 dni. Jeżeli do tego czasu nie znajdziemy mu innego DT lub DS, trzeba będzie płacić za dobę 30 zł, ponieważ lecznica nie da rady finansowo.

Lavinia, pytał ktoś o Cekina?

Posted

Nikt nie dzwonił w sprawie Cekinka...

a ja mam następujące przemyślenia - wczoraj i dzis byłam w lecznicy, rozmawiałam z dr Małgosią - nie da się ukryc, ze Cekin sie męczy - on jest młodym, zdrowym psiakiem, któremu potrzeba mnóstwo ruchu. W lecznicy wychodzi na krótki spacer 3 - 4 razy dziennie, tylko na smyczy - nie ma okazji do biegania. Wraca do lecznicy i płacze.....ma tam posłanie w pokoju socjalnym, ale poniewaz skacze i domaga się uwagi jest przywiazany do kaloryfera smyczą. Bardzo rozpacza i głośno płacze......

Uważam, że należy mu szukać DT lub hoteliku z terenem, gdzie mógłby swobodnie biegać. To nie jest pies domowy, przyzwyczajony do przebywania w jednym miejscu przez cały dzień. Poza tym jest młody, ma mnóstwo energii. Osoby, które go wyprowadzają, wracają zmęczone ze spacerów, a Cekin nawet nie wywala jęzora - on mógłby siedzieć na dworze cały dzień.

Dr Małgosia zna kogoś, kto mógłby ewentualnie dać DT Cekinkowi - proszę zadzwońcie do niej ( dr Małgorzata Ściskalska ) do lecznicy i porozmawiajcie o tym, dobrze ?

Posted

[quote name='Cekinka13*']Ja wstałam o 9 :eviltong: :cool3:.

Magda, Cekin jest obecnie w lecznicy w Wilanowie. Ma tam 7- 9 dni. Jeżeli do tego czasu nie znajdziemy mu innego DT lub DS, trzeba będzie płacić za dobę 30 zł, ponieważ lecznica nie da rady finansowo.

Lavinia, pytał ktoś o Cekina?

czyli ze mną nie jedzie? bo miwłasnie pisała olena, że pies z krzyczek czeka na transport do bolesławca i jak nie będe miała cekina to bym wtedy go wzięła do pociągu ze sobą

Posted

lavinia napisał(a):
Dr Małgosia zna kogoś, kto mógłby ewentualnie dać DT Cekinkowi - proszę zadzwońcie do niej ( dr Małgorzata Ściskalska ) do lecznicy i porozmawiajcie o tym, dobrze ?

Ma ktoś nr do lecznicy i mógłby o tym porozmawiać z p. Małgorzatą?

Posted

No nie dziwię sie ze Cekin się meczy.. Przeciez on biegal sobie luzem po Halinowie, a teraz przywiązany do kaloryfera, wariuje.. :-( Ale to lepsze, niz bieganie po Halinowie..

Domku, gdzie jesteś?? Cekinek jest taki piekny, śliczny, kochany i szuka wspanialego domku...

Posted

Byłam w lecznicy i sprawa skomplikowała się jeszcze bardziej - Cekin dzis zjadł doktorom bardzo ważne dokumenty, w związku z czym musi od dzis siedzieć w klatce :-(.

Ponadto lecznica daje mu jeszcze kilka dni i prosi o zabranie go - niestety tam jest mało miejsca, a on jest bardzo uciążliwy - praktycznie nie ma go gdzie trzymać...

Proszę więc o jakieś szybkie decyzje w tej sprawie.....

Posted

Ale się skomplikowało... :shake:

Lavinia, pisałaś, że p. Małgorzata zna kogoś, kto mógłby ew. dać Cekinowi DT. Mogłabyś porozmawiać / zadzwonić do niej z tej sprawie i dowiedzieć się czegoś więcej?

Posted

Byłam na spacerze z Cekinkiem. Spacer z nim to naprawdę przyjemność. Jest młody i chce się wyszaleć, ale w tym swoim szaleństwie jest w stosunku do człowieka i zwierząt taki delikatny, tzn. skacze, chce się bawić, ale jest w nim jakaś ostrożność. Po tym co narozrabiał w lecznicy zabrzmi to może dziwnie, no ale tam jest na uwięzi, a dla niego to nowa sytuacja, więc jakoś próbował odreagować... Trochę się jeszcze musi nauczyć, ale dużo rozumie i szuka kontaktu z człowiekiem, głaskania. Mimo wszystko, po tym co przeszedł... Jakiś pan zagwizdał na swojego psa, a Cekin też chciał do niego podejść, nawet szybciej niż pies tego pana, aż się ten pan uśmiechnął :lol:

Zjadł też gotowanego jedzonka.

Domku spokojny i cierpliwy, dla tak wspaniałego pieska, gdzie jesteś?????

Posted

no to się pokomplikowało:roll:
cekinek na ten krótkiej smyczce rzeczywiście musiał odreagować, w końcu to szczeniak, ale w lecznicy na pewno zadowoleni nie byli;)

domek potrzebny na cito!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...