Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Ja też już nie wiem, co robić... :-( Byłam u dzieciaków. Powiedziałam, żeby jeszcze kilka dni poczekali z Cekinem- zgodzili się, ale było widać, że byli już nieźle wkurzeni tym czekaniem... :shake:
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Poprosiłam jednego, żeby przytrzymał psa, bo chcę zrobić mu zdjęcie. Cekin nie chciał do niego podejść, wyraźnie się bał. Kiedy dzieciak w końcu go złapał, psiak strasznie zaczął się szamotać, chciał się wyrwać, stąd niewyraźne zdjęcie. Zrobiłam na szybko jedną fotkę i sobie poszłam, bo zrobiło mi się żal Cekina i chciałam, żeby debil puścił go jak najszybciej...
GameBoy Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='_beatka_']gdzie obecnie przybywa pies?[/quote] w Halinowie ok 20 km od Wawy
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 A co, Beatko? :cool3: :p W górę, proszę o ogłoszenia.
Inez de Villaro Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Cekinko, strasznie Ci współczuję że tak sama szarpiesz się z tym wszystkim...biedne dziecko!Najgorzej jak nie można liczyć na rodziców, bo co Ty sama, nieletnia możesz zrobić, mimo całego swojego wielkiego serca??? bardzo chciałabym jakoś pomóc, ale mieszkam od Warszawy 500 km i oprócz wsparcia finansowego (po wypłacie) nic nie mogę Ci zaoferować...żałuję...w domu mam trzy dorosle duze dominanty, ktore skrzywdzilyby Cekinka...Problem z milośnikami psów jest taki, że każdy z nas ma już najczęściej po kilka stworzeń :( Dobrzy ludzie pomożcie dziewczynie!!!Ona tak strasznie chce uratować tego psiaka!! Cekinko, trzymam kciuki ..bardzo bardzo mocno! A może zawizłabyś go do tej lecznicy w Wawie pociągiem? Są wakacje, może znajdziesz czas.
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='Inez de Villaro']Cekinko, strasznie Ci współczuję że tak sama szarpiesz się z tym wszystkim...biedne dziecko!Najgorzej jak nie można liczyć na rodziców, bo co Ty sama, nieletnia możesz zrobić, mimo całego swojego wielkiego serca??? bardzo chciałabym jakoś pomóc, ale mieszkam od Warszawy 500 km i oprócz wsparcia finansowego (po wypłacie) nic nie mogę Ci zaoferować...żałuję...w domu mam trzy dorosle duze dominanty, ktore skrzywdzilyby Cekinka...Problem z milośnikami psów jest taki, że każdy z nas ma już najczęściej po kilka stworzeń :( Dobrzy ludzie pomożcie dziewczynie!!!Ona tak strasznie chce uratować tego psiaka!! Cekinko, trzymam kciuki ..bardzo bardzo mocno! A może zawizłabyś go do tej lecznicy w Wawie pociągiem? Są wakacje, może znajdziesz czas.[/quote] Dzięki za troskę! :Rose: A wiesz... z tym pociągiem... dobry pomysł! Pociąg wydaje się banalny, ale nie wpadłam na to wcześniej :eviltong:. Jutro z nim jadę...!!! :p
kasia_r Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Cekinka, ile trzeba pieniędzy na podróże, szczepienia, itd? Zrobie bazarek ale niestety nie teraz, bo nie mam czasu
GameBoy Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Cekinko, sprawdz to bo moze sie myle, ale osoba niepelnoletnia nie moze chyba podrozowac z psem koleja
Inez de Villaro Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 to weź sobie jakiegoś "pełnoletniego" kolegę:) tudzież koleżankę:) lavinia funduje tymczas...a my jakoś zbierzemy potrzebne pieniądze myślę...tyle tutaj wątków i wiele z nich dobrze się kończy, chciałabym żeby ten równiez...
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='kasia_r']Cekinka, ile trzeba pieniędzy na podróże, szczepienia, itd? Zrobie bazarek ale niestety nie teraz, bo nie mam czasu[/quote] Ile to nie wiem dokładnie... Zrób, jeśli możesz, napewno kasa wkrótce będzie potrzebna! Dziękuję Ci, Kasia!
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='GameBoy']Cekinko, sprawdz to bo moze sie myle, ale osoba niepelnoletnia nie moze chyba podrozowac z psem koleja[/quote] Sprawdziłam... doopa... :-( A tak w ogóle... teraz na to wpadłam... Cekin nie ma szczepienia na wściekliznę, więc tak czy owak nie może jechać autobusem/pociągiem... eh. Kurcze... nie wiem co mam robić z tym nieszczęsnym Cekinem! :flaming:
Inez de Villaro Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 daj mi nr konta na pw ...ile potrzeba na szczepienia? jutro Ci podeślę...pożyczę od syna...ma więcej ode mnie :)
_beatka_ Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 cekina napisala prośbę o spacerki to pytam gdzie jest maly, bo jeśli ma trafić do lecznicy w której jest lucek to spacerki mogę ja robić:cool3:
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='Inez de Villaro']daj mi nr konta na pw ...ile potrzeba na szczepienia? jutro Ci podeślę...pożyczę od syna...ma więcej ode mnie :)[/quote] Dziękuję Ci! :buzi::Rose::Rose: A koszty to... :hmmmm: Hm, ile może kosztować szczepienie na wściekliznę oraz choroby zakaźne?
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='_beatka_']cekina napisala prośbę o spacerki to pytam gdzie jest maly, bo jeśli ma trafić do lecznicy w której jest lucek to spacerki mogę ja robić:cool3:[/quote] Dzięki wielkie, Beatko! :loveu: Psiak sięga do kolana, pięknie chodzi na smyczy! ;)
Inez de Villaro Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 szczepienie na wściekliznę kosztuje u nas 20 zł a na inne 40 zł...nie wiem jak w stolicy, pewnie drożej...:( Cekinka, napisz wyraźnie czego teraz potrzebujesz...ile kasy...np. na pociąg co jest W TEJ CHWILI najpotrzebniejsze? jutro mogę cos Ci podesłać, ale daj nr konta jeśli pocztą to przekaz idzie parę dni...:( więc może na razie pożyczysz na podróż a my tutaj postaramy się zwrócić... Ile Ci jutro wysłać i gdzie?
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Uwaga! Dostałam przed chwilą PW od przyjaciel_koni :loveu:! Podała mi nr tel do pani z dogo, która mieszka w Sulejówku (bliiiiisko Halinowa) i ew. mogłaby przewieźć Cekina do lecznicy! Zadzwoniłabym teraz, ale raczej nie wypada o tej godzinie :eviltong: ! Dzwonię jutro z samego rana! Inez de Villaro, kochana, wpłać proszę około 65 zł na szczepienia. Dzięki, jesteś wielka! :Rose: Zaraz wyślę Ci nr konta na PW.
Inez de Villaro Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Cekinko!!! prosze o nr konta!!! Jutro do popołudnia nie mam dostępu do netu!!! muszę mieć nr dziś, żeby jutro wysłać Ci!!!
lavinia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 oczywiście psiak może być zaszczepiony w lecznicy, nie ma problemu lecznica jest w Warszawie, blisko Wilanowa czekam na informację od was - muszę dać znać w lecznicy , kiedy maluch przybywa
Cekinka13* Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Dzięki, Lavinia. :) Inez de Villaro, już wysłałam... za późno...? :shake:
Aleksandra59 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='lavinia']oczywiście psiak może być zaszczepiony w lecznicy, nie ma problemu lecznica jest w Warszawie, blisko Wilanowa czekam na informację od was - muszę dać znać w lecznicy , kiedy maluch przybywa Lecznica jest w Wilanowie :evil_lol:. Cekinka jak nie uda się z Panią od Przyjaciel_koni - proszę daj mi znać. Jak nic mi się jutro na łeb nie zwali mogę szczeniora przywieźć do lecznicy. Tylko to może być ok. 17 - 18 i potrzebuję osoby towarzyszącej żeby Cekin był trzymany albo jakieś szelki :roll: coby szczeniora do pasów przypiąć - szelki sponsoruję w razie co. Nie mam pomysłu - jak sama mogę Cekina ewentualnie przewieźć. Bo Cekinki do domu odwieźć już nie będę mogła, także towarzystwo Cekinki w jeździe do lecznicy odpada - sorry Cekinko :oops: ale sama do domu wracać nie będziesz, za późno już będzie :shake: Cekinka piszę Ci PW ;)
Recommended Posts