Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jak z wrocławiem? Macie już tam ustalone? Bo ja we w-wiu nie mam go gdzie przetrzymać, znajomi wszyscy zapsieni, a ja w b-cu już. A mój Bismarck jest przyjazny, ale nie w domu i tez mimo wieku(ok 10 lat) zachowuje się tak jakby ktoś mu teraz podarował dzieciństwo, którego chyba nie miał;) Z bratem powinniście dojść do porozumienia, tylko on pewnei nie wie jeszcze dokładnie o której będzie jechał-to chyba rodzinny chaos organizacyjny, ja tez nie wiem kiedy będe wracać z w-wy-przedział mam:czwartek-niedziela;) zresztą podróż pociągiem jest mimo wszystko długa i męcząca, bo ja muszę jechać przez dzień-ostatni pociąg z w-wia do b-ca mam o 20:shake:a temperatury robią swoje, człowiek głupieje, a co dopiero zwierz

• Replies 912
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero dostałam się na dogo:roll:
1. Nie mieszkam we Wrocławiu, raczej 25km od niego
2. Pisałam, żeby termin transportu i dowozu psa uzgodnić ze mną, bo obecnie mam w domu jednego 5tygodniowego szczeniaka na DT z powodu parwowirozy, która zaatakowała lokalne przytulisko. Cekinka mogę przyjąć, gdy obecny szczeniak znajdzie dom. Nie będzie to trwało długo, ale 2psów w domu mieć nie mogę - ten jest bardzo czasochłonny, a poza tym nie powinien mieć bezpośredniego kontaktu z innymi psami, ponieważ nie jest jeszcze zaszczepiony.

Pogubiłam się już w tych ustaleniach:evil_lol:

Posted

Ehh, wiecie co... dzieciaki chcą za psa 50 zł! :angryy: Spotkałam jednego jak wracałam z zakończenia roku, powiedział, że chce 50 zł... Ja mogę dać tylko 20 zł, naprawdę nie mam kasy, jestem niepełnoletnia, nie pracuję, nie zarabiam! Mamy 20 zł od Waldi + moje 20 to 40 zł. Brakuje jeszcze dychy...

Guest Elżbieta481
Posted

Tego nie przewidzieliśmy,zanim zabierze się psa oni moga podbijać w nieskończoność.Co robić?:angryy:G....
Może z rodzicami,,czarującej,,młodzieży porozmawiać?Sama nie wiem
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Kurde,nie wiem co należy zrobić..Przecież nawet jak przekazalibyśmy nastepne pieniądze to ,,robaczki,,mogą znowu podnieśc cenę..Jak ja nie lubię takich cwaniaków!:angryy::angryy::angryy:
Elżbieta

Posted

no, to jeszcze dzień i powiedzą 60zł:roll: a może by tak skontaktować się z TOZ? procedura jest dość prosta, pytanie polega jedynie na tym, czy dzieciaki przestraszą się Straży Miejskiej... TOZ po zbadaniu sprawy (rozmowy z sąsiadami, osobami świadczącymi o znęcaniu się etc.) zawiadamia właśnie SM, która powinna psa przetransportować do pobliskiego przytuliska/schroniska, chyba, że TOZ skieruje go gdzie indziej. Jednak, gdyby dzieciaki/rodzice nie wpuścili straży na posesję - wówczas sprawą teoretycznie powinna zająć się policja lub straż dla zwierząt. Sprawa może również zostać skierowana do prokuratury. Jednak to wszystko może być czasochłonne... Może by jednak zawiadomić EMIR już teraz?

Guest Elżbieta481
Posted

Wygląda na to,że Emira trzeba już włączyć..Widać,że nie można polubownie załatwić sprawy..
Elżbieta

Posted

Jaką drogą potoczy się sprawa zależy również od tamtejszego zarządu TOZ... Tak to już jest, że nie wszyscy członkowie wytrwale i z poświęceniem walczą o psa...:roll:

Posted

Waldi, co do tych rodziców... Oni będą chcieli więcej kasy! Są gorsi od tych dzieciaków... Myślę, że dzieciaki nie podbiją już ceny... Mam nadzieję... Ustaliliśmy, że ma być 50 zł, jutro przychodzę, daję im kasę i zabieram szczeniora.
Nadal tylko brakuje dychy...

Guest Elżbieta481
Posted

Nie wiem jaki jest tamtejszy oddział TOZ,ja nie mam dobrych wspomnień związanych z naszym terenowym TOZ-em.Może tamtejsi będą inni?
Nie wiem co należy robić...
Nawet jeżeli byśmy dopłacili to tez upłyną dni zanim dojdzie wpłata,a Ty chcesz go jutro-piątek-odebrać.Jak go odbierzesz jak nie masz pełnej kwoty?Oni poprostu podwyższają kwote za każdy dzień,który u nich pozostaje..Najchętniej to bym im wlała..Wiem,to tez niczego by nie zmieniła..Masz ktoś jakiś pomysł?
Tu faktycznie trzebaby włączyć Straż Miejską..Przyjmą zgłoszenie od osoby niepełnoletniej?Nie wiem..
Elżbieta

Posted

Straż Miejska? A może raczej zadzwonić do Urzędu Ochrony Środowiska i zgłosić tą sprawę do tamtejszego dyrektora? On przynajmniej powinien skierować nas do osoby, która się tego typu sprawami zajmuje.
A z SM różnie bywa... Myślę, że trzeba się podeperzeć jakąś instytucją działającą na rzecz zwierząt

EDIT
SM przyjmuje zgłoszenia od osób niepełnoletnich, ale z tego co wiem sama procedura odebrania psa musi być uzasadniona, zaś słuszność/prawdziwość zgłoszenia bada ekipa interwencyjna TOZ-u

Guest Elżbieta481
Posted

Jesteś pewna,że ,,kochane,,dzieciaczki nie podniosą stawki?
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Zrobimy tak:'
pożycz te 20 zł od rodziców,my je doslemy.
Przygotuję rzeczy na bazarek,Ten sam adres?
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

Potwierdż tylko adres co do bazarku.
E

Posted

[quote name='zwierzus']No tak. Zabierasz go jutro rano, potem do mnie a potem gdzie??? Bo YL na razie na szczeniora...
Pogubiłam się już w tym wszystkim :oops:

Ja też się pogubiłam.... :oops:

Mam jechać po Cekina do Cekinki czy "dzieciaków"?!
I co mam zrobić z psem wieczorem po odbiorze od zwierzusia??!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...