Jump to content
Dogomania

Berta- suka ok. 3-5 letnia, w typie cane corso, w nowym domku

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dziś ostatnie dwie suczki odjechały do GameBoy do Warszawy. Potencjali chętni mają je zobaczyć w tym tygodniu, trzymam kciuki.

Została Berta, która na razie bardzo przeżywa rozstanie z dziećmi.

Berta szuka domu, nie może wrócić do schronu, posmakowała życia na wolności, odzyskała wiarę w ludzi, gania za piłką, aportuje, szuka towarzystwa człowieka. Cieszy się każdą chwilą spędzoną z człowiekiem, nastawia się do głaskania, leży i patrzy jak pracuję w ogrodzie.

Proszę zaadoptuj Bertę!

Posted

[quote name='ibizka1']witam,
można prosić o zdjęcia Berty na maila inspekcja@interia.pl
mam też pytanie jak ona się zachowuje w stosunku do innych psów (w szczególnosci suczek)

zdjecia beda na watku ibizka
z tego bo pisala mi Aga i mowila przez telefon Berta nie jest zaczepna ani agresywna

Posted

furciaczek, dostałaś zdjęcia?

Wieczorem prześlę dalej, bo mam je na domowym kompie.

Berta jest przyjacielsko nastawiona do innych psów. W piątek zaprzyjaźniła się z moim Aramisem i teraz razem ganiają dookoła domu. Nie lubi siedzieć w domu. Najchętniej przebywałaby cały dzień na podwórku. Jak tylko słyszy inne psy w ogrodzie, bo wypuszczam je na zmianę, to piszczy, chciałaby z nimi też poganiać.
Nie próbuję przyjaźni z moją suką, bo Saba jest zadrosna i szczerzy kły na Bertę. Berta spokojnie patrzy na nią i kładzie się pod kojcem, żeby być bliżej innych psów. Chyba w grupie jej raźniej, widać że chce koniecznie należeć do tego stada.
Po zawołaniu od razu wraca do domu i grzecznie leży na posłaniu.

Jutro o 9.00 sterylka.

Posted

ibizka1 napisał(a):
czy mam rozumieć, że jeśli nie lubi siedzieć w domu to raczej nie nadaje się raczej do mieszkania w bloku?

Powiem tak...jak mieszkam w domu z ogrodem psy niechetnie siedza w domu, wola szalec na świeżym powietrzu...jak mieszkamy w bloku to bez problemu sie przestawiaja i wyleguja sie na kanapie nie domagajac sie ciaglego wyjscia na zewnatrz...no ale spacery pozadne trzeba zapewnic.

Posted

Berta była długo w schronisku, była zamknięta w kojcu, potem ze szzceniakami też była w kojcu, więc teraz nie może nacieszyć się wolnością. Wzięłąm ją z kojca do pomieszczenia gospodarczego w domu. Tam jest zamknięta beze mnie:evil_lol:, owszem leży czasem z Aramisem, ale ogólnie sama i bardzo pragnie towarzystwa człowieka. Byłaby szczęśliwa gdybym ją wypuściła na pokoje i pozwoliła poleżeć na kanapie, ale nie mogę:shake:. I tak już nadwyrężam cierpliwość TZ.
Ona jest najszczęśliwsza, ja usiądę koło niej i ją głaszczę, wtula łeb w kolana. Czy to w domu, czy na podwórku. Ten pies po prostu potrzebuje w końcu swojego człowieka i dużo miłości.