czia Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Około 5-cio letnia suczka przebywająca od dwóch lat w schronie.Uwielbiająca długie spacery z wolontariuszami, spragniona pieszczot przekochana Berciaa.Nie wykazuje agresji wobec ludzi, dobrze ułożona.Krótko po oszczenieniu została zabrana do domku tymczasowego.Jest wspaniłą troskliwą mamą 6-ciu szczeniaczków. Bardzo prosimy o pomoc dla Berty i jej maleństw w znalezieniu ciepłego domku.Bercia:loveu: odwdzięczy się za okazałe jej serce.. :) Wszystkie szczeniaki znalazły domki, a Berta czeka. W domu tymczasowym odzyskała radość życia, biega, aportuje, uwielbia bawić się piłką. Jest posłuszna i grzeczna, reaguje na podstawowe komendy. Koty mija, choć jak uciekają to i pogoni za nimi, ale bez agresji. Jest to typowy instynkt. Nie może być dłużej w DT, ponieważ są tam już 3 dorosłe psy, które nie tolerują innych. Muszą być wszystkie izolowane i wypuszczane do ogrodu na raty. Proszę zaadoptuj Bertę i nie pozwól jej wrócić do schroniska. Berta przed wydaniem zostanie wysterylizowana. Quote
czia Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Berta to mix stafforda i chyba bokserka, może innej rasy, w każdym razie przeszła piekło w schronie, głodzona, zapłodniona, urodziła szczeniaki w samochodzie, kiedy ją wiozłam na zabieg sterylizacji, bo nikt nie przypuszczał, że to już tak wysoka ciąża, pod tymi żebrami się kryje.:angryy: Jako wolontariusz co jakiś czas wożę suki ze schroniska na sterylki, suki wyznacza Pani Kierownik! Berta jest wspaniała, zabrałam ją do mnie na tymczas, jest dobrą mamą, ooiekuje się wspaniale szczeniakami. Za okazane serce i pełne miski odwzajemnia się ciepłym spojrzeniem i machającym ogonem. Lubi pieszczoty, których jej brakowało. Widać że była kiedyś bardzo skrzywdzona, cały czas sprawdza czy przypadkiem jej nie skarcę i robi wszystko żeby zasłużyć na mizianki. Maluchy będą duże, ojciec z kojca schroniskowego to owczarkowaty. Po mamie mają piękne cętkowane umaszczenie, dwa są podpalane. Różne charakterki. Jak po południu ktoś pomoże to będzie więcej fotek. Domy na cito potrzebne, bo TZ zgodził się na 3 tygodnie:-(. W domu i tak już 3 duże psy, w tym Jordan nie akceptujący innych psów. Spacery i wypuszczanie na ogród odbywa się na raty i pod kontrolą. Długo tak nie pociągniemy. A w domu jeszce 20 kotów!!! 10 maluchów ze śmietnika do adopcji!!! Quote
GameBoy Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 masz jakies lepsze fotki suki? za te 3 tyg moge dac tymczas dwom maluchom chociaz tak na marginesie, nie rozumiem, dlaczego slepy miot nie zostal uspiony, dziewczyny 10 sztuk! maskara!! Quote
mar.gajko Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 A jak to jest? Dwa lata w schronie i MA SZCZENIAKI????? Zapłodniona w schronie. Quote
GameBoy Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 jak widac nie wszyscy usypiaja, najgorzej, ze az 10 sztuk :shake: Quote
GameBoy Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 to i tak o 6 za duzo mimo to, jezeli jest potrzeba moge dwa wziac na tymczas za te 3 tygodnie tym bardziej, ze mam dom dla asta, w typie asta Quote
czia Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 miot nie został uśpiony bo nie miał kto podjąc takiej decyzji, Berta zaczęła mi rodzić w klinice, czekając na sterylkę, pierwsze maleństwo w stresie zagryzła na moich oczach. Lekarz kazał zawieźć ją z powrotem do schroniska, nawet pokoiku dla nas nie udostępnił jak rodziła. Więc ją odwiozłam, to był piątek. Kierowniczka nie odbierała komórki. W poniedziałek przyszła do pracy, szczeniaków było 7. Skoro ich nie uśpili i rzucili w boks, to jak zobaczyłam bidę zdecydowałam się zabrać je na tymczas do siebie. Zresztą, w tym samym czasie ludzie przywieźli znalezioną w dziurze ziemi sukę ON z 8 maluchami i po tygodniu wylądowała w klinice z powodu zagłodzenia, utraty pokarmu i dwa najmniejsze szczeniaki w stanie ciężkim pod kroplówki.:angryy: Berta pewnie byłaby w podobnym stanie. Zdjęcia mam , ale nie umiem ich wstawić.:oops: Quote
emdziolek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 czia- wyslij mi na maila- ja wstawie little_emi@o2.pl Quote
GameBoy Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 czia zaproponowalam dwom szczeniakom tymczas, jestes zainteresowana? Quote
czia Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 jeśli nie znajdą się domki stałe, to jak najbardziej, tylko z transportem kiepsko! jak na razie nikt się nie wybiera w tamtą stronę. Przesłałm zdjęcia emdziolek, mam nadzieję, że wstawi niedługo. Jesteś zainteresowana suczkami czy pieskami, jest ich po równo 3/3. Te domki stałe będą sprawdzone? Quote
GameBoy Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 dom jeden jest na 100% pewny - chce psa ale czarnego takiego jak matka mam tez dom chetny na suczke, najlepiej tez czarna domy beda sprawdzane, podpisuje umowy, moge pozniej wyslac ci duplikat Quote
grunge13 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 a co z ta suczka On jest dalej w schronisku co z tamtymi szczeniakami?? Quote
czia Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 suczka ON jest dalej w lecznicy, w ich hoteliku i szukamy chętnych na adopcje. GameBoy- to super, teraz tylko transport zostaje, napisz na priv dokładnie dokąd szukamy transportu, może coś na wątku będzie, okres wakacyjny - to jest duża szansa! Quote
emdziolek Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 FOTKI: BERTA: no i szczylki: zaraz dam reszte Quote
czia Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 dziękuję bardzo:multi::loveu:. Prawda, że śliczna mamusia, a dzieci jeszcze bardziej! Wszyscy szukają domku. Berta jest bardzo grzeczna, posłuszna, lubi dzieci. Na koty reaguje obojętnie, chyba, że kot zaczyna uciekać! Sprawdziłam. Quote
czia Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 cztery są takie podobne jak matka, czarne z podpalanym- centkowane, na zdjęciu z matką dokładnie widać, w tym dwa są bardziej ciemne, a dwa mniej. Za to dwa są w umaszczeniu ON, tyle że mordki pomarszczone:lol: Jutro zrobię aktualne ich zdjęcia i prześlę. Quote
grunge13 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 a jakie są szczeniaki od tej Onki czy jest możliwość zrobienia zdjęc?? Quote
czia Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 te jasne to chłopaki- dwa. Najciemniejsze są dziewczynki. ONka jest na stronie wolontariuszy schroniska razem ze szczeniakami- www.schronisko.szu.pl. Berta też z maleńkimi, zaraz po porodzie. Quote
Recommended Posts