Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czołem,
Faron mnie nie zagryzł ale jak puszczę tego posta to pewnie żona mnie zagryzie:mad:

Jak będzie wielka tragedia to mogę posłużyć za DT - najlepiej od wiosny bo póki co trudno będzie mi stworzyć warunki dla dwóch lub więcej psów .
Faron raczej nie akceptuje innych psów więc potrzeba trochę miejsca żeby psiaki jakoś ulokować - chociaż ja wierzę w Farona jak będzie musiał to się dogada z innym psem /ale płci żeńskiej/ konfrontacja męsko - męska może być krwawa.

CC to oddana człowiekowi rasa psów to może i ja coś dla nich zrobię.

Jak już nikogo nię będzie to ja jestem rezerwowym DT

furciak napisz mi proszę jak funkcjonuje DT /czas opieki nad psem , i co tam jeszcze/

pozdro

Posted

muchol to ja Cie juz rezerwuje jako DT, napewno cos Ci znajdziemy:diabloti:

Teraz mamy 1 dorosla suke, trzy suki 7 miesieczne, 1 suke 10 miesieczna i jedna suke ok roku...wysyp normalnie:shake:

Czas opieki jest rozny, w zaleznosci od Twoich mozliwosci i tego jak szybko pies znajdzie dom staly...moze to byc tydzien moze i byc kilka miesiecy.
DT jest o tyle zbawinny w przypadku CC ze mozemy poznac prawdziwy charakter psa, zaobserwowac jego stosunek do ludzi i innych zwierzat co jest bardzo wazne ze wzgledu na gabaryty.

Mizianko dla mojego ulubienca Farona zwanego przezemnie Faraonem:evil_lol::loveu:

Posted

Faron wcale nie ma u mnie dobrze , ot dostaje co dziennie : ma pełną michę , świerzą wodę , troche pochodzimy , ma dwie wielkie kości do obgryzania, codziennie spędzamy ze sobą parę godzin, czasami idziemy "między ludzi"
nic wielkiego

Posted

muchol napisał(a):
Faron wcale nie ma u mnie dobrze , ot dostaje co dziennie : ma pełną michę , świerzą wodę , troche pochodzimy , ma dwie wielkie kości do obgryzania, codziennie spędzamy ze sobą parę godzin, czasami idziemy "między ludzi"
nic wielkiego

No tak, racja... w każdym schronisku takie luksusy:evil_lol:

Oj ten Faron to ma szczęście, że mieszka u Was:loveu: Pozdrawiam serdecznie i mizianko dla Farona;)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Czołem,[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Niestety mam złe wiadomości :[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]jesień sprzyja temu że jest sporo wilgoci - faron potraktował to jako darmową perfumerie i śmierdzi jak skunks - :motz: fuj dodatkowo "puszcza wiatry" które są w stanie zabić stado bydła :flaming: - ni cholery nie będzie spał ze mną w przyczepie - ja chce żyć a jego podogonowe działo zabija wszystkie żyjące organizmy w promieniu kilku metrów = blee co ten pies żre :confused:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]pozdrawiam i przestrzegam przed tą rasą :bluepaw:[/FONT]

• 1 month later...
Posted

Kiedykolwiek zaglądam na forum i widzę twój baner z oczami farona to zaraz patrzę w jego slepia - nic sie nie zmieniły ale nie widac w nich juz strachu tylko oddanie - zrobie zdjecie faronowej glowy niech wszyscy popatrza w jego oczy i porownają ze zdjęciami z poczatku postu ze schroniska

pozdrawiam wszystkie ciotki i wujka jeśli jakiś tu jest ;)

Posted

Czołem Szanowne Panie,

Z okazji zbliżających się Świąt spieszę wszystkim z podziękowaniem za udaną adopcję w imieniu Farona /nie uzgodniliśmy tego ale zakładam że jak pochrapuje na kanapie to chyba nie będzie miał pretensji że się wypowiadam za niego :diabloti:/

Ja od siebie chciałbym tylko dołożyć wszystkim :mad: ::::::::
- czasu dla rodziny
- zaangażowania w to co się robi
- wiary w swoje możliwości
- lustra w którym co rano można spojżeć na siebie i swoje życie i być z siebie zadowolonym
- choinki która pachnie żywicą
Bożego błogosławieństwa w tym co życie nam przyniesie,

a w sylwestra "róbta co chceta"

Posted

muchol napisał(a):
Czołem Szanowne Panie,

Z okazji zbliżających się Świąt spieszę wszystkim z podziękowaniem za udaną adopcję w imieniu Farona /nie uzgodniliśmy tego ale zakładam że jak pochrapuje na kanapie to chyba nie będzie miał pretensji że się wypowiadam za niego :diabloti:/

Ja od siebie chciałbym tylko dołożyć wszystkim :mad: ::::::::
- czasu dla rodziny
- zaangażowania w to co się robi
- wiary w swoje możliwości
- lustra w którym co rano można spojżeć na siebie i swoje życie i być z siebie zadowolonym
- choinki która pachnie żywicą
Bożego błogosławieństwa w tym co życie nam przyniesie,

a w sylwestra "róbta co chceta"

wspaniałe życzenia :loveu:

dziękujemy i Tobie również - tego samego, bo zwyczajowe Wesołych Świąt nie przystoi ;)

i samych radości dla Farona :loveu:

aaa...zapomniałeś dodać w zyczeniach
"samych takich beznadziejnych adopcji jak Faronka" :eviltong:

Posted

rufusowa - faron właśnie zżera przyjemności :lol: /wieprzowe kości z kulką oblane wołowiną z puszki /
Ja niestety czuję się chory i muszę iść do lekarza - zakochałem się w selmie - na prawdę piękne psisko - chyba mi jakieś żyłki pękły w głowie bo chętnie bym ją adoptował /sedno na aukcji allegro wystawionej przez furciakową/
Ma takie same oczy jak Faronidło

Zdrowy rozsądek podpowiada : opanuj się chłopie masz już psa , a serducho mówi kupcie mi dziewczyny koszulkę z napisem "ostatnia deska ratunku" i jak nic się nie wyjaśni w sprawie selmy to trzeba będzie zorganizować randkę z Faronem

nic nie obiecałem a i tak bata na siebie kręcę - ale selma ma takie maślane oczy że nie da rady być obojętnym

jak selma nie znajdzie domu to będę żałował że to napisałem :fadein:

Posted

Dziekujemy za wspaniale zyczenia:loveu:
Tobie i Twojej rodzinie rowniez wszystkiego najlepszego, spelniania marzen i w ogole wszytkiego czego tylko zapragniecie:multi:

Sa potencjalne domki dla Szelmy ale pewnie wszytko i tak po swietach sie dopiero wyjasni;)
Ale wiedz ze pamietam o propozycji:diabloti:

Posted

Właśnie i tu mam problem - wydawałomi się że CCty nie są takie jakie są, a jednak się okazało że są jakie są i to co mi się wcześniej wydawało nie ma pokrycia w rzeczywistości :cool3:

Jeśli Faron jest jaki jest i jest CC i inne CC są jak CC i są takie jak Faron to mam przechlapane.

Mam nadzię że trochę zakręciłem :evil_lol:

:ylsuper: pozdro

Posted

taa to fakt trochę go spasłem ale żal mi jest jak psisko tak prosi o żarcie a faron należy to tradycyjnych psich żebraków pokarmowych - nic to zaczynamy powoli stosować dietę i wysiłek :lol:
byle do wiosny - to i wyprawy piesze będą dłuższe