Alicja Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 super zdjątka szczęśliwego piesa :loveu::loveu::loveu: Quote
muchol Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Drogie koleżanki zdałem egzamin ?? prosze mnie i farona podrapać i pomiziać :) od tygodnia koczujemy na działce więc jak twierdzi moja żona śmierdzimy podobnie, choć ja czasami kąpię się z domieszką mydła - ale widocznie mydło kiepskie ps. faron w trakcie zabawy lekko szczypie mnie zebami jak dobrze odczytuje to chce być alfa - dobrze rozumiem ten gest ?? Quote
furciaczek Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Az lezka wzruszenia zakrecila mi sie w oku na widok tych zdiec:loveu: Faraon chyba nie mogl lepiej trafic:multi: muchol napisał(a): ps. faron w trakcie zabawy lekko szczypie mnie zebami jak dobrze odczytuje to chce być alfa - dobrze rozumiem ten gest ?? Daruje sobie wyklad na temat Teori Dominacji:evil_lol: Psy maja rozne typy zabawy, sposob w jaki sie bawia zalezy glownie od tego czego sie nauczyly w szczeniectwie, nie wiadomo jakie dziecinstwo mial nasz bohater ale jesli w zabawie uzywa zebow z rozsadkiem raczej bawil sie w przeszlosci z ludzmi. Wiele psow ktore nie mialy odpowiedniego kontaktu z ludzmi, ktore maja braki w socjalizacji sa malo delikatne, nie kontroluja sie i nie przywiazuja wiekszej wagi do sily z jaka gryza i nie ma to zwiazku z checia zdominowania wlasciciela. Psa trzeba nauczyc zabawy z czlowiekiem, pokazac na ile moze sobie pozwolic zeby nie sprawic nam bolu. Dziwnie to zabrzmi ale ja ze swoimi psami sie gryze:evil_lol: i zapewniam ze zadnych problemow z dominacja nie mamy;) Jesli niepodoba Ci sie taka forma zabawy jaka prezentuje Faraon, pokaz mu ze sobie tego nie zyczysz i zaoferuj jakas inna rozrywke:p Quote
madziorna Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 http://img1.aukcjoner.net/gallery/000446862/5_f.jpg => Ale szczęśliwy Faronek :loveu: Quote
Tengusia Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='muchol']Saluto, nie radzę sobie z wklejeniem zdjęć na dogomanii ale zawsze jest jakieś wyjście awaryjne : zapraszam do oglądanie - galeria na razie skromna bo i czasu mieliśmy mało :) http://www.aukcjoner.net/gallery/000446862-.html#I1 pozdrawiam piekne psisko :loveu: gratuluje nowego nabytku oby dobrze wam razem bylo :thumbs: Quote
muchol Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 furciaczek - dziekuje bardzo życiowe spostrzeżenia - wole rady praktyczne niz teoretyzowanie na bazie mądrych książek modliszka to ty wystawilaś farona na allegro ?? jesli tak to dziękuje bardzo za przyjaciela - jesli nie ty to podaj namiar komu dziekowac z pewnoscia game boy mial tu duzy udzial przepraszam za pomylki ale jak poprzednio stwierdzilem gubie sie w telefonach nickach i mailach pozdro dla wszystkich Quote
Alicja Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ;) ale na kolejne fotaski chyba można liczyć :razz::razz::multi: Quote
modliszka84 Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 allegro wystawiała dzodzo - czyli Asia. moje były tylko zdjecia ;) Quote
muchol Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Zdjęcia - chętnie , chłopak z werwą , tylko jak mnie ciągle zaczepia to zdjęcia nie zrobię - teraz faron dostanie kawał mięsistej kości to będe mógł mu kilka fotek strzelić , a niebawem idziemy poznawać las - tam dopiero może jakieś zdjątka wyjdą a teraz leniuchy idą spać - papa Quote
modliszka84 Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 to pozdrawiamy leniuchy dwa :loveu: Quote
madziorna Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Cześć "leniuchy"! Czekamy na foteczki :cool3: Quote
Alicja Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='madziorna']Cześć "leniuchy"! Czekamy na foteczki :cool3: :hmmmm: tak z rańca :evil_lol::evil_lol:..poczekaj niech wrócą z męskiej wyprawy ;) Quote
muchol Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Wyprawa udana lecz bez fot. poganiał chwilę za kijem , wynurzał się w jeziorze , troche połaziliśmy i do domu - faron zaczyna się rozkręcać - do tej pory stateczny a od niedawna dynamiczny , teraz już widać radość w jedgo zachowaniu , niestety widać że poprzedni właściciel go zastraszył pies czuje się niepewnie przy wszystkich głośniejszych dzwiękach / była wichura to i drzewa szumiały a biedna psina pod przyczepę campingową . po sąsiedzku poszliśmy na randkę z bernardynką ale faronidło troche zestrachał się ogon pod siebie i zero zalotów po paru minutach nieco nabral odwagi i się piesy obszczekały , na razie nici z kumplostwa - może za jakiś czas. Za oknem burza to faflun przykleił się do mojej nogi i leży a ja klepie w klawiaturę opowieści ciąg dalszy nastąpi ( oczywiście jeśli ktoś będzie chciał to czytać ) :) Quote
Alicja Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='muchol']Wyprawa udana lecz bez fot. poganiał chwilę za kijem , wynurzał się w jeziorze , troche połaziliśmy i do domu - faron zaczyna się rozkręcać - do tej pory stateczny a od niedawna dynamiczny , teraz już widać radość w jedgo zachowaniu , niestety widać że poprzedni właściciel go zastraszył pies czuje się niepewnie przy wszystkich głośniejszych dzwiękach / była wichura to i drzewa szumiały a biedna psina pod przyczepę campingową . po sąsiedzku poszliśmy na randkę z bernardynką ale faronidło troche zestrachał się ogon pod siebie i zero zalotów po paru minutach nieco nabral odwagi i się piesy obszczekały , na razie nici z kumplostwa - może za jakiś czas. Za oknem burza to faflun przykleił się do mojej nogi i leży a ja klepie w klawiaturę opowieści ciąg dalszy nastąpi ( oczywiście jeśli ktoś będzie chciał to czytać ) :) oj burze , wichury i inne atrakcje ....z psem na kolankach lub pod biurkiem przeżyłam z moim śp boxiem gigantem .... bał się srasznie :roll:....co do bernardynki .... moze uznał ze skoro to jej terytorium to raczej nie ma co szaleć ;) Quote
kasia14 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 pewnie, że chcemy czytać! :) takie opowieści z nowych domków to skarb ;) Quote
furciaczek Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 kasia14 napisał(a):pewnie, że chcemy czytać! :) takie opowieści z nowych domków to skarb ;) Popieram w 100%:loveu: Quote
madziorna Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 [quote name='muchol']opowieści ciąg dalszy nastąpi ( oczywiście jeśli ktoś będzie chciał to czytać ):) Masz jakieś wątpliwości? :mad: :evil_lol: Quote
kela Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Muchol- takie opowieści-to miód na serca wszystkich,którzy wierzą w sens adopcj!!!W twoich opowieściach przebija nuta ogromnego serca i miłości do zwierzaka- tak !!!!!!!- nie miej wątpliwości!!!!- chcemy czytać!!!!!!- i to jak najczęściej!!!-fotki-jak pewnie już wiesz-też wyczekiwane!!!Nic tak oka nie cieszy jak zadowolony dobrze się mający zwierzak,tymbardziej ten,który uniknął zagłady. Pozdrawiamy serdecznie-Ela z Szonem i kicią perską Amandą. Ps.-mam już ponad 5-letnie doświadczenie z cc-jeśli byś miał jakieś pytania odnośnie rasy i wychowania-to chętnie się podzielę. Quote
muchol Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 furciaczek prosił o sprawozdanie - nie wiem gdzie publikować więc skrót w następnym poście - albo go gdzieś przeklejcie , albo mnie wyedukujcie gdzie go wstawić cdn.. ps. ciekawe forum - dobrze się czuję w tak icznym "babskim :) towarzystwie heheheh Quote
Alicja Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 [quote name='muchol']furciaczek prosił o sprawozdanie - nie wiem gdzie publikować więc skrót w następnym poście - albo go gdzieś przeklejcie , albo mnie wyedukujcie gdzie go wstawić cdn.. ps. ciekawe forum - dobrze się czuję w tak icznym "babskim :) towarzystwie heheheh ja myślę że sprawozdanie tutaj ;) w razie czego Funciakowa :evil_lol: przerzuci na Molosy :p Quote
muchol Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 jak ktoś jest cierpliwy to się doczyta - jak nie to proszę o info jak wykasować tego posta to następnego normalnie napiszę :oops: Quote
GameBoy Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 prosze edytowac post - jest taka opcja na dole pisanych przez Pana postow i wykasowac to co niepotrzebne Quote
muchol Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 2:10:24Witam serdecznie, Gosia z tej strony (furciaczek z forum) 2:10:58Caly czas siedze i pracuje nad strona adopcyjna cc w zwiazku z czym mam ogromna prozbe 2:12:36Bardzo zalezy mi na dziele "w nowym domu" gdzie chcialabym umiescic historie "naszych" psiakow ktore mialy to szczescie i trafily do nowych wlascicieli... wielu ludzi obawia sie adopcji doroslego cane corso i trzeba im pokazac ze nie taki diabel straszny jak go maluja [2:13:50Czy moglabym prosic o kilka slow na temat waszych poczatkow, problemach i radoscich... 2:14:18naturalnie nie pali sie i gdy tylko bedziesz mial chwilke czasu i checi 2:16:04[COLOR=#000000]No i jeszcze raz gratuluje tak wspanialego przyjaciela i dziekuje z calego serca ze dales mu szanse na normalne zycie W razie jakichkolwiek problemow pisz nawet w srodku nocy... studiuje psychologie zwierzeca, specjalizacja naturalnie psy wiec moze bede mogla pomoc czy odpowiedziec na dreczace pytania. Pozdrawiam serdecznie No to odpowiedziałem : 22:32:05 witam Cię, [22:33:16jasne bardzo chętnie pomogę - dlatego dosyć dużo staram się napisać na forum. chętnie popiszę również gdzie indziej aby przekonać ludzi do ratowania psów ze schronu 22:35:44oczywiście i ja miałem wątpliwości decydując się na dorosłego /w miarę / a dodatkowo dużego psa o mordzie kilera - moja żona po tygodniu znajomości z faronem zaczyna chyba wierzyć w moją intuicję . ja specjalnie przed zabraniem farona przejechałem 500km żeby mu spojżeć w oczy - uważam że zarówno u ludzi jak tym bardziej a może tak samo u zwięrząt oczy zdradzają charakter danego osobnika 22:39:51po tygodniu co powtarzam znajomości uważam że faron jest "groźny" trzeba uważać na jego zapędy przytulaka - przewruci człowieka /swojego oczywiście/ aby tylko go wymiział , wygląd ma zdecydowanie grożny co na szczęście odstrasza ludzkich intruzów ale i niestety przyciąga zwykłych prostych idiotów a nie psiarzy którzy futrzaka darzą sercem to bolesne. 22:42:03mnie kupił swoim zachowaniem po godzinie wspólnej podróży i przygodzie która mu sie przytrafiła w bagażniku /zabrudził go z przedniego otworu gębowego , no i poszło też tyłem / przepraszam za tak obrazowy opis - ale jak patrzyłem wtedy w jego ślepia to widać było jak jest psisku przykro [22:43:01ja dodatkowo czuję się dumny bo wybrał mne na swojego właściciela - to łechcze próżność ale i zobowiązuje [22:45:18nasi znajomi też nas przestrzegali przed dorosłym psem - przy fakcie że mamy 2 letniego synka - moje zdanie jest takie : na razie ani pies nie interesuje się dzieckiem bo mu to znacznie ograniczamy , ani dziecko nie interesuje sie psem bo się boi dużych psów - podsumowując uważam że nie ma groźnych psów dla dzieci tylko są nieodpowiedzialni rodzice ot tyle 22:50:42podsumowując : ile dajesz psu tyle dostajesz - ja czuję się z faronem w pełni bezpiecznie - nawet zbyt bezpiecznie bo wszystkich znajomych uprzedzam aby poczekali aż ja wyciągnę rekę pierwszy na powitanie /bo się psina rwie do obrony Pana / lecz podkreślam to nie jest moim zdaniem przejaw agresji a raczej serca które on jest gotów oddać [22:53:25miałem parę psów w życiu - od paru lat marzyłem o psie ale nie było odpowiednich warunków , może i chęci na dodatkowy obowiązek, JESTEM PRZEKONANY - TO BYŁA SŁUSZNA DECYZJA - a faron i jego cechy bardzo pozytywnie mnie zaskakują 22:54:19PODSUMOWUJĄC : zacytuj moją wypowiedź na forum albo podeślij linka - sam chętnie wszystko opowiem ] 22:55:19a jak ktoś chce poobserwować farona to oczywiście w miarę możliwości robię zdjęcia , a i wszystkich normalnych zapraszam do odwiedzin 22:56:23pozdrawiam Quote
Recommended Posts