Helga72 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 już kilka psiaków miałam na dt więc moje chłopaki przyzwyczajone do nowych lokatorów. Quote
Helga72 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 mieszkam niedaleko od Pabianic w Pabianicach chodziłam do ekonomika , więc możemy się umówić przy 3 Koronach;) Quote
modliszka84 Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 oo byłoby super podaj numer telefonu albo zadzwon do mnie 793046770 to sie umowimy i dogadamy szczegóły. czy Twoje psiaki sa kastrowane? zreszta suke i tak trzeba bedzie wysterylizowac przed adopcja. jak z kosztami - utrzymania i zabiegu ? ja tez chodzilam do ekonomika ;) ale jesli 72 to Twoj rocznik to raczej nie mialysmy okazji sie spotkac Quote
Helga72 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Modliszka należysz do tych osób którym naprawde warto pomagać w pomagniu:loveu: to moje gg 11427423 lub kontakt przez Moriaaa lub Katya;) Quote
Helga72 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Moje chłopaki nie kastrowane ale mały raczej jej nie zagrozi ( duża różnica wzrostu) a benka mam z Kosodrzewiny ma 7 lat z okładem i sukami , które u mnie były interesował się przez chwilę a potem oddawał się swoim ulubionym zajęciom jedzeniu i spaniu:lol: aha i jeszcze wywalaniem brzuchola bo myzianie lubi;) z tego wnioskuje , że jestem jedyną kobietą w jego życiu:evil_lol: Quote
Helga72 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Modliszka czy Twoja koleżanka , ta która zna właściciela mówiła gdzie psy przebywały to znaczy czy kojec i buda czy może spały w mieszkaniu ? Może jeszcze dodam , że mój stan domowy to jeszcze 2 dzieci , Pan Mąż i 2 koty ale one śpią w domu i są przyzwyczajone do niebezpiecznych lokatorów więc po płocie przechodzą na inne działki i znikają na całe dnie... Quote
Helga72 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 A tak delikatnie mówiąc nie musiałaś publicznie wypominać mi wieku:mad: Quote
modliszka84 Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 No to pogadałysmy sobie z Helgą (Iwoną) ;) Jutro spróbuje sie dowiedziec jak wyglada sytuacja psów w schronie. Z allegro nawet nikt nie zadzwonił dzisiaj :shake: Quote
madziorna Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 http://images26.fotosik.pl/230/858f24677cd76d62.jpg => Boże, jaka biedna ślicznota... Strasznie podobna do mojej Fieścinki... :-( Jak można oddać takie cuda?... :angryy: Same bluzgi cisną mi się na usta... :angryy: Quote
dzodzo Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ktos obserwuje aukcję, może sie odezwie? -ale gwarancji, że to nie jakiś dekiel nie ma żadnej Quote
modliszka84 Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 no to sie odezwał chyba :mad: jakis kretyn z wielkopolski, który strasznie chcial dyskutowac na temat okalczenia psów jakim jest sterylizacja. chciał je oba, parke... :cool1: bo pan ma juz corsiaki i chciał kolejne, moze mało rozpłodowe te jego a interes musi sie kręcic :angryy: i jeszcze głab nie potrafil zrozumiec nie mamy o czym rozmawiac, kilka razy musiałam powtarzam ze nie zamierzam z nim gadac. a teraz info ze schroniska: Psy nie musza miec kwarantanny, ale suka nie wyjdzie przed sterylizacją. Sterylizacja prawdopodobnie w przyszłą środe. Jako zabezpieczenie przed osłami pragnącymi CC dla szpanu jest opłata adopcyjna 300zł. Jesli znajdziemy normalny dom (a mam taką nadzieje) to oczywiscie opłata bedzie w normalnej wysokości, jak za kazde inne psy. Quote
GameBoy Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 modliszka84 napisał(a): a teraz info ze schroniska: Psy nie musza miec kwarantanny, ale suka nie wyjdzie przed sterylizacją. Sterylizacja prawdopodobnie w przyszłą środe. Jako zabezpieczenie przed osłami pragnącymi CC dla szpanu jest opłata adopcyjna 300zł. Jesli znajdziemy normalny dom (a mam taką nadzieje) to oczywiscie opłata bedzie w normalnej wysokości, jak za kazde inne psy. brawo Aga, dobra robota Quote
Fenris Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 modliszka84 napisał(a): a teraz info ze schroniska: Psy nie musza miec kwarantanny, ale suka nie wyjdzie przed sterylizacją. Sterylizacja prawdopodobnie w przyszłą środe. Jako zabezpieczenie przed osłami pragnącymi CC dla szpanu jest opłata adopcyjna 300zł. Jesli znajdziemy normalny dom (a mam taką nadzieje) to oczywiscie opłata bedzie w normalnej wysokości, jak za kazde inne psy. Super! Dobra robota, miejmy nadzieję że te 300zł odstraszy wszelkie osły. Quote
Helga72 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Aga jesteś WIELKA :multi:Gratulacje z tą opłatą to świetny pomysł:razz: Quote
modliszka84 Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 eee wielka to nie jestem :evil_lol: waze połowe tego co Twój bernardyn a ta opłata to akurat pomysł schroniska ;) Iwona - odpisze Ci na GG jutro bo juz dzisiaj nie mam sily... a musze jeszcze posiedziec przed kompem :shake: Quote
furciaczek Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Fenris napisał(a):Super! Dobra robota, miejmy nadzieję że te 300zł odstraszy wszelkie osły. Zgadzams ei w 100% Quote
dzodzo Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 dostałam z allegro takiego maila w sprawie psów: witam, Proszę o informację gdzie przebywają pieski, czy znalazły już nowy dom? mieszkamy koło Kielc, jesteśmy z mężem zainteresowani adopcją dogów, to wspaniała rasa, mamy w domu od 9 m-cy też adoptowaną 5 letnią sunię tej rasy, jest przekochana, mądra, Szukamy psa do naszej firmy ( hurtownia i sklep mięsny) na ogrodzony teren ok. 40-arowy Karmy mięsnej mamy pod dostatkiem, warunki : kojec w którym pieski przebywałyby w ciągu dnia, po 18 byłyby wypuszczane na ogrodzony teren. Mam tylko obawy co do okresu zimowego, bo ta rasa nie najlepiej znosi mrozy, nasza Tira zimę spędziła w mieszkaniu, Może nie są to wymarzone warunki dla piesków, ale jeśli nie znajdą lepszego domu proszę o kontakt pozdrawiam Wasiak E czytałam i myślałam i cos mi świtało po imieniu suczki i po nazwisku, słuchajcie Ci państwo na jesien adoptowali Tirę-dc z krakowskiego schronu.!!!!skojarzyłam ich-bo tez wystawiałam jej allegro i z nimi korespondowałam, baaaardzo fajni ludzie, przysyłali fotki poadapocyjne, tu jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69826 Quote
Fenris Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Sądzę że skoro psiaki całe życie spędziły w kojcu, to zima im nie sroga, dobra buda, świeża słoma, coś ciepłego do jedzenia zimową porą i psiaki będą miały wspaniały dom, szczególnie że ci ludzie mają już pojęcie o rasie. Szczególnie że mamy okres wakacyjny i psów jak grzybów po deszczu będzie przybywać w schroniskach:-( Szczególnie że zimy u nas już praktycznie nie ma, myślę że to dobra opcja i nie ma co zbyt długo zwlekać, psy będą miały dobre warunki i na dodatek z treści maila wnoszę że będą razem! Quote
Ask@ Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Dokładnie bedą razem!!!! I chyba to był by wspaniały domek tym bardziej, że już ludzie sprawdzeni. Quote
dzodzo Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 poprosiłam, żeby zadzwonili do Agnieszki bezpośrednio Quote
furciaczek Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Tira to chyba DC a nie CC:diabloti: Jesli ta Pani jest godna zaufania zgadzam sie z Fenris ze chyba nie ma na co czekac. Naturalnie ze wolelibysmy zeby psiaki trafiny "na kanape"... ale lepszy kojec u dobrego czlowieka, pelna micha i troche milosci niz zycie u jakiegos psychopaty...bo i tacy sie zdazaja. Quote
dzodzo Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 NO fakt, z tego rozpędu zapomnialam ze Tira to kanarek a nie corsiak:eviltong: ciekawe czy panstwo zauwazyli ze to jednak dwie rozne rasy? tak czy siak, cokolwiek z tego nie wyjdzie-moze inny pies znajdzie u nich dom, kto wie? Quote
Fenris Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 dzodzo napisał(a):NO fakt, z tego rozpędu zapomnialam ze Tira to kanarek a nie corsiak:eviltong: ciekawe czy panstwo zauwazyli ze to jednak dwie rozne rasy? tak czy siak, cokolwiek z tego nie wyjdzie-moze inny pies znajdzie u nich dom, kto wie? Co do kanarkowatości Tiry to też jak na moje kwestia względna :eviltong: widziałem kanarkowate CC i korsiakowate kanary ... wystarczy spojrzeć w galerię, sunie CC z reguły nie mają aż tak szerokich łebków i dla kogoś kto się nie zna są mało rozróżnialne, a nieraz i znawcom niezłą zagwostkę robią :p Quote
Guest malva Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Fenris napisał(a):Co do kanarkowatości Tiry to też jak na moje kwestia względna :eviltong: widziałem kanarkowate CC i korsiakowate kanary ... wystarczy spojrzeć w galerię, sunie CC z reguły nie mają aż tak szerokich łebków i dla kogoś kto się nie zna są mało rozróżnialne, a nieraz i znawcom niezłą zagwostkę robią :p dokładnie tak,nie jestem znawca tematu i przez jakis czas psiaka Gravisa z torunia lansowałam jako CC a to był DC:lol: Quote
Recommended Posts