Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oo byłoby super
podaj numer telefonu albo zadzwon do mnie 793046770 to sie umowimy i dogadamy szczegóły.

czy Twoje psiaki sa kastrowane? zreszta suke i tak trzeba bedzie wysterylizowac przed adopcja. jak z kosztami - utrzymania i zabiegu ?

ja tez chodzilam do ekonomika ;) ale jesli 72 to Twoj rocznik to raczej nie mialysmy okazji sie spotkac

Posted

Moje chłopaki nie kastrowane ale mały raczej jej nie zagrozi ( duża różnica wzrostu) a benka mam z Kosodrzewiny ma 7 lat z okładem i sukami , które u mnie były interesował się przez chwilę a potem oddawał się swoim ulubionym zajęciom jedzeniu i spaniu:lol: aha i jeszcze wywalaniem brzuchola bo myzianie lubi;) z tego wnioskuje , że jestem jedyną kobietą w jego życiu:evil_lol:

Posted

Modliszka czy Twoja koleżanka , ta która zna właściciela mówiła gdzie psy przebywały to znaczy czy kojec i buda czy może spały w mieszkaniu ? Może jeszcze dodam , że mój stan domowy to jeszcze 2 dzieci , Pan Mąż i 2 koty ale one śpią w domu i są przyzwyczajone do niebezpiecznych lokatorów więc po płocie przechodzą na inne działki i znikają na całe dnie...

Posted

no to sie odezwał chyba :mad:
jakis kretyn z wielkopolski, który strasznie chcial dyskutowac na temat okalczenia psów jakim jest sterylizacja.
chciał je oba, parke... :cool1:
bo pan ma juz corsiaki i chciał kolejne, moze mało rozpłodowe te jego a interes musi sie kręcic :angryy:

i jeszcze głab nie potrafil zrozumiec nie mamy o czym rozmawiac, kilka razy musiałam powtarzam ze nie zamierzam z nim gadac.

a teraz info ze schroniska:
Psy nie musza miec kwarantanny, ale suka nie wyjdzie przed sterylizacją. Sterylizacja prawdopodobnie w przyszłą środe.
Jako zabezpieczenie przed osłami pragnącymi CC dla szpanu jest opłata adopcyjna 300zł. Jesli znajdziemy normalny dom (a mam taką nadzieje) to oczywiscie opłata bedzie w normalnej wysokości, jak za kazde inne psy.

Posted

modliszka84 napisał(a):

Psy nie musza miec kwarantanny, ale suka nie wyjdzie przed sterylizacją. Sterylizacja prawdopodobnie w przyszłą środe.
Jako zabezpieczenie przed osłami pragnącymi CC dla szpanu jest opłata adopcyjna 300zł. Jesli znajdziemy normalny dom (a mam taką nadzieje) to oczywiscie opłata bedzie w normalnej wysokości, jak za kazde inne psy.

brawo Aga, dobra robota

Posted

modliszka84 napisał(a):

Super! Dobra robota, miejmy nadzieję że te 300zł odstraszy wszelkie osły.

Posted

eee wielka to nie jestem :evil_lol: waze połowe tego co Twój bernardyn

a ta opłata to akurat pomysł schroniska ;)

Iwona - odpisze Ci na GG jutro bo juz dzisiaj nie mam sily... a musze jeszcze posiedziec przed kompem :shake:

Posted

dostałam z allegro takiego maila w sprawie psów:
witam,
Proszę o informację gdzie przebywają pieski,
czy znalazły już nowy dom?
mieszkamy koło Kielc, jesteśmy z mężem zainteresowani
adopcją dogów, to wspaniała rasa, mamy w domu od 9 m-cy
też adoptowaną 5 letnią sunię tej rasy, jest przekochana, mądra,
Szukamy psa do naszej firmy ( hurtownia i sklep mięsny)
na ogrodzony teren ok. 40-arowy Karmy mięsnej mamy pod dostatkiem, warunki : kojec w którym pieski przebywałyby
w ciągu dnia, po 18 byłyby wypuszczane na ogrodzony teren.
Mam tylko obawy co do okresu zimowego, bo ta rasa
nie najlepiej znosi mrozy, nasza Tira zimę spędziła w mieszkaniu,
Może nie są to wymarzone warunki dla piesków, ale jeśli
nie znajdą lepszego domu proszę o kontakt
pozdrawiam
Wasiak E

czytałam i myślałam i cos mi świtało po imieniu suczki i po nazwisku, słuchajcie Ci państwo na jesien adoptowali Tirę-dc z krakowskiego schronu.!!!!skojarzyłam ich-bo tez wystawiałam jej allegro i z nimi korespondowałam, baaaardzo fajni ludzie, przysyłali fotki poadapocyjne, tu jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69826

Posted

Sądzę że skoro psiaki całe życie spędziły w kojcu, to zima im nie sroga, dobra buda, świeża słoma, coś ciepłego do jedzenia zimową porą i psiaki będą miały wspaniały dom, szczególnie że ci ludzie mają już pojęcie o rasie. Szczególnie że mamy okres wakacyjny i psów jak grzybów po deszczu będzie przybywać w schroniskach:-( Szczególnie że zimy u nas już praktycznie nie ma, myślę że to dobra opcja i nie ma co zbyt długo zwlekać, psy będą miały dobre warunki i na dodatek z treści maila wnoszę że będą razem!

Posted

Tira to chyba DC a nie CC:diabloti:

Jesli ta Pani jest godna zaufania zgadzam sie z Fenris ze chyba nie ma na co czekac. Naturalnie ze wolelibysmy zeby psiaki trafiny "na kanape"... ale lepszy kojec u dobrego czlowieka, pelna micha i troche milosci niz zycie u jakiegos psychopaty...bo i tacy sie zdazaja.

Posted

NO fakt, z tego rozpędu zapomnialam ze Tira to kanarek a nie corsiak:eviltong:
ciekawe czy panstwo zauwazyli ze to jednak dwie rozne rasy?

tak czy siak, cokolwiek z tego nie wyjdzie-moze inny pies znajdzie u nich dom, kto wie?

Posted

dzodzo napisał(a):
NO fakt, z tego rozpędu zapomnialam ze Tira to kanarek a nie corsiak:eviltong:
ciekawe czy panstwo zauwazyli ze to jednak dwie rozne rasy?

tak czy siak, cokolwiek z tego nie wyjdzie-moze inny pies znajdzie u nich dom, kto wie?

Co do kanarkowatości Tiry to też jak na moje kwestia względna :eviltong: widziałem kanarkowate CC i korsiakowate kanary ... wystarczy spojrzeć w galerię, sunie CC z reguły nie mają aż tak szerokich łebków i dla kogoś kto się nie zna są mało rozróżnialne, a nieraz i znawcom niezłą zagwostkę robią :p

Guest malva
Posted

Fenris napisał(a):
Co do kanarkowatości Tiry to też jak na moje kwestia względna :eviltong: widziałem kanarkowate CC i korsiakowate kanary ... wystarczy spojrzeć w galerię, sunie CC z reguły nie mają aż tak szerokich łebków i dla kogoś kto się nie zna są mało rozróżnialne, a nieraz i znawcom niezłą zagwostkę robią :p

dokładnie tak,nie jestem znawca tematu i przez jakis czas psiaka Gravisa z torunia lansowałam jako CC a to był DC:lol: