bianka0 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Witam.Kontaktowałam się z opiekunką Tuptusia ,mnie jego padaczka absolutnie nie przeszkadza,nawet jakby miał ataki codzennie.Jedynym problemem byłoby przyjęcie Tuptusia przez moich trzech budrysów.Opiekunka mówiła że jest zazdrosny i dosyć nieustępliwy do innych psów.Wstępnie można ich razem skontaktować ,ale zobaczymy tylko pierwsze wrażenie,a relacja między nimi wymaga czasu.Stary jamnik również jest uroczy i tu myślę że również wszystko zależy od jego charakreu.Mój poprzedni jamnik Kuba był identyczny i zmarł śmiercią naturalną w wieku 14 lat,ale wraz z wiekiem wcale nie stawał się bardziej spokojny tylko coraz mniej tolerował inne psy i niektórych ludzi.Muszę trochę więcej wiedzieć o jego stosunku do innych psów.Najsłodsza jest suczka i być może to ona byłaby najbardziej zaakceptowana przez chłopaków.Wszysrkie chętnie zabrałabym,ale musimy wybrać jedno z nich które będzie się dobrze czuło w już istniejącej sforze psów.Musicie mi panie pomódz,mówiąc troszkę więcej o temperamencie jamniczków.Czekam na odpowiedż i mam nadzieję że któreś z nich niedługo już będzie u mnie. Quote
danka1234 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Jamniki jak to jamniki ,charakterek maja i już ale tez nie można tego powiedzieć o wszystkich,przy takiej sworze psów bezpieczniej byłoby chyba wziazć jamnisie ale trudno cokolwiek radzić nie znajac psów a w rzeczywistości wszystko moze wygladac inaczej niz się zakłada. Quote
NatusiaMK Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Mi też wydaje się,że najlepiej by było,gdybys wzięła Piankę. W końcu to suczka,więcpewnie chłopaki lepiej ją zaakceptują... Quote
bianka0 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Tuptuś -jamniczek z padaczką,mieszka najbliżej Janowa Lubelskiego w Warszawie.Umówiona jestem z panem,który ma teraz pod swoją opieką Tuptusia na wizytę przedadopcyjną w najbliższą środę.Cały czas układam plan, któremu najpierw pokazać Tuptka i w jakiej kolejności ich zapoznawać.Jeżeli będzie między nimi chociaż cień tolerancji, to czas rozwiąże resztę problemów.Mam nadzieję że do Warszawy wróci tylko opiekun pieska. Quote
Isadora7 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 bianka0 napisał(a):Tuptuś -jamniczek z padaczką,mieszka najbliżej Janowa Lubelskiego w Warszawie.Umówiona jestem z panem,który ma teraz pod swoją opieką Tuptusia na wizytę przedadopcyjną w najbliższą środę.Cały czas układam plan, któremu najpierw pokazać Tuptka i w jakiej kolejności ich zapoznawać.Jeżeli będzie między nimi chociaż cień tolerancji, to czas rozwiąże resztę problemów.Mam nadzieję że do Warszawy wróci tylko opiekun pieska. Bardzo, bardzo bym tego chciała, z jamnikami jestem od zawsze. Do Tuptusia mam szczególny sentyment. Mój jamniczek tez jest epileptykiem. Trzymam kciuki. Quote
danka1234 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Byłoby cudnie dgyby Tuptus juz został ale niczego nie mozna przewidziec ,czekamy zatem na wieści i trzymamy kciuki za powodzenie. Quote
Recommended Posts