Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możemacie rację,ale i tak jak czytam te wszystkie posty i tematy...czuję sie okropnie bezsilna.Chciałoby sie pomóc wszystkim naraz,wszystkie sąbiedne...
Danko,zdjęcie z Twojego awataru tak bardzo przpomina mi moja Peti...:(
W wolnej chwili zapraszam na www.peti.fotolog.pl
A co do Jokera,to mam nadzieję że sie uda z tą panią z Anglii.

Posted

Natusia czytałam o Pati juz wczesniej i strasznie Ci współczuje,wiem co przeszłaś ponieważ mój poprzedni jamnis Gucio w wieku 5 lat odszegł z tego samego powodu, z tą róznicą że pomoc lekarską otrzymał od razu,mimo to nie udało się...
Co do Jokera to jak napisala Isadora pokazalas go swiatu i dzieki Tobie ma szanse na domek jak nie tam to gdzie indziej,

Posted

Pani dziś do mnie dzwoniła - Danuta G. gdzieś spod Lublina.
Jest miejsce w domku dla jamnika,pani mówiła że może wziąć Jokera lub tą trzyłapkę. Ale też potrzebny dowóz...Mam numer telefonu jakby co. Pani ma z dogo już jamnisię.

Posted

NatusiaMK napisał(a):
Pani dziś do mnie dzwoniła - Danuta G. gdzieś spod Lublina.
Jest miejsce w domku dla jamnika,pani mówiła że może wziąć Jokera lub tą trzyłapkę. Ale też potrzebny dowóz...Mam numer telefonu jakby co. Pani ma z dogo już jamnisię.

Trzeba to brać pod uwagę, bo jak się okazuje psiak przed wyjazdem do UK musi mieć półroczną kwarantannę. Dobrze, ze masz kontakt w ciągu myślę dwóch dni będzie jasność sprawy.

Transport - wrzuci się pytanie na transportowy. Znajdzie się coś.

Posted

Jalby był transport to piesio będzie miał domek:)
Tylko nie wiem czy nie lepiej będzie tej pani dać tej jamnisi trzyłapki,bo Joker ma większe szanse...
Pani mówi,że Murka zna ją dobrze,mam z nia stały kontakt w razie czego.

Posted

Hej NatusiaMK, a masz jakieś nowe zdjęcia Jokera, żeby go pokazać, może jeszcze ktoś się nim zainteresuje. Jak on w ogóle wytrzymuje w tym schronisku?? mogłabyś co więcej o nim napisać, jaki jest i jak się zachowuje??

Posted

Joker jest bardzo łagodnym pieskiem,taki typowy jamnik.Nie wiadomo jak znalazł się na ulicy,błąkał się po osiedlu.Jest w miarę wesoły,ale z dnia na dzień gaśnie. Jest zaszczepiony i zaczipowany. Nie ma żadnych chorób sakórnych,kilka pcheł,troszkę chudy,ale nie przesadnie.W pierwszej chwili myślałam,że się zgubił.Ale nikt go nie szuka,nikt sie nie martwi,a to biedactwo wciąż czeka...Najdalej w sobotę go odwiedzę.Wtedy będę wiedzieć więcej.
Prosiłam schronisko o przesłanie fotek,ale widocznie nie jest chętne do współpracy...
Porobię kilka fotek i zdobede informacje o ni,ale tak jak mówię,najdalej w sobotę.
Pozdrawiam.

Posted

NatusiaMK jak porobisz zdjęcia to ja mu zrobię allegro. Bo obawiam się z tego co się dowiaduję ze Anglia nie wypali choćby ze względu na ta półroczną kwarantannę. Jeszcze kolega ma bardziej poszperać w przepisach, może znajdzie jakieś wyjście.

Jak gaśnie to będzie trzeba pomyśleć o tymczasie zdecydowanie i domku szukać na spokojnie z tymczasu.

Posted

Witam,to ja jestem zainterresowana jamnikami.Mam trzy pieski,jamnika szorstkowłosego,kundelka jamnikowatego i kundelka nśredniej wielkości.Nie są kastrowane,ale pomiędzy nimi nie dochodzi do scysji,jest wyrażnie ustalona hierarchia i panuje zgoda.Mam duży dom i niewielki ogródek,ale solidnie zabezpieczony.pieski mogą poruszać się po nim swobodnie,tylko kundelek średniej wielkości na noc jest zamykany w odrębnej części podwórka ze względu na notoryczne ucieczki przez płot i niszczenie ogrodu sąsiadom.Ten piesek jest na dworze,ma swoją budę,nie chce być w domu,jest mu za gorąco,ma wspaniałe futro które golimy na lato.Zawsze miałam jamniczki i zwielką chęcią znajdę miejsce dla jeszcze jednego.Myślałam o kalekim lub starym piesku,bo takie trudniej moga znależć dom.Ze żdziwieniem obserwuję że nikt nie chce Jokera,jest taki piękny.Nie mam małych dzieci i takie rzadko bywają w naszym domu.Córka ma 13 lat.Od Murki nie wżięłam jamniczki.W kwietniu znależliśmy w środku lasu wyrzuconą suczkę z małym pieskiem,zabraliśmy je do hoteliku u Murki,szczeniaczek ma już dom,Kaja czeka na adopcję,jest już wystrylizowana.Jest młoda wesoła,ma duże szanse na dom.Znając już jej temperament wprowadziłaby znacznu elament napięcia pomiędzy moich chłopaków,dlatego wolę być sponsorką Kaji i poczekać aż znajdzie odpowiedni dom.U Murki Kaja jest wesoła i szczęśliwa,więc mamy czas.Jeżeli uda się wam zorganizować transport dla Jokera,mogę za nigo zapłacić,jego życie nie ma ceny.

Posted

Bianko,to wspaniale że chcesz zaadoptowac Jokera. W sobotę pojadę do0 schroniska i powiem jaka jest sytuacja. Gdybys chciała wcześniej porozmawiać zkierownikiem podaje numer schroniska :77 483 85 28.
Kierownikiem jest pan Andzrej Zębala.
Postaram się załatwić jakis transport.

Posted

Dzwoniłam przed chwilą do schroniska,ale niestety nie było kierownika,rozmawiałam z jakimś pracownikiem,który powiedział mi ze są DWA ! jamniki,jeden starszy,drugi młoszy,chudszy.Z tego co mi powiedział Joker to chyba ten chudszy.Bardzo go prosiłam,żeby nic mu się nie stało do momentu adopcji,obecał że się tym zajmie.Proszę jeżeli będziesz w sobotę a będzie trzeba jakoś wpłynąć na opiekę zajmij się tym.Pokryję wszystkie koszty,na razie cena wykupu ze schronu to 35 zł.Jeżeli będzie wiadomo jakie koszty transporu i inne to pisz lub dzwoń natychmiast robię przelew. Co z tym drugim jamnikiem?Może też go trzeba zabrać do domu tymczasowego?.Tracę teraz kontakt z dogomanią na kilka godzin.

Posted

bianka0 a gdzie zamieszkałby Joker?
Joker jeszcze nie był ogłaszany, jakby poszedł na allegro nie sadze aby nie znalazł domu - jamniki mi schodzą jak świeże bułeczki.

Posted

Dzwonili do mnie ludzie z Katowic,którzy bardzo pragna zaadoptować Jokera...zginął im taki sam piesek i chcą po niego przyjechać w sobotę...O drugim jamniku nie miałam pojęcia,dziś tam pojadę i wszystkiego się dowiem.Ale nie wiem co mam zrobić z tymi ludźmi z Katowic,bardzo prosili o pomoc w adopcji Jokera,bardzo go chcą...

Posted

NatusiaMK przede wszystkim to warto by rozmowę. To nie powinno być tak że wpada ktoś mówi że bardzo chce i już. Jakoś trzeba sprawdzić w miarę możliwości każda osobę. (Nawiasem mówiąc miałam możliwość sprawdzenia pani z Wlk Brytanii, aczkolwiek ze względu na kwarantannę nie ma co liczyć na tą adopcję raczej). W można poprosić o wizytę przedadopcyjną. Śmiało tez zapytaj wstępnie jakie warunki każdy z chętnych oferuje i czy zgadza się na wizytę przedadopcyjną. Dla mnie jak sie nie zgadza to sprawa jasna. Będę starała się ci pomóc, chociażby w wyszukiwaniu dogomaniaków z danego terenu. Jak możesz odezwij się do mnie na GG.

Posted

Gdyby trzeba było sprawdzić ludzi z Katowic, to dajcie znać.
Trzeba ludziom powiedzieć, że warunkiem adopcji jest przede wszystkim zgoda na wizytę przed i po adopcyjną i kastracja pieska, a z doświadczenia wiem, że to ludzi zniechęca.

Posted

[quote name='DG32']Gdyby trzeba było sprawdzić ludzi z Katowic, to dajcie znać.
Trzeba ludziom powiedzieć, że warunkiem adopcji jest przede wszystkim zgoda na wizytę przed i po adopcyjną i kastracja pieska.

Było mówione już na wstępie o wizycie przedadopcyjnej. Tuptuś jest kastrowany i było to w aukcji zaznaczone

Wskoczyło mi to okienko niechcący.

Posted

[quote name='DG32']Dobra już się trochę pogubiłam, Tuptuś, czy Joker?
Bo z tego co czytam to Joker nie jest kastrowany.

To ja się zakreciłam trochę, równolegle pisze na Tuptusiu i Jokerze. I w obu przypadkach są wątpliwości co do chętnych mających adoptować.

Joker nie jest kastrowany. Wiesz nieraz rozmawiasz z ludźmi długo i niby ślicznie, a potem BUM. A nieraz ktoś z pierwszej rozmowy pasuje. Tak ostatnio miałam z Toską. Gromada chętnych, każdy piał o miłości do zwierząt itd i zadzwonił człowiek który z samego wejścia już mnie "kupił". Osobiście wiozłam Toskę traktując to tez jako wizytę przedadopcyjną. Tosca ma super domek, jesteśmy w kontakcie i chętnie bym tych ludzi sklonowała. A mam tez historie gdzie były gigantyczne rozmowy i... psiak się okazał 3 cm za duży.