Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Przedwczoraj dostałam telefon z zaprzyjaźnionej przychodni weterynaryjnej, "....Pani Haniu przybłąkał sie piesek do staruszki, była u nas dzisiaj ze swoim psiakiem i prosiła o pomoc..."

Po wizycie u starszej Pani okazało się, że to osoba ponad 80-letnia. Ma psa 4-latka i 2 koty, w tym jeden przybłęda. Pani jest samotna, schorowana, ale kocha zwierzeta.
Przygarnęła więc przybłędę, która przez 2 tygodnie wałęsała się na jej ulicy.
Okazuje się , że to suczka foksteriera, bez żadnych tatuaży, ma ok.1 rok i wydłubane oko. Jest bardzo brudna, ma ślad , aż wyżłobienie po smyczy.
Panicznie boi się ludzi, ale garnie się do dzieci. Nie da się pogłaskać od razu się przygarbia i ucieka nie patrząc pod nogi. Boi się wchodzić do mieszkania, zawsze trzyma odległość.
Nie chce jeść, jest okropnie wylękniona ale czujna. Toleruje psy i koty.
Oczywiście zostać u starszej Pani nie może, bo to suka, a pies juz jest, wiec na dalsze kł poty nie będzie trzeba długo czekać.

Apeluję o dom stały dla niej oraz jeśli ktoś może pomóc finansowo lub zakładając bazarek, będę wdzięczna. Trzeba ją zaprowadzić do lekarza, dodam jeszcze że kuśtyka trochę na tylnią łapę.
Zdjęcia będą jutro, albo jeszcze dziś.

Sunia przebywa w Żyrardowie, 50km od Warszawy

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, krótkowłosy, zapomniałam dodać

tez wierzę, że znajdzie odpowiedni dom, wyłącznie stały - dla niej zmiany nie będą wskazane

Posted

nie, ja mam ślepke ciągle na dt a po niej muszę zrobić przerwę, bo nie ma mnie w domu najmniej 10godzin dziennie.

Majka jest u tej staruszk, ale tam zostać nie może. Byłam tam wczoraj, ta Pani ma ponad 80 lat, powoli sie porusza, ale podupada na zdrowiu. Ma psa 4 letniego - muszę mieć to na oku, w razie co..., plus jeszcze 2 koty, jedne dokarmiany i agresywny do Majki, a ona jest taka bidula, na pewno była bita, poza tym wydłubane oko też świadczy o czymś, no i dodatkowo ona boi się wejść do domu, trzeba zostawiać drzwi otwarte - Pani mieszka w kamienicy na parterze i czeka aż ona wejdzie do domu i do pokoju i wtedy zamyka drzwi.

Posted

Bidulka, do czego Ci ludzie są zdolni.
Wyadoptować slepą sunię nie będzie łatwo, ja szukałam domu dla jednej ze schroniska z Piotrkowa, w koncu poprosiłam o pomoc dogomaniaczkę, która zalatwiła jej kochający dom w Niemczech.
Zresztą sama mam slepotkę i kocham jak nie wiem:loveu:

Posted

1. wstawić pełny adres na fotosiku w formularzu, który się otwiera po kliknięciu na ikonkę z żółtym obrazkiem z górką (pełny adres to znaczy adres do zdjecia nie www.fotosik.pl bo wtedy pokazuje stronę główną. Niestety nie wiem czy fotosik umożliwia wczytanie pełnego adresu, nie mam tam konta)
2. kliknąć na obrazek żeby sie pokazała taka ramka
3. kliknąć na ikonkę globusa z łańcuchem i w formularzu wpisać pełny adres wątku Lucusia

Gdyby fotosik nie pozwalał na zczytanie pełnego linku do zdjęcia to daj znać, umieszczę obrazek u siebie i podam link

Posted

[quote name='Selenga']1. wstawić pełny adres na fotosiku w formularzu, który się otwiera po kliknięciu na ikonkę z żółtym obrazkiem z górką (pełny adres to znaczy adres do zdjecia nie www.fotosik.pl bo wtedy pokazuje stronę główną. Niestety nie wiem czy fotosik umożliwia wczytanie pełnego adresu, nie mam tam konta)
2. kliknąć na obrazek żeby sie pokazała taka ramka
3. kliknąć na ikonkę globusa z łańcuchem i w formularzu wpisać pełny adres wątku Lucusia

Gdyby fotosik nie pozwalał na zczytanie pełnego linku do zdjęcia to daj znać, umieszczę obrazek u siebie i podam link

Dzięki- jestem debilem, nic nie rozumiem, nie mam konta na fotosiku, prosiłam moda o podlinkowanie- zero odzewu.

Posted

dziękuje za banerek.

byłam z Majką u weta. Okazało się , że oko nie jest wydłubane tylko ma je zapadnięte i jest pod trzecią powieką. Wik tylko został potwierdzony - 1 rok.
Jest juz po cieczce.

dodatko wyszło, że była prawdopodobnie pobita w podbrzusze i w tylne nogi.
RTG będę robić we wtorek jeśli trzeba to też USG.
Na razie jej nie mordowaliśmy, bo nogi to akurat najmniejszy problem.
Brzuch to kłopot - bo jest cały napuchnięty, dostała antybiotyk, przeciwbólowy i nospe, jutro to samo, kontrola we wtoreki wtedy ew. dalsze badania.
Miała tez kroplówkę bo jest odwodniona. Teraz śpi