evel Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 My też rezygnujemy z fitmina - niby jest ok, co prawda Zu zjada średnio chętnie (ale ona ogólnie woli surowiznę niż kulki ;)) ale "płacze" na brązowo i ciągle ma zacieki na ryjku no i kupy takie średnie raczej... Quote
Chantell Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Nie ma subforum a szkoda, bo chciałam poczytać opinie o niej. Ktoś podaje, jak się sprawuje...? Quote
Asti Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/112578-Karma-Fitmin [trochę stare ;) ] Quote
Zaberniowana. xd Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ja właśnie zastanawiam się czy nie wypróbować Fitmina. :roll: Zdania na temat tej karmy są podzielone, ale ja zawsze musze sama przetestować. :eviltong: I własnie nie wiem jaki typ wybrać. :cool3: Mam sunie - berneńczyka, więc raczej mędzie to wersja Medium, ale która. :roll: Problemów z nadwagą to ona nie ma, więc Light odpada. :eviltong: Jaka jest różnica po między Performance a Maintenance. ??? U mnie w gazecie, w reklamie jest podzielone na "Karma dla utrzymania właściwej wagi", "Karma dla psów biorących udział w wystawach" i " Karma dla psów aktywnych". :cool1: Tylko która jest która ??? :roll::cool3: Prosze o odpowiedzi. ;) Quote
Aga Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Fitmin Medium Performance 27/17 - więc zapewne karma dla psów aktywnych. Fitmin Medium Maintenance 23/12 - zwykła bytowa Quote
aisaak Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Polecam karmę Fitmin - stosuję od 2 miesięcy i jestem zadowolona. Mam średniej wielkości psy, które chętnie jedzą ta karmę. Wczesniej jadły Josera,ale się znudziły. Gdyby ktos był zainteresowany to mam w sprzedaży w atrakcyjnej cenie:) Na terenie Poznania,Lubonia,Mosiny, Komornik dowóz gratis. Telefon: 506917103 Quote
GATUSO Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Fitmina polecam,ma sporą zawartość dobrej jakości mięsa,i wysokiej jakości witaminy i minerały(suplementy made in USA).Ciekawostką jest,że idealnie smakuje nawet wybrednym psom,ma powłokę wątrobianą wokół każdej granulki. http://dog-natural.blog.onet.pl/ Quote
FredziaFredzia Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Podrzucę temat, bo jestem ciekawa kto karmi tą karmą. :) Quote
a.s. Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dość długo karmiliśmy Fitminem i byliśmy bardzo zadowoleni. Ładna sierść, małe kupy, psom smakowała. Trzeba jednak przy niej uważać bo stosując się do dawki zalecanej na opakowaniu bardzo łatwo psa utuczyć. Quote
Drzagodha Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja karmię tą karmą od kilku miesięcy swój zwierzyniec. Ponadto, zwierzaki z naszego schroniska jedzą tą karmę. Wcześniej w schronie mieliśmy ariona. Niestety sporo psów nie chciało go jeść, bardzo wiele dostało również łupieżu. Fitmina jedzą chętnie, łupież zniknął. Psy są w dobrej kondycji. Moja suka miała nadwagę, dostawała przez dwa miesiące lighta. Schudła, zdecydowanie łatwiej jej się poruszać ;) Z sensitive jeszcze nie próbowałam, ale zawoziłam go do Dzierżoniowa dla tamtejszych psów, zapytaj ciotki giselle4 czy już używały ;) Quote
Drzagodha Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja karmię tą karmą swoje zwierzaki, w schronisku też nią karmimy. Jesteśmy zadowoleni, gorzej nam się w schronie sprawdził arion i josera. Fitmina psy chętniej jedzą. Po arionie np. w schronisku kilkadziesiąt psów dostało łupieżu, jak weszliśmy z fitminem łupież zniknął. Josery nie chciały zbytnio jeść, poza tym kupy były straszne. Tak naprawdę najlepiej spróbować przy swoich zwierzakach, każdemu smakuje co innego i każdy inaczej na karmę reaguje ;) Bardzo dużo osób jest zadowolonych z ariona i josery, mi się np. w ogóle nie sprawdziła. Także zależy od psa, najlepiej spróbować kilka karm i wybrać najlepiej służącą danemu psu ;) Quote
aisaak Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Moje też bardzo chetnie jedzą Fitmin. Długo jadły Josere i im sie znudziło... Prawde mówić nie widze róznicy między tymi karmami-jest smaczna. Kupy takie same, sierść się świeci i psy zadowolone:) W Poznaniu bez problemu przywożą karmę do domu w dobrej cenie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW. Quote
Iggy Pop Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='a.s.']Dość długo karmiliśmy Fitminem i byliśmy bardzo zadowoleni. Ładna sierść, małe kupy, psom smakowała. Trzeba jednak przy niej uważać bo stosując się do dawki zalecanej na opakowaniu bardzo łatwo psa utuczyć.[/QUOTE] Potwierdzam. Karmię goldena Fitminem Maxi Performance (dla psów aktywnych). To co prawda karma dla olbrzymów (od 35 kg) Mój waży 33 kg, więc powiedzmy, że mieści się w dolnej granicy, ale najważniejsze jest, że Maxi ma chondroitynę i glukozaminę, na czym mi zależy. Zgadza się, że sugerowane dawkowanie jest większe. W rzeczywistości Argo zjada ok. 120 g mniej. Po prostu trzeba samemu sprawdzić i przetestować Quote
dzamal Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 aisaak napisał(a):Moje też bardzo chetnie jedzą Fitmin. Długo jadły Josere i im sie znudziło... Prawde mówić nie widze róznicy między tymi karmami-jest smaczna. Kupy takie same, sierść się świeci i psy zadowolone:) W Poznaniu bez problemu przywożą karmę do domu w dobrej cenie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW. Fitmin wprowadził nowość - karmy hypoalergiczne z królikiem albo z jagnięciną. My już testujemy królika - jest świetna. Polecam. Quote
Iggy Pop Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Cześć, pojawiła się nowa linia karm. Może już ktoś podawał psu? Mój nie potrzebuje hipoalergicznej tylko wysokoenergetycznej, więc nie mam doświadczenia, poza wypróbowaniem 5 kg soft and juicy. Super zapach, faktycznie miękkka, troche małe granule dla goldena. Ale bardzo dużo mięsa no i smakowała aż mu się złote uszy trzesły :-) tutaj info: Alergie, nietolerancja pokarmowa, brak apetytu lub potrzeba odmiany psiego menu – między innymi takie specyficzne kwestie żywieniowe pomaga rozwiązać Fitmin Solution. To najnowsza hipoalergiczna dieta dla psów z nietolerancją konkretnego rodzaju białek pochodzenia zwierzęcego, bezzbożowa karma dla psów z alergią na gluten oraz unikalne, półmiękkie, soczyste granulki Cztery nowe smaki Soft&Juicy Półmiękkie granulki z bardzo dużą zawartością 5 rodzajów świeżego mięsa. Opakowanie: 5 kg, 1,5 kg Salmon&Potato Bezglutenowa i bezzbożowa formuła karmy z jednym źródłem białek pochodzenia zwierzęcego oraz świeżym mięsem z łososia Opakowanie: 13 kg, 2,5 kg Lamb&Rice Hipoalergiczna receptura, zawierająca tylko jedno źródło białek pochodzenia zwierzęcego oraz ze świeżym mięsem jagnięcym Opakowanie: 13 kg, 2,5 kg Fitmin Solution Rabbit&Rice Hipoalergiczna receptura, zawierająca tylko jedno źródło białek pochodzenia zwierzęcego oraz ze świeżym mięsem z królika Opakowanie: 13 kg, 2,5 kg Quote
andromeda Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Pewnie znajdą się psy którym przepasuje skład. Mojemu napewno nie ... Quote
Cockermaniaczka Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 testuje krolika poki co negrowi smakuje,ale ten sklad mnie nie powala :roll: Quote
Dorota&Afi Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Cześć. My w tej chwili testujemy jagnięcinę z ryżem. Polecono nam w zoologicznym jako nowość dla psów uczuleniowców (Afi ostatnio zaczęła wylizywać łapy - jeszcze nie ma tragedii, ale wolę zareagować od razu). Na razie wiem tyle, że je bardzo chętnie, ale czekam jak wpłynie na swędzenie łap. Quote
Cockermaniaczka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Negro krolikiem gardzi :mad: Je bo je ale musze go zmuszac niemal,tak wiec odpada ta karma...Dobrze ze worka nie zamowilam tylko wzielam 1,5 kg na sprobowanie :roll: Zobacze jeszcze inne fitminy,moze inny smak mu spasuje... Quote
asia20522 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Ja mam collie, ARIONA jedzą chętnie ale jest coś takiego, że suka tricolor mi po nim zrudziała, poza tym trzeba się wczytać w skład tam jest prawie sama przenica, obecnie będę przechodzić na FITMINA,(próbki zjedzone bardzo chętnie, duże okrągłe krokiety, no niech gryzą) jeżeli ktoś jest z mazowieckiego dam namiary do dystrybutora. Pozdrawiam Quote
Iggy Pop Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Nie widziałem wątku o tej karmie. Miał ktoś do czynienia z Fitmin For Life adult large breeds? Jestem ciekawy Waszych opinii. http://www.fitmin.cz/pl/psy/program-zywieniowy/fitmin-for-life/adult-large-breeds/ Ma dobry skład jak na półkę premium i niezłą cenę. http://www.dogspassion.pl/pl/producers-2-252-fitmin-for-life.html Info ze strony producenta: Fitmin For Life to linia karm klasy premium obejmująca cztery produkty: dla szczeniąt i dorosłych psów wszystkich ras oraz juniorów i psów dorosłych ras dużych i olbrzymich. Karmy zawierają zrównoważony kompleks witamin i minerałów dla zdrowia oraz świetnego samopoczucia. Prebiotyki dbają o mikroflorę jelitową, a delikatne włókna wspierają trawienie. Dodatkowo karmy dla psów dużych i olbrzymich wzbogacone zostały kompleksem składników dbających o prawidłowy rozwój stawów i kości. Świeże mięso z kurczaka, wysoka zawartość składników pochodzenia zwierzęcego oraz powłoka z wątroby na powierzchni każdej granulki gwarantują wyjątkową smakowitość z której słynie Fitmin. Quote
Milena9 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Podłączam się do pytania co myślicie o tej karmie http://allegro.pl/fitmin-for-life-adult-nowosc-gratisy-polecamy-i2684358516.html lub http://allegro.pl/fitmin-for-life-adult-large-breed-15-pilka-gratis-i2677378775.html ? Quote
Lantash Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Ktoś stosuje?? Jak się u Was sprawdza?? Jak włos/skóra?? Pieski trzymają wagę?? Trzeba dawać więcej niż zalecają?? Quote
Lantash Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Czy nadal ktoś karmi Fitminem z królikiem?? U nas na razie się sprawdza, zastanawiam się nad kupnem dużego worka. Quote
Recommended Posts