Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My też rezygnujemy z fitmina - niby jest ok, co prawda Zu zjada średnio chętnie (ale ona ogólnie woli surowiznę niż kulki ;)) ale "płacze" na brązowo i ciągle ma zacieki na ryjku no i kupy takie średnie raczej...

• 3 months later...
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7 months later...
Posted

Ja właśnie zastanawiam się czy nie wypróbować Fitmina. :roll:
Zdania na temat tej karmy są podzielone, ale ja zawsze musze sama przetestować. :eviltong:
I własnie nie wiem jaki typ wybrać. :cool3:
Mam sunie - berneńczyka, więc raczej mędzie to wersja Medium, ale która. :roll:
Problemów z nadwagą to ona nie ma, więc Light odpada. :eviltong:
Jaka jest różnica po między Performance a Maintenance. ???
U mnie w gazecie, w reklamie jest podzielone na "Karma dla utrzymania właściwej wagi",
"Karma dla psów biorących udział w wystawach" i " Karma dla psów aktywnych". :cool1:
Tylko która jest która ??? :roll::cool3:
Prosze o odpowiedzi. ;)

• 5 months later...
Posted

Polecam karmę Fitmin - stosuję od 2 miesięcy i jestem zadowolona. Mam średniej wielkości psy, które chętnie jedzą ta karmę.
Wczesniej jadły Josera,ale się znudziły.
Gdyby ktos był zainteresowany to mam w sprzedaży w atrakcyjnej cenie:)
Na terenie Poznania,Lubonia,Mosiny, Komornik dowóz gratis.
Telefon: 506917103

Posted

Dość długo karmiliśmy Fitminem i byliśmy bardzo zadowoleni. Ładna sierść, małe kupy, psom smakowała. Trzeba jednak przy niej uważać bo stosując się do dawki zalecanej na opakowaniu bardzo łatwo psa utuczyć.

Posted

Ja karmię tą karmą od kilku miesięcy swój zwierzyniec. Ponadto, zwierzaki z naszego schroniska jedzą tą karmę.

Wcześniej w schronie mieliśmy ariona. Niestety sporo psów nie chciało go jeść, bardzo wiele dostało również łupieżu. Fitmina jedzą chętnie, łupież zniknął. Psy są w dobrej kondycji.

Moja suka miała nadwagę, dostawała przez dwa miesiące lighta. Schudła, zdecydowanie łatwiej jej się poruszać ;) Z sensitive jeszcze nie próbowałam, ale zawoziłam go do Dzierżoniowa dla tamtejszych psów, zapytaj ciotki giselle4 czy już używały ;)

Posted

Ja karmię tą karmą swoje zwierzaki, w schronisku też nią karmimy. Jesteśmy zadowoleni, gorzej nam się w schronie sprawdził arion i josera. Fitmina psy chętniej jedzą. Po arionie np. w schronisku kilkadziesiąt psów dostało łupieżu, jak weszliśmy z fitminem łupież zniknął. Josery nie chciały zbytnio jeść, poza tym kupy były straszne.

Tak naprawdę najlepiej spróbować przy swoich zwierzakach, każdemu smakuje co innego i każdy inaczej na karmę reaguje ;) Bardzo dużo osób jest zadowolonych z ariona i josery, mi się np. w ogóle nie sprawdziła. Także zależy od psa, najlepiej spróbować kilka karm i wybrać najlepiej służącą danemu psu ;)

Posted

Moje też bardzo chetnie jedzą Fitmin. Długo jadły Josere i im sie znudziło...
Prawde mówić nie widze róznicy między tymi karmami-jest smaczna. Kupy takie same, sierść się świeci i psy zadowolone:)
W Poznaniu bez problemu przywożą karmę do domu w dobrej cenie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW.

• 3 months later...
Posted

[quote name='a.s.']Dość długo karmiliśmy Fitminem i byliśmy bardzo zadowoleni. Ładna sierść, małe kupy, psom smakowała. Trzeba jednak przy niej uważać bo stosując się do dawki zalecanej na opakowaniu bardzo łatwo psa utuczyć.[/QUOTE]

Potwierdzam. Karmię goldena Fitminem Maxi Performance (dla psów aktywnych). To co prawda karma dla olbrzymów (od 35 kg) Mój waży 33 kg, więc powiedzmy, że mieści się w dolnej granicy, ale najważniejsze jest, że Maxi ma chondroitynę i glukozaminę, na czym mi zależy. Zgadza się, że sugerowane dawkowanie jest większe. W rzeczywistości Argo zjada ok. 120 g mniej. Po prostu trzeba samemu sprawdzić i przetestować

• 4 months later...
Posted

aisaak napisał(a):
Moje też bardzo chetnie jedzą Fitmin. Długo jadły Josere i im sie znudziło...
Prawde mówić nie widze róznicy między tymi karmami-jest smaczna. Kupy takie same, sierść się świeci i psy zadowolone:)
W Poznaniu bez problemu przywożą karmę do domu w dobrej cenie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na PW.

Fitmin wprowadził nowość - karmy hypoalergiczne z królikiem albo z jagnięciną.
My już testujemy królika - jest świetna.
Polecam.

• 1 month later...
Posted

Cześć, pojawiła się nowa linia karm. Może już ktoś podawał psu? Mój nie potrzebuje hipoalergicznej tylko wysokoenergetycznej, więc nie mam doświadczenia, poza wypróbowaniem 5 kg soft and juicy. Super zapach, faktycznie miękkka, troche małe granule dla goldena. Ale bardzo dużo mięsa no i smakowała aż mu się złote uszy trzesły :-)

tutaj info:

Alergie, nietolerancja pokarmowa, brak apetytu lub potrzeba odmiany psiego menu – między innymi takie specyficzne kwestie żywieniowe pomaga rozwiązać Fitmin Solution. To najnowsza hipoalergiczna dieta dla psów z nietolerancją konkretnego rodzaju białek pochodzenia zwierzęcego, bezzbożowa karma dla psów z alergią na gluten oraz unikalne, półmiękkie, soczyste granulki

Cztery nowe smaki

Soft&Juicy
Półmiękkie granulki z bardzo dużą zawartością 5 rodzajów świeżego mięsa.
Opakowanie: 5 kg, 1,5 kg

Salmon&Potato
Bezglutenowa i bezzbożowa formuła karmy z jednym źródłem białek pochodzenia zwierzęcego oraz świeżym mięsem z łososia
Opakowanie: 13 kg, 2,5 kg

Lamb&Rice
Hipoalergiczna receptura, zawierająca tylko jedno źródło białek pochodzenia zwierzęcego oraz ze świeżym mięsem jagnięcym

Fitmin Solution Rabbit&Rice
Hipoalergiczna receptura, zawierająca tylko jedno źródło białek pochodzenia zwierzęcego oraz ze świeżym mięsem z królika

Posted

Cześć.
My w tej chwili testujemy jagnięcinę z ryżem. Polecono nam w zoologicznym jako nowość dla psów uczuleniowców (Afi ostatnio zaczęła wylizywać łapy - jeszcze nie ma tragedii, ale wolę zareagować od razu). Na razie wiem tyle, że je bardzo chętnie, ale czekam jak wpłynie na swędzenie łap.

Posted

Negro krolikiem gardzi :mad: Je bo je ale musze go zmuszac niemal,tak wiec odpada ta karma...Dobrze ze worka nie zamowilam tylko wzielam 1,5 kg na sprobowanie :roll:
Zobacze jeszcze inne fitminy,moze inny smak mu spasuje...

• 2 months later...
Posted

Ja mam collie, ARIONA jedzą chętnie ale jest coś takiego, że suka tricolor mi po nim zrudziała, poza tym trzeba się wczytać w skład tam jest prawie sama przenica, obecnie będę przechodzić na FITMINA,(próbki zjedzone bardzo chętnie, duże okrągłe krokiety, no niech gryzą) jeżeli ktoś jest z mazowieckiego dam namiary do dystrybutora.
Pozdrawiam

Posted

Nie widziałem wątku o tej karmie. Miał ktoś do czynienia z Fitmin For Life adult large breeds? Jestem ciekawy Waszych opinii.

http://www.fitmin.cz/pl/psy/program-zywieniowy/fitmin-for-life/adult-large-breeds/

Ma dobry skład jak na półkę premium i niezłą cenę. http://www.dogspassion.pl/pl/producers-2-252-fitmin-for-life.html

Info ze strony producenta:

Fitmin For Life to linia karm klasy premium obejmująca cztery produkty: dla szczeniąt i dorosłych psów wszystkich ras oraz juniorów i psów dorosłych ras dużych i olbrzymich. Karmy zawierają zrównoważony kompleks witamin i minerałów dla zdrowia oraz świetnego samopoczucia. Prebiotyki dbają o mikroflorę jelitową, a delikatne włókna wspierają trawienie. Dodatkowo karmy dla psów dużych i olbrzymich wzbogacone zostały kompleksem składników dbających o prawidłowy rozwój stawów i kości. Świeże mięso z kurczaka, wysoka zawartość składników pochodzenia zwierzęcego oraz powłoka z wątroby na powierzchni każdej granulki gwarantują wyjątkową smakowitość z której słynie Fitmin.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...