figa33 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Funiek nie poddajemy się szukamy uparcie domku..:cool3: Quote
Poker Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 powiedziałam pani prawdę , musiałam, chyba to zrozumiecie.Nawet jeżeli nie jest do końca prawdą to ,co mówili ostatni własciciele,to nie mamy mozliwości weryfikacji.Niedobrze by sie stało, gdyby sie te fakty potwierdziły we wrocławiu.Pani ma sunię prawie wielkości dobermana ,która jest znajda, drapie drzwi , niszczy rzeczy i nie chce mieć drugiego psa z problemami. Bardzo mi szkoda Funi,bo liczyłam na to ,że to będzie jej domek. Dzięki za pomoc. Quote
figa33 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 też uważam ,że byłoby super gdyby mała trafiła do DT , raz ,że można wtedy pieska przyzwyczaić do normalnych warunków , a po drugie ludzie często niestety wolą pieski z DT , a to zadbane , a to czyste i zaszczepione i takie tam , tylko skąd te DT brać..:shake: ech ..Funiek , może jutro będzie lepiej.. dzięki Poker ,że pomyślałaś o Funi, ona całe życie w schronie... Quote
j3nny Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Funiu :placz::placz: taki ci prezent zrobili byli wlasciciele, teraz bedziesz miala przypieta metke zlosliwca i psa z problemami i kto cie zabierze :placz::placz: Quote
grzenka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 j3nny napisał(a):Funiu :placz::placz: taki ci prezent zrobili byli wlasciciele, teraz bedziesz miala przypieta metke zlosliwca i psa z problemami i kto cie zabierze :placz::placz: To jest właśnie najstraszniejsze w tym wszystkim:placz:, prócz tego, że przez chwilę miała dom, a potem z niego wróciła do schroniska to jeszcze zamknęli jej dużą część drogi do innej adopcji:angryy: Quote
tyciaNi Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 cudowna Kruszyna :evil_lol: wygląda jak śnieżynka w blasku tych gwiazd.. lub jak elf ...mam nadzieję że te gwiazdy będą dla niej przychylne ;) Quote
Poker Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 wiecie co? ostatnio przekonałam się ,niestety,że czasem te domki oddające psy z powrotem mówią prawdę. U nas w schronie była malutka sunia Czupurka,oddana po raz drugi z komentarzem ,że gryzie ,rzuca się.Nie chciałyśmy wierzyć i znalazłyśmy jej DT i co się okazało?że to PRRAWDA.Mała w końcu wylądowała w super hoteliku i będzie wychowywana,mam nadzieję,że w końcu znajdzie swój domek. Ta sytuacja nauczyła mnie trochę pokory, domki nie zawsze kłamią i chociaż jakaś część prawdy w ich opowieściach jest:roll: Funia tez powinna trafić di DT,żeby ją sprawdzić i ewentualnie podszkolić.Nie każdy potrafi znieść zasiusiane łóżko. Quote
j3nny Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 byc moze domek nie klamie, szkoda tylko, ze nie mogl dolozyc troche staran (skoro sunia juz tam byla), zeby ja wychowac, przyzwyczaic teraz, kiedy w gory wiadomo, ze moga byc problemy, szansa na adopcje jest marna zobaczcie ile Depi (banner w moim podpisie) juz czeka po nieudanej pierwszej adopcji, teraz ma latke dominanta DT sie niestety nie ustawiaja w kolejce po psiaki:( a tyle z nich moglo by pojsc do domow, gdyby je troszke ulozyc wstepnie edit: Funia nie od poczatku sie tak zle zachowywala w domu. to sie stalo bodaj po 2 tygodniach. Quote
Becia66 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 [quote name='j3nny'] Funia nie od poczatku sie tak zle zachowywala w domu. to sie stalo bodaj po 2 tygodniach. Taki mail dostałam jeszcze w 19 dniu adopcji, a więc prawie po 3 tygodniach po wcześniejszych ochach i achach w rozmowach telefonicznych.... że cudowna, że wspaniale.....:roll: Poczytajcie sami o naszej Funi która przez chwilkę Kają została.......:placz: ,,Witamy Panią serdecznie, w załączeniu przesyłamy Pani zdjęcia Kaji z Sarą oraz naszego kota Maćka. Kaja jest już szczęśliwa , bawi się z Sarą, lepiej reaguje już na Maćka, szczeka na ogrodzie, czyli wie że to już jej miejsce. Ze spaceru trafia bezbłędnie na ogród, reaguje na imię Kaja i jest posłuszna. Tak się cieszę że wzięliśmy ją ze schroniska. Pozdrawiamy Panią i może w następnym tygodniu przyjedzie Pani do nas zobaczyć Kaję i wypić kawę. Zapraszamy ja zadzwonię . Do zobaczenia. Pozdrawiamy! '' Jakieś 10 dni póżniej ta super szczęsliwa i posłuszna Kaja wylądowała z powrotem w schronisku !!! Quote
tyciaNi Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 j3nny napisał(a):Funiaczku :placz: :calus::calus::calus::calus::calus: Quote
j3nny Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 tyciaNi napisał(a)::calus::calus::calus::calus::calus: rozumiem, ze przytulaki dla Funi, a nie dla mnie :) to jej sa najbardziej potrzebne Quote
tyciaNi Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 i dla Funii i dla Ciebie i dla wszystkich zakochanych w tej psinie ;) ... zresztą zakochanych we wszystkich psich ryjkach :loveu: Quote
figa33 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 niedobrze Funiu:shake: , ale się nie załamujemy , choć zimno już , mokro i nie ma kto Cię przytulać.. Quote
Neczka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ale dziś Funiak za to wygłaskany... ;) Quote
figa33 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 naprawdę ?:loveu:, kochane ciocie..:calus: Quote
figa33 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 tak , trzeba pozmieniać w ogłoszeniach , sterylizacja to plus, dziś kończą się wyróżnione ogłoszenia , to zmienię każdy pomysł jest w przypadku Funi na wagę złota:lol: Quote
gagata Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 A może w ogłoszeniach zaznaczać, że fajnie się towarzyszy z panami ?(sterylizowana przecież jest...) Jest mała,to może ktos ja zechce jako drugiego zwierzola w domu? Quote
tyciaNi Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 i dziś Funiak wygłaskany jest :evil_lol: przeze mnie przynajmniej ;) Quote
Becia66 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 figa33 napisał(a):tak , trzeba pozmieniać w ogłoszeniach , sterylizacja to plus, dziś kończą się wyróżnione ogłoszenia , to zmienię każdy pomysł jest w przypadku Funi na wagę złota:lol: figa33 daj jej allegro wyróżnione - ja płacę. Napisz oczywiście że sterylizowana, że dobrze dogaduje sie z innymi psami / i suniami też / bo przecież Fuńka jest łagodna i ugodowa. Nie pisz że była w adopcji i cos tam nie tak było. Jesli ktoś do mnie zadzwoni to o tym poinformuję oczywiście tylko nie chcę żeby na wstępie miała przypiętą kartke psa zwróconego. Quote
Recommended Posts