Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te ogonki u psów użytkowników - niestety juz nie mozna ich dawać psom do adopcji - dają sznsę na tytuł psa miesiąca i na nagrody :) im więcej ogonków, tym lepiej :)
W listopadzie wygrał Odi - Platfus z Krzyczek, który znalazł dom w Krakowie.
Dostał posłanie, jakieś zabaweczki i był wywiad z właścicielami :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

figa33 napisał(a):
trzeba się zarejestrować na cafeanimal.pl. i stworzyć tam swój profil. Potem normalnie dodaje się zwierzaka do swoich ogłoszeń i czeka . Jakim kluczem idą drukując ogłoszenia , nie wiem, może niektórych wcale nie drukują.

śmiszne jest to ich forum , podają sobie łapki i merdają ogonkami ( naprawdę są takie opcje) , ale to jest takie bardziej gadu-gadu i pitu pitu towarzyskie forum
Ale ogłoszenia w metrze warto , oj warto:loveu:

kiedys sie tam zarejestrowalam i dodawalam zwierzaki jakby "do siebie", nie bylo wtedy dzialu do adopcji, tylko byly schroniska, trzeba bylo dodac uzytkownika jako schronisko, a ja mialam prywatnego
musze tam pogrzebac troche, bo jednak metro ma wziecie, moze jakiegos psiaka mi wydrukuja jak wrzuce w dobre miejsce :loveu::loveu:

Posted

A wracając do Funi, to kolejna nieprzyjemna lekcja pokory dla małej, po tym wydarzeniu może byc pewna że jest oczkiem w głowie swojej Rodzinki i że może czuć się bezpiecznie i pewnie :loveu:

Posted

jeszcze tylko ostatni offik:oops:

dlatego ja jak najbardziej nie lekceważę tych zasad (cafeanimal)i zobaczymy , bo liczę ,że może uda się wypromować jakiegoś pieska/kotka , swoich własnych tam nie umieszczam i figuruję jako właściciel tych do adopcji

największy odzew jest jak zwykle jeśli chodzi o szczeniaki
ale najważniejsze aby ktoś dzwonił :cool3: , a o to najtrudniej , ale nie można się poddawać

Posted

Funka wyszła wreszcie spod stołu w kuchni, zaczyna chodzic po mieszkaniu, a najlepiej czuje się w pokoju mamy p.Magdy choć z nią samą nie za bardzo....:eviltong: Chyba kojarzy z jej osobą stress z zaginięciem ale powoli, powoli.....
Nie załatwiła się w domu ani razu, na spacerkach jednak dalej spięta i wystraszona i boi się smyczy......:roll: A dzisiaj wielkimi podskokami przywitała p.Madzię kiedy ta wróciła z pracy.....:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ojj Funia, to jak moja Fineczka się zachowuje zaraz po zabraniu ze schroniska. Nasza tez uciekła zaraz po przyjechaniu ze schroniska, ale to było w dzień i szybkie nogi syna i męza pozwoliły nam sie przerażoną odnaleźć pod stojacym samochodem. Była przez pewien czas kłebkiem nerwów i strachu, smyczy boi sie do dziś. Ale jakie to cudowne, kiedy teraz tak sie cieszy ,gdy ktoś wraca do domu, potrafi upominac sie juz sama o głaski, przytulanki- a nawet co myslałam nigdy sie nie zdarzy -wskoczyć do pani na łozko:cool3:. Nowy domek Funi zobaczy jak kazdego dnia bedzie coraz szczęsliwsza i ufniejsza. To madra sunieczka ;)

Posted

margerita napisał(a):
Ojj Funia, to jak moja Fineczka się zachowuje zaraz po zabraniu ze schroniska. Nasza tez uciekła zaraz po przyjechaniu ze schroniska, ale to było w dzień i szybkie nogi syna i męza pozwoliły nam sie przerażoną odnaleźć pod stojacym samochodem. Była przez pewien czas kłebkiem nerwów i strachu, smyczy boi sie do dziś. Ale jakie to cudowne, kiedy teraz tak sie cieszy ,gdy ktoś wraca do domu, potrafi upominac sie juz sama o głaski, przytulanki- a nawet co myslałam nigdy sie nie zdarzy -wskoczyć do pani na łozko:cool3:. Nowy domek Funi zobaczy jak kazdego dnia bedzie coraz szczęsliwsza i ufniejsza. To madra sunieczka ;)

To tak jakbym o Funi czytała......:roll:...ja wierzę w to mocno że Funia też kiedyś wskoczy na łóżko....:eviltong::lol:

Posted

:multi: jasne, ze tak! Moja Emilcia przez kilka miesięcy nie wydała z siebie żadnego odgłosu, po prostu niemy piesek, ciągle przywierała do podłogi jak ktoś przechodził obok, zaszywała się w różne kąciki...A teraz, łobuz mały natrętny :loveu::loveu::loveu:, obie z Lolką śpią na łóżku, ledwie się mieszczę...:evil_lol:

Posted

Funiu wszystkiego dobrego Ci życzę piesku , wierzę ,że teraz będzie już tylko dobrze , może czasem zdarzy się mały zgrzyt ,ale tak jest w każdej rodzinie, masz już swoja Panią , która zdaje się bardzo Cię pokochała a Ty ją już witasz w podskokach:multi:
Bardzo , bardzo się cieszę!:loveu:
Wszystkiego dobrego Funiu!

Posted

Funia coraz radośniejsza, choc dalej boi sie mamy p.Magdy...momo że śpi na kocyczku w jej pokoju....:lol:....na spacerkach tez coraz bardziej śmiała i ani razu nie załatwiła się w domu !!! Pani Magda śmieje sie że z Funi taki francuski piesek bo ani suchej karmy, ani gotowych puszek tylko mięsko z ryżem gotowane lub kiełbaska z rączki....:eviltong:

Posted

Funieczka powoli, powoli małymi kroczkami przyzwyczaja się do nowego domku. Cieszy sie bardzo kiedy p.Magda wraca z pracy do domku, do mamy jednak dalej nieufna chociaż ta z powrotem zaczęła ja wyprowadzac na spacerki. Najlepiej Funi z samego rana lub póznym wieczorem kiedy mało psów....w sumie nie wiem czego sie tak psiaków boi bo przecież była w boksie z trzema i na bojażliwą nie wyglądała....:roll:....No ale wszystko nowe i takie inne....Jestem pewna że z czasem wszystko sie unormuje i Funka bedzie wychodzic z radością i podniesionym ogonkiem...:lol:

Posted

Najświeższe wieści z Funinego domku....:loveu::loveu::loveu:

,,Witam
Czy może nam Pani podpowiedzieć jakie Funka lubi smakołyki,albo co jej Pani przynosiła odwiedzając ją w schronisku?
Moja mama ma od dzisiaj dwa tygodnie urlopu tak że myśle że malutka się przekona. I tak widzimy już małe postępy. Boi się nadal ale jakoś więcej się porusza po mieszkaniu. W niedziele oglądała świat siedząc ze mną na balkonie...spokojnie nawet nie podeszła do barierek a poza tym my mamy siatkę dodatkowo. Jest weselsza na spacerach i co najważniejsze podchodzi sama żeby zapiąć szelki tak że już się ich tak nie boi, sama wchodzi i schodzi po schodach. A najwspanialsze jest to że okazuje radość będąc ze mną na spacerach..pare razy podskoczyła mi na tylnich łapkach żeby ją pogłaskać...fajnie co? Będzie dobrze.Pozdrawiamy."