Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Funia i Perelka byly w pierwszym wyborze. Dzisiaj rano dowiedzialam sie , ze na Funie jest inna chetna i czy moge zamiast Funi wziac Kizie. Odpowiedzialam , ze moge . To nie ja koluje , to zycie a ja sie dostosowywuje.

Posted

Musza isc minimum 4 psy do domu, zaraz wytlumacze. Od jakiegos czasu przymierzalam sie do orzechowskiego podhalana. Nie wiedzialam dokladnie, jaki jest jego stosunek do innych samcow i dzieci. Po pewnych naradach doszlismy do wniosku, ze lepiej bedzie , jezeli ja wezme mala suczke a w zamian otrzymam pomoc w wyadoptowaniu podhalana do odpowiedzialnych ludzi. Potem jakos wyszlo, ze moglabym wziac 2 suczki, a Wy skupicie sie na pomocy podhalanowi.

Posted

Gdyby nie podhalan, to nigdy bym na strone wolontariuszy ze schroniska nie weszla i dlatego mam troche wyrzuty sumienia, ze podhalan znowu na lodzie. Ale mysle, ze jak Wam "ulze" biorac 2 suczki, to latwiej bedzie znalezc czas dla podhalana. Ja mieszkam tak daleko, ze moj przyjazd i proby socjalizacji podhalana nie wchodza w rachube.A przez jego nie do konca sprawdzony charakter i moje psy i dzieci nie moge go wziac do siebie. Ale teraz to chyba z gorki ?

Posted

Ja sprawdzam, kiedy najszybciej moge pojechac po suczki i musze przynajmniej wyjsc na spacer z podhalanem. Tak bardzo chcialabym sama sprawdzic, jaki on ma naprawde charakter. A Kizie bedzie na pewno nosila na rekach moja corka, bo ona wszystkie psy chce nosic i sadzac na kolana.

Posted

li1 napisał(a):
A Kizie bedzie na pewno nosila na rekach moja corka, bo ona wszystkie psy chce nosic i sadzac na kolana.

Może tak nosić i nosić przez cały czas, Kizieńka będzie w niebie:loveu:

Posted

Ja ja w dalszym ciagu nazywam "moje malenstwo", to ona moze tak na zlosc rosnie.
Ale my tu o Kizi i dzieciach, a watek jest Funi. Zobaczymy , czy jutro zjawi sie po nia ta wymarzona pani....

Posted

Duza Mala chodzi z dwoma pod pachami , to dla Kizi nosidelko kupie. Ale Duza Mala bedzie musiala przytyc, bo nie ma miejsca dla wszystkich malizn ,na tych chudych kolankach.
Slyszalyscie , ze Dobra Pani, Wioletat, chce wziac do siebie Lolka , to teraz kolej na Funie do cieplego domku.