Kamila Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Moja sunia po kapieli w psim salonie(ja ja kapalam)dostala jakis przebarwien na siersci-przynajmniej tak to wygladalo-z czarnego na braz.To bylo 3 miesiace temu.2 dni temu kapalam ja u siebie w ogrodzie i po kapieli i szczotkowaniu wyglada jakby wlos sie w tych miejscach powaznie przerzedzil :-( Czy ktos ma pomysl co to jest?Wybieramy sie do weta ale nie ufam im tu w uk wiec stad to pytanie na forum. Quote
Atenka Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Nikt bez dokładnych badań skóry nie powie, przez neta co to jest. A tak na oko wygląda jak "sezonowe łysienie boków", choroba ta rozpoczyna się zimą, a pierwsze objawy pojawiaja się na wiosnę. Quote
Kamila Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Tak jak napisalam wybieramy sie do weta wiec nie oczekuje ze ktos wystawi mi na forum diagnoze ale mialam nadzieje ze ktos sie z czyms takim juz spotkal. Quote
Ulaa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 U jamniczki znajomych zrobiło się coś takiego po tym, jak ją osa ukąsiła. Najpierw spuchło, potem się przerzedził włos, a potem w tym miejscu urosły włoski w innym odcieniu, a potem zbielały. Dopiero po kilku linieniach odrosło normalne. Quote
Kamila Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Hmm nie sadze by Lale cos ugryzlo i napewno nie jest to spuchniete...:shake: Quote
Kamila Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Taki mam plan,tylko boje sie ze wystawia zla diagnoze bo tu w uk dobrego weta to ze swieca szukac :cool1: Jak sie robi taka zeskrobine?Czy to boli? Quote
Ulaa Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 kamila-dog napisał(a):Hmm nie sadze by Lale cos ugryzlo i napewno nie jest to spuchniete...:shake: wiem, mówię tylko że podobnie wygląda (u jamniczki to była reakcja alergiczna) Quote
Kamila Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 No ja rozumiem i dziekuje ;) Mamy wizyte umowiona na 28 czerwca :lol: Quote
karjo2 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 kamila-dog napisał(a):T Jak sie robi taka zeskrobine?Czy to boli? Zeskrobuje sie odrobine naskorka ostrym nozykiem, Lala pewnie bedzie wygladala jakby odrobine sie ogolila ;) Nic nie boli, wrazenie lekkiego drapania (z wlasnego naskornego doswiadczenia). I kciuki za diagnoze! Quote
puli Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Wzięłas pod uwage mozliwość że w tym miejscu mogła zostać odrobina niedokładnie wypłukanego szamponu/odzywki? Albo ze akurat tu został nałozony nierozcieńczony szampon? Quote
Kamila Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 karjo2 napisał(a):Zeskrobuje sie odrobine naskorka ostrym nozykiem, Lala pewnie bedzie wygladala jakby odrobine sie ogolila ;) Nic nie boli, wrazenie lekkiego drapania (z wlasnego naskornego doswiadczenia). I kciuki za diagnoze! Dzieki :lol: puli napisał(a):Wzięłas pod uwage mozliwość że w tym miejscu mogła zostać odrobina niedokładnie wypłukanego szamponu/odzywki? Albo ze akurat tu został nałozony nierozcieńczony szampon? Sama ja kapalam ale latwo nie bylo wiec faktycznie moglam zle splukac.Ale to bylo 4 miesiace temu :roll: Czy z tego by wynikalo ze to alergia? Quote
Recommended Posts