UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Isadora, szukam. Wciąż szukam. Mam nadzieję, że trafimy na siebie (tzn. pies i my ;) ) i że będzie ok. Może powinnam była od razu popatrzeć na psiaki krakowskie? Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Salibinka, do zobaczenia. Dobrze, że mamy możliwość porozmawiać osobiście. :) Quote
Isadora7 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='UrsaMaior']Isadora, szukam. Wciąż szukam. Mam nadzieję, że trafimy na siebie (tzn. pies i my ;) ) i że będzie ok. Może powinnam była od razu popatrzeć na psiaki krakowskie? W sensie wygody jasne ze tak. Krakowskie masz blisko. Oczywiście przede wszystkim musi to być to COŚ. Ale tu akurat jestem przekonana że zaiskrzy. Po tych kilku rozmowach jestem pewna, że jesteś jak najbardziej właściwą Osobą dla chyba każdego psiaka. Niezależnie od tego skąd jest. I bardzo cieszyłabym się jakby to był Bazyl. Gdyby nie terminy Twoje i opiekunki Shilki to zapewne my byśmy w weekend były w Krakowie. Ale tak jest tez dobrze bo Shilka ma dom i jest wielka szansa że i Bazyl będzie miał. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Przemyślałam kwestię finansów i... Osoba, która zadeklarowała pomoc w wizycie w czwartek, ma wiele zwierząt pod opieką. Ursa, napiszę do niej, że jest Pani gotowa finansować Baziowi tę konsultację, jako potencjalna właścicielka Bazyla :) Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Salibinka, ok, oczywiście. O której w czwartek i gdzie jest ta wizyta? Może udałoby mi się być osobiście. Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 UrsaMaior napisał(a):Ja tu się wproszę, choć obcam, dobrze? W poniedziałek mam się zobaczyć z Bazylkiem czy dobrze zrozumiałam,że jesteś potencjalnie chętną do adopcji Bazia ?:razz: albo ja coś opacznie zrozumiałam...?w takim razie zapewne sie poznamy... mam nadzieję że rozumiecie(szanowny ogóle)czemu zasugerowałam badania krwi psa-na oko:evil_lol:salibinka wychwyciła "oko" u Bazia i chwała jej za to (bo ja np.nie)Bazio "wygląda " na zdrowego i miejmy nadzieję że jest zdrowy. tylko tak naprawdę szerokie badania krwi wykażą potencjalną chorobę,będą też przydatne do kastracji inicjatywę pomocy zawsze widzimy z wdzięcznością-proszę kierować do dt -salibinki z tego co wiem tylko Bazyl jest korupcjogenny:evil_lol: Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 To może by tak przy okazji wizyty czwartkowej upuścić (byśmy upuścili, jeśli też tam będę) Bazylowi krwi? Rozumiem, że krwi nie miał badanej? A przecież do kastracji też by się przydało. Chyba powinnam przestać tu pisać, bo Salibinka w poniedziałek już nie będzie chciała się ze mną widzieć. :evil_lol: Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 ups...jestem troche opóźniona... salibinka szykuje się i juz zacieram ręce:lol: ach ...wizyt przedadopcyjnych jak najwięcej daj nam... salibinka wobec tego czekam na wieści i opinię po poniedziałkowej wizycie u Bazia Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='UrsaMaior']Salibinka, ok, oczywiście. O której w czwartek i gdzie jest ta wizyta? Może udałoby mi się być osobiście. Ursa, wizyta jest w ARCE o godz.9.00 na ulicy Chłopskiej 2a - okolice Wielickiej. Jest to wizyta kontrolna u dobrego specjalisty, żeby zweryfikować diagnozę dr Komendy z Krak- vetu. Przepraszam, że nie doczytałam, że w grę wchodzi również badanie krwi. W tym miejscu pomoc jak najbardziej potrzebna. Jeśli chodzi i wizytę u okulisty, napisałam już do Osoby, która przy niej pomaga i zapytałam o zdanie. To wspaniała osoba i wiele robi dla zwierząt. Czekam na odpowiedź. Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 UrsaMaior napisał(a):Chyba powinnam przestać tu pisać, bo Salibinka w poniedziałek już nie będzie chciała się ze mną widzieć. :evil_lol: będzie ,będzie:evil_lol: pisz jak najwięcej -ja już bym chciała wiedzieć wiele rzeczy,np.jakiego psa szukasz do adopcji i poznać Twoję motywację-lakonicznie pytając:"do czego potrzebny jest Ci pies?" to moje standardowe pytania adopcyjne...;) Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 UrsaMaior napisał(a):To może by tak przy okazji wizyty czwartkowej upuścić (byśmy upuścili, jeśli też tam będę) Bazylowi krwi? Rozumiem, że krwi nie miał badanej? A przecież do kastracji też by się przydało. Chyba powinnam przestać tu pisać, bo Salibinka w poniedziałek już nie będzie chciała się ze mną widzieć. :evil_lol: Ursa, czym więcej czytam, tym z większą przyjemnością przyjadę na spotkanie :). Zadzwonię w poniedziałek do Arki i zapytam, czy przy okazji badania okulistycznego można by było przebadać krew. Bazio poinformowany;) Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Salibinka, ARKA jest kilka przystanków od nas, ale mogę się nie wyrobić z dzieckiem tak wcześnie. Zobaczymy. W końcu mamy rozmawiać osobiście. :lol: Wizytę oczywiście finansuję, z badaniem krwi. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Ursa, porozmawiamy w poniedziałek:) Ech, Baziu - Rudasku, po tym wszystkim, co przeszedłeś, bądź korupcjogenny, głaskogenny, emocjogenny i jaki tylko chcesz i miej najwspanialszy dom pod słońcem, piesku... Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 kobix, tak publicznie mam się spowiadać? :cool3: Pies "potrzebny" nie jest (do stróżowania, dziecka, szpanowania i czego tam jeszcze), po prostu chcę, żeby był. Pies. Z dawien dawna były koty, teraz też mamy dwa. Koty, myślę, znam dobrze, psa nigdy nie miałam. Czekałam aż mi się poukłada życie zawodowe, aż się przeprowadzimy do większego mieszkania blisko mojej pracy, przedszkola (dwóch parków i Błoń, btw), aż będzie więcej czasu na spacery i - może przede wszystkim - aż córka będzie w dość kumatym wieku i(wie, jak się zachowywać wobec kotów, sama je rano karmi; ma prawie 3 lata). Myślę, że teraz już możemy mieć psa. "Od zawsze" wiedziałam, że dom bez zwierząt jest niepełny, były koty, ale na psa nie było warunków. Uff, na codzień, jestem osobą skrytą :roll:. Kiedy szukałam (rozmawiałam już o psach "niekrakowskich" i o Gawronku znanym na dogomanii) psa, pytałam, czy pies może mieszkać w mieszkaniu, z kotami i dzieckiem, wiek nie gra roli - byle by nie był taki jak np. Gawronek, czyli stareńki i schorowany - jemu byłoby ciężko przy małym dziecku (i dwóch młodych kotach pewnie też). I żeby nie był w rozmiarze XXL, bo taki pewnie męczyłby się w mieszkaniu i nie wiem, czy byłoby nas stać na karmę. Wystarczy? :oops: Zapraszam do nas... ps. Tak myślę.. właściwie, chcę psa wykorzystać niecnie, czyli jest potrzebny... Myślę, że pies bardziej niż kot uczy odpowiedzialności (bo ma trochę inne potrzeby, nie chodzi tylko o spacery) i "panowania" nad czasem i pewnie nad sobą (tzn. - jak dziecko - organizowania każdego dnia nie tylko "pod siebie). Tych dwóch rzeczy chciałabym uczyć od małego swoje dziecko. Czyli mam ciągotki do utylitarnego traktowania psa. ;) Jest jeszcze ciekawość. Jestem od dawna bardzo ciekawa, JAKIE są psy. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Ursa, dziękuję za wszystko, co napisałaś o sobie. Proszę, nie miej za złe kobix, że wyciąga Cię do publicznych "zwierzeń". Kobix ratowała Bazia z Dymin, ratowała i ratuje wiele psów. Pewnie z czasem nabywa się takiej bezpośredniości. Ja to cenię. Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Ursa to były bardzo ogólne pytania,zadawane często na wątkach w których udziela się przyszły opiekun.pomyślałam,że skoro jesteś na wątku-JUŻ możesz nam przekazać parę informacji o przyszłym domu Bazyla. dziękuję za opowiedz:) rozumiem,jeśli nie życzysz sobie zwierzeń na publicznym forum -zostawmy pytania na wizytę przedadopcyjną,ok? wyjaśniam-zaczynam nabierać takiej "ogłady":evil_lol:bo przeprowadzam wizyty przedadopocyjne-a one mają na celu selektywne wybranie dobrych właścicieli i domów.to chyba oczywiste ,prawda:razz: Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 kobix, jak już poszło, to niech tam, może być na forum. Ale najwięcej można sobie chyba powiedzieć na żywo. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Spokojnie, kobix, na wszystko jest czas:roll:. Potencjalny dom byłby od sierpnia (tak rozmawiałyśmy z Urs), więc nie ma pośpiechu. Cieszę się Urs, że jesteś na dogo. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Urs, jeszcze jedno, czy mogę w razie potrzeby dzwonić do Ciebie na ten numer, z którego Ty dzwoniłaś (pytam na wszelki wypadek;)) Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='kobix']Ursa to były bardzo ogólne pytania,zadawane często na wątkach w których udziela się przyszły opiekun.pomyślałam,że skoro jesteś na wątku-JUŻ możesz nam przekazać parę informacji o przyszłym domu Bazyla. dziękuję za opowiedz:) rozumiem,jeśli nie życzysz sobie zwierzeń na publicznym forum -zostawmy pytania na wizytę przedadopcyjną,ok? wyjaśniam-zaczynam nabierać takiej "ogłady":evil_lol:bo przeprowadzam wizyty przedadopocyjne-a one mają na celu selektywne wybranie dobrych właścicieli i domów.to chyba oczywiste ,prawda:razz: Pewnie że tak. Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 ok,to Wy sobie pogadacie w poniedziałek...najważniejsza jest i tak opinia Ursa i Bazia,tzn.czy sobie przypadną do gustu ... Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='UrsaMaior']Pewnie że tak. Salibinka, tak. 512 511 etc. ;) To mój numer. A mogę Cię pomęczyć o wczorajsze-dzisiejsze zdjęcie Bazyla?... :evil_lol: Ok, spróbuję telefonem, jak się uda, wkleję. Aparat z otwartym obiektywem spadł mi na ziemię i raczej nic już z niego nie będzie:shake:. Mamy w planach nowy, ale póki co, zostaje komórka. Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Proszę bardzo :), Bazio - specjalnie dla Ciebie, Ursa. Wybaczcie komórkową jakość ;) Quote
kobix Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 salibinka,fotki super tylko obawiam się,że szerokość wątku nie przejdzie u moderatorów:shake:spróbuj edytować swój post i wkleić zdjęcia w tym rozmiarze tylko 1 pod 2 itd(po prostu przesuwając kursor) Quote
salibinka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Dzięki, kobix :). Mnie się wyświetlało jedno pod drugim, byłam przekonana, że jest ok. Mam nadzieję, ze odstępy załatwią sprawę (?) A rozdzielczość jak zwykle 640/480. Quote
Recommended Posts