Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kobix, nie p-szaj ;). Wiele robisz dla zwierząt - to wymaga czasu.

Mnie zastanawia to, że po atropinie, w czasie badania, ta źrenica reagowała na światło. Oboje lekarze (dr Adamska obecna przy badaniu i dr Komenda) stwierdzili, że to nic nie znaczy, ale...
(Bez atropiny nie reagowała)

I jeszcze jedno. Do tej pory źrenica wygląda tak, jak zaraz po zaaplikowaniu atropiny - jest mocno rozszerzona. Martwi mnie to, czyżby miało tak zostać...

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dlatego wizyta u dr.Stefańca nie zaszkodzi...:razz:a my bedziemy mieli pewność że zrobiliśmy wszystko by mu pomóc w dalszej egzystencji...

ja już mówię dobranoc-baziuuu:)

Posted

Dostałam opinię dr Stefanowicza - cytuję:

"(...) Jeśli opis jest zgodny z rzeczywistością, to zarówno ocena stanu jak i rokowania i leczenie są prawidłowe. Niestety odklejonej siatkówki u psa nie da się przykleić ponownie i przywrócić jej funkcji. Opis brzmi wiarygodnie i postępowanie z pieskiem też była raczej dobre (...)"

Posted

odpowiedź również brzmi wiarygodnie,ciekawa jestem (bo że się nie przyklei siatkówki to się w pełni zgodzę)co dr.Stefanowicz(nie "stefaniec":evil_lol:)napisał poza cytatem o widzeniu na to uszkodzone oko.czy on całkowicie NIC nie widzi,czy ma choć znikomy stopień widzenia:oops:?

salibinka może zacytujesz pełną diagnozę-odp.okulisty,chętnie bym przeczytała.
co do wizyty czy ma "być czy nie być"-moje zdanie znacie i tak Bazi ma być na ponownej konsultacji,proponuję zrobić ją u dr.Stefanowicza.

wilk cały i owca syta:evil_lol:

Posted

ewelinka_m, dziękujemy z całego serca za wszystkie ogłoszenia :loveu:

kobix, przekazano mi wypowiedź dr Stefanowicza (nie ja z Nim koresponduję). Reszta Jego wypowiedzi to wyrażenie radości z powodu drugiego, zdrowego oka ;) oraz pozdrowienia i zwroty personalne (które ze zrozumiałych względów pominę). Plan pojechania do Arki jak najbardziej pozostaje w mocy.

Źrenica prawego oka jakby się nieco zmniejszyła.

Bazio ożywił się ostatnio i mam wrażenie, że dopiero poznamy jego potencjał ;).

Posted

kobix napisał(a):
elik wszelkie deklaracje pomocy proszę kierować do salibinki -tzn.DT
zajrzałam,te Twoje bidy w większej potrzebie:shake:masz serce ...oby znalazło sie szybko miejsce...

Dzięki Kobix :lol:
Sabinko, podaj sposób w jaki chętni mogą wspomóc finansowo Bazylka.
To moja sympatia, bardzo podobny do mojej poschroniskowej Belusi. Wieczorem wkleję jej zdjęcie.

Posted

"

elik napisał(a):
Dzięki Kobix :lol:
Sabinko, podaj sposób w jaki chętni mogą wspomóc finansowo Bazylka.
To moja sympatia, bardzo podobny do mojej poschroniskowej Belusi. Wieczorem wkleję jej zdjęcie.
"

elik, dziękuję Ci z całego serca w imieniu Bazia. Napiszę na PM nr konta.

Koniecznie wklej zdjęcie Belusi :loveu:

Posted

salibinka napisał(a):
Isadora poświęciła dzisiejszą noc na robienie psiakom allegro. Naszego Bazia również wzięła na warsztat ;).

Isadora:Rose:

Link podam jak doszlifuję grafikę bo w nocy robiłam layouty a teraz powoli odpalam co zrobiłam bo następne w kolejce

Posted

salibinka napisał(a):
Bazio ożywił się ostatnio i mam wrażenie, że dopiero poznamy jego potencjał ;).

wspaniale - dochodzi do siebie!
nic dziwnego - pod taką opieką :p
Salibinko - :B-fly:

moj plan spalił (na razie) na panewce; ogłoszenie w DP będzie dopiero w lipcu (znajoma mi osoba jest teraz na urlopie)
tym bardziej więc zrobię jutro przelew na podane konto.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Link podam jak doszlifuję grafikę bo w nocy robiłam layouty a teraz powoli odpalam co zrobiłam bo następne w kolejce

Isadora, przelałam Ci 20 zł na poczet allegro.

Jeszcze raz dzięki :)

Posted

Isadoro7 - ogromne podziękowania!!! :cool2:
Salibinko - piękne zdjęcia Baziowi zrobiłaś! :sweetCyb:
teraz kciuki, zeby jakiś ludź wypatrzył Bazia... :kciuki: