Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są już wyniki - lekarz na dyżurze rzucił okiem i wygląda na to, że z Baziem wszystko ok. Ale dla pewności poprosił, żeby jutro zadzwonić jeszcze do dr Stefanowicza.

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok,to wstrzymam się do jutra.a wyniki chyba się nie zmarnują bo "pod" kastrację-jeśli nadal planowana;)
ps.gudłaj już wykąpany wlazł chyba w torfowisko.lubi błotko i kaczuszki...

Posted

Rozmawiałam z dr Stefanowiczem - Wyniki są bardzo dobre. Kilka parametrów jest podwyższonych, ale to popodobno jest normalne przy stresie - Bazio miał pobraną krew zaraz po badaniu oka (badanie było bez chemii i Bazyl się zestresował)

Co do całej powyższej awantury - nie ma już sensu wracać do dyskusji.

Podsumowując - powiem tyle: Dużo się nauczyłam (i to nie o psach, jak sądziłam logując się na dogo) ale o ludziach. Nie wystarczy wspólny cel, choćby najszczerszy - potrzebne są umiejętności.

Od kobix mam obietnicę, że poprzednia sytuacja się nie powtórzy i jeżeli znajdzie się ktoś, kto będzie chciał zaadoptować Bazyla, zostanie potraktowany inaczej - będzie jedno normalne spotkanie w spokojnej atmosferze. W pełnym poszanowaniu wszystkich zainteresowanych. Ponieważ, bez względu na zaistniałą wcześniej sytuację, bardzo szanuję kobix i jej poświęcenie dla zwierząt, a także dlatego, że nie chcę kolejnych awantur toczonych w rozległej przestrzeni między forum - pm - realem oraz zależy mi, żeby Bazyl mógł spokojnie czekać na DS w domu, który pokochał i zna - postanowiłam ponownie zaufać i spróbować kontynuować współpracę z kobix.

Ponieważ kobix poprosiła mnie o obietnicę, że nie będzie prób odbierania własności - obiecuję, że jeżeli poprzednia sytuacja się nie powtórzy, z mojej strony nic takiego się nie zdarzy.

Isadora, proszę, jeśli byś mogła, o wznowienie allegro dla Bazia (czy wznowienie też kosztuje 20 zł?)

Posted

salibinka napisał(a):
Rozmawiałam z dr Stefanowiczem - Wyniki są bardzo dobre. Kilka parametrów jest podwyższonych, ale to popodobno jest normalne przy stresie - Bazio miał pobraną krew zaraz po badaniu oka (badanie było bez chemii i Bazyl się zestresował)

Co do całej powyższej awantury - nie ma już sensu wracać do dyskusji.

Podsumowując - powiem tyle: Dużo się nauczyłam (i to nie o psach, jak sądziłam logując się na dogo) ale o ludziach. Nie wystarczy wspólny cel, choćby najszczerszy - potrzebne są umiejętności.

Od kobix mam obietnicę, że poprzednia sytuacja się nie powtórzy i jeżeli znajdzie się ktoś, kto będzie chciał zaadoptować Bazyla, zostanie potraktowany inaczej - będzie jedno normalne spotkanie w spokojnej atmosferze. W pełnym poszanowaniu wszystkich zainteresowanych. Ponieważ, bez względu na zaistniałą wcześniej sytuację, bardzo szanuję kobix i jej poświęcenie dla zwierząt, a także dlatego, że nie chcę kolejnych awantur toczonych w rozległej przestrzeni między forum - pm - realem oraz zależy mi, żeby Bazyl mógł spokojnie czekać na DS w domu, który pokochał i zna - postanowiłam ponownie zaufać i spróbować kontynuować współpracę z kobix.

Ponieważ kobix poprosiła mnie o obietnicę, że nie będzie prób odbierania własności - obiecuję, że jeżeli poprzednia sytuacja się nie powtórzy, z mojej strony nic takiego się nie zdarzy.

Isadora, proszę, jeśli byś mogła, o wznowienie allegro dla Bazia (czy wznowienie też kosztuje 20 zł?)

dziekuje salibinka,obietnica ta była dla mnie bardzo ważna-abym w zaistniałej sytuacji nie była zmuszona nikogo ścigać z celem odebrania swojego psa.
adopcji-przekazania psa może (w przypadku gdy jest właściciel)dokonać własnie tylko prawny opiekun.

Odnosząc się Salibinka do lekcji,którą jak twierdzisz wyniosłaś-ja mam już taką niejedną za sobą i zaistniała sytuacja specjalnie mnie nie dziwi.
Każdy z Nas postrzega rzeczywistość subiektywnie i stąd sytuacja,że jedna i tak sama rzecz może mieć różne kolory dla różnych osób-rolę tych okularów pełnią nasze poglądy,wartości i przekonania,a nieraz stereotypy i schematy.Wystarczy przypisać czyjemuś działaniu jakąś "teorię",aby "być pewnym" jak ta osobą bedzie dalej postępować...:evil_lol:

mówiłam Ci :ile ludzi tyle poglądow i sposów rozwiązania sytuacji.mówiłam ,że kompromis między nami jest z pewnością możliwy zakładając DOBRĄ WOLĘ z obu stron i USTALENIA CO DO WSPÓLNYCH ZASAD DZIAŁANIA.
cel był wspólny ale droga dążenia do celu odmienna.W rozmowie z salibinką zaproponowałam aby wszelkie rozmowy przedadopcyjne odbywały się razem-da to możliwość decydowania dwóm osobom i żadna z nich nie poczuje sie wykluczona.to uważam za wypracowany kompromis na przyszłość.
jednocześnie nie czuję się odpowiedzialna za czyjeś poczucie bycia zagrożonym wizytą przeadopcyjną i jej nieakceptowaniem.spotykam sie często z podejrzliwymi pytaniami-a co to za wizyta?a po co? umowa adopcyjna?a myśli pani że jak to podpisze to będę dobrym opiekunem ?
itd.itp

całą zaistniałą sytuacje uważam za porażkę (nie swoją dodam)tak to określiłam w rozmowie.jak inaczej można nazwać sytuację ,kiedy dorośli ludzie zamiast kierować sie meritum sprawy skupiają sie na względach osobistych ,ich poglądach i opiniach.kompletna porażka!

cóż,ludzie może w tych ceregielach nie widzą sensu -ja i osoby przeprowadzające rozmowy-tak.nie każdy pies pasuje do każdego właściciela.psy zwracane są po 1 dniu bo szczekają w domu,wymiotują w samochodzie,albo stają się agresywne po 2 miesiącach pobytu w nowym domu:p
jeśli ktoś twierdzi że odpowiedzialne wydanie psa do adopcji to cyrk-jego sprawa.dodam,że na wizycie zachowuję sie w jeden i ten sam sposób.nie sądzę by coś się w tym względzie zmieniło w najbliższym czasie.

że nie toczę piany z pyska i nie gryzę potencjalnych chętnych też już pisałam?
to by było tyle dopowiedzenia z mojej strony do postu salibinki

Posted

salibinka napisał(a):
Prosiłabym też o zmianę tytułu - ponieważ Baziowi nic już nie dolega poza brakiem domu.

no ...fakt nie zbieramy na leczenie,operację...tylko i wyłącznie brak wielu ramion ośmiornicy powodem...
jaką masz propozycję?:roll:podaj propozycję-wstawię wieczorem,tak samo jak powstawiam Bazyla na fora

Posted

romi muszę o to spytać-zgadzasz sie na wykorzystanie Twoich zdjęć do ogłoszeń Bazyla? bo Twoje są najlepsze...no salibinki też niezłe.moje beznadziejnej jakości.no wiesz:razz:prawo autorskie...
chcę powstawiać Bazyla przy okazji na te wszystkie fora ogłoszeniowe...

Posted

Isadora, wpłaciłam na poczet kolejnego allegro 20 zł - dziękuję Ci za chęć pomocy:roll: w swoim i Bazia imieniu.

Wcześniejsze wpłaty jotpeg i elik (po 50 zł) zostają na razie nienaruszone, jako że zostały przekazane na cele zdrowotne i dysponowane będą zgodnie z tą wolą.

kobix, przelałam pieniądze pozostałe po wizycie w lecznicy na Cobalta - 165 zł (tak jak ustaliłam z Panią Ireną).

Posted

kobix napisał(a):
romi muszę o to spytać-zgadzasz sie na wykorzystanie Twoich zdjęć do ogłoszeń Bazyla? bo Twoje są najlepsze...no salibinki też niezłe.moje beznadziejnej jakości.no wiesz:razz:prawo autorskie...
chcę powstawiać Bazyla przy okazji na te wszystkie fora ogłoszeniowe...

Oczywiście Kobix, oczywiście !!! Jakbys potrzebowala w full rozdzielczosci to daj znac na PW (kazde zdjecie ok. 4 MB).

Posted

wrocilam. troche czasu mi zabierze nadrobienie zaleglosci.
jestem nieco zaskoczona zawartoscia watku.
tego jeszcze nie grali.

a Bazio wyglada cudnie, Salibinko - wspaniala opieka!

Posted

kobix napisał(a):
no ...fakt nie zbieramy na leczenie,operację...tylko i wyłącznie brak wielu ramion ośmiornicy powodem...
jaką masz propozycję?:roll:podaj propozycję-wstawię wieczorem,tak samo jak powstawiam Bazyla na fora

Nie wiem, może coś takiego:
"ODBITY ZE SCHRONU BAZIO - już wyleczony - szuka DOMU"

... albo coś w tym rodzaju.

Posted

[FONT=Arial Black]Bazylku!!![/FONT]
[FONT=Arial Black]Bądź cierpliwy!!!![/FONT]
[FONT=Arial Black]Wszysycy szukamy dla Ciebie [/FONT]
[FONT=Arial Black]naj... naj... naj....lepszego domku!!!![/FONT]
:cool3::crazyeye::roll::hmmmm::shake::PROXY5::mad::shake:

Posted

[quote name='salibinka']Albo lepiej:

ODBITY ZE SCHRONU BAZIO - już wyleczony - bardzo prosi o pomoc w znalezieniu DOMU

a moze tak:
ODBITY ZE SCHRONU BAZIO - bardzo prosi o pomoc w szukaniu domu!

Posted

bardzo interesujące allegro,oby było skuteczne...i ta opowieść,przykuwa uwagę.
sama z pewnością nie zrobiłabym takiego bo nie umiem wymyślać fikcyjnych historii...:evil_lol:

p-szam mam czas na dogo tylko wieczorem,późnym...zazwyczaj.już zmieniam.też uważam że -krótko i chwytliwie(długo zresztą nie można bo ograniczona długość tytułu)
zmieniam-jak ktoś podrzuci lepsze -hasło reklamowe -znów zmienię...

Posted

salibinka napisał(a):
kobix, w kwestiach finansowych pozwoliłam sobie napisać PM - ale skrzynka jest zapchana.

już odepchałam,nie wiem nawet czy dotarła maja wiadomośc,bo odpowiedz tego nie sugeruje:roll: