Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieki!
1A pies jest wykastrowany/będzie?
2Rozumiem z psami się dogaduje?
3Można coś wiedziec więcej o jego temperamencie?
4Do ludzi jest czuły, czy bardziej zdystansowany?
55Strachliwy/wesoły/spokojny/aktywny?
6Umie zachowywać czystość w domu?
7Umie chodzić na smyczy?
Na razie ma alegratkę

Posted

Właśnie wróciłam od Puszka, dziś pierwszy raz widziałama go na żywo:loveu:
Jest bardzo miły, bardzo przytulaśny, gdy podchodziłam do krat to od razu piszczał i się łasił. Na spacerze bł bardzo grzeczny choć widąc było, że był spragniony wyjścia. Co do utrzymywania czystości w domu:-( podobno właśnie z tego powodu adopcja pierwsza się nie udała:placz: Ale to jest bardzo inteligentny psiak, jemu już z oczu tak patrzy, kwestia wyrobienia u niego podstawowych nawyków nie powinna zająć długo, ale potzreba do tego człowieka z sercem dla psiaka, który zrozumie jego wpadki:-( Gdy odprowadzałam go do klatki to płakaliśmy razem:placz: Jest piękny ale przydałoby się nad nim popraować, kąpiel , strzyzenie:loveu:

Posted

[quote name='Rybka_39']Dzieki!
1A pies jest wykastrowany/będzie?
2Rozumiem z psami się dogaduje?
3Można coś wiedziec więcej o jego temperamencie?
4Do ludzi jest czuły, czy bardziej zdystansowany?
55Strachliwy/wesoły/spokojny/aktywny?
6Umie zachowywać czystość w domu?
7Umie chodzić na smyczy?
Na razie ma alegratkę

1. Puszek jest wykastrowany, zaraz gdy do nas trafił został wyciachany.
2. Z psami się dogaduje, z sukami również;)
3. Jest psiakiem bardzo spokojnym, grzecznym, nie wykazuje cienia agresji w stosunku do nikogo.
4. Do ludzi jest bardzo, bardzo czuły, wlepia głowę pod pachę i DOMAGA się głaskania. Typowy przytulak, typowy.
5. Wesoły, również spokojny, nie jest jakoś nadzwyczaj aktywny;) Nie jest strachliwy.
6. Jeżeli chodzi o czystość. Został wyadoptowany do osoby, w której domu byl już pies, dokładnie suczka. Gdy suczka była poza domem, Puszek nie sikał, natomiast gdy tylko na horyzoncie pojawiła się suczka, Puszek potrafił podnieść nogę i sikać. Ja myślę, że to sikanie bylo spowodowane suczką.

W kontaktach napisz proszę te numery co napisała ihabe,
maila napisz najlepiej naszego schroniskowego, tak będzie najprościej
schronisko@schroniskodlazwierzat.com.pl

Dziękujemy z góry BARDZO, BARDZO za ogłoszonka!

Posted

Troszkę martwię się o Puszka. Dziś na spacerze miał biegunkę i jakoś tak popiskiwał. Czy może go zobaczyć Vet? Facet normalnie kradnie serce, jak tylko podeszłam do boksu to od razu piszczał i się cieszyl. Na spacerku był super a potem to już oboje płakaliśmy jak się żegnaliśmy.:placz:
Czy możliwe jest aby zabrać Puszka kiedyś na jeden dzień w sobotę i zawieżć do kąpieli i podcięcia?

Posted

Oj....ihabe super ,ze wyszlas takze z Puszkiem na spacerek:loveu:
Nie rozumiem jak mozna oddac psa z powodu nie utrzymywania czystosci w domu:shake:
to jest do oduczenia ale potrzeba czasu i jeszcze wiecej miłości.o jak nie ma milosci to każdy pretekst jest dobry dla debili żeby psa oddać:angryy::mad:

Puszku piękny!Doczekasz sie i ty:loveu:

Posted

Ihabe, na pewno jest taka możliwość, Pusiu się na pewno bardzo ucieszy.:loveu:

Ja zauważyłam, że jak się chcę go wziąć na ręce, to popiskuje..ale może dlatego, że nie lubi..Chociaż pokażę go wetowi.
Co do biegunki, trzeba obserwować czy nie utrzymuje się jutro. Czasami psiakom zdarzają się jednorazowe-wypady, że się tak wyrażę.
Najlepiej powiedzieć Krzyśkowi, jutro on ma dyżur w CK.
;)

Posted

Kochane Dziewczyny :)

Dzisiaj....Nasz Kochany Puszuś.... pojechał.... na razie do DT do Niemiec, ale miejmy nadzieję, że szybko znajdzie swój Dom! :)

Posted

Ojeeej. Mam nadzieję, że ktoś będzie miał o dalszych losach Puszka wiadomości
Puszku, bądź szczęśliwy, pilnie ucz się języka, żebyś nam tam nie przyniósł wstydu ;)

Posted

Normalnie szok, ja nie wiem co powiedzieć. Właśnie chciałam umówić fryzjera do Puszka na najbliższą sobotę. Wczoraj jeszcze byłam z nim na spacerze i patrzyłam w te przepiękne smutne oczka:-( Cieszę się ale jakoś dziwnie motyle latają mi w brzuchu, czuję się tak jakbym coś straciła bliskiego:-(:-( Puszkuuuuuu, trzymam kciuki:loveu:

Posted

Ja się chyba nie nadaję do tej roboty:-( Zamiast się cieszyć ja płaczę:-( Jeszcze wczoraj go tuliłam i powiedziałam mu, ze bedę za tydzień:-(

Posted

ihabe rozumiem ie doskonale kochana;)
Nie smutaj:lol:
Ja dzis ryczałam jak bóbr na akcji w Silesii jak Lajla szla(ale wrocila)...Gisisc płakala jak szła Telma jej tymczasowiczka:lol:
Wazne ,ze znajduja szczesliwie domki;)
tez mysle nieraz ,ze sie nie nadaje:evil_lol:
co prawda u Puszka to DT tylko i to tak daleko:placz:
Mam nadzieje ,ze superowy jakis.
wiadomo cos o nim?jak dowiedzieli sie o Puszku>?

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Co to za DT?
Mam nadzieję, że u osoby prywatnej tam trafił?
Wiecie coś więcej?
Kto załatwiał ten tymczas?

Może się czegoś dowiemy. Teraz jest tak jakoś dziwnie, dla wielu osób Puszku stałeś się bardzo bliski , pojechałeś i nic więcej nie wiemy.

Pojawia sie pytanie czy mamy pomagać szukać domków psiakom z CK czy nie?
Bo jeśli nie to jest wiele innych bidulek.