Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ihabe napisał(a):

Ja przy ostatniej wizycie w Cichym Kąciku ujrzałam go w boksie i już nie mogłam o nim przestać myśleć. Patrzał na mnie jak nosiłam w ramionach adoptowanego właśnie niewidomego dziadzia Pixela i pytał wzrokiem" dlaczego nie ja?:placz:

To u Ciebie jest Pixelek???
Jak ja się cieszyłam, jak ten cudny staruszek znalazł domek... Jestem pełna podziwu...

A teraz słó kilka o DT... Jeśli dobrze rozumuję, to przez płatne DT, rozumiecie, że osoba, która weźmie takiego psiaka będzie miała zapewnioną karmę, ewentualne leczenie i leki, tak??? Dobrze mówię???
Otóż hcciałabym powiedzieć, że na takie DT nie trzeba zbierać zadnych pieniędzy - CK zawsze płaci za takie rzeczy - vet schroniskowy obsługuje również psiaki z DT, a za leczenie płaci CK. Więc z tym nie ma problemu, jednak brakuje chętnych, nawet na takie DT - jest wiele w CK piesków, które nie powinny być w schronie, ale nie ma chętnych by się podjąć DT...

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eruane napisał(a):
Mam jak najlepsze zdanie o Cichym Kącie. A gdzie Puszek już ma ogłoszenia? Ma swoje allegro? Może dobrze byłoby go ogłosić w telegaziecie krakowskiej? Kilka psów od nas znalazło szybko domy przez ogłoszenia w Krakowie. To samo dotyczy Warszawy i Wrocławia.

Wiem, że ostatnio Ana robiła Allegro CKpsiakom, ale nie wiem, jak ostatnio i czy Pusiowi naszemu zdążyła zrobić - jak ją dorwę na gg - to spytam, a jak nie, to napiszę na pw.
Co do ogłoszeń to jakieś myślę ma, ale nei wiem, które są jeszcze aktualne - też mogę dopytać

Posted

fizia napisał(a):
Niestety w płatnych DT czy w hotelikach płaci się np. 10 zł za dobę i w tym jest tylko opieka i wyżywienie. Za leczenie trzeba płacić samemu.

Ale jeśli jest możliwośc, że weterynarz schroniskowy leczy też psy na DT - to oczywiście już wielka oszczędność

A faktycznie ostatnio domów tymczasowych jak na lekarstwo...
Mam wrażenie, ze jeszcze jakiś czas temu było ich dużo więcej.
Teraz już prawie nie ma szans, żeby ktoś zaopiekował sie psem bezpłatnie...

No więc to jest tak, że za samą opiekę nie płacimy - zresztą nie rozumiem tego, sama nie brałabym za to pieniędzy. Schronisko zapewnia wyżywienie i leczenie psiaka.

EDIT: Skaczą posty :angryy:

Posted

Niestety w płatnych DT czy w hotelikach płaci się np. 10 zł za dobę i w tym jest tylko opieka i wyżywienie. Za leczenie trzeba płacić samemu.

Ale jeśli jest możliwośc, że weterynarz schroniskowy leczy też psy na DT - to oczywiście już wielka oszczędność

A faktycznie ostatnio domów tymczasowych jak na lekarstwo...
Mam wrażenie, ze jeszcze jakiś czas temu było ich dużo więcej.
Teraz już prawie nie ma szans, żeby ktoś zaopiekował sie psem bezpłatnie...

Posted

Słuchajcie Cioteczki:loveu: Zacznijmy od ogłoszeń jak najszybciej i szukajmy DT. Najlepsze DT byłoby jednak jakies domowe, żeby Puszek nauczył się czystości w domu, bo to chyba była przyczyna nieudanej adopcji:-( Puszek ma sie o niebo lepiej niż w jakimkolwiek schronie, bo CK daje serce i godziwe traktowanie Ale nie jest to dom. Nawet Hotelik byłby dobry, tylko taki, żeby mieszkał w domu, ale czy takie są? A czy Puszek jest po kastracji?

Posted

ihabe napisał(a):
Słuchajcie Cioteczki:loveu: Zacznijmy od ogłoszeń jak najszybciej i szukajmy DT. Najlepsze DT byłoby jednak jakies domowe, żeby Puszek nauczył się czystości w domu, bo to chyba była przyczyna nieudanej adopcji:-( Puszek ma sie o niebo lepiej niż w jakimkolwiek schronie, bo CK daje serce i godziwe traktowanie Ale nie jest to dom. Nawet Hotelik byłby dobry, tylko taki, żeby mieszkał w domu, ale czy takie są? A czy Puszek jest po kastracji?

Myślę, że hotelik nie byłby konieczny, ani nawet przydatny... W CK ma dobre warunki a hotelik wcale by jego sytuacji nie poprawił. Co do DT - a i owszem, zły pomysł nie jest, choc oczywiście lepiej by było, gdyby był w naszych okolicach - właśnie ze względu na veta, u którego są leczone CKpsiaki - to bardzo dobry vet i u niego taki tymczasowicz mógłby się leczyć. Więc tak właściwie nie uważam tego za priorytet, schron to oczywiście nie dom, ale patrząc na sytuacje innych CKpsiaków, dla innych DT jest ważniejsze...
Ojjj, cos się mieszam w wywodach. Ostateczny wniosek brzmi - ogłaszajmy, to przede wszystkim.

Co do kastracji. Jestem pewna na 90% że jest, a jak nie jest, to pewnie w najbliższym czasie będzie...

Posted

No to ogłaszajmy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Możemy go też odwiedzić:loveu::loveu:
Szkoda tylko, że do 14:00 mozna, ja wtedy siedze w pracy:angryy:

Posted

ihabe napisał(a):

Do tej pory była praca, był dom i dzieci i ciągłe myślenie o biednych zwierzętach. Teraz jest praca, dom i dzieci i DOGOMANIA, która pozwala mi odnaleźć sens istnienia.
Do tej pory byłam samotna teraz mam Was.:loveu:

podpisuje sie pod tym ręcami i resztą kończyn:lol: co prooowda dzieci nie mam ale to taki szczególik:-D

Posted

Wiesz, w sobotę to ja tez chyba mogę:evil_lol: Moze Pixelka przywiozę aby trochę pochodził, zobacze jak sie bedzie czuł. A o której bedziesz?
Ola La , jedziesz tez? Mozemy Cie podwieżc:loveu:

Posted

ihabe napisał(a):
No to ogłaszajmy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Możemy go też odwiedzić:loveu::loveu:
Szkoda tylko, że do 14:00 mozna, ja wtedy siedze w pracy:angryy:

A w weekendy też? Bo jak nie - to zapraszam serdecznie ;)
Ja w każdym razie planuję być w sobotę :lol:

EDIT: lit.

Posted

ihabe napisał(a):
Wiesz, w sobotę to ja tez chyba mogę:evil_lol: Moze Pixelka przywiozę aby trochę pochodził, zobacze jak sie bedzie czuł. A o której bedziesz?

ooooo kuszaca propozycja ale w sobote bede na akcji w Silesii ...
W niedziele moze bede krocej na akcji.
a o ktorej bys ihabe jechala?:cool3:

Posted

Ola la napisał(a):
ooooo kuszaca propozycja ale w sobote bede na akcji w Silesii ...
W niedziele moze bede krocej na akcji.
a o ktorej bys ihabe jechala?:cool3:

no niestety jeszcze nie wiem o której w sobotę:shake: A w niedzielę nie mogę bo jestem sama w domu z 4 psiaków a mąż i córcia jadą zawieżć Hebanka do Bolesławca od Wiosny do nowego domku:loveu: Chyba, ze to ja pojadę bo mi męża rozkłada i to kompletnie:-(

Posted

ojoj to zdrowka zycze towarziiiiszowi zycia;)

to jakby co daj znac o ktorej.Fajnie byloby jakiegos piesa na spacerek wyprowadzic;)
no ale bede na akcji nie wiem do ktorej

Posted

ihabe napisał(a):

Ja będę w charakterze wolontariuszki. Busa mam tak, że będę tak na 10, około, a potem, jak długo to będzie potrzebne - no, około 14
Fajnie by było, gdybyś była - a gdyby jeszcze Pixelek przyjechał :multi:

Posted

Nadrobiłam :D

Dziewczyny, jak najbardziej zapraszamy w odwiedziny! :)

Mnie jutro w CK nie będzie, ale jeśli chciałybyście przyjechać np. za tydzień w soboę, to nie widzę problemu, żebyście przyjechały później :) co do godzin zawsze się można jakoś dogadać :)

Posted

ihabe napisał(a):
tzn, że jutro nie można przyjechać?
Ola La, jak najbarzdiej, zawsze Cię zabiorę:loveu:

to super chruper:loveu:
ihabe mysle ze mozna tylko macho napisala ,ze bedzie w nastepna sobotke;)

Posted

ihabe napisał(a):
No ja i moja cała rodzinka:loveu: Nasz syneczek uwielbia Pixelka:loveu:

Jesteście cuddowni!:loveu:
Naprawdę, daliście Pixelkowi dom, na stare lata!
Chylę czoła!
:multi: