baffi2 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Jeśli uznacie że taki temat już był to proszę moda o usunięcie. Zastanawiam się nad wyborem suchej karmy dla mojego psa - malutki kundelek 3letni. Wymagania są takie: Pakowane po max 3kg, nie droższe niż 10zł za 1kg (sunia jest po sterylce ale nie musi to być specjalna karma) Zastanawiałam się nad: Arion; Bento Kronen; Bosh; Bewi Dog; Brit; Mera dog; Dog Chow. No więc co polecacie? :) PS ten wybór jest dla mnie naprawdę trudny:oops: Quote
psiareczka78 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 jak dla mnie to tak: BOSCH Adult 1kg 10,90zł BOSCH Adult Fish & Potato 1kg 12,90zł BOSCH Adult Lamb & Rice 1kg 12,90zł BOSCH Adult Menue 1kg10,90zł BOSCH Adult Mini 1kg 12,90zł BRIT Adult 1kg 9,90zł BRIT Adult Lamb & Rice 1kg 10,49zł tych karm nie stosowałam na moim piesku, ale moim zdaniem te karmy pod względem ceny i składu są najlepsze z tych firm co podałaś. Quote
WŁADCZYNI Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Odrzuć karmy konserwowane sztucznie. I dog chow - strasznie fuj. Jeśli bento kronen ta linia premium (? jak ona się nazywała nie pamiętam) to super, bardzo sympatyczna karma. Brit - wiele dobrych opini słyszałam. Choć nie wiem czy nie taniej wyjdzie Ci odkupić od kogoś trochę karmy/podzielić z kimś worek. Quote
Katica Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Bewi Doga odradzam ze względu na duże granule - jeśli masz małego psiaka, to będzie mu ciężko... Bento Kronen, tak jak ktoś napisał TAK TO ŚWIETNA KARMA. szczególnie dobra jest ta linia "z wyższej półki" czyli Nutritional Balance, ale i ta Happy Life jest całkiem w porządku! Brit... szukam go po całym Wrocku, dużo dobrych opini słyszałam. Bosch- całkiem ok... Quote
psiareczka78 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 wydaje mi się,że nie chodzi tu o tą lepszą linię, bo karma ma być ok. 10 zł za 1kg. A tamta linia jest droższa. Quote
Hawanka Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Mam psa rasy Hawańczyk mam z nim straszny problem otuż jest strasznym wybrednym psem...Prubowałam royal canin mini.ariona mini,eukanube(nawet nie powąchał):lol:.Dodam jeszcze ze karma musi byc bardzo drobna i dobrej jakości cena też w miare;) co polecicie?? Quote
Aten@ Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Diamond Naturals, cena bardzo fajna, granulki maluśkie. Quote
Martyna&Zara Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Może spytaj sie veta. on zawsze pomoże:P:) Quote
Tajfun Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Miałam ten sam problem z jedną moją tymczasowiczką. W sklepie w którym się zaopatruje polecono mi te dwie karmy: http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_177&products_id=2221 http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_151&products_id=4800 Quote
Hawanka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Nie wiem jaka karma bedzie dobra mam ten sam problem....:-( Quote
ceta Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Na pewno super smaczne są wszelakiego rodzaju dentale. np rc dental. Prawie każdy pies sie o nie zabija,prawie podkreslam,bo to zawsze różnie może być. Ja daję to psu jako smakołyk i nawet pieczony kurczak nie jest lepszy. Ale nie wiem jak to jest z podawaniem tej karmy jeśli pies istotnie nie ma takich problemów, myślę żeby nie zaszkodziła- jednak lepiej z wetem skonsultować. Niestety cena tej karmy jest spora- 2 kg to ok 60zł w krakvecie (dla psów poniżej 10kg) Quote
Recommended Posts