anndzia Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Mam pytanko. Jak duży jest Leon Śrutek? Nadaję się do bloku? Ile ma cm w kłębie? Pytam tak z ciekawości, bo spodobał mi się ten psiak ^^ Może spróbuję.... a jak nie, porozwieszam plakaty.
saga_86 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Przy mnie ( ja=całe 1,59 m:p) Leonek jest psem grzecznym, przytulastym, spokojnym, ładnie chodzi na smyczy. Jedynie trzeba uważać na inne psy, do któych Leonek przejawia agresję. Swoje sunie- harem Birma, Tutka i Frutka jak najbardziej uwielbia.
erka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Na tym zdjęciu Leon wygląda na większego, a w rzeczywistości jest psiakiem średniej wielkości, gdzies do kolana. Bardzo sie garnie do człowieka, myśle,że do bloku się nadaje, ale nie lubi innych psów:cool3:. A to zdjęcia Xantusa, tak dziewczyny nazwały tego kudłtego biedulka. Taki sympatyczny pyszczulek, juz macha ogonkiem i widać ,że się cieszy , jak się do niego pochodzi. Przez te kudły , to nie widac , jak bardzo jest chudziutki. Ale w przeciwieństwie do Pako chociaż chce jeść. Xantus chce żyć, czy ktos da mu taką szansę:roll:. U mnie w pracy może byc jeszcze dzień, najwyżej dwa. A co potem, przecież oddanie go do schronu, to śmierć w cierpieniach, to już chyba lepsza byłaby eutanazja:-(.
erka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Jeszcze jedna sunia w tragicznej sytuacji. Pisze do mnie rozpaczliwe maile dziewczynka z Ubyszewa za Skarżyskiem,że sunia mieszaniec collie błąka się u nich na wsi juz od dłuższego czasu, chodzi cały czas wzdłuz drogi, więc prawdopodobnie wyrzucona z samochodu:angryy:. Sunia miała juz tam cieczkę, więc prawdopodonie pokryta. Kiedys była ufniejsza, teraz coraz mniej, bo oczywiście wszyscy ja przeganiają. Zdjęcia troche niewyraźnie, bo sunia nie da do siebie podejśc zbyt blisko, boi się. Co tu robić:placz:? Trzeba by ją jak najszybciej wysterylizowac, ale gdzie ją zabrac???? Jej tam chyba nikt nie karmi, nie wiem, jak ona przeżyła:-(.
erka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Założyłam temu biednemu ślepemu staruszkowi osobny wątek, może ktos się zlituje nad nim, bo jeżeli nie , to nie wiem, co się z nim stanie:-(. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10547920#post10547920 Prosze podnoście go i może go gdzies ogłosić. I prosze ogłoście też tą sunię z Ubyszewa, bo ona jest też w tragicznej sytuacji:placz:.
Rudzia-Bianca Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 o matko on wygląda jak mój pierwszy w życiu pies Gapcio , który umarł po wybuchu w Czarnobylu :( Piękny kudłatek , tylko czy ktos to zauważy i się w nim zakocha i da Xantusowi dom :(
emilia2280 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 erka napisał(a):Jeszcze jedna sunia w tragicznej sytuacji. Pisze do mnie rozpaczliwe maile dziewczynka z Ubyszewa za Skarżyskiem,że sunia mieszaniec collie błąka się u nich na wsi juz od dłuższego czasu, chodzi cały czas wzdłuz drogi, więc prawdopodobnie wyrzucona z samochodu:angryy:. Sunia miała juz tam cieczkę, więc prawdopodonie pokryta. Kiedys była ufniejsza, teraz coraz mniej, bo oczywiście wszyscy ja przeganiają. Zdjęcia troche niewyraźnie, bo sunia nie da do siebie podejśc zbyt blisko, boi się. Co tu robić:placz:? Trzeba by ją jak najszybciej wysterylizowac, ale gdzie ją zabrac???? Jej tam chyba nikt nie karmi, nie wiem, jak ona przeżyła:-(. Zaplacé za sterylké tej suczuni. Ona piekna, nie powinna dlugo szukac domu. Mogé zaplacic 200zl za Dt dla tej suczki.
Ulka18 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Erko, napisze zaraz do HalinyM lub Zurdo, zeby zalozyly watek suni na forum collie. Moze udaloby sie znalezc dla suni miejsce w hoteliku. Musieliby znalezc sie sponsorzy.
erka Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Dzięki emilia2280:loveu:, gdyby była pewność ,że ktos ja od nas weźmie, to mozna by ją wysterylizować i przetrzymać w tym hotelu, ale tylko kika dni pewnie. Bo tam juz z bezdomniaków są Alf, Szczotka i mam zawieźć teraz tego husko-malamuta, nad którym się znęcają się właściciele. Tylko,że to jest kawałek od nas, kto tam pojedzie ja łapać? Ja juz wszystkiego nie ogarniam, brakuje mi dnia:shake:. Czy ktoś mógłby pojechać za Skarżysko? Dzięki Ulka18:loveu:, tak prosze napisz do zurdo, może cos pomoże:lol:. Jeżeli znaleźliby się sponsorzy, to może u nas w hoteliku mogłaby dłużej zostać, ale to pewnie już nie po zniżonej cenie, bo ta kobieta zbankrutuje:cool3:. Hotelik działa dopiero od początku lipca i na razie prawie same bezdomniaki, a masa długów. Przy hotelu w Cedzynie, tam skąd była Puchatka, ktos podrzucił :angryy:dwa podrośnięte szczeniorki ok.4 mies. Siedzą przerażone w rurze odpływowej, gdzie nie ma żadnego dostepu do nich i nawet boja się zbliżyć do jedzenia. Dziewczyna, która tam pracuje będzie im tam nosic jedzenie, ale jeżeli ich sie nie wydostanie, to juz są w takim wieku, że bez socjalizacji zdziczeją zupełnie:-(.
erka Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Założyłam osobny wątek suni mix collie, proszę podnoście go tez. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10549010#post10549010 I jeszcze jedna prośba, czy ktos mógłby zrobić jej banerek i temu staruszkowi kudłatemu.:p
saga_86 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Aukcja wyróżniona ma sporą oglądalność:p Większą niż aukcja Birmy w której zostało 2 dni do końca. Tylko już ktoś zalicytował. Poczekam co mi odpisze, erko a kontaktował siez tobą jakiś Adrian? Sunia mix collie fajniutka, taka trochę liskowata i z podobna do Puchatki z umaszczenia. Mam nadzieję,że zdążymy ją uratować..
andzia69 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 o matko...ja aż się boję zaglądać na ten wątek...coraz to nowe nieszczęścia:shake::-(:-(:-(
saga_86 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Ten Adrian z allegro odpisał . Okazało sie że myslał,że to aukcja cegiełkowa i wpłacił pieniądze, także koszt aukcji już sie zwrócił:p
anndzia Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 saga_86 napisał(a): Przy mnie ( ja=całe 1,59 m:p) Leonek jest psem grzecznym, przytulastym, spokojnym, ładnie chodzi na smyczy. Jedynie trzeba uważać na inne psy, do któych Leonek przejawia agresję. Swoje sunie- harem Birma, Tutka i Frutka jak najbardziej uwielbia. Ja też mam dokładnie 1,59m =D Sajgon mojej siostry (którego mam w avatarze) jest mi powyżej uda, więc wnioskuję że jest idealnym średnim pieskiem =D Próbuję namówić mamę na psa :cool3: , najpierw beagle (rodowodowe za drogie, nawet z wadą zgryzu za 1500zł :-o). Teraz próbuję z psem ze schroniska. Nie chcę szczeniaka, będzie długo żył, a co z nim zrobię jak pójdę na studia? Poza tym podoba mi się też u Śrutka to, że nie jest mały, nie lubię małych psów. I w ogóle ta uśmiechnięta mordka, zakochałam się :loveu: Ma idealny charakter, Sajgi samców też nie lubi, ale nic im nie robi, unika ich albo sie najerza. Jak się nie uda, ide na wolontariuszkę do schroniska w Bielsku i przyprowadzę kiedyś w odwiedziny jakiegoś psa. Moja mama tylko tak gada, ze nie chcę psa, a do Sajgiego mówi "mój wnuczuś", "nikt cie nie karmi tylko pańcia, co ty być beze mnie zrobił" :cool3: Jak tylko moja siostra się na stałe wyprowadzi z Sajgonem, to już widze mame xD Nawet jak go nie ma jakieś 3-4 dni to mówi "i kto nas teraz będzie witał, jak będziemy wracać z pracy. Nawet nie ma kogo wykarmić". PS: Czy Śrutek ma jakieś wady? Muszę wszystko wiedzieć, żeby mamę zamęczyć opowiadaniem o nim :cool3: A tak poza tym wolę na niego mówić Śrutek niż Leon, bo Leon? Znam chyba 5 psów o takim imieniu :) Pozdrawiam!
KrystynaS Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 erka napisał(a):Tylko,że to jest kawałek od nas, kto tam pojedzie ja łapać? Ja juz wszystkiego nie ogarniam, brakuje mi dnia:shake:. Czy ktoś mógłby pojechać za Skarżysko? Ktoś mógłby pojechać :lol: Tylko Erko sama nie pojadę po sunię bo ona może się bardzo bać jazdy samochodem i nie będę ryzykować (parę dni temu moja Sonia podczas jazdy przeskoczyła z tylnego siedzenia do mnie do przodu prosto na kierownicę, wyrzuciło mnie parę metrów w prawo, cudem że nikogo nie potrąciłam bo było to na Jagiellońskiej w godzinach szczytu). Poza tym nie potrafię łapać psów więc potrzebny ktoś z praktyką w tej dziedzinie (Irena??) No i jeszcze jedno - proponuję dzień wolny od pracy a jak wiesz dla mnie dzień wolny od pracy to wcale nie jest sobota czy niedziela. wkleję ten post do wątku suni, może ktoś zgłosi się aby pojechać ze mną
anndzia Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Wiem, że to nie ten temat, ale muszę szybko dostać odpowiedź, nie mam czasu na szukanie tematu. Czy na szczepienie psiak musi był na czczo?
Wet-siostra Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Nie musi.Za to powinien być wcześniej przynajmniej raz odrobaczony.
anndzia Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Dzięki za odpowiedź. Ja, moja siostra i jej przyszły mąż (biorą ślub w sobotę :evil_lol: ) idziemy dzisiaj z Sajgonkiem do szczepienia na wściekliznę. Sajgiś tego nie lubi :mad:
ewelinka_m Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 KrystynaS napisał(a):Ktoś mógłby pojechać :lol: Tylko Erko sama nie pojadę po sunię bo ona może się bardzo bać jazdy samochodem i nie będę ryzykować (parę dni temu moja Sonia podczas jazdy przeskoczyła z tylnego siedzenia do mnie do przodu prosto na kierownicę, wyrzuciło mnie parę metrów w prawo, cudem że nikogo nie potrąciłam bo było to na Jagiellońskiej w godzinach szczytu). Poza tym nie potrafię łapać psów więc potrzebny ktoś z praktyką w tej dziedzinie (Irena??) No i jeszcze jedno - proponuję dzień wolny od pracy a jak wiesz dla mnie dzień wolny od pracy to wcale nie jest sobota czy niedziela. wkleję ten post do wątku suni, może ktoś zgłosi się aby pojechać ze mną Krystyna Ireny nie ma w Polsce będzie dopiero we wrześniu, a jeśli ja się na coś przydam w każdej chwili mogę z Tobą jechać (myślę, że Saga tak samo :diabloti:) Co do Leonka on nie ma prawie wad :loveu: (to mój ulubieniec:cool1:) oprócz tego, że warczy na inne psy, podgryza za ręce.
KrystynaS Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 :multi: :multi: No to ekipa wyjazdowa po Collie byłaby zmontowana. Tylko czy damy radę ją złapać??? ja nie bardzo. No i gdzie ją zawieść????????????????? POMOCY, POMOCY !!!!!!!
KrystynaS Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Acha, poproszę o pięęęęęękny banerek dla suni!!!!! Kto zrobi, bo ja to noga w tej dziedzinie.
ewelinka_m Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 musi się udać, bedziemy próbować :cool3: Erko w razie czego masz jeszcze ten chwytak? p.s zapraszam wszystkich na nasz profil na naszej-klasie :cool1: dziś dodałam tylko jakieś 500 osób do znajomych, ale sie rozkręcamy, już nawet 1 osoba pytała o psiaki :multi: http://nasza-klasa.pl/profile/15947481
eliza_sk Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Przepraszam za offa:oops: Zapraszam na MEGA BAZAREK ZE SREBRNĄ BIŻUTERIĄ, większość rzeczy nowych, z metkami - aż 42 sztuki. Dochód przeznaczony na jędrzejowskie psiaki, bo jest bardzo źle, azyl zapchany na maksa, a tyle bid w potrzebie - trzeba pomagać psiakom w terenie :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10552665#post10552665
Recommended Posts