Linssi Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 baghera, jesli nie masz nic przeciwko, to moze ktoras z nas tak na szybko zalozy watek szczeniakowi??
GoskaGoska Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Linssi napisał(a):baghera, jesli nie masz nic przeciwko, to moze ktoras z nas tak na szybko zalozy watek szczeniakowi?? tez myśle ze to dobry pomysł , bo pozniej zmienianie tytul ukatualnianie pierwszej strony itd
Baghera Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 byłabym bardzo wdzieczna jakby któraś z was go założyła:p bo ja wogóle nie mam o tym zielonego pojecia
Linssi Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 ja moge zalozyc, tylko podaj namiary na siebie, zeby bylo wiadomo gdzie kierowac chetnych ;) edit: juz mam ;)
Linssi Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 watek juz jest, mozna reklamowac ;) http://www.dogomania.pl/forum/f1167/kielce-potracone-przez-auto-malenstwo-pilnie-dt-141744/#post12596764
Baghera Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 linssi wysłałam ci PW z moimi namiarami..dziekuje dziewczyny za pomoc:loveu:
erka Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Niestety następne złe wieści, mix labradorka Maja wraca z adopcji. Podobno ucieka ciągle, przechodzi po płocie, wraca za jakis czas. Trzeba jej szukać miejsca w bloku, gdzie wychodziłaby tylko na smyczy. Bardzo proszę pomóżcie w ogłoszeniach. Bardzo biedna jest ta sunia, to już kolejna nieudana adopcja, pobyt w hotelu, sunia jest już zupełnie zdezorientowana.
saga_86 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Biedna Majeczka :shake: A odnośnie tego psiaka zgłoszonego ze stoku, to niestety po raz drugi już go nie widziałam, przechodzę tam 2 razy dziennie ale coś nie mogę się na niego natknąć.
beka Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 erka napisał(a):Beka, Nora, gdyby się dała złapać może wysiedziałaby w kojcu, ale na razie to niemożliwe. Ale teraz nawet nie ma kto ją oswajać. Ja niestety nie będę mogła tam jeździć. O matko, nie mozna jej tak zostawic. Zaraz przybędą nowe szczeniaki. Dziewczyny nie wiem jeszcze gdzie ale ja wezme tylko ją złapcie
andzia69 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 beka napisał(a):O matko, nie mozna jej tak zostawic. Zaraz przybędą nowe szczeniaki. Dziewczyny nie wiem jeszcze gdzie ale ja wezme tylko ją złapcie ja niestety mogę tylko wspierać duchowo...jestem za daleko, żeby pomóc czy z samochodem czy fizycznie:-( Co do Maji...to słów mi brak:shake: Erka - a moze są jakieś nowe, ładne zdjęcia suni to poogłaszałoby się ją na nowo...bo te co były to takie średnie zdjęcia...
ewelinka_m Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 andzia69 napisał(a): Erka - a moze są jakieś nowe, ładne zdjęcia suni to poogłaszałoby się ją na nowo...bo te co były to takie średnie zdjęcia... już pisałam o nowe zdjęcia do p.Morgas, miała prosić tych ludzi o fotki :roll:
Jaaga Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Ale macie psów :shake:. Czy byłaby jakaś szansa transportu do nas? Mam ciągle pełno telefonów o mojego mix onka Gucia, który już jest w nowym domu. Mam namiary na jednego pieska z Katowic, ale może dałoby sie jeszcze któremuś od Was pomóc. Po France z dzieciakami mam sentyment do Waszysch psów :evil_lol:.
ewab Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Jaaga jasne, że byłaby szansa na transport, tylko znajduj dobre domki:eviltong:.
ewelinka_m Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Jagaa dzieki, że o nas pamiętasz :loveu: jakby co to transport się wykombinuje także śmiało możesz proponować;)
Linssi Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 transport to nie problem :P na poczatku tygodnia (poniedzialek-wtorek) zaprowadzam auto do mechanika i po naprawie moge jechac :D
Jaaga Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Czy onkowata Nora nadal jest "na wolnosci" i nie daje się zblizyć do siebie? Czy możecie mi coś bliżej o niej napisać? Mój Gucio tez nikomu nie dawał się zblizyć na 2 m, a w domu przylepa i pieszczoch. Cała okolica go łapała z nagonką, a u nas wystarczyło tylko go raz zawołac i juz przychodził. Moze ona nie jest dzika, tylko wystraszona :roll:.
ewelinka_m Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 dzień bez złych wieści jest dniem straconym... :cool3: Miśka79 wyjechała na wakacje w między czasie ktoś podrzucił do niej na działkę cały miot szczeniorów :shake: było ich 8, ale jacyś ludzie ze wsi wzięli 2, zostało 6 maluszków :-( ok 4 tygodniowych. nie ma co z 6 szczeniaków zrobić... osoba która obecnie je karmi ze względu na swój bardzo zły stan zdrowia nie jest w stanie się nimi opiekować..czeka je schron :placz: a tam kruszynki nie mają żadnych szans... może ktoś się zlituje i weźmie na dt szczeniaki? :-( ja już nie mam pomysłu :placz:
Jaaga Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Ewelinka, wynegocjowałam dwa maluchy ;). Są wakacje, ludzie duzo jeżdża, moze transport sie znajdzie. Gdyby załozyć im osobny wątek, to może pozostałą czwórkę też udałoby sie gdzieś umieścić? Czy napiszesz na wątku transportowym? Będę w najbliższym czasie jechała z Katowic do Nowego Sącza i Zakopanego. Gdyby ktoś z tamtych okolic chciał szczeniorka, to przewiozę.
ewelinka_m Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Jaaga napisał(a):Ewelinka, wynegocjowałam dwa maluchy ;). Są wakacje, ludzie duzo jeżdża, moze transport sie znajdzie. Gdyby załozyć im osobny wątek, to może pozostałą czwórkę też udałoby sie gdzieś umieścić? Czy napiszesz na wątku transportowym? Będę w najbliższym czasie jechała z Katowic do Nowego Sącza i Zakopanego. Gdyby ktoś z tamtych okolic chciał szczeniorka, to przewiozę. dzięki ..zaraz coś będę kombinować :loveu: co do nowego wątku to myśle o założeniu jak już fotki i informację będą. postaramy się tam jutro dotrzeć zobaczyć całe towarzystwo i obfotografować ;)
Jaaga Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Przeslij mi zdjecia na zkociegodworu@gmail.com Zrobię im juz allegro. Gdyby był ktoś zdecydowany, wtedy mogłoby przyjechać więcej szczeniąt. O Norze coś wiesz, bo nie wiem kogo pytać?
ewelinka_m Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Jaaga napisał(a):Przeslij mi zdjecia na zkociegodworu@gmail.com Zrobię im juz allegro. Gdyby był ktoś zdecydowany, wtedy mogłoby przyjechać więcej szczeniąt. O Norze coś wiesz, bo nie wiem kogo pytać? Jagaa fotek maluchów jeszcze nie mam..jutro tam prawdopodobnie jedziemy. o Nore trzeba pytać Erke. to ona wie o niej najwięcej i ją karmi
Jaaga Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Wiem, ze nie masz :evil_lol:. Chodziło mi o to, że jak już bedziesz mieć, to prześlij, żebym szybko zrobiła ogloszenie. Zapytasz Erkę o Norę? Chociaż jesli przyjadą maluchy, to ona mogłaby dopiero po nich. Mam jeszcze cały czas kozy i 6 kotów na tymczasie. Chyba, że wymieniamy kozy na psy :razz: ;)? Za dwie kozy biorę wszystkie szczeniory i Norę :diabloti:.
erka Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Dzięki dziewczyny za oferowaną pomoc dla Nory:lol:. Jak jeszcze byłam w pracy starałam sie sunię zakotwiczyć w pobliskiej hurtowni, tam jest w tej chwili tylko ON-ek - Oskarek i jest dodatkowa buda. Tam jej dawałam jeść. Przedwczoraj pojechała znajoma ją nakarmić i Nora była przy tej hurtowni. Wczoraj byłam ja i sunia tak się ucieszyła na mój widok, że dała mi się pogłaskać, a nawet podawała łapę! Na razie jeszcze jest bardzo nieśmiała, ja też nie chcę jej przestraszyć, więc na łapanie jeszcze trochę za wcześnie, ale to tylko kwestia czasu. Zajrzałam jej w zęby, to bardzo młoda sunia. Jaaga, jeżeli masz kogoś chętnego na ON-ka, to czy mogłabyś mu wysłąć zdjęcia Nory? Na razie jakoś zorganizujemy jej karmienie, zgłosiła sie też do pomocy ewab:lol:. Ja od wczoraj mam u siebie Funię, czyli mix ratlerkę, która już jest po sterylce. Na razie nie mogę jej zrobić zdjęć , bo panicznie boi sie apartu. Bardzo fajna sunieczka, wielka kanapowa pieszczocha.
Recommended Posts