ewelinka_m Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 z kolejnych 'fantastycznych' wieści...oba domki zrezygnowały z adopcji Tima:shake: szczeniaki z meila, będą raczej z tych większych maluchów, prawdopdoobnie powyżej/do kolana, już teraz w wieku 4 miesięcy ważą ok 9 kg.. więc w przyszłości pewnie ze 20 pare będą ważyć...:shake: jutro będę miała jeszcze dodatkowe opisy każdej z suń.. w fatalnej sytuacji jest też Alma...sunia w każdej chwili może zostać wywalona...dlatego dla niej domek czy to stały czy dt jest pilnie potrzebny...jutro w wolnej chwili zrobię jej nowy wątek, może ktoś ją łatwiej dostrzeże.
Linssi Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ja robilam Almie ogloszenia, ale moze ktos moglby jej zrobic allegro??:-(
andzia69 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 o matko...znowu kolejne biedactwa:-( Ewab - da si e zrobi zdjęcia temu labkowi? ile ma? jaki charakter? to wtedy można go umieścić na forum labkowym... Co do boksi...nawet nie skomentuję:-(:-( No i kolejne maleństwa...może Mortes da im swój domek jako tymczas? Ja na razie jestem poza Kielcami...nad morzem...więc fizycznie mnie nie ma teraz...
andzia69 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ewab napisał(a):Pomimo swojego wieku dostała cieczki:roll:. no coś ty - przecież to normalne:evil_lol: to nie kobiety:eviltong: moja miała do końca swego życia - 17 lat:diabloti: no to masz wesoło teraz:p
ewab Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Boksia Tina jest bardzo energiczną psicą. Takiego ADHD jeszcze nie widziałam. Po przyjeździe do domu usiadła pierwszy raz po 4 godzinach (ale tylko na moment). Chodzi za mną krok w krok. Jest zaniedbana. Waży ok. 20 kg, pazury przeszkadzają w chodzeniu, ma robale. Zmiany skórne na pośladku i tylnej łapie. Sutki to dyndające mniejsze i większe guziorki (największy ok. 5 cm). Pomimo swojego wieku dostała cieczki:roll:. Być może z tego powodu bardzo często siusia. Spacerki co pół godziny - jak nie to w domu kałuża (wczoraj 3x). Żeby wyjść na podwórko Tina musi sforsować przeszkodę w postaci moich dwóch nieodjajczonych facetów. Możecie wyobrazić sobie ten sajgon:mad:. Żeby było weselej, to jeszcze dwóch kotów rezydentów i jeden na dt (prawie oswojony:evil_lol:). Ciekawe kiedy mnie z domu wyadoptują.
kika22 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ewab z powdu cieczki sunka moze czesciej sikać, ale nie az tak:crazyeye: Może ona ma przeziebiony pecherz? Sa na to takie tabletki ziolowe (niebieskie) poszukam nazwy w domu, moja suka dostała je jako szczeniak. Szybko działaja, ale nie wiem czy sa bez recepty.
ewab Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 andzia69 napisał(a):Ewab - da si e zrobi zdjęcia temu labkowi? ile ma? jaki charakter? to wtedy można go umieścić na forum labkowym... Ja tylko będę miała coś więcej informacji to przekażę. Jeden potencjalny domek zainteresowany labkiem jest.
justysiek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 wiem ze macie duzo psow dszukajacych nowych domow:roll: i przepraszam za zawracanie glowy ale dowiedzialam sie o dwoch suniach w typie collie szukajacych domu na cito, porobilam ogloszenia, zalozylam watek, co jeszcze moge zrobic?:shake:
ewelinka_m Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 czeka nas kolejny wykład w szkole :razz: tym razem na stoku, dlaatego też potrzebujemy z Eruane pomocy w kwestii dowiezienia nas z psami na miejsce...prezentacja nie jest jeszcze w 100% pewna, z racji iż nie wiemy czy znajdziemy transport i czy wyrobimy sie z wszystkimi materiałami. czy ktoś da radę nam pomóc? p.s Ewa da radę zdjęcia cyknąć boksi? :razz:
czarna_zaba Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Zajrzyjcie proszę, znów mamy problemy w Morawicy:( http://www.dogomania.pl/forum/f28/pobite-szczeniaki-jedyny-ktory-przezyl-pilnie-potrzebuje-dt-137702/#post12284029
ewab Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Domek dla labka, a w zasadzie ok. 10 miesięcznej labki chwilowo nieaktualny. Pan do końca nie jest zdecydowany, ale teraz jego córka ma maturę, więc nie chce jej dodatkowo stresować oddawaniem psa. Poza tym po lekach psu się trochę poprawiło, choć wet nie daje gwarancji na jak długo. Boksi podaję Urinal - takie ziołowe w kolorze czerwonym. Tak na wszelki wypadek, gdyby to nie tylko cieczka była przyczyną. Zdjęcia będą ale już nie dziś - najpierw muszę opanować sytuację (dziś już było odobinę lepiej niż wczoraj, ale jak to Andzia ujęła jest wesoło). Jutro Tina będzie musiała zostać trochę sama, a tego baaardzo nie lubi.
andzia69 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 kolejna zła wiadomość...są problemy z Axelem:-( jest zaczepny do innych psów, nawet suniek nie oszczędza...i dzisiaj pogryzł rękę pana:shake: nie pozwala na żadne zabiegi pielęgnacyjne...nie wiem co mam odpowiedzieć...co zrobić....nie mam pojęcia czy Elwira zgodzi sie, zeby on wrócił....ech:placz:
Linssi Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):czeka nas kolejny wykład w szkole :razz: tym razem na stoku, dlaatego też potrzebujemy z Eruane pomocy w kwestii dowiezienia nas z psami na miejsce...prezentacja nie jest jeszcze w 100% pewna, z racji iż nie wiemy czy znajdziemy transport i czy wyrobimy sie z wszystkimi materiałami. czy ktoś da radę nam pomóc? p.s Ewa da radę zdjęcia cyknąć boksi? :razz: Ewelinka, a kiedy ten wyklad? w jakich godzinach?
andzia69 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ja odpadam, bo mnie nie ma w Kielcach... proszę...myślcie co z Axelkiem:-(:-(:-(
ewab Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 andzia69 napisał(a):ja odpadam, bo mnie nie ma w Kielcach... proszę...myślcie co z Axelkiem:-(:-(:-( Myślę, że dobrze by było gdyby a Axelkiem popracował ktoś mądry. Tylko kto to sfinansuje. Ja teraz nie mogę złożyć deklaracji, a nie wiem jakie będą koszty związane z Tiną. A teraz kilka obiecanych zdjęć. Nie grzeszą jakością, ale trudno jest robić fotki jedną ręką w czasie gdy druga próbuje zatrzymać psa:eviltong:. Po południu TZ obiecał, że zrobi jej sesję zdjęciową w terenie. Ja sem wampirek-netoperek Spróbuj mnie zatrzymać Guziorki Tiny (na nogach też)
ewab Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):czeka nas kolejny wykład w szkole :razz: tym razem na stoku, dlaatego też potrzebujemy z Eruane pomocy w kwestii dowiezienia nas z psami na miejsce...prezentacja nie jest jeszcze w 100% pewna, z racji iż nie wiemy czy znajdziemy transport i czy wyrobimy sie z wszystkimi materiałami. czy ktoś da radę nam pomóc? Kiedy macie ten wykład?
Zata Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Birma znowu uciekła :roll: Tym razem na Zalesie na ulicę Garbarską w pobliżu mojego domu. Akurat wracałam z Kielc i zauważyłam ją szwendającą się po ulicy :shake: Odwieźliśmy ją do domu harcerza, ale gdy powiedziałam właścicielowi o zniknięciu Birmy (zanim jeszcze oddałam mu ją) nie przejął się zbytnio i powiedział tylko, że o tym wie i wzruszył ramionami :angryy: Podobno to już 3 raz.
ewelinka_m Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 transportu do szkoły potrzebowałybyśmy w okolicach 10-12, myśle że coś w tych godzinach. nie jest to sparwa b.pilna, bo jeśli się ze wszystkimi materiałami nie wyrobimy to koniecznie jechać nie musimy. ...Axelek :shake: kurde co tu robić, to pies który jest b.niezależny i sam wytycza granicę co wolno przy nim zrobić.. potrzebuje konsekwencji i stałych zasad :-(
ewab Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):transportu do szkoły potrzebowałybyśmy w okolicach 10-12, W godzinach już wiem, a w dniach?:eviltong:
ewelinka_m Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewab napisał(a):W godzinach już wiem, a w dniach?:eviltong: dnia konkretnego nie mamy, ale jakoś po 22 maja i przed 29 :razz: bo później Eruane wyjeżdża ;) i mam też kolejną prośbę...prawdopodobnie wyjeżdżamy w następną sobotę z Birmą i razem z elizą_sk do nowego domku do wrocławia(z elizą jadę do opola,potem w dalszą drogę coś wymyślę)z jędrzejowa wyjeżdżamy w okolicach 6:30-7...czy ktoś podrzuciłby nas z kielc do jędrzejowa ? :oops::oops:
ewelinka_m Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Alma znalazła domek w okolicach bodajże Pińczowa,domek bardzo fajny. ;) dlatego można zdjąć już ją z ogłoszeń. u p.ani natomiast jest nowa sunia,jakaś malutka, jutro idę zrobić zdjęcia i będę wiedziała więcej.:shake: jest też u p.Ani Hurcia..trzeba wznowić jej ogłoszenia :-(..Irka wyjechała i p.Ania została znowu sama z psami. Pamiętacie sunię o której pisalam jakiś czas temu, co zwiała z działki p.Ani? sunia się odnalazła skrajnie wycieńczona...obecnie jest na dt u psiolubnej kobiety, ale długo tam zostać nie może. wkrótce zdjecia. z kolejnych wieści to ludzie, którzy adoptowali od nas Frygę chcą ją oddaćm bo podobno szczeniak 8 miesieczny pogryzł bachora :cool3: to jest Fryga:
Kashdog Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 No to ja może dam trochę aktualnych zdjęć Hurci: I trochę starsze:
eliza_sk Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Linssi napisał(a):Ewela pakuj sie, bo wyjezdzamy o 6.45 ;) Kochana, za późno, bo jak coś to z Jędrzejowa wyjeżdżamy 6.30-7 :evil_lol:
Linssi Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):dnia konkretnego nie mamy, ale jakoś po 22 maja i przed 29 :razz: bo później Eruane wyjeżdża ;) i mam też kolejną prośbę...prawdopodobnie wyjeżdżamy w następną sobotę z Birmą i razem z elizą_sk do nowego domku do wrocławia(z elizą jadę do opola,potem w dalszą drogę coś wymyślę)z jędrzejowa wyjeżdżamy w okolicach 6:30-7...czy ktoś podrzuciłby nas z kielc do jędrzejowa ? :oops::oops: Ewela pakuj sie, bo wyjezdzamy o 6.45 ;)
Recommended Posts