Linssi Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 ja tez chce wiedziec noooo!!!! :mad: edit: juz wiem :evil_lol:
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 nadal szukamy bardzoo pilnie transportu do lublina!! i dolarek, nadal czeka na transport do katowic do domku!!
betel Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Widzę,że podczas mojej nieobecności na Dogo wiele sie zmnieło i to na dobre .Najbardziej jednak cieszy mnie dom dla BERY:multi::multi::multi::loveu: Czy Andzia dalej ma bana?????:cool1:
Linssi Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ewelinko, a dla ktorego psiaka transport do Lublina jest potrzebny?
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Linssi napisał(a):Ewelinko, a dla ktorego psiaka transport do Lublina jest potrzebny? Linssi zaraz będziesz mieć pw ;)
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Fliperek dziś został zaszczepiony, okazało się też, że ma grudkowate zapalenie spojówek, ale obecnie oczka są leczone. Burda czuje się bardzo dobrze, już coraz mniej sika i załatwia swe potrzeby na dworze, waży obecnie ok 30 kg :evil_lol: więc spory psiak się z niej robi. państwo są w niej zakochaani po uszy :loveu: do nowego domku poszła też Czarusia!:multi:
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 dostałam też kilka nowych zdjeć psiaków ;) mag.do w 1 poście nie ma, maluchy mają ok 5-6 tygodni. Filunia:
mag.da Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 To dzisiaj dobre wieści sypią się, jak z rękawa. Oby tak dalej ;)
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 aa jeszcze o Tolci miałam napisać ;) Tolusia ma się bardzo dobrze, ustawiła se nowych państwa wiec wchodzi im na głowę :diabloti: śpi z nimi w łóżku :cool3: jest rozpieszczana i kochana :loveu: p.s posty skoczyły na poprzedniej są nowe zdjecia maluchów.
ewelinka_m Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Dzwoniła dziś do Erki p.Kazia :-( ... od jakiegoś czasu pojawia się u niej sunia taka troszkę haszczakowata, z niebieskim oczami.Wcześniej nie informowała nas o niej, żeby nie martwić... sunia koczowała ostatnio przy jakiejś stacji benzynowej, chłop tam pracujący sprzedał ją dzis menelowi, pijakowi :mad: Jak p.Kazia wyskoczyła menel przypiął do roweru na łańcuchu sunię i biedną szarpał za sobą ..sunia aż szorowała brzuchem po betonie :placz: P.Kazia wyrwała mu psa i wzięła do siebie...ale okazało się, ze sunia ma cieczkę, :shake: okoliczne psy wariują cały dzień koczują pod domem p.Kazi, która ma również swojego dużego psa :-( dziś jakiś chłop chciał wzywać policję, gdyż przez psy mało nie spowodował wypadku i oczywiście uparcie twierdził że to jej wina.
ewab Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='ewelinka_m']nadal szukamy bardzoo pilnie transportu do lublina!! No to dobrych wieści ciąg dalszy. Transport do Lublina już nie potrzebny. Boksio znalazł bardzo dobry domek z ogródkiem i zapatrzone w niego Pańciostwo:eviltong:. Ale, żebyśmy nie popadali w totalny zachwyt. W okolicach ul. Kolberga dokarmiany jest kolejny bokser. Pies jest nieufny, ma jakąś zmianę (wiszący guz?) w pachwinie. Podobno możliwa do operacyjnego usunięcia. Tak więc może się okazać, że będziemy potrzebować transportu do Lublina tego psa:roll:. Póki co ludzie, którzy go dokarmiają spróbują go zatrzymać.
Linssi Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Ewelinka dzis sie wycieczkuje wiec jej nie bedzie, ale tak sobie pomyslalam ze gdyby byly zdjecia tej hasiakowatej suni, to moznaby cos pomyslec...
ewelinka_m Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Foty suni by się przydały, ale oczywiście nie ma kto podjechać i zrobić do p.Kazi :-( Jest również kolejna sunia która szuka domu, obecnie przebywa u p.Hass :cool3: Sunia została wyrzucona w zimie pod Praktikerem, koczowala kilka miesiecy na osiedlu, az ktos zgłosil do schronu. Bardzo żle znosila pobyt w schronie, cały czas chciala sie wydostać z boksu. P.Haas ja wykupila i chce ja wysterylizowac, ale nie moze jej długo zatrzymać w domu. Sunia ma ok.2 lat, jest łagodna, bardzo mila, w domu czysta, chyba byla wczesniej w domu, bo od razu pakowala sie na kanape. Jest podobna do Toli, niezbyt duza , ale mocnej budowy. Schron zlapal też psa, ktory koczowal na Swietokrzyskim, podobno przemily pies, niestey ma chyba złamana łape, zginie w tym schronie, jeżeli go sie nie wyciągnie....:-(:-( sunia: i pies:
fridaoo Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Proszę o wklejenie z powrotem Mony i wznowienie jej ogłoszeń....sunia na razie może zostać w obecnym domu...ale musi znaleźć nowy dom - bez kur w sąsiedztwie, najlepiej do towarzystwa 2 psa albo u ludzi aktywnych, bo rozsadza ją energia:-(:-(:-( Po Brombę prawdopodobnie w piątek mają przyjechać ludki z ok. Legionowa - trzymajcie kciuki!
ewelinka_m Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 oczywiście radość z nowych domków nie mogła trwać zbyt długo.. Czarusia wrócila, ludzie stwierdzili, że jednak jej nie chcą ... Kiniusia równiez miała pecha, z początku wszystko było dobrze sunia spała na łóżku z właściicelami, ale teraz chcą ją oddać bo....suni zdarza się jeszcze na widok kogoś uciekać :shake: Czarusia jest obecnie na działce na seminaryjskiej, jest tam też nowa sunia od p. Morgas :cool3: idę jutro zrobić zdjęcia. natomiast z lepszych wieści do domku ze szczeniorów z działki poszła sunia ta większa, zamieszkała w kielcach na herbach :p ponadto sunie czują się już b.dobrze, także kryzys zażegnany :lol:
ewelinka_m Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 fridaoo napisał(a):Proszę o wklejenie z powrotem Mony i wznowienie jej ogłoszeń....sunia na razie może zostać w obecnym domu...ale musi znaleźć nowy dom - bez kur w sąsiedztwie, najlepiej do towarzystwa 2 psa albo u ludzi aktywnych, bo rozsadza ją energia:-(:-(:-( Po Brombę prawdopodobnie w piątek mają przyjechać ludki z ok. Legionowa - trzymajcie kciuki! :wallbash::wallbash: co za dzień.... a za brombę trzymam!!
Linssi Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 boze... masakra jakas... co ci ludzie sobie w ogole mysla? ze przychodza do sklepu i ze zglosic reklamacje to tak hop-siup??? egoisci cholerni!!! :angryy:
mag.da Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 No to wracamy do rzeczywistości :shake: [quote name='ewelinka_m'] natomiast z lepszych wieści do domku ze szczeniorów z działki poszła sunia ta większa A która to, Stokrotka, czy Rumianka? Jakie namiary na tą sunię podobną do Toli? (ma jakieś imię?) Nie znalazłam na wątku zdjęć Kini, a ze strony nie mogę skopiować, masz może u siebie jakieś, Ewelinko?
betel Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Haj, dziewczyny zaglądam , ale ponieważ teraz nie bardzo mogę pomóc , więc się nie odzywam. Jeśli macie jakieś propozycje do allegro , dajcie mi znać.
ewelinka_m Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 mag.do Stokrotka ma domek ;) dziś też do ds pod warszawę pojechał Brutus vel Mak. dziękujemy za pomoc w transporcie tz-towi Jayo :buzi: p.s tu jest więcej zdjęć Mony: http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-swietokrzyskie-alarm-prosimy-o-pomoc-finansowa-karme-info-str-1-a-112282/index428.html zdjecia z działki z dziś + ogłoszenia kini znajdę jutro :oops:
kobix Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 mag.do bardzo proszę o wstawienie na wątek koneckiego psiaka -złapanego w trybie awaryjnym (na jutro miał zaplanowaną łapankę)-tak naprawdę to nie mam dla niego miejsca:roll: jego adopcja jest b b bardzo pilna stąd prośba o wsparcie kielczan mających powodzenie w szukaniu domów:eviltong: Moby to młody pies-samiec,może mieć rok,półtora.Wyglądem przypomina biszkoptowego labradora(choć jest szlachetnie wymieszany)ma podobną budowę ciała oraz mordę.To pies średniej wielkości,w kłębie około kolan,bardzo żywy temperamentem i ruchliwy.Rozpiera go radość życia i młodość.Względem człowieka bardzo przyjacielski i towarzyski,prawdopodobnie to kolejny "pupil",który znudził się swoim właścicielom i tym zasłużył na żywot psa ulicznego.Ideał który sięgnął bruku,konkretnie ulicy... Oprócz całkowicie pozbawionego agresji stosunku do ludzi charakteryzuje się bardzo tolerancyjnym podejściem do innych psów,akceptuje zarówno suczki jak i psy (preferuje te pierwsze rzecz jasna).Może spokojnie zamieszkać w towarzystwie innego,łagodnego psa.Umie zachować się w domu,najwidoczniej kiedyś w nim mieszkał.Moby może przebywać zarówno w mieszkaniu(bloku)jak i w domku z ogrodem. Lubi również dzieci,sympatia do nich i zamiłowanie do wspólnych zabaw,stały się właśnie powodem interwencji lokalnych służb miejskich.Pies uwielbiał odwiedzać miejscową szkołę i czekać na wychodzącą dzieciarnię aby towarzyszyć jej w drodze do domu.Sympatia ta nie spotkała się ze zrozumieniem ze strony dyrekcji placówki i psu groziło wywiezienie do schroniska. Moby przebywa tymczasowo u psiego wolontariusza-pilnie potrzebuje domu i kochających opiekunów.Jest psem zdrowym,pogodnym i przyjacielskim -do szczęścia brakuje mu tylko własnego domu.Takiego już na stałe,na zawsze,z własną michą i ciepłym dotykiem ręki. Najistotniejsze jest aby został przygarnięty przez osoby kochające zwierząta a decyzja o adopcji psa była przemyślana i odpowiedzialna.Pamiętajmy,że psy kochają wiernie a żyją długo:) Kontakt adopcyjny: kobix@interia.pl tel.511 704 481
Linssi Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Czy moglby ktos zrobic allegro dla Mony i Fliperka?? :oops: Mona i Fliperek sa ogloszone na: kupsprzedaj animalia eoferty gumtree Wrocław Wawrszawa kokosy ojej ojoj bono-polska pajeczyna pineska neeon rozglos bazarek.biz ogloszenia2.pl sprzedasz warsza wroclawiak krakusik e-gratka.info petworld szybko-sprzedam adoos e-ogloszenia.com.pl vetmozga petsy vendito ogloszeniadrobne.warszawa.pl top-ogloszenia.com krakow.ogloszenia-ifo.pl info-krakow terazkrakow uff... :evil_lol:
ewelinka_m Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 najpierw Kinia: Kinia - to córka bezdomnej suni, która oszczeniła się w lesie, w pobliżu hotelu pod Kielcami. Kinia jest zaszczepiona, wysterylizowana. Przed zabiegiem została tymczasowo wzięta do mieszkania w Kielcach. Bardzo się oswoiła, już ładnie spaceruje na smyczce. Niestety, ale sunia nadal jest bardzo nieśmiała i wycofana, boi się gwałtownych ruchów. mam też dziś trochę dobrych wieści ;) Ori (Len) i Fila(Maciejka) dziś po 14 wyruszyły w drogę do nowych domków! :multi: państwo przyjechali osobiście az z krakowa całą rodziną, bardzo sympatyczni. do nich idzie Fila,ma do dyspozycji domek z ogródkiem :razz: mają już jednego przygarniętego psiaka, mieli też kotkę ze schroniska. a piesek idzie do ich brata, który mieszka 3 domy dalej :p
Recommended Posts