eliza_sk Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Dostałam następującego maila: Treść wiadomości: Witam. Przy drodze między Dyminami a Bilczą obserwujemy od kilku tygodni wałęsającego psa, w typie owczarka niemieckiego, prawdopodobnie wyrzuconego z samochodu, z uszkodzoną łapą. Próbowaliśmy mu pmóc, niestety ucieka w popłochu. Nie wiem, gdzie należałoby zgłosić tę sytuację, może Państwo mogliby pomóc. Mam samochód, mogę podjechać z kimś i wskazać miejsce koczowania pieska. pozdrawiam, Justyna i drugi mail: Witam. Mój numer kontaktowy 886 481 014- Justyna. Byłam dzisiaj ustalić dokładne miejsce pobytu psa, jadąc od Kielc w kierunku Bilczy po prawej stronie jest Piekarnia pod Telegrafem, po lewej zaś przystanek autobusowy. Tam właśnie widzieliśmy psa kilka tygodni temu, dzisiaj pojawił sie dokładnie w tym samym miejscu, więc prawdopodobnie ktoś go tam porzucił. Pozdrawiam, mam nadzieję, że uda się coś zrobić w tej kwestii, jak już wspomniałam pies ucieka przed ludźmi, więc my sami nie możemy mu pomóc. Justyna
Linssi Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 o Boze...:placz::placz::placz: i co z nim zrobic?gdzie zabrac?:-(
ewelinka_m Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Dolar: [SIZE=5][COLOR=#2c8550][SIZE=4] [SIZE=2][COLOR=black] ma domek w okolicach katowic...szukamy więc transportu :p
ewelinka_m Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Właśnie odebrałam dary (tj. 15 kg suchej karmy, środki na odpchlenie i odrobaczenie :loveu::loveu:) od Renaty i jej Tz-ta, którzy znaleźli nas dzięki stronie świętokrzyskie.schronisko.net Dziękujemy za wszystko !!:Rose:
Linssi Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ewelinko, a z Miau nikt sie nie wybiera do Katowic? kurcze no....
mag.da Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Dziewczyny potrzebne są imiona dla tych wszystkich szczeniaczków, czyli dla 5 suczek i 2 piesków. Kto ma fantazję do wymyślania, proszę o propozycje :lol:
Od-Nowa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Stokrotka Nagietka Rumianka Maciejka Sasanka Mak Len (Lenny) :p
betel Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Przelotem , nadal z poztycji leżącej i kaszlącej, pozdrawiam. Ciszę się ,że Dolar może mieć domek .Jak juz bedzie to pewne na 120% dajcie znać , to zdejmę go z allegro:lol:
Linssi Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Potrzebny transport dla Dolara do Katowic!! Prosze, pomozcie szukac! ja niestety tym razem nie bede mogla pomoc... auto musze zaprowadzic do mechanika i przygotowac do psich podrozy latem, co wiecej, hamulce musze zrobic...:oops:
ewelinka_m Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 prosimy dziś o duużą ilość kciuków :diabloti: (więcej nie napisze :ekmm:)
Linssi Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Niewiele zrozumialam z telefonu Ewelinki, ale i tak trzymam kciuki hehe :evil_lol::eviltong:
ewelinka_m Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Linssi napisał(a):Niewiele zrozumialam z telefonu Ewelinki, ale i tak trzymam kciuki hehe :evil_lol::eviltong: powiedzmy, że byłam zbyt podekscytowana :megagrin: aa o reszcie Ci opowiem jak się zobaczymy ;)
mag.da Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 A nam to nic nie powiedzą :-x Kciuki trzymam!
ewelinka_m Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Dzisiaj z Linssi i Kamilą (u której na dt są szczeniorki z czerwonym kocykiem :evil_lol:) zawiozłyśmy do ds Nagietkę!:multi: domek super, fantastyczny, zakochany w suni, pani miała identyczną sunie, ale niestety przed świętami musieli ją uśpić z racji, iż miała raka :-( Można również zdjąć już Figę (ta ze złamaną łapką) najprawdopodobniej zostaje na stałe w domku tymczasowym :p
Kashdog Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Świetne wiadomości :multi:. Już trzy szczeniaki znalazły domek :p
Miśka79 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Wracam do Was. Muszę się pochwalić że wreszcie będę mieć net i będę mogła wchodzić na dogo nie tylko w pracy:) gdzie za bardzo nie mam czasu...
eliza_sk Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mag.do zdejmijcie Dumkę z I strony, sunia po szkoleniu i hotelowaniu wraca do właścicieli ;)
ewelinka_m Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 :multi:Misia :multi: super! bardzo się cieszę!
Patikujek Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Witam przepraszam że nie na temat ale nie wiem gdzie to napisać zwracam się z wielką prośbą do osób z województwa świętokrzyskiego, szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej w tamty rejonie a dokładnie w Czarnieckiej górze (koło Końskiego) jeżeli tylko jest ktos z tych okolic bardzo proszę dajcie znać:)
ewelinka_m Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Patikujek napisał(a):Witam przepraszam że nie na temat ale nie wiem gdzie to napisać zwracam się z wielką prośbą do osób z województwa świętokrzyskiego, szukamy osoby do wizyty przedadopcyjnej w tamty rejonie a dokładnie w Czarnieckiej górze (koło Końskiego) jeżeli tylko jest ktos z tych okolic bardzo proszę dajcie znać:) niestety ale bezpośrednio w tamtym rejonie nie mamy nikogo. :shake: to zaraz koło stąporkowa, jeździłam tam kilka lat do sanatorium ;) najbliżej będzie bodaj z końskich (na tym terenie działa kobix, jest niestety sama z masą psów więc może być ciężko...)
Patikujek Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 kurcze no ale trafiło no ja tam nie pojadę bo za daleko napiszę do kobix, może znajdzie sekundkę ja tak własnie przeglądałam mape dogo i zauważyłam że u was to 2 grupy duże, jędrzejów i kielce a reszta to taka pustka:evil_lol:
eliza_sk Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ewelinko, ustaliłaś coś może z tym ONkiem z maila ?
kika22 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Patikujek pisz do kobix zalatana jest, ale jak moze to pomoze;)
kobix Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Patikujek']kurcze no ale trafiło no ja tam nie pojadę bo za daleko napiszę do kobix, może znajdzie sekundkę ja tak własnie przeglądałam mape dogo i zauważyłam że u was to 2 grupy duże, jędrzejów i kielce a reszta to taka pustka:evil_lol: jak pies ma mieć dom to znajdę zawsze sekundkę;) Czarnecka Góra to kilka km ode mnie(na trasie do Stąporkowa) masz rację bo 3 grupa składa się z 1 osoby:evil_lol: pw poproszę lub kobix@interia.pl ;511 704 481
Recommended Posts