Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz trzeba myśleć o biednej Berze, która będzie przeżywać stratę Dingo. :-( :-( :-(

A to kolejny psiak, o którego wklejenie na pierwszą stronę chciałabym prosić. Czarny - wspaniały, choć nieśmiały ok. roczny, średniej wielkości pies. Przybłąkał się do stajni koło Samsonowa za końmi. Uwielbia spędzać czas na ujeżdżalni obok koni, wspaniale zachowuje się przy dzieciach, a także przy zwierzętach takich jak koty, kozy, owce. Zero agresji, zaganiania. Bardzo wdzięczny, grzeczny i czysty w mieszkaniu, ale nie nauczony chodzenia na smyczy itp. Muszę się za to wziąć, ale jest problem w tym, że miejscowe psy go nie tolerują i gryzą. Kilka razy już mocno oberwał i boję się tam z nim trenować. Od momentu, kiedy te pogryzienia się zaczęły, Czarny chudnie, bo boi się jeść, a smutek bije wręcz z jego spojrzenia. Pilne potrzebny mu kochający i bezpieczny dom.
Kiedy widzi obcego, ma obawy, boi się podejść. Kiedy zazna od tego człowieka czegoś dobrego, oddaje mu całe swoje serducho. Jest naprawdę niesamowity. Inteligentny, posłuszny, zwinny. Chroni konie przed obcymi psami, choć brytanem to on nie jest.

Jego wątek jest tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarny-przyjaciel-koni-mlody-psiak-o-dobrym-serduszku-potrzebuje-pomocy-kielce-132975/

Można ogłaszać go na mój nr 0694175796 i e-mail: eruane@interia.pl

Posted

Banerek dla Bery w moim podpisie, na jej wątku oraz na watku psiaków Erki
Trzeba jej szukać tymczasu z pobytem w domu, tak żeby w tych trudnych dla niej dniach była blisko człowieka...:-(

Posted

betel napisał(a):

Trzeba jej szukać tymczasu z pobytem w domu, tak żeby w tych trudnych dla niej dniach była blisko człowieka...:-(

obawiam się, ze to będzie ciężkie do wykonania....:shake:

Posted

strasznie przezywam odejscie Dinga...bardzo mu kibicowalam....a tu juz go nie ma..
[*]
[*]
raz jeszcze dziekuje Majaa ze ostatnie chwile swego zycia byl kochany ,syty i szczesliwy

Posted

Linssi napisał(a):
Ewelinko, jak poszlo z Gama?

Nie byłyśmy wczoraj, nie wyrobiłyśmy się czasowo :roll:
facet mówił, że sam może wysłać też zdjęcia zobaczymy czy wyśle.

Posted

Ogłosiłam Ninkę na ważniejszych stronach, mam cichą nadzieję,że będzie jakiś efekt, bo jakoś smutno na kieleckich wątkach. Same złe wieści...

Posted

Byłyśmy dziś u ludzi od Gamy....stwierdzili, że jednak sobie ją zostawiają, o czym nie raczyli nas nawet poinformować :mad:
Razem z Elwirą doszłyśmy do wniosku, że jednak będziemy jej szukać domu.
Co będzie jak znowu im się coś zmieni :angryy:
Teraz chcieli ją oddać, bo sunia podobno po wyjściu na spacer po jakimś czasie załatwia się w domu, co bardzo denerwowało żonę bo sprzątać musiała :cool1:... nie chcę myśleć, co będzie jak urodzi się dziecko i zacznie raczkować, a Gamie zdarzy się jakiś 'wypadek'.

Jutro wstawię zdjęcia.

Posted

A ja miałam e-maila w sprawie naszego ksztanowego pudelkowatego Axelka przekazałam panu informację,żeby zadzwonił do Elwiry i podałam mu numer ciekawe czy się odezwie???

Posted

Zrobilam nowe ogloszenia Reksikowi...

Kupsprzedaj
Animalia
Kupiepsa
Oferty
Gumtree Wrocław
Ojej
Aleokazja.pl
Pajeczyna
Pineska
Neeon
Rozglos.net
Bazarek.biz
Ogloszenia2.pl
Sprzedasz.pl
Warsza
Wrocławiak
Krakusik
e-gratka.info
szybko-sprzedam
e-ogloszenia.com.pl
bono-polska
gielda.bai.pl
petworld
vetmozga
petsy.pl
vendito
ogloszeniadrobne.warszawa.pl
top-ogloszenia
krakow.ogloszenia-info.pl
info-krakow.pl
terazkrakow

postaram sie tez jak najszybciej zrobic Monie...

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Aniu zamiast Mony możesz ogłosić Tolcię ;)

a Mona?ona razem z Reksiem musi zniknąć z działki...niedługo ludzie zaczną już przychodzic na działki....

Posted

Gama- sunia ma ok. 7 miesięcy, jest zaszczepiona i odrobaczona. To bardzo fajna, żywiołowa,mądra, wesoła sunia. Uwielbia się bawić jak każdy szczeniak ;)Ładnie chodzi na smyczy. Z innymi psami dogaduje się b.dobrze. Jest śliczna, wilczkowata:loveu:

przepraszam za jakość zdjęć,ale mój aparat wymięka w warunkach domowych i ciemnych pomieszczeniach i przy tak żywiołowym psie :mad:

zaraz napiszę też trochę dobrych wieści ;)

Posted

z dobrych wieści to...dlatego prosiłam o nie ogłaszanie Mony.....

bo Mona dziś pojechała do nowego domu:multi::multi:

Państwo początkowo byli zainteresowani Tolą, ale do ich wymagań zdecydowanie lepiej pasowała Monka. Mieszkają w dużym domu z ogródkiem mają bodajże 2 dzieci z którymi to Mona będzie szaleć.domek,ludzie super!:loveu:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
z dobrych wieści to...dlatego prosiłam o nie ogłaszanie Mony.....

bo Mona dziś pojechała do nowego domu:multi::multi:

Państwo początkowo byli zainteresowani Tolą, ale do ich wymagań zdecydowanie lepiej pasowała Monka. Mieszkają w dużym domu z ogródkiem mają bodajże 2 dzieci z którymi to Mona będzie szaleć.domek,ludzie super!:loveu:

aaa - to juz wiem, o których ludziach mówisz - widziałam się z Erka i opowiadała mi o tym domku...super:multi: zeby jeszcze tego bidnego osamotnionego teraz Reksia udało się wydać:-(

Posted

Zrobilam dzis Reksiowi sporo ogloszen wiec moze cos z tego bedzie...dobrze by bylo gdyby mial allegro. jesli juz ma - wybaczcie, nie zauwazylam ;)

Posted

Przepraszam jeszcze raz za offa, ale bardzo proszę tych, którzy jeszcze nie głosowali o zagłosowanie na nas w ankiecie Dogo - mamy szansę.

Zwracam się z ogromną prośbą o zagłosowanie na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w marcowej ankiecie Dogo oraz plebiscycie Krakvetu.Każdy głos się liczy - mamy szansę ! Bardzo proszę - przekażcie swoim znajomym moją prośbę.

Dlatego serdecznie proszę proszę o oddanie głosu na nas:

http://www.dogomania.pl/forum/f98/kr...marzec-132967/

Oto nasz wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/je...my-psy-106655/

Z góry dziękujemy za każdy głosik

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...