GoskaGoska Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 mam nadzieję, ze możecie mieć jej aktualne fotki, bo w tym wieku psiaki się szybko zmieniają i sunia pewnie zmieniała się :)
divia_gg Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 No kurcze wlasnie mialam pisac ze sie pewnie dziewczyna zmienila. A gdzie ona teraz jest. Moze by mi sie udalo podjechac jak gdzies w Kielcach, albo chociaz w moim kierunku...No a Ci Panstwo to chyba naprawde nie powazni, bo o ile pamietam oni najpierw Majle mieli, ale dziewczyna siedziala wcisnieta w bude i nie wychodzila. No ale z Majla rzeczywiscie mogli miec problem. A Orfinka chyba z psychika nie miala wiele problemow chyba.Nieche zdecyduja czy pies do domu czy na podworko, bo ptem nie ma dziwne ze jak pies byl jakis czas w domu to nie chce byc na dworze...Niepowazni...Zwrot dwoch psow z jednego miesca to chyba juz za duzo...Oczywiscie o ile dobrze kojarze sytuacje...
ewelinka_m Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Tak divia, dobrze kojarzysz sytuację...Orfinka jest kochaną sunią, kocha cały świat, uwielbia się przytulać. oni mieszkają na szydłówku gdzieś, dobrze by było jakby komuś się udało tam podjechac, bo sunia na pewno wygląda zupełnie inaczej... p.s ja już czuję się trochę lepiej, więc może na tygodniu bym dała radę podjechać z Tobą :)
erka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Orfinka jest bardzo kontaktową , pełną temperamentu suczką, ale energia ją rozpiera. Dlatego najlepszy by był dla niej dom z ogrodem, gdzie by mogła mieszkać w domu, w bliskim kontakcie z człowiekiem, którego bardzo potzrebuje, ale jednak, gdyby mogła na czas nieobecności domowników przebywac na zewnątrz. Orfinka ma niestety zapędy niszczycielskie i z tego powodu oddali ja pierwsi właściciele.
GoskaGoska Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 ale erko co znaczy niszczycielskie- bo albo mi się pokićkało, bo mi się wydaje , ze ona ma ok1 rok - to jeszcze psie dziecko, ktore gryzie. Teraz mogła panna wydorośleć.
erka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 GoskaGoska, to my o tym wiemy,że to psie dziecko i mu przejdzie/albo i nie:evil_lol:/, ale ludzie zwykle nie stosuja taryfy ulgowej, tylko po prostu pozbywaja się psa. Ale jednak Orfinka, nawet jak na szczeniaka miała energie niespożytą.:evil_lol:
mag.da Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 To w jakim wieku jest teraz Orfinka, bo ja ją dałam na szczeniakowy.
Kashdog Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Mam kilka dzisiejszych zdjęć Rózi i Puszka. Rózia jest strasznie kochanym psiakiem, kocha wszelkiego rodzaju pieszczoty, na spacerach słucha się rewelacyjnie. Wcześniej aparatu bała się panicznie, na sam jego widok zaczęła uciekać, a teraz aparat ma w nosie, nie przeszkadza jej to, że to coś obserwuje większość jej ruchów :evil_lol: Nie wiem jak ktoś mógł ją porzucić :shake: Ale ludzie są niemożliwi, więc wszystkiego można się spodziewać :-(
Kashdog Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Jeszcze jedna rzecz, ale to zaraz :) EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=zNwTmY3J9vk Nie mogłam się powstrzymać, aby nie zrobić tego filmiku. Rózia podbiła moje serce i mam nadzieję, że niedługo znajdzie swój wymarzony dom!
eneda Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Mam dobrą nowinę:) Mały Kleksik właśnie znalazł domek stały :)
eneda Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Cuda się zdarzają:) Też byłam w szoku, ale okazało się, że świat jest mały, bo przyszedł znajomy nie wiedząc, że przychodzi do nas:) Psiak nie chciał im zejść z rąk, mieszkają blisko mnie, także będę miała kontrolę [a przy okazji udało się obyć bez kłopotliwego transportu] pobiegli szybko do lecznicy po royalka startera i psiak już dziś zamieszkał z nimi. Mam nadzieję, że będzie dobrze:) Dziewczyna ma dwa psy w domu rodzinnym, teraz się wyprowadziła i jej strasznie brakowało futerka i postanowiła dać jakiejś biedzie domek :)
eneda Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Cuda się zdarzają:) Też byłam w szoku, ale okazało się, że świat jest mały, bo przyszedł znajomy nie wiedząc, że przychodzi do nas:) Psiak nie chciał im zejść z rąk, mieszkają blisko mnie, także będę miała kontrolę [a przy okazji udało się obyć bez kłopotliwego transportu] pobiegli szybko do lecznicy po royalka startera i psiak już dziś zamieszkał z nimi. Mam nadzieję, że będzie dobrze:) Dziewczyna ma dwa psy w domu rodzinnym, teraz się wyprowadziła i jej strasznie brakowało futerka i postanowiła dać jakiejś biedzie domek :)
ewelinka_m Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 UWAGA!! zbieramy 1% na zwierzaki będące pod naszą opieką..dzięki dziewczynom z AFN-u możemy zbierać kasę na nasze konto:loveu: w picie rozliczeniowym należy wpisać: KRS: KRS0000264523 z dopiskiem : psy z kielc dopisek jest bardzo ważny, bo tylko dzieki niemu pieniążki trafią do naszej skarpety!
erka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Kashdog, świetny filmik z Rózią, dzieki:). Nie chciałam mówic za wcześnie, ale troszkę zdradzę,że Rózince szykuje sie domek :). Ale poczekajmy jeszcze z radością, az juz będzie to pewne na 100%. Ewelinko, pamiętasz, jak w zeszłym roku zabierałysmy szczeniaki z Pietraszek i sterylizowały ich mamę? Do mieszkających tam cyganów przybłakała się sunia bernardynka, w ten największe mrozy urodziła szczeniaki. Cyganie się stamtąd wynieśli, a sunia została tam sama. 2 szczeniaki zabrała do siebie ta kobieta, która tam ma letni dom i szuka im miejsca. Ale sunia, podobno rasowa bernardynka tam została!:(
Od-Nowa Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 przepraszam,że się w ogóle nie odzywam ...miałam ku temu powody... nie mogę uwierzyć,że Orfinka po raz kolejny traci dom. Co za pech!! takie wspaniałe wesołe suczydło. jak będą nowe zdjęcia to ją poogłaszam trochę
eneda Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ewab czy są już gdzieś na wątku zdjęcia tych opatowskich szczeniorów?
divia_gg Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Tak są na szczeniakowym: http://www.dogomania.pl/threads/148818-SZCZENIAE-TA-Z-KIELC-Prosimy-o-pomoc-dla-nich-PILNE-DT-aktualizacja-str-1 Na ostatnich stronach wszystkie I na agnieszki24 tym imieninowym ale to te same: http://www.dogomania.pl/threads/180129-Chcesz-chrzeA-niaka-WejdA-i-wybierz-imiAE-dla-szczeniaka-do-01-marca?p=14216460#post14216460 ZAPRASZAM NA MEGA RóżNOśCIOWY BAZAR NA KIELECKIE PSIAKI. http://www.dogomania.pl/threads/180871-MEGa-bazar-rA-A-noA-ci-na-Kielce-Do-22-03-10-ZAPRASZAM-Otwarte?p=14206787#post14206787
eneda Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 divia_gg dzięki:) Spróbuje te maluchy trochę porozsyłać.
Maada Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ciotki proszę o radę w sprawie adopcji szczeniaka - czy w ogóle brać pod uwagę chętnego, który STANOWCZO jest przeciwny kastracji (chodzi o szczeniaka płci meskiej, co do suczki mam jasność). Nie muszę chyba dodawać, że potencjalny kandydat na psiaka jest płci męskiej.. (Ci faceci z ich zafiksowaniem na.. eeh szkoda gadać.. :shake: )
erka Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Tak jest ciężko o jakikolwiek dom, to rozważyłabym to. Jeszce zależy, czy to ma byc psiak do domu, gdzie jest cały czas pod kontrolą, czy na podwórko, bo wtedy to juz kastracja by się przydała.
Recommended Posts