kika22 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Dla tego malego to by sie przydał DT:loveu: Bo wtedy ktos poswiecilby mu wiecej czasu. Tylko gdzie taki domek znalesc:roll:
eliza_sk Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Aby oddac głos trzeba sie zalogowac na forum krakvetu:lol:
Linssi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 narazie szczeniaczki maja ogloszenia zrobione na: kupsprzedaj animalia kupiepsa eoferty gumtree Warszawa ojej ojoj aleokazja pajeczyna pineska neeon rozglos bazarek ogloszenia2 sprzedasz warsza wroclawiak krakusik e-gratka adoos e-ogloszenia bono-polska petworld vetmozga petsy pozniej bedzie wiecej a czy moglby ktos zrobic psiaczkom Allegro??
Kashdog Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 No to ja mam dobrą wiadomość...Czekoladowy szczeniak z działki prawdopodobnie po świętach będzie miał swój dom :multi:
andzia69 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Kashdog napisał(a):No to ja mam dobrą wiadomość...Czekoladowy szczeniak z działki prawdopodobnie po świętach będzie miał swój dom :multi: a ktoś domek sprawdzał? to gdzieś w okolicy Kielc czy dalej?
Kashdog Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Domek jest wspaniały i sprawdzony, w Kielcach u wolontariuszki ;). Piesek będzie w domku i będzie miał towarzystwo drugiego psa :p
Zata Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Witam, to ja chciałabym adoptować czekoladowego szczeniaczka z działki :p Razem z rodzicami od roku myślimy o drugim psie. Na razie naszym czworonogiem jest Ares (mieszaniec owczarka niemieckiego) i kot. Aresa uratowaliśmy przed uśpieniem. Podobno poprzedni właściciel chciał się go pozbyć, bo był za płochliwy. Nic dziwnego, skoro prawdopodobnie był bity. Gdy do nas trafił bał się , gdy ktoś włączał odkurzacz czy podnosił patyk,dużą szczotkę lub coś podobnego. Na szczęście z pomocą całej rodziny , dziś Ares to zupełnie inny pies. Uwielbia spacery i pieszczoty . Mi i moim rodzicom od razu spodobał się czekoladowy :lol: Mamy duże podwórko, bardzo blisko las. Mieszkamy w domku jednorodzinnym w Białogonie, niedaleko Kielc. Byli u nas też Burda i Gucio z TOZ'u , jako w domu tymczasowym , na Święta Bożonarodzeniowe. Gdybyśmy mogli zaopiekować się tym szczeniaczkiem, na pewno nie pozostawałby bez opieki. W domu non-stop ktoś jest. Jeżeli ja jestem w szkole, moja mama jest w domu, kiedy jej nie ma , mój tata. Mamy również 'znajomego' boksera , psa mojej kuzynki. Jest przyjazny dla wszystkich i wszystkiego, jakto bokser :lol: Ares mimo przeszłości też nie jest agresywny, ale tylko kiedy pozna psa od małego. Z Guciem i Burdą nie było poroblemu. Za to nie przepada za nieznanymi dorosłymi psami. Ale jeśli pozna szczeniaka od razu ,na pewno się polubią. Mam nadzieję,że istnieją szanse na adopcję ;)
Linssi Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zata, mysle ze o ile wizyta przedadopcyjna wypadnie ok, to piesek trafi do Ciebie. Nie jest to kwestia tego, ze nie wierzymy w Twoje dobre intencje, tylko tego, ze tutaj decyzje podejma Twoi rodzice i oni (jesli juz) podpisza umowe adopcyjna. Wiec trzeba poprosic teraz kogos o wizyte i rozmowe z Twoimi rodzicami i psiak bedzie mial nowy domek u Was :) :multi:
ewatr Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='andzia69'] Ewatr robiła zbiorcze allegro maluchom...to może zrobi kolejne:razz::p Zrobi zrobi jak tylko to co jest sie skonczy ;) Szczeniaki z Kieleckiej ulicy czekaja na domy Tylko musze sie tu odnależc na tym zbiorczym watku bo wczesniej na szczeniaczkowym miałam ułatwiona sprawe :eviltong: i wszytsko jak na dłoni a teraz musze sie troszke wczytac zeby cos nie namieszac ...
Kashdog Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zata witaj na dogo XD Mam nadzieje, że adopcja się uda :razz:
fridaoo Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zata - witaj na dogo:lol: super, że chcesz zaadoptować psiaka:loveu: Ewatr - wszystkie maluszki z opisami są na 1 stronce;)
kika22 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zata witaj na dogo:loveu: Trzymamy kciuki za "sprawdzenie domku":multi:
ewelinka_m Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Łatek ciągle zwiewa z działki...dziś ..Łatek jak zwykle przyleciał pod blok p.Ani, dostał się jakoś na klatke i położył się na wycieraczce, najbardziej nawiedzonego sąsiada :angryy: a ten oczywiście...zadzwonił na policję :mad: p.Ania szybko ukryła Łatka...ale tak dłużej nie może być :shake: p.Ania już przez niego ma olbrzymie kłopoty. natomiast odezwała się super pani z pod warszawy, chętna żeby go zaadoptować! dlatego pilnie szukamy transportu, trzeba jak najszybciej go przetransportować od p.Ani z działki! Dostałam dziś również telefon od pani która jakiś czas temu wydała psa, ostatnio pojechała sprawdzić warunki (zostawiła w domku 3 puszki na wszelki wypadek) i co zastała...faceta z widelcem w ręku i z puszką :angryy: nie wiele myśląc wzięła psa pod pachę i odebrała chłopowi :mad: pies wyraźnie sie go boi, chciał przy tej pani pokazac jak niby strasznie uwielbia tego psa, kiedy tylko wyciągał rękę, pies cały się kulił i drżał..najwraźniej go bił. Obecnie jest w 4 łapach..ale nie może tam długo zostać.. :shake: jadę tam jutro, zobaczę jak się sprawa ma.
ewab Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 ewelinka_m napisał(a):i co zastała...faceta z widelcem w ręku i z puszką :angryy: No nie mów:crazyeye:.... może on kolację psu szykował:razz:. Fuj... do czego to dochodzi. Jakaś znajoma Fiony podobno jeździ co tydzień do W-wy. Koty zabiera, nie wiem czy zgodziłaby się wziąć psa.
Linssi Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 jezeli udaloby sie Łatka wyslac jakims transportem przy okazji to byloby super! a jezeli nie to... w piatek moge z nim pojechac ;)
ewatr Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='fridaoo'] Ewatr - wszystkie maluszki z opisami są na 1 stronce;) :lol: dobrze czyli podmieniłam z 1 strony : Szczeniaki z Kieleckiej ulicy czekaja na domy I wystawiłam 2 allegro tym puchaczom : Szczeniaki z Kieleckiej ulicy 8 tygodni Powodzenia malcy !!!!:thumbs:
Zata Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 W sprawie wizyty już napisałam do Eweliny. Mam nadzieję, że wszystko wypadnie ok :multi:
saga_86 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Super wiadomość z domkiem dla Łatka:multi: Taki fajny psiak, mam nadzieję, że do dobrego domku trafi;) A pisał już ktoś na wątku transportowym o transport do Wawy? Trzymam też kciuki za domek dla szczeniaka czekoladki :lol:
ewelinka_m Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 co do transportu to jak zwykle nie oceniona Linssi zgodziła się pojechać z nami :multi: także w piątek ok 17 wyruszamy w podróż po lepsze życie Łatka! prosimy o kciuki :cool3:
ewab Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Prawdopodobnie jutro Brombę vel Torę obejrzy okulista. Póki co suńka dostaje krople przepisane przez weta. Trzymam kciuki za szczęście Łatka:multi:.
Linssi Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 ewelinka_m napisał(a):co do transportu to jak zwykle nie oceniona Linssi zgodziła się pojechać z nami :multi: także w piątek ok 17 wyruszamy w podróż po lepsze życie Łatka! prosimy o kciuki :cool3: e tam nieoceniona... moj brat ostatnio powiedzial ze dzialamy jak organizacja terrorystyczna :evil_lol:
kika22 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Super, że Łatek juz w piatek bedzie bezpieczny:loveu: Bezpiecznej drogi dziewczyny:lol:
ewab Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Linssi napisał(a):e tam nieoceniona... moj brat ostatnio powiedzial ze dzialamy jak organizacja terrorystyczna :evil_lol: coś w tym jest....:mad:
Recommended Posts