iwop Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Błagam o pomoc! Godzine temu byłam na spacerze z psami i zauwazyłam trzęsąca się jamnikowata suczke, która atakował duzy terrierowaty pies... Suczkę znałam z widzenia bo od kilku dni, rano spotykam ja na przystanku gdy jade do pracy. Suczka przychodzi na przystanek i przygląda sie wszystkim ludziom jakby na kogos czekała. Tak tez myślałam, że odprowadza kogos na przystanek... Odciągnęłam psa od suczki a dzieci spod bloku powiedzialy mi, że ona śpi w śmietniku i chodzi za każdym kto okaże jej zainteresowanie... KTOŚ JĄ WYRZUCIŁ albo przywiózl tutaj do pobliskiego lasku! 9ciagle znajduję tam szczeniaki):-( Musiałam ja zabrać, nie miałam wyjścia... Z Ostrowca co tydzień masowo wywożą psy do Mielca a we wtorek ma być wielka łapanka psów i kotów. Przygotowali juz podobno dodatkowe klatki! Nie mam co z sunią zrobić! mam na tymczasie 13 letnia Łacie, onkę rezydentkę i dwa koty! POMOCY! Oto bidulka przed kąpielą. Była strasznie brudna i nadal jest bardzo wystraszona...Suczka jest bardzoł agodna, można z nią wszystko zrobić. Na koty nie reaguje... Tutaj widac ja skuloną w kącie za Łatką Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Suczka spi zwinieta pod biurkiem... Nawet nic jeść nie chciała:shake: Quote
jola od jadzi Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Pewnie wreszcie jej pierwszy spokojny sen... A w ogóle jest śliczna! Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Jest sliczna i bardzo słodka, taki pies na kanapę! Quote
Ulka18 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Iwop, czy ta sunia widzi ? Bo mielismy podobna w schronisku, ale ona byla niedowidzaca, zastanawiam sie, czy to nie ta sama :???: Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Nie Ula, widzi bardzo dobrze... na tym zdjęciu oczy dziwnie wyszły, ale jest wszystko OK. Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Jutro porobie jej więcej zdjęć, ale nie moge jej zatrzymać bo nie mam gdzie.:shake: Noc mam z głowy:-( Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 ja wiem, że ona tylko jamnikopodobna, ale kto moze ja dac na jamniki...? Quote
malagos Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Tylko dlaczego nie je? możźe sie boi, czy jest zmeczona... :shake: a pije wodę? u nas taki upał, ze zgroza ogarnia mnie na myśl, ze bidy łańcuchowe i błąkające sie są czesto bez wody :placz: Quote
jotpeg Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Iwop, no rzeczywiscie nie mozna przejsc kolo niej obojetnie... Quote
Isadora7 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dałam ją na jamniki w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10274879#post10274879 iwop ile ją możesz trzymać? Kurcze ręce opadają tyle tego nieszczęścia. Sama nie wiem już co robić. Ogłoszenia, to dane do kontaktu poproszę i jakby się dało to zdjęcia nie zmniejszane na maila patyk@cad.pl. Na spokojnie bo chyba muszę sie przespać ze dwie godziny. Quote
jotpeg Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Isadoro7, zawsze mozna na ciebie liczyc! :angel::angel: tymczasem wkleilam tutaj (szukaja czarnej jamniczki): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10274958#post10274958 Quote
Ulka18 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Gdyby sie znalazla w mieleckich schronisku, to mozna by ja Fundacji przedstawic, bo widac, ze to domowa sunia, najblizszy wyjazd dopiero w sierpniu, wiec musialaby 2 miesiace czekac.... Quote
Isadora7 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ulka18 napisał(a):Gdyby sie znalazla w mieleckich schronisku, to mozna by ja Fundacji przedstawic, bo widac, ze to domowa sunia, najblizszy wyjazd dopiero w sierpniu, wiec musialaby 2 miesiace czekac.... Dlatego tymczasem proponuje allegro (alegratkę i może jeszcze mi sie uda ze dwa sensowne). Tylko dane do kontaktu potrzebne i ewentualnie zdjęcia jak pisał. Idę sie przespać bo padam na pyszczydełko, ale może za 2-3 godziny jak będę miała dane to siądę do allegra. Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Niestety u mnie zostac nie może...:-( mam problemy ze zdrowiem i nie dam rady z tyloma zwierzetami... to typowy domowy piesek, zjadła rano troche suchego i gotowanej wątróbki i wpakowała sie na kanapę:p jest bardzo łagodna... zgadza się i z kotami i z psami... Niestety dzisiaj bede ja musiała dac na przechowanie do pijaczka bo nikt innny w Ostrowcu tymczasów nie proponuje.... Ale tam bedzie chyba spac w przybudówce a nie w domu:shake: Nie mam innej mozliwości.... Naprawdę. Quote
Masza4 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Boże jaka bieda!!! :placz: :placz: :placz: Zapytam znajomego kochającergo jamniory. On wprawdzie wziął ostatnio jedną dziewczynkę, ale może... Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Dziewczynka jest sliczna i bardzo grzeczna... Teraz płakac mi sie chce jak pomyslę jak ona codziennie przychodziła na przystanek autobusowy i ogladała wszystkich... apotem szła do swojego smietnika...:placz: Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Byłysmy na spacerku... Bardzo ładnie chodzi na smyczy i jest w ogole bardzo grzeczniutka. Słodka prawie jamnisia... Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Nie wiem.. Ząbki ma troche zakamienione... Nie wyglada na starą ale może miec z 4 lata...Nigy nie byłam dobra wocenianiu wieku psów :( Quote
Masza4 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Na tych zdjęciach widać jaka ona jest śliczna! Taka skromna, mała dziewczynka. [SIZE="5"]Kto podaruje jej DT? Ratunku!!! Quote
Recommended Posts