GameBoy Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/tytaniczny-tycio-dla-wielbicieli-molosow-134500/#post12047621 Quote
eliza_sk Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Aby oddac głos trzeba sie zalogowac na forum krakvetu:lol: Quote
dorota w-l Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ramzes-Gabor już w nowym domku . Czekamy co dalej .:lol: Quote
GameBoy Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 CANE CORSO- Suczka 15mies. (645248535) - Aukcje internetowe Allegro opuściła cenę na 100 zł:roll: Quote
GameBoy Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 furciaczek napisał(a):Pewnie sie nie chciala sprzedac:roll: bo z niej taki cc jest jak z mojego gameboy'a jest :roll: teraz to juz i rozmnazacze przebieraja tyle tego jest Quote
ula_cz Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Bastera nawet za darmo nie chcą :-( :shake: :placz: Quote
furciaczek Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 GameBoy napisał(a):CANE CORSO- Suczka 15mies. (645248535) - Aukcje internetowe Allegro opuściła cenę na 100 zł:roll: Pewnie sie nie chciala sprzedac:roll: Quote
eliza_sk Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Przepraszam za offa, ale sytuacja dramatyczna, zajrzyjcie proszę. Likwidacja psiego azylu Stowarzyszenia Obrona Zwierząt - 27 psów do ewakuacji - mamy kilka dni. Może ktoś może zaoferować jakiś tymczas, prosimy :placz:: Jędrzejów, świętokrzyskie - 27 psów czeka eksmisja i schron w Dyminach! I cegiełkowe allegro: LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (649185519) - Aukcje internetowe Allegro Quote
GameBoy Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 zrobilam bazar pomozcie podnosic prosze http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-xl-hypnose-lancome-psie-gadzety-na-cc-w-potrzebie-do-19-06-a-139512/#post12424280 Quote
GameBoy Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 ciotki koniecznie trzeba czesciej podrzucac bazarek!!! bardzo Was prosze - im cześciej będzie "na górze" tym większa szansa na sprzedaż mam następne rzeczy na bazarek, buty i kurtke meska i cos tam jeszcze wstawie jak ten sie skonczy :cool3: Quote
furciaczek Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Melduje ze powoli wracam do zdrowia i za kilka dni powinnam byc juz zwarta i gotowa do dalszych dzialan adopcyjnych. Przepraszam za swoja dluzsza nieobecnosc...sila wyzsza:roll: :p Quote
ula_cz Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Zdrowiej Gosiu :-) Twoje Zdrowie :popcorn::drinking::beerchug: Quote
dzodzo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 ja troszke nie na temat cc ale nie znalazlam podfora tej rasy a moze macie jakies znajomosci u wilebicieli molosow-zresztą temat na molosach mial tez powstac-ja tam akurat nie mam konta, do oddania jest 4 letni rodowodowy pies rasy [B]alano espaniol[/B], cale zycie mieszkal na zewnatrz, w kojcu, łagodny, wstepnie ułozony, niekopiowane uszy.Oddawany przez wlasciciela z powodu braku czasu, zreszta kto go tam wie... Quote
furciaczek Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Zaloze na FM temacik. Kontaktowaliscie sie z hodowca psa?? Quote
dzodzo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 tego nie wiem, dowiedzialam sie o nim wczoraj od mojego pana od PT, on prowadzi oprocz szkoleń także hotelik dla psow i pies trafil do niego (oczywiscie z kompletem papierow), bo kiedys go szkolil w podstawowym zakresie.Ocenił go jako bardzo spokojnego i dobrodusznego psa.I co chyba dośc istotne,chcialby żeby przyszly adoptujący zaplacil za psa symboliczna kwotę. gdyby ktos byl zainteresowany to podam numer do osoby, ktora ma zdjecia i rodowod psa Quote
furciaczek Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 To moze napisze zeby zainteresowani kontaktowali sie z Toba a Ty dalej juz wszystko pokierujesz. Quote
dzodzo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 wiesz co, jak cos to podaj moj numer gg 5029136 Quote
monika083 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 znalazlam takie ogloszenie: [url=http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-Oddam-Psa-rasy-CANE-CORSO-W0QQAdIdZ157606644]Oddam Psa rasy CANE CORSO - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Wrocław[/url] Quote
furciaczek Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [quote name='monika083']znalazlam takie ogloszenie: [URL="http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-Oddam-Psa-rasy-CANE-CORSO-W0QQAdIdZ157606644"]Oddam Psa rasy CANE CORSO - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Wrocław[/URL][/quote] Dziekuje:p Zadzwonimy i zobaczymy czy mozna jakos pomoc :) Quote
lolka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 mam pytanko czy jest jakaś fundacja na rzecz pokrzywdzonych psów rasy cane corso z zapleczem prawniczym? a dlaczego pytam....w naszym schronisku od bardzo dawna znajdują się sunie tej rasy odebrane z pseudo (niestety zostały juz tylko dwie) i od tego czasu bezskutecznie toczą się sprawy sądowe z zamiarem odebrania praw włascicielowi....sytuacja jest patowa, własciciel nie ma prawa zabrac ich do siebie ale i schronisko nie może ich oddac do adopcji....efekt jest taki, że dwie juz umarły a pozostałe dwie marnieja za kratami......jedna z nich ma totalna depresje a w tej młodszej jeszcze zycie sie tli ale jak długo?! jeszcze na poczatku wiele osób się w tą sprawę angazowalo lecz z czasem zapał zanikł a kierownik nie ma takiej mocy ani możliwosci zbyt wielkich aby wygrać ich wolnośc.... taka ponura historia tych psiaków...włascielowi juz nie chodzi o same psy lecz zwykła złośc nim kieruje......tam dodatkowo na jego niekorzyśc przemawia fakt zastraszania własnej matki, bezprawnego ubezwłasnowowlnienia jej i wielokrotnego pogryzienia przez hodowane w koszmarnych warunkach psy...... sprawa niby banalna a jednak.....:shake: Quote
furciaczek Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Niestety zaplecza prawniczego nie posiadamy, rejestracja fundacji dopiero w planach. Wyslij mi prosze doklade informacje na pw badz maila: adopcjecc@ymail.com Moze wspolnymi silami uda sie dotrzec do kogos kto pomoze:p Quote
lolka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='furciaczek']Niestety zaplecza prawniczego nie posiadamy, rejestracja fundacji dopiero w planach. Wyslij mi prosze doklade informacje na pw badz maila: adopcjecc@ymail.com Moze wspolnymi silami uda sie dotrzec do kogos kto pomoze:p na tą chwile nie znam szczegółów....nigdy nie przeglądałam dokumentów prawnych gdyż jestem kompletnym laikiem w tej materii:oops:....jednak kierownik mi mówił , ze jeśli ktoś zechciałby się sprawą suń zając to udostępni wszelkie informacje....najlepiej by było z nim porozmawiać lub powiem mu aby na Twojego maila wysłał szczegóły Dziekuję Furciaczek.......życie obu sun juz wszyscy przekreslili:placz: ja niestety nie znam prawników którzy by chceli cokolwiek w tej sprawie pomóc......dzwonilam po różnych gazetach z polecenia i też cisza nie wiem czy facet jest aż tak nietykalny, czy może cala sprawa to tak wiekie bagno, ze nikt nie chce tym psom pomóc Quote
furciaczek Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 W rodzinie mam 2 prawnikow, nie wiem czy by sie podjeli ale sprobowac warto. Potrzebuje tylko wiecej konkretow zeby sie do nich zglosic, tak jak ogolnie napisze to wiesz...moga olac sprawe. Jesli one nie pomoga to bedziemy szukac dalej i kombinowac....jedno jest pewne, nie mozemy tego tak zostawic:shake: Quote
lolka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='furciaczek']W rodzinie mam 2 prawnikow, nie wiem czy by sie podjeli ale sprobowac warto. Potrzebuje tylko wiecej konkretow zeby sie do nich zglosic, tak jak ogolnie napisze to wiesz...moga olac sprawe. Jesli one nie pomoga to bedziemy szukac dalej i kombinowac....jedno jest pewne, nie mozemy tego tak zostawic:shake:[/quote] to ja się do Ciebie odezwę środa/czwartek , pojadę do schroniska i dokładnie wypytam co i jak.........jeszcze raz wielkie podziękowania za chęć pomocy....one takie bidule, ta starsza to już w ogóle nie wychodzi z budy ja już na samą myśl że mają kolejna zimę przesiedzieć w budzie umieram z żalu Quote
furciaczek Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 [quote name='lolka']to ja się do Ciebie odezwę środa/czwartek , pojadę do schroniska i dokładnie wypytam co i jak.........jeszcze raz wielkie podziękowania za chęć pomocy....one takie bidule, ta starsza to już w ogóle nie wychodzi z budy ja już na samą myśl że mają kolejna zimę przesiedzieć w budzie umieram z żalu[/quote] A w jakim one stanie fizycznym?? Psycicznie to pewnie nie najelpiej ale i tak na chwile obecna nic na tym polu nie zdzialamy. Nie wiem co im tam trzeba?? I czy jesli cos wyslemy to suczynki dostana czy raczej niema co liczyc? Quote
Recommended Posts