Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja od Tary. Dzięki za wstawienie ;).

SƂuchajcie, tak sobie myƛlę, ĆŒe oni coƛ mi Ćșle podali... Wydaje mi się, ĆŒe ona to juĆŒ troszkę dƂuĆŒej w schronisku siedzi. Muszę to w poniedziaƂek sprawdzic. Wtedy się jej kwarantanna niebawem koƄczy i moĆŒe ją zabrac praktycznie kaĆŒdy... Kurczę no. Trzeba dziaƂac.

Posted

Bakteria napisaƂ(a):
Ja od Tary. Dzięki za wstawienie ;).

SƂuchajcie, tak sobie myƛlę, ĆŒe oni coƛ mi Ćșle podali... Wydaje mi się, ĆŒe ona to juĆŒ troszkę dƂuĆŒej w schronisku siedzi. Muszę to w poniedziaƂek sprawdzic. Wtedy się jej kwarantanna niebawem koƄczy i moĆŒe ją zabrac praktycznie kaĆŒdy... Kurczę no. Trzeba dziaƂac.

Moge prosic o dane kontaktowe??

GameBoy napisaƂ(a):
wiesz cos o niej wiecej? o jej zachowaniu? kto ja oddal i dlaczego?

Fur artykul widzialam rano bo bylam na dogo - adopcji to nam nie ulatwi :shake:

Nie wiem czy doczytalas ale to chyba jakas pseudohodowla byla:angryy: robili sobie mixy bordogow z cctami:shake: Mozna to wykorzystac do dzialu o pseudohodowlach...
Mama do mnie zadzwonila... i kazala uwazac na Fur bo takie same zagryzly wlascicielke:shake:

Posted

Jeƛli faktycznie zostaƂa odwiązana od drzewa to nie wiem nic. PsĂłw z kwarantanny nie wyprowadzamy. Do obcych nieufna, nie szuka kontaktu, odstrasza. Po "zapoznaniu się" ĆŒareƂkiem zaczęƂa machac do mnie ogonem, przyjaĆșnie, ale nadal specjalnie nie szukaƂa kontaktu, powąchaƂa dƂoƄ i kontynuuowaƂa odstraszanie ... :cool3:

Furiaczku, w poniedziaƂek. Muszę sprawdzic dokƂadnie te informacje, które mam- o tym kiedy i skąd trafiƂa, bo chyba podali mi przez pomyƂkę bƂędne.

Posted

w związku z tym, ĆŒe mĂłj telefon coraz częƛciej odmawia wspóƂpracy :mad: wysyƂam na PW numer do innej wolontariuszki, ktĂłra wie o co chodzi.

Tara juĆŒ po sterylizacji, gotowa do wydania. Jednak, jak myƛlaƂam, trafiƂa wczeƛniej, bo by jej przed koƄcem kwarantanny nie wycięli. TakĆŒe i bardzo moĆŒliwe, ĆŒe nie zostaƂa odwiązana od drzewa, ale jej historia na pewno nie jest mniej dramatyczna- sam fakt oddania, starej, zadbanej suczki o czymƛ swiadczy...

Bardzo proszę w imieniu Tary o pomoc. Naprawdę nie ma kogoƛ, kto by ją chociaĆŒ na tymczas wziąƂ ?

• 2 weeks later...
Posted

W przeciagu tygodnia beda dosc spore zmiany na stronie, siedze i pracuje nad tekstami do kilku dzialow.
Planuje zrobic male kompedium wiedzy na temat adopcji cc, o postepowaniu z takim psem itd
O pseudohodowlach, dlaczego sa zle i dlaczego warto kupowac psy z odpowiedniego zrodla i co nam grozi kupujac psa z pseudo.
I pare innych rzeczy;)

GB podeslij mi umowe adopcyjna ktorej wzor moge wkleic na strone.

Mam rowniez info z nowego domu Berci, beda zdiecia...sucz jest szczesliwa:loveu:

Niestey w sprawie Tary nie dostalam nawet 1 pytania:-(
Wlasnie zauwazylam ze nie zatwierdzilo mi kontaktu na stronie... wieczorkiem naprawie.
Wysylam rowniez maila w tej sprawie do znajomych hodowcow... moze oni znaja kogos lub im serce zadgrnie na jej widok...

Gb zgubilam watek na ktorym jest SABA... sa jakies nowe info na jej temat??

W Wolominie jest pies CC, niestety kometa nie odpisuje mi na PW, pewnie jest zajeta, jak sie czegos dowiem dam znac...

Posted

GameBoy napisaƂ(a):
ok, dzieki
chociaz ja jestem dosc sceptyczne jezeli chodzi o wykupowanie psow

dzwonilam , ale mnie wzieli za dziecko, ponoc mam za mlody glos:angryy:i nic nie nie powiedzieli:shake:kurde:mad:

Posted

justysiek napisaƂ(a):
ja dzis znalazlam w gazecie ogloszenia o sprzedarzy suczek cc 5 miesiecznych i rocznych za 50 zl:-opewnie jakas pseudohodowla:shake:

Gb ja chcialam link do tego 3 letniego do adopcji a nie tych suczek na sprzedaz...

Zastanawiam sie czy ten 3 latek idzie do adopcji ze wzgledu na akcje w Grudziadzu czy tez z innych powodow.