furciaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Wieczorem postaram sie wrzucic na strone... teraz mam sajgon w domu przez tymczasa:cool3: Quote
furciaczek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Suczka juz jest na stronie, dostala na imie TARA...oby jej szczescie przynioslo bo serducho mi peka:-( Quote
Bakteria Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ja od Tary. DziÄki za wstawienie ;). SĆuchajcie, tak sobie myĆlÄ, ĆŒe oni coĆ mi Ćșle podali... Wydaje mi siÄ, ĆŒe ona to juĆŒ troszkÄ dĆuĆŒej w schronisku siedzi. MuszÄ to w poniedziaĆek sprawdzic. Wtedy siÄ jej kwarantanna niebawem koĆczy i moĆŒe jÄ zabrac praktycznie kaĆŒdy... KurczÄ no. Trzeba dziaĆac. Quote
GameBoy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 wiesz cos o niej wiecej? o jej zachowaniu? kto ja oddal i dlaczego? Fur artykul widzialam rano bo bylam na dogo - adopcji to nam nie ulatwi :shake: Quote
furciaczek Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Bakteria napisaĆ(a):Ja od Tary. DziÄki za wstawienie ;). SĆuchajcie, tak sobie myĆlÄ, ĆŒe oni coĆ mi Ćșle podali... Wydaje mi siÄ, ĆŒe ona to juĆŒ troszkÄ dĆuĆŒej w schronisku siedzi. MuszÄ to w poniedziaĆek sprawdzic. Wtedy siÄ jej kwarantanna niebawem koĆczy i moĆŒe jÄ zabrac praktycznie kaĆŒdy... KurczÄ no. Trzeba dziaĆac. Moge prosic o dane kontaktowe?? GameBoy napisaĆ(a):wiesz cos o niej wiecej? o jej zachowaniu? kto ja oddal i dlaczego? Fur artykul widzialam rano bo bylam na dogo - adopcji to nam nie ulatwi :shake: Nie wiem czy doczytalas ale to chyba jakas pseudohodowla byla:angryy: robili sobie mixy bordogow z cctami:shake: Mozna to wykorzystac do dzialu o pseudohodowlach... Mama do mnie zadzwonila... i kazala uwazac na Fur bo takie same zagryzly wlascicielke:shake: Quote
GameBoy Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 no tak, mieszaja byle jak, trzymaja i chowaja byle jak i pozniej sa zaskoczeni, ze dzikusy wyrastaja :shake: Quote
Bakteria Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 JeĆli faktycznie zostaĆa odwiÄ zana od drzewa to nie wiem nic. PsĂłw z kwarantanny nie wyprowadzamy. Do obcych nieufna, nie szuka kontaktu, odstrasza. Po "zapoznaniu siÄ" ĆŒareĆkiem zaczÄĆa machac do mnie ogonem, przyjaĆșnie, ale nadal specjalnie nie szukaĆa kontaktu, powÄ chaĆa dĆoĆ i kontynuuowaĆa odstraszanie ... :cool3: Furiaczku, w poniedziaĆek. MuszÄ sprawdzic dokĆadnie te informacje, ktĂłre mam- o tym kiedy i skÄ d trafiĆa, bo chyba podali mi przez pomyĆkÄ bĆÄdne. Quote
furciaczek Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Dziekuje Bakterio, bede czekac :) Quote
Bakteria Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 w zwiÄ zku z tym, ĆŒe mĂłj telefon coraz czÄĆciej odmawia wspĂłĆpracy :mad: wysyĆam na PW numer do innej wolontariuszki, ktĂłra wie o co chodzi. Tara juĆŒ po sterylizacji, gotowa do wydania. Jednak, jak myĆlaĆam, trafiĆa wczeĆniej, bo by jej przed koĆcem kwarantanny nie wyciÄli. TakĆŒe i bardzo moĆŒliwe, ĆŒe nie zostaĆa odwiÄ zana od drzewa, ale jej historia na pewno nie jest mniej dramatyczna- sam fakt oddania, starej, zadbanej suczki o czymĆ swiadczy... Bardzo proszÄ w imieniu Tary o pomoc. NaprawdÄ nie ma kogoĆ, kto by jÄ chociaĆŒ na tymczas wziÄ Ć ? Quote
furciaczek Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 W przeciagu tygodnia beda dosc spore zmiany na stronie, siedze i pracuje nad tekstami do kilku dzialow. Planuje zrobic male kompedium wiedzy na temat adopcji cc, o postepowaniu z takim psem itd O pseudohodowlach, dlaczego sa zle i dlaczego warto kupowac psy z odpowiedniego zrodla i co nam grozi kupujac psa z pseudo. I pare innych rzeczy;) GB podeslij mi umowe adopcyjna ktorej wzor moge wkleic na strone. Mam rowniez info z nowego domu Berci, beda zdiecia...sucz jest szczesliwa:loveu: Niestey w sprawie Tary nie dostalam nawet 1 pytania:-( Wlasnie zauwazylam ze nie zatwierdzilo mi kontaktu na stronie... wieczorkiem naprawie. Wysylam rowniez maila w tej sprawie do znajomych hodowcow... moze oni znaja kogos lub im serce zadgrnie na jej widok... Gb zgubilam watek na ktorym jest SABA... sa jakies nowe info na jej temat?? W Wolominie jest pies CC, niestety kometa nie odpisuje mi na PW, pewnie jest zajeta, jak sie czegos dowiem dam znac... Quote
GameBoy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 ok podesle, tylko maila mi daj swojego Quote
furciaczek Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 GameBoy napisaĆ(a):ok podesle, tylko maila mi daj swojego kozlowska.malgorzata@yahoo.co.uk Dzieki:loveu: Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 ja dzis znalazlam w gazecie ogloszenia o sprzedarzy suczek cc 5 miesiecznych i rocznych za 50 zl:-opewnie jakas pseudohodowla:shake: Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 GameBoy napisaĆ(a):mozesz wkleic linka? zaraz podam nr telefonu bo to jest w dzisiejszych anonsach:-(niedaleko moich okolic0790-281-978:shake: Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 justysiek napisaĆ(a):zaraz podam nr telefonu bo to jest w dzisiejszych anonsach:-(niedaleko moich okolic0790-281-978:shake: moze trzeba by tam zadzwonic i zapytac??:shake: Quote
GameBoy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 jak mozesz to zadzwon i zapytaj i popros o fotki na maila Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 GameBoy napisaĆ(a):jak mozesz to zadzwon i zapytaj i popros o fotki na maila zaraz zadzwonie:roll:zapytam o zdjecia:oops:i dam znac Quote
GameBoy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 ok, dzieki chociaz ja jestem dosc sceptyczne jezeli chodzi o wykupowanie psow Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 GameBoy napisaĆ(a):ok, dzieki chociaz ja jestem dosc sceptyczne jezeli chodzi o wykupowanie psow dzwonilam , ale mnie wzieli za dziecko, ponoc mam za mlody glos:angryy:i nic nie nie powiedzieli:shake:kurde:mad: Quote
justysiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 i jest jeszcze pies do oddania w dobre rece za 1zl:-(w kielcach, 3 lata CC, lagodny Quote
furciaczek Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 justysiek napisaĆ(a):i jest jeszcze pies do oddania w dobre rece za 1zl:-(w kielcach, 3 lata CC, lagodny Mozesz podac nr telefonu?? Albo jakis kontakt?? Quote
GameBoy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 ciotka w pierwszym poscie na stronie jest Quote
furciaczek Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 justysiek napisaĆ(a):ja dzis znalazlam w gazecie ogloszenia o sprzedarzy suczek cc 5 miesiecznych i rocznych za 50 zl:-opewnie jakas pseudohodowla:shake: Gb ja chcialam link do tego 3 letniego do adopcji a nie tych suczek na sprzedaz... Zastanawiam sie czy ten 3 latek idzie do adopcji ze wzgledu na akcje w Grudziadzu czy tez z innych powodow. Quote
Recommended Posts