Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 months later...
Posted

Czy mogę podlinkować "moją" Bubę na tym wątku? Czasu coraz mniej, corsiaków do adopcji przybywa- to plaga jakaś, wygląda na to, że biorą je ludzie tacy którzy nic nie wiedzą o rasie, a "podoba się":shake::angryy:.
Mam nadzieję dziewczyny, że nie będziecie złe, jeżeli wstawię wątek Bubiszona, jej nikt nie odwiedza, i te nieszczęsne fotki na które czekam i doczekać się nie mogę:roll:. Oto wątek 3 letniej Buby, która ma czas do lipca- co póżniej- nikt o tym nie pomyślał...:-(
www.dogomania.pl/threads/206263-3-letnia-Cane-Corso-szuka-domu...
Dziękuję- Buba jest także ogłaszana w "AdopcjachCC".

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Może ktoś pomoże w szukaniu domu dla Gumisia ze schroniska w Rudzie Śląskiej? Psiak na dom czeka już od 2-3 miesięcy. Na razie takie zdjęcia, w przyszłym tygodniu zrobię lepsze.

Gumiś, ,-c cane corso, duży, potężny, pręgowany psiak, ok 3 lata, wykastrowany.
Gumiś jest dużym, potężnym psem. Trafił do schroniska z interwencji. W stosunku do ludzi jest bardzo sympatyczny. Uwielbia się tulić, ładnie chodzi na smyczy, zna podstawowe komendy. Czasami bywa uparty. Niestety nie przepada za innymi psami, dlatego szukamy domu bez innych zwierząt. Lepszy także dom ze starszymi dziećmi. Idealny byłby dla niego dom z ogrodem, gdzie mógłby spać w domu i wychodzić na ogród kiedy chce. Wyglądem może budzi respekt, ale w głębi duszy to taki wielki pieszczoch. Powinien trafić do osoby doświadczonej i konsekwentnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
509 450 480
gg 8429081

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

• 4 weeks later...
Posted

Witam,
Bardzo pilnie szukam domu stałego lub chociaż na chwilę dla 3 letniej suki Cane Corso w okolicach SZCZECINA
Pies ma tatuaż więc pewnie ma rodowód.

O suni wiem niewiele, właściwie tylko tyle, że jakimś cudem trafiła do człowieka, którego zupełnie nie obchodzi jej stan.
Sunia miała już u niego dwa razy szczenięta i teraz stwierdził, że to za duży kłopot i psa się pozbędzie( w jaki sposób wolę nie myśleć).
Obiecałam że zabiorę psa w ten weekend, ale niestety nie mam gdzie go umieścić.
Mój pies jej nie zaakceptuje, a znajomi nie mogą, bądź nie chcą:(

Sunia jest przemiła, bardzo dobrze wychowana, widać że w młodości była szkolona, dogaduje się z innymi psami, nie jest agresywna.
Oczywiście może mieszkać na dworze, ale musi mieć ciepłą budę.

Jeśli mieszkasz w szczecinie lub okolicach (zachodniopomorskie) i możesz pomóc ciepłym kątem, chociaż na chwilę proszę o kontakt: 503746550,
Nie oddam psa do powtórnej hodowli i zastrzegam sobie prawo wyboru najlepszego domu.

Sunia będzie bardzo wdzięczna za pomoc....

Jeśli nie znajdę nic do niedzieli będę zmuszona oddać ją do schroniska.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Domu szuka Toro w typie cane corso, przebywa w bydgoskim schronisku dla zwierząt.
Chłopak ma ok. 5 lat, jest łagodny, w miarę posłuszny. Lubi aportować zabawki (ale ich nie oddaje), zna podstawowe komendy, bardzo łagodny do ludzi, do zwierzat różnie (najlepiej żeby byl jedynym futrzakiem) i porządne ogrodzenie musi mieć. Wykastrowany i ma komplet szczepień.
Kontakt: Tel. 52-372-21-30 (schronisko), e-mail: kamjoza@wp.pl (wolontariuszka)
Pytając o niego w schronisku należy podać jego numer ewidencyjny: 1269/11

http://img809.imageshack.us/img809/724/00550.jpg
http://img814.imageshack.us/img814/8342/00555.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/4060/00557.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/79/96076724.jpg

[SIZE="4"]NIEAKTUALNE - TORO MA DOM :multi:

Edited by kamilka91
Posted

W schronisku w Nowodworze znalazła się suczka , myślę ze to cc - jest w opłakanym stanie, bardzo wychudzona i napewno niemłoda. Nie znam sie na rasie ...oczy zaropiałe, niedowagi to sama nie wiem ile kilo - poprostu istny obraz nedzy i rozpaczy. Podobno błąkała sie długo , w koncu ktos zgłosił do gminy...Bardzo potrzebuje tymczasu ...bardzo - myślę ze dla niej to byc albo nie być.

Bardzo prosze o wsparcie - mój email teresz10@wp.pl

• 2 weeks later...
  • 2 months later...