Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='furciaczek']A w jakim one stanie fizycznym?? Psycicznie to pewnie nie najelpiej ale i tak na chwile obecna nic na tym polu nie zdzialamy.
Nie wiem co im tam trzeba?? I czy jesli cos wyslemy to suczynki dostana czy raczej niema co liczyc?[/quote]

to jest naprawdę porządne schronisko, porządne pod względem traktowania psów........niestety maksymalnie przepełnione i niezbyt bogate........ale obie sunie maja pojedyncze boksy, jedne z najlepszych

niestety w schronisku nie ma praktycznie żadnych wolontariuszy więc sa wyprowadzane sporadycznie na spacerki, zreszta ta starsza żadko wychodzi ze swojej budy.......młodsza ma dni, że nie wychodzi a czasami cieszy sie na widok człowieka niesamowicie rozczulająco........ogólnie jesli chodzi o schroniskowe warunki to nie mają tragedii, jesli wogóle mozna to tak rozpatrywać

jak bede teraz to porobie im zdjecia i wstawię ....
nie wiem tylko Furciaczku jaka jest specyfika rasy....co żle znoszą, czego bezwzglednie potrzebują ..... i dlatego nie potarfię Ci odpowiedziec co im trzeba........
a jesli chodzi o to czy dostana co dla nich zostanie przeznaczone....to reczę głową, ze tak......nigdy inaczej sie nie działo a kupowałam juz nie raz specjalne karmy dla wyznaczonych psiaków i spałam spokojnie

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To postaram sie w takim razie jakies witaminki, suplementy, moze jakas karme podeslac ale to dopiero jak suczke z lasu wyadoptuje i Lordzia do tanszego hotelu przeniose bo narazie z finansami to strasznie kiepsko:shake:
Legowiska jakies tez by sie pewnie przydaly co?

Ide bank obrabowac, tyle tych potrzeb a funduszy wiecznie brak:placz:

Posted

[quote name='furciaczek']To postaram sie w takim razie jakies witaminki, suplementy, moze jakas karme podeslac ale to dopiero jak suczke z lasu wyadoptuje i Lordzia do tanszego hotelu przeniose bo narazie z finansami to strasznie kiepsko:shake:
Legowiska jakies tez by sie pewnie przydaly co?

Ide bank obrabowac, tyle tych potrzeb a funduszy wiecznie brak:placz:[/quote]

Furciaczku nie chciałabym abyś miała kolejne wydatki na głowie......one naprawdę nie maja tam źle, dostają gotowane jedzenie, suchą karmę.....głodne na pewno nie są i maja porządne cieplane budy ..............mnie bardziej martwi ich stan psychiczny, one tam po prostu wegetują i najgorsze, że nie mają na tą chwilę zadnych szans na normalne zycie:placz:.... a z tego co wiem chetnych domków było mnóstwo, nawet ludziska chceli je kupic ...no niestety najpierw facet sie nie zgodził, potem dał kosmiczną cene a na koniec i tak nie mógł ich sprzedać bo tak postanwił sąd......lecz schroniska opuscic nie mogą nawet na DT:-(
tu jedynie pomysne zakonczenie sprawy może je uratowac.....

Posted

[quote name='dorota w-l']Rozumiem , ze współpraca z BLP odpada ?[/quote]

Do nich tez chcialam w tej sprawie pisac, czekam tylko na dokladne informacje zeby nie zglaszac sie z ogolnikami.
Przyslij mi swoj nr tel, tyle razy chcialam dzwonic a gdzies zapodzialam:roll:
Czasu nie mam zeby po wszystkich forach biegac wiec obstawiam dogo a na fm z doskoku zagladam tylko.

Posted

[quote name='furciaczek']Zobaczymy jak to bedzie;)
Najwazniejsze to odebrac prawa temu czlowiekowi i zajac sie szukaniem domkow dla dziewczyn:p[/quote]

mam dobre i złe wieści

dobra to taka że sprawa już praktycznie dobiegła końca i były właściciel nie ma prawa do obu suń

zła to taka, że kierownik dostał nakaz z sadu, iż suń nie może ot tak oddać do adopcji jedynie sprzedać po "cenie rynkowej":roll: ( to się wiąże z pewnymi długami byłego właściciela) , obchodząc to z każdej strony nie można zejść poniżej 100 zł:-( ........jak znajdzie się super domek to ja mogę za jedną zapłacić, za tą starszą

jutro porobię im fotki i podam więcej info

Furciaczku myslisz że na tych zasadach jest szansa na znalezienie im domku??

teraz to mam już stracha, że ta młodszą ktos kupi za stówke na hodowlę....bo ona ładniusia jest

Posted

[quote name='lolka']mam dobre i złe wieści

dobra to taka że sprawa już praktycznie dobiegła końca i były właściciel nie ma prawa do obu suń

zła to taka, że kierownik dostał nakaz z sadu, iż suń nie może ot tak oddać do adopcji jedynie sprzedać po "cenie rynkowej":roll: ( to się wiąże z pewnymi długami byłego właściciela) , obchodząc to z każdej strony nie można zejść poniżej 100 zł:-( ........jak znajdzie się super domek to ja mogę za jedną zapłacić, za tą starszą

jutro porobię im fotki i podam więcej info

Furciaczku myslisz że na tych zasadach jest szansa na znalezienie im domku??

teraz to mam już stracha, że ta młodszą ktos kupi za stówke na hodowlę....bo ona ładniusia jest[/quote]

Pewnie ze maja szanse:loveu: Damy rade, jak cos to wykupimy i znajdziemy domki.
Czy masz mozliwosc rezerwacji sunieczek?? Tak zeby nikt przypadkowy nie kupil??

Posted

[quote name='furciaczek']Nie moge edytowac posta:angryy:
Mozliwe ze dla starszej mam domek:cool3: Zdiec mi tylko potrzeba:p[/quote]

jutro będą fotki...pogadam tez z kierownikiem aby mi je zarezerwował ............a jak się nie zgodzi to poproszę aby przy jakiejś adopcji prosto ze schroo pozwolił sprawdzić domek...........ale mam nadzieję że pozwoli mi sie nimi zająć tzn adopcjami

Posted

[quote name='lolka']jutro będą fotki...pogadam tez z kierownikiem aby mi je zarezerwował ............a jak się nie zgodzi to poproszę aby przy jakiejś adopcji prosto ze schroo pozwolił sprawdzić domek...........ale mam nadzieję że pozwoli mi sie nimi zająć tzn adopcjami[/quote]

Jesli kierownik rozsadny czlowiek, taki ktoremu naprawde zalezy na dobru psiakow to moze zadzwonie do niego porozmawiam, wyjasnie ze zajmujemy sie tylko ta rasa psow i pod te rase szukamy domkow, ze sprawdzeni ludzie tylko adoptuja itd??

Gdzie znajduje sie to schronisko??
Czekam wiec na zdiecia, wieczorem (kolo 22-23 czasu ang) bede wiedziala co z domkiem zainteresowanym adopcja starszej suczynki i napewno dam znac.

Wiesz cos o zachowaniu suczek??

Posted

dziewczyny są zarezerwowane:evil_lol: dla pewności prosiłabym o telefon do kierownika aby mógł z Wami chwilę porozmawiać(nr podam na pw)

sunie są juz w schronisku od 3 lat:-( i to mama z córką

sorki za jakość zdjęć ale nie dość że miałam błoto na obiektywie to do tego nie można było je utrzymać, chciały szaleć ....
obie dziewczyny są łagodne jednak nieco nieufne do obcych....do psów ok, jedynie jak są razem to potrafią atakować

pierwsza z nich ta młodsza to ECIA ....ma 4,5 roku i jeśli tylko coś sie wokół niej zaczyna dziać to zachowuje sie jak szalona, wulkan energii...na co dzień osowiała i smutna....bardzo boi się podniesionej reki i niezidentyfikowanych przedmiotów w kształcie kija w ręku...wtedy ucieka do budy i nie można sie doprosić aby wyszła
mysle że jakby miała możliwość swobodnego biegania to by oszalała ze szczęścia
ma długi ogon
oto Ecia

Posted

a to jej mama BRYZA ...ma 7 lat, jest bardziej nieufna co nie oznacza że agresywna,
w schronisku miała operację: obustronną entropię
mimo swojego wieku jest bardzo silna i spragniona choć odrobiny wolności.......w końcu od 3 lat żyje w małym boksie a spacerki to święto
ma obcięty ogonek

• 2 weeks later...
Posted

Doswiadczenie z rasa jakie masz?
Mialam w planach totalna zmiane strony, chcialabym zeby byla atrakcyjniejsza. Wiecej informacji o rasie, kilka artykulow o wychowaniu, zywieniu i zyciu codziennym z molosem, o problemach z zachowaniem ktore najczesciej dotykaja psy adopcyjne.
No i zrobic ja w CMS, bo teraz wyglada lekko tragicznie....

Posted

miałam dwa cc i amstaffa które zostały u moich rodziców, więc doświadczenie mam:p myślę że sobie poradzę. mam czas by się w to bawić, i służę pomocą ;)

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

dziewczyny, chciałam Was zaporsić na wątek suni w wielkiej potrzebie. Nie jest to czysta cain corso, ale bardzo podobna, na pewno mniejsza (tylko 20 kg przy prawie roku). Matka biedy była rasy cain corso, ojciec nieznany... Sunia pilnie szuka domku tymczasowego i stałego. Obecna właścicielka zwg na sytuację życiową nie może jej zatrzymać. To wątek: http://www.dogomania.pl/threads/174559-POMOCY-mA-oda-piAE-kna-DOMOWA-sunia-idzie-do-schronu-DT-DS Sunia prawdopodobnie jest alergikiem, więc jak trafi do schroniska to wcześniej niż z tęsknoty umrze z powodów nieodpowiedniego żywienia. Wszyscy wiemy jak to jest w schroniskach... Ważne jest też, żeby właścicielka w swej desperacji nie oddała suni komukolwiek, sunia miała już pierwszą cieczkę i nie jest jeszcze wysterylizowana, więc jest duże prawdopodobieństwo, że przy następnej cieczce będzie już szczenna, bo jej ktoś nie upilnuje... Zajrzyjcie do niej, proszę...

• 1 month later...