Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tascha napisał(a):
Małe ale bardzo wazne pytanko - w jakiej kolejności będą rasy u p. Jakubowskiego ???
II i V gr są tego samego dnia
Chce zgłosić suczke basenji w młodzieży i do kompletu mogłabym wziąść suczke pinczerkę mini - ale pytanie czy sie wyrobię???

ponawiam pytanie...

Posted

Atik napisał(a):
Tascha, nie pomogę w tej chwili, bo trudno powiedzieć.

buu ...:placz: a kiedy bedzie juz cos wiadomo? jak w kolejności wyjda rasy u p.Jakubowskiego?

Posted

Poszukuje transportu z Warszawy na sobotę. Oczywiście z podziałem kosztów transportu:) Albo mogę zabrać Kogoś własnym samochodem. Jedziemy z 11 mieś suczką. Proszę o wiadomość na PW.
Pozdrawiam:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='agnethka']ja mam takie "gupie" pytanie, bo może ja i aż tak ślepa jestem, ale nie mogę znaleźć :oops: powiedzcie mi, GDZIE dokładnie ma się odbyć ta wystawa? jakiś adres... :roll: bo mnie znajomy się spytał o lokalizację, a ja nie umiem mu powiedzieć, bo sama nie wiem :oops: Pisze na stronie:

Miejsce wystawy - Hala RCWS Rzeszów, ul. Podpromie 10

Posted

A ja mam takie pytanie - na ulotce którą dostałam ze związku piszę, że obowiązkowo przesłać skany rodowodu :)

Oddział rzeszowski taki ma zwyczaj i mocno się trzymają tego postanowienia, czy można udać, że się nie doczytało tej informacji :cool3:

Mój pies ma już wyrobiony rodowód byliśmy już na paru wystawach i nie było takiego wymogu, a w swoim oddziale pierwszy raz i takie hece :cool3:

Posted

Sensuel, jeśli psiak jest w młodzieży to możesz wpisać, że rodowód w przygotowaniu. A jeśli nie, to powinnaś dołączyć skan(ja wysłałam zdjęcie, ale to w sumie bez różnicy) - jest taka możliwość (zresztą baaardzo wygodna) przy wypełnianiu formularzu.

Posted

Przypominam, że psy w klasie szczeniąt i młodzieży mogą nie mieć PKR ale nr rejestracyjny jest obowiązkowy. Ponieważ często właściciele zmyślają nr rejestracyjne, co wyłapuje nam program psy bez rodowodu powinny dołączyć skan metryki z naniesionym w oddziale nr rejestracyjnym.

W sytuacji, kiedy właściciel myli PKR, czy nr rejestracyjny (świadomie czy tez nie) ciężko doprosić się wtedy o skany rodowodów. A nasz program wystawowy nie puści dwóch psów o takim samym PKR czy nr rejestracyjnym.

I przypominam o terminie zgłoszeń!

Posted

Ja musze bardzo pochwalic organizacje wystawy ;) W niedziele napisalam do nich maila z pytaniem i juz po 2-3 godzinach mialam pelna odpowiedz :lol:
Super! To byla bardzo mila niespodzianka :multi:

No i oba psiaki juz zgłoszone :)

Posted

agnethka, wpisz w zgłoszeniu nr rejestracji oddziałowej psa. Jeżeli program wyłapie już taki to wtedy będziesz musiała dostarczyć potwierdzony przez oddział nr rejestracyjny, bo fizycznie dwóch psów o identycznym nie ma :) Pozostaje wzajemne zaufanie.

Posted

Jeżeli chciałabym zgłosić szczeniaczkę na wystawę, a w tej chwili jedynym jej dokumentem jest metryka, to mogę jedynie zarejestrować psa w moim oddziale? Wtedy wpisze do formularza zgłoszeniowego nr rejestracyjny, a w polu "nr rodowodu"- "w przygotowaniu" ? :oops: