Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tylko dla przypomnienia powiem, że w zeszłym roku byłam na wystawie około godziny 9:30 - czyli jakby nie patrzeć, tuż przed wejściem na ring - podbiegłam w pocie czoła pod stoisko z numerkami i katalogami i... :crazyeye: nie było ludzi :eviltong:
Tak więc nie panikujcie - uważam, że rzeszowska międzynarodówka to jedna z najlepiej przygotowanych wystaw w PL, przynajmniej mają fajny parking :evil_lol:
Plany sędziowania już są, od początku wiadomo czyj pies przyjęty, czyj nie; wszystko da się zaplanować.
I zaś nie mówcie, że zima jest, bo ja jej za oknem nie widzę wcale :eviltong: To nie te zimy sprzed 30 lat gdzie było po 1,5 metra śniegu - spoko spoko.
Myślę, że niektórzy po prostu szukają dziury w całym, a to nie ma sensu ;)

Jeżdzę od kilku lat na wystawy za granicę i tam nigdy nie dostałam numerka w kopercie.
Czeskie wystawy zawsze opłacam na miejscu i też nigdy nie stałam w większej kolejce niż 3 osoby, a w Czechach zgłaszanych psów jest o wiele wiele więcej.
Wszystko da się zorganizować, trzeba tylko chcieć :cool3:

No to miłej wystawy hehe

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='panienkabubu']Ja tylko dla przypomnienia powiem, że w zeszłym roku byłam na wystawie około godziny 9:30 - czyli jakby nie patrzeć, tuż przed wejściem na ring - podbiegłam w pocie czoła pod stoisko z numerkami i katalogami i... :crazyeye: nie było ludzi :eviltong:
Tak więc nie panikujcie - uważam, że rzeszowska międzynarodówka to jedna z najlepiej przygotowanych wystaw w PL, przynajmniej mają fajny parking :evil_lol:
Plany sędziowania już są, od początku wiadomo czyj pies przyjęty, czyj nie; wszystko da się zaplanować.
I zaś nie mówcie, że zima jest, bo ja jej za oknem nie widzę wcale :eviltong: To nie te zimy sprzed 30 lat gdzie było po 1,5 metra śniegu - spoko spoko.
Myślę, że niektórzy po prostu szukają dziury w całym, a to nie ma sensu ;)

Jeżdzę od kilku lat na wystawy za granicę i tam nigdy nie dostałam numerka w kopercie.
Czeskie wystawy zawsze opłacam na miejscu i też nigdy nie stałam w większej kolejce niż 3 osoby, a w Czechach zgłaszanych psów jest o wiele wiele więcej.
Wszystko da się zorganizować, trzeba tylko chcieć :cool3:

No to miłej wystawy hehe

ot i super napisane:razz::razz:

ja w tym roku po raz pierwszy w Trenczynie sie spotkałam z tym ze katalogi dawali na zewnatrz, a numerki na ringach :)

Posted

Maks i Spark napisał(a):
.....wzajemnie :p

W tym roku wybrałam Czechy :eviltong:

Ale przecież (bez obrazy dla nikogo) Rzeszów nie jest na drugim końcu świata :crazyeye: Ludziki no!!
Przecież drogi do Rzeszowa to drogi krajowe i czasem nawet dwupasmowe. Przecież do Rzeszowa nie jedzie się przez wioski, gdzie nie widziano nigdy pługa śnieżnego...
No już nie wyolbrzymiajcie i nie róbcie przykrości organizatorom :diabloti:

Posted

Mimo mojego ogromnego marudzenia 2 lata temu i narzekania na krajowa wystawe w Rzeszowie, to rok temu ogromnie milo mnie zaskoczyla organizacja wystawy i moge wszystkich zapewnic, ze jezeli bedzie podobnie jak rok temu to nie ma sie czym martwic ;) Numerki odbiera sie w takim samym tempie jak katalogi i serio zajmuje to chwilke. Co do warunków pogodowych i marudzenia na temat trasy to nie rozumiem po co żale na forum, wszyscy dobrze wiedzieli zgłaszajac na wystawe, ze termin to LUTY a wiec moze byc sniegu 3 metry na drodze i z łopata bedziecie jechac. My tez mamy okolo 4 godziny do Rzeszowa i jezeli bedzie brzydka pogoda to wyjedziemy odpowiednio wczesniej. Jadac do Trencina obawialismy sie mgły wiec wyjechalismy wczesniej - efekt byl taki, ze przed 7 bylismy na terenie wystawy, a na ring wchodzilismy o 14 :) Wiec nic nie trzeba bylo robic na szybko, a tez mam psy, które trzeba przygotowac do wyjscia na ring.

Prosze nie marudzic! :diabloti:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
...mądrala :cool3: i znów zgarniesz wszystko....;)

oj tam zaraz wszystko, hehe.
Swoją drogą- do Brna też mam do przejechania podobną długość, bo 300km, trasa jest lepsza, ale obawiam się np. mgły lub śliskich odcinków (bo i takie sie zdarzają), więc wyjeżdżam odpowiednio wcześniej.

No i Talagia ma rację, przecież wszyscy wiedzieli, że Rzeszów ma wystawę w lutym, czyli w środku kalendarzowej zimy.

A to, że oddział wydaje numerki razem z katalogami.... Hmmm... Przecież tak czy siak każdy z nas idzie po katalog, to co za różnica czy dostanie go z numerkiem, czy bez niego?
Nie przesadzajcie, proszę Was.

Uważam, że ZK Rzeszów jest profesjonalistą, w tym co robi.

I daję sobie rękę uciąć, że po wystawie powiem "a nie mówiłam" :cool3:

Posted

panienkabubu napisał(a):
oj tam zaraz wszystko, hehe.

...hęęę, a jak było z Trencinem :cool3:.....

panienkabubu napisał(a):

Swoją drogą- do Brna też mam do przejechania podobną długość, bo 300km, trasa jest lepsza, ale obawiam się np. mgły lub śliskich odcinków (bo i takie sie zdarzają), więc wyjeżdżam odpowiednio wcześniej.

No i Talagia ma rację, przecież wszyscy wiedzieli, że Rzeszów ma wystawę w lutym, czyli w środku kalendarzowej zimy.

A to, że oddział wydaje numerki razem z katalogami.... Hmmm... Przecież tak czy siak każdy z nas idzie po katalog, to co za różnica czy dostanie go z numerkiem, czy bez niego?
Nie przesadzajcie, proszę Was.

Uważam, że ZK Rzeszów jest profesjonalistą, w tym co robi.

I daję sobie rękę uciąć, że po wystawie powiem "a nie mówiłam" :cool3:

Zgadzam się z Tobą. Luty z pogodą może być różnie. Trzeba to mieć na uwadze.
My będziemy pierwszy raz w Rzeszowie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.;).
A tak na marginesie, to przecież nie wszystkie nasze oddziały dołączają numerki....więc nie rozumiem w czym problem. :cool1:

Posted

[quote name='Szybowiec']Siberian husky zgłoszonych 39?Cała elita Polski zjeżdża...:lol:Ja uważam,że sędzina jest w porządku.:pNo,ale każdy ma swoje zdanie.
Ile psów? Tu inna informacja. Tym ciekawiej będzie walka w ringie!:evil_lol:

12:50 - Siberian Husky/Siberian Husky
Psy - Dogs
Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1364
Klasa młodzieŜy - Junior Class 3 1365 - 1367
Klasa pośrednia - Intermediate Class 2 1368 - 1369
Klasa otwarta - Open Class 4 1370 - 1373
Klasa championów - Champion Class 3 1374 - 1376
Suki - Bitches
Klasa szczeniąt - Puppy Class 1 1377
Klasa młodzieŜy - Junior Class 7 1378 - 1384
Klasa pośrednia - Intermediate Class 7 1385 - 1391
Klasa otwarta - Open Class 8 1392 - 1399
Klasa championów - Champion Class 3 1400 - 1402

http://www.zkwp.rzeszow.pl/pliki_www/ps_s2.pdf

Posted

[quote name='agnethka']wobec tego zapraszam do mnie :cool3: u nas jak śnieg pada to prawie zawsze jesteśmy zasypani - przynajmniej po męski interes :evil_lol:
w chwili obecnej śnieżek sobie sypie...mam nadzieję, że to chwilowe, i że nas nie odetnie od świata ;) w każdym razie, jeśli spod domu uda się wyjechać to dojedziemy na wystawę bez większych problemów mam nadzieję ;)
he, he - agnethka -kupta se traktor:eviltong: u mnie jest podobnie- mieszkam tam gdzie wrony zawracaja i do tego w dolince, do szosy mam ok kilometra, czasami nawet jak tylko popada to bez traktora ani rusz:eviltong:

My tez juz mamy potwierdzenie:multi:

Posted

Jogurt napisał(a):
No trzebabylo :eviltong: i bys sobie sam wtedy szpice obfocil a nie innych do tego zatrudnial, o :eviltong:

kurcze masz rację, ale przepadło.....i dlatego do Ciebie się uśmiecham :grins::haha::megagrin::shiny::D:mdrmed::grin::-D

Posted

BarbeSale napisał(a):
Rok temu, jak i we wcześniejszych latach było tak samo, czyli numery katalogowe razem z katalogiem odbierało się w punkcie przyjmowania psów na wystawie. Z tego co pamiętam w ostatnich latach nigdy nikt nie stał w kolejce dłużej niż kilka minut. Oczywiście pozostałe dokumenty czyli karta oceny, dyplom i teczka będą czekać na wystawców na odpowiednich ringach.

Ten punkt był w zeszłym roku przy wejściu do hali (już wewnątrz oczywiście) i zapewne będzie tam też w tym roku.

To super:lol:
Widocznie na zapas się zestresowałam:oops:
Nie było i nie jest moim zamiarem dokuczanie organizatorom.
Tak jak juz pisałam, tez słyszałam o wystawie w Rzeszowie wyłacznie pochlebne opinie.

Posted

Ja jestem na wystawach narazie tylko jako widz, ale moge potwiedzić, że są b. dobrze organizowane ;)
Rozmawiałam z wieloma wystawcami i wszyscy byli zadowoleni :p