Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj moja Vikunia Whiteheads ALL OF MY HEART otrzymała ocenę dosk.1 w klasie championów,CWC,NJSwR i CACIB :multi:

A to już zdjęcie po wystawie na obiedzie :p

Posted

Gratuluję Wszystkim Zwycięzcom! Jeżeli były niedociągnięcia z naszej strony - przepraszam. Za rok postaramy się lepiej.
A dla forum sznaucerowego mała uwaga - nie przypominam sobie, żeby chociaż RAZ ktoś przyszedł do sekretariatu z uwagą, że ma pomylony numerek. Na kopertach z numerami były nr zgłoszeniowe - dla nas, w środku numery startowe - dla Was. I to jest ten burdel numerkowy?

Posted

Co do organizacji nie mam żadnych zastrzeżeń. na początku bałam się,że trzeba będzie stać w kolejce za numerkiem, ale zostałam mile zaskoczona i wszystko sprawnie poszło. Uważam,że wystawa została bardzo dobrze zorganizowana. Co do ringów to nie mogły być większe, bo przecież wszyscy byśmy się takto nie pomieścili, bo w hali jest ograniczone miejsce.

Posted

[quote name='Atik']Gratuluję Wszystkim Zwycięzcom! Jeżeli były niedociągnięcia z naszej strony - przepraszam. Za rok postaramy się lepiej.
A dla forum sznaucerowego mała uwaga - nie przypominam sobie, żeby chociaż RAZ ktoś przyszedł do sekretariatu z uwagą, że ma pomylony numerek. Na kopertach z numerami były nr zgłoszeniowe - dla nas, w środku numery startowe - dla Was. I to jest ten burdel numerkowy?
Atik - wierzymy, że za rok będzie jeszcze milej na wystawie, i sprawniej, i wogóle...

Ja na organizatorów nie narzekam, chociaz nie za bardzo rozumiem po co były numery zgłoszeniowe, a potem numery startowe. No, ale ja nie wszystko musze wiedzieć. Byc może tak po prostu było sprawniej pod względem organizatorskim...? Ja byłam z tej drugiej strony i stąd moja niewiedza.

Jednak ringi na balkonie mogły byc większe (ale jestem uparciuch!). W sobotę (ku mojemu zdziwieniu!) nie było az tak duzo zwiedzających. Pewnie wybrali spacer po okolicznych terenach, bo pogoda w sobotę to było "spacerowe marzenie":lol:. Słońce, leciutki wiaterek.... malinka!
Ale wracając do ringów. Nawet te pół metra więcej "dla ringu", a mniej dla zwiedzających - byłoby super! Nie za bardzo było jak biegac. Naprawdę, uwierzcie mi. Na ringu 11 były i samojedy i pomki i baski, szybowce i jeszcze inne rasy z V gr. Dobrze, że nasz sędzia to fachowiec od V gr. i nie dał się zwieść małemu ringowi i nie obniżał oceny za niezbyt dobre pokazanie psa w ruchu.
To taka malutka łyżeczka dziegciu w ogólnym, bardzo dobrym odbiorze tej wystawy.:lol:

No i super sprawna organizacja ringu przygotowawczego! Tutaj Paniom odpowiedzialnym za ten ring należą się duże brawa i super pochwały!!! Pozazdrościć!:lol:

Pzdr.

Posted

Chwalimy się :loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu:
Chillunia doskonała 1/2, Zw Mł, BOB Junior, a na bis - finałowa 3 grupy I:multi::multi:
Tylko kurcze na karcie zaznaczyli mi puste pole, a nie zaznaczyli najlepszego juniora w rasie...
Za późno zauwazyłam i chyba już nic nie zrobie, bedzie bez oficjalnego tytułu...
Jak to zobaczyłam, sekretariat wystawy sie zmył... :placz:

Suczka Beagle - EDIT Simpatica PS, na swojej pierwszej wystawie doskonała 4/12 w młodzieży :multi::multi:

Mam nadzieje ze macie jakies corgowe fotki... :evil_lol:

Posted

[FONT=Book Antiqua]Dziękujemy!!! i Gratulujemy wszystkim pieskom i ich właścicielom!!![/FONT][FONT=Book Antiqua]
Nasz Maryl zakończył Championat Polski!A Tequila mamusia pokonała go w porównaniu
[/FONT]
;).

[FONT=Book Antiqua]Espinosa Zorrazo ( Tequila ) - Ania - Amarillo Canis Marinus ( Maryl ) [/FONT]

Posted

Frytela napisał(a):
Chillunia doskonała 1/2, Zw Mł, BOB Junior, a na bis - finałowa 3 grupy I:multi::multi:

BRAWOOOO :multi::multi::multi:

Posted

AnkaW napisał(a):
BRAWOOOO :multi::multi::multi:

Dziekujemy :multi::multi: I oczywiście jeszcze raz gratulacje dla Karacika - szaleje chłopak :cool3::cool3:

Aha ta wystawa rozpoczelysmy Młodzieżowy Championat Polski :multi::multi::multi:

Posted

Frytela napisał(a):
Tylko kurcze na karcie zaznaczyli mi puste pole, a nie zaznaczyli najlepszego juniora w rasie...
Za późno zauwazyłam i chyba już nic nie zrobie, bedzie bez oficjalnego tytułu...
Jak to zobaczyłam, sekretariat wystawy sie zmył... :placz:

Suczka Beagle - EDIT Simpatica PS, na swojej pierwszej wystawie doskonała 4/12 w młodzieży :multi::multi:

Mam nadzieje ze macie jakies corgowe fotki... :evil_lol:

Gratulacje!

Pzdr.

Posted

[quote name='Anna Rapp'][FONT=Book Antiqua]Dziękujemy!!! i Gratulujemy wszystkim pieskom i ich właścicielom!!![/FONT][FONT=Book Antiqua]
Nasz Maryl zakończył Championat Polski!A Tequila mamusia pokonała go w porównaniu
[/FONT]
;).

[FONT=Book Antiqua]Espinosa Zorrazo ( Tequila ) - Ania - Amarillo Canis Marinus ( Maryl ) [/FONT]
Jakie ładne ujęcie:lol:!
Dobrze, że zrobiłas to zdjęcie, piekna pamiatka!

Pzdr.

Posted

To ja sie pochwale moimi chlopakami :loveu:

Moj Rojo - Loriseum ARROYO w klasie pośredniej V1, CWC, CACIB, rozpoczal dorosły i interchampionat

i mieszkajacy na Slowacji Bryś - Loriseum ABREU w klasie młodzieży V1, Zw. Mł., NJwR i BOB, ukonczyl Młodzieżowy Championat

Autorem zdjec jest wlasciciel Brysia ;)

Posted

A propos fotek - widział kto tego fotografa co miał profesjonalne zdjecia psom robic na wystawie? bo jakos na niego nie trafiłam:cool1: a łaziłam kilka razy po "straganach"...robił ktos foto u niego? ile kosztowało i czy faktycznie cos warte?

Posted

Ejj no nie sposób nie zauważyć, zaraz przy wejściu na główną hale mieli wielkie stanowisko, stali w oba dni od rana do jakiejś 15" !!! Ja też skorzystałam z usługi - 7 zdjęć na płytce, jedno od razu wywołane, można było sobie wybrać jakie się chce na płytke spośród wszystkich na sesji - 20 zł , naprawde warto było, nawet tu wcześniej wkleiłam jedno z nich, super jakość i piekna pamiątka, ja jestem bardzo zadowolona i pomysł uważam za super!!! Mam nadzieje, że teraz coś takiego ruszy na wystawach, bo za granicą coś takiego funkcjonuje gdzieniegdzie, a to bardzo fajna sprawa!!! W Poslsce pierwszy raz się z czymś takim spotykam (wiem tylko, że na światówce u nas w 2006 Zw.Św. mieli robione, ale to tylko tyle)... Jeszcze raz podkleślam, że świetny pomysł i mam nadzieje, że jeszcze gdzieś się to powtórzy :lol: Dodałam na stronkę i od razu profesjonalniej to wszystko się prezentuje niż takie zdjęcia z wystaw robione moją zwykłą cyfrówką.... :lol:

Posted

Organizacja wystawy srednio mi sie podobala, duszno, gesto i brak papieru toaletowego w ubikacjach:mad:!

Ale i my sie pochwalimy, Nobel zrobil sobie prezent na 2gie urodziny i skonczyl swoj "dorosly" championat Polski, jako jedyny dostal ocene doskonala w klasie otwartej (konkurencja 5 szt), zarobil CWC i res.CACIB :multi::multi::)

Posted

[quote name='Noelani']To ja sie pochwale moimi chlopakami :loveu:

Moj Rojo - Loriseum ARROYO w klasie pośredniej V1, CWC, CACIB, rozpoczal dorosły i interchampionat

i mieszkajacy na Slowacji Bryś - Loriseum ABREU w klasie młodzieży V1, Zw. Mł., NJwR i BOB, ukonczyl Młodzieżowy Championat

Autorem zdjec jest wlasciciel Brysia ;)
Noelani - jestem Twoją fanką, jeżeli chodzi o kolaczki z "krótszym włosem":lol::loveu:
Gratulacje!!!

Pzdr.

[quote name='marider']Organizacja wystawy srednio mi sie podobala, duszno, gesto i brak papieru toaletowego w ubikacjach:mad:!

Ale i my sie pochwalimy, Nobel zrobil sobie prezent na 2gie urodziny i skonczyl swoj "dorosly" championat Polski, jako jedyny dostal ocene doskonala w klasie otwartej (konkurencja 5 szt), zarobil CWC i res.CACIB :multi::multi::)

A wiesz, że co do papieru, to rzeczywiście go nie było... No i mydła tez nie... dobrze, że miałam swoje (i jedno i drugie:lol:).
Atik - co Wy na to?

Gratulacje!!

Pzdr.

Posted

Wiem o niedzieli, bo sama interweniowałam o 7.30. Potem w ciągu dnia były uzupełniane braki na pewno. Mogę tylko obiecać, że postaramy się w przyszłym roku tego dopilnować. Za to już nie do końca odpowiadają organizatorzy.

Posted

to może opowiem co się działo w sobotę na ringu 2. Sędziował Austryjacki sędzia HANS BIERWOLF. Na koniec wystawy sędzia sobie poszedł a asystenci zaczeli rozdawać karty oceny, co się okazało połowa ludzi tam zgromadzona miała w opisie nie te oceny które dostała np. znajoma wygrała klase posrednią i zdobyła rez. caciba a w ocenie miała napisane że zajęła II lokatę . Takich ludzi była cała masa, no i oczywiście rozkręciła sie afera bo sędzia sobie poszedł a lokaty były źle powpisywane. Moim zdaniem takie sytuacje na każdej wystawie a tym bardziej Miedzynarodowej są całkowicie niedopuszczale. Tym bardziej że ten sędzia jest znany z chamstwa, wulgarności wobec wystawców i z takich zamieszań . Mam nadzieje że za rok nie będzie zaproszony. Jechałam na wystawę ponad 300 km i po mimo zadowolenia z lokaty, bardzo zalezało mi na opisie. A opis mojej suki nie zgadza się z rzeczywistością co zresztą widać gołym okiem ( jak mozna napisać mocno ciemnopalonej suce że ma jasne palenie, normalnie ręce opadają).

Posted

jak byłam w Austrii to ich sędziowie stosują właśnie takie praktyki (oddawanie kart po wszystkim) i wtedy baardzo często zdarzają się błędy...moim zdaniem jest to totalnie bezsensowna praktyka, bo jak później się ogarnąć jeśli problem ma 30 wystawców :-o...a jakie grupy sędziował ten 'uroczy' człowiek???

m.

Posted

[quote name='Asiaczek']A wiesz, że co do papieru, to rzeczywiście go nie było... No i mydła tez nie... dobrze, że miałam swoje (i jedno i drugie:lol:).
Atik - co Wy na to?

Gratulacje!!

Pzdr.

Był był papier... :eviltong::eviltong: chyba ze ja tak trafiłam.

A ja sie tak wybierałam z chilli na tą sesje i... zapomniałam :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Frytela']
A ja sie tak wybierałam z chilli na tą sesje i... zapomniałam :placz::placz::placz:

my też zapomniałyśmy :shake:..puste głowy:mad: