Kisses Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Ale ja nic nie mówie xD Tylko pytam, bo niektóre osoby już coś wiedzą... Quote
Atik Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Ooooo to ciekawe, ciekawe ... No cóż fajnie, że wiedzą jaka rasa o której będzie sędziowana wg planu sędziowania jak jeszcze go nie ma. Ciekawe, nawet bardzo ... I w innych kwestiach również. Quote
Zuza i Noddy Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 A ja mam pytanko czy ktoś mógłby pożyczyć psiaka na MP w sobotę? Quote
Kisses Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Atik napisał(a):Ooooo to ciekawe, ciekawe ... No cóż fajnie, że wiedzą jaka rasa o której będzie sędziowana wg planu sędziowania jak jeszcze go nie ma. Ciekawe, nawet bardzo ... I w innych kwestiach również. Nie trzeba robić z tego afery... Napisałam to co się dowiedziałam od paru osób. Nigdy nie wystawiałam psa, wiec cała procedura mnie nie interesowała. Wystarczyło napisać, ze nic do konca nie wiadomo :roll: I jest to TYLKO jedna rasa, nie kilka. Quote
Zuza i Noddy Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Nie chce mi się wysłać zgłoszenie na maila który jest podany, jest jakiś inny? Quote
Tascha Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Zuza i Noddy napisał(a):A ja mam pytanko czy ktoś mógłby pożyczyć psiaka na MP w sobotę? o której zaczyna sie MP? wystawiam w sobote basenji i pinczerke- pierwsza klasa młodziezy (debiut na hali), druga posrednia- ma juz troche wystaw na koncie- jak Ci którys futrzak pasuje ( a mi godzina :p ) pisz na pw;) Quote
Cavisia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='Zuza i Noddy']Nie chce mi się wysłać zgłoszenie na maila który jest podany, jest jakiś inny? Na stronie oddziału jest napisane : "!!! zgłoszenia wysyłane e-mailem lub faxem nie będą brane pod uwagę !!!" Quote
Atik Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Zgłoszenia młodego prezentera idą automatycznie na adres wystawa@zkwp.rzeszow.pl :P Wszystkich, którzy wczoraj wysyłali do nas pocztę mniej więcej od południa proszę o przesłanie jej raz jeszcze. Mięliśmy małą awarię i ta poczta do nas nie dochodziła. Chodzi oczywiście o adres wystawa@zkwp.rzeszow.pl Moja prośba nie dotyczy zgłoszeń!! One szły na serwer i potwierdzenie wysłania przychodziło. Prośba dotyczy tylko korespondencji na adres wystawa@zkwp.rzeszow.pl i Młodego Prezentera. Quote
Zuza i Noddy Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Bardzo dziękuje Atik za pomoc(nie tylko na dogo, bo zasypałam cie mailami:oops:), dzisiaj już jest ok. Cavisia chodziło mi właśnie o zgłoszenie do MP. Quote
attache Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Mam pytanie:czy jak wyslalam zgloszenie z adnotacja PKR w nostryfikacji o czy moj pies zostanie przyjety? Quote
Nugatika Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 jak najbardziej, jeśli to jest klasa szczeniąt badź młodziezy Quote
attache Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 A jak to jest z oplatami za takie zgloszenie?W euro czy zlotowkach? Quote
BarbeSale Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Jesteśmy w Polsce, a tutaj póki co płaci się w złotówkach :) Quote
bachar Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Mnie (w czasie nostryfikacji) o/Kielce pobrał opłatę jak za psa zagranicznego, bo nie miał nr. rejestracji Quote
attache Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 No wlasnie oddzial w legnicy policzyl mi jak za zagranicznego psa.Szkoda,ze bez uprzedzenia:angryy: Quote
BarbeSale Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Myślałem że chodzi ogólnie o wystawę, ale w wypadku psa którego rodowód jest w nostryfikacji to nie wiem dokładnie, także przepraszam za lekkie wprowadzenie w błąd. W sumie nie zmienia to faktu że i tak zapłacić można w złotówkach, pytanie ile. Quote
Różyczka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Rejestracja psa/suki w oddziale następuje po nostryfikacji rodowodu. W klasie szczeniąt i młodzieży oczywiście można nie mieć jeszcze rodowodu (posiada się metrykę), ale pies przed zgłoszeniem na wystawę jest zarejstrowany w oddziale, czyli "prosto" pisząc jest polskim psem, więc płaci właściciel w złotówkach, właściciele psów z zagranicy płacą w euro ;) Quote
attache Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 No to jeszcze raz,jak zglosilam psa do mlodziezy załączajac skan rodowodu ze steplem zwiazkowym,ze tego i tego dnia oddany do nostryfikacji to zwiazek policzy mi tego psa jako zagranicznego?Dodam,ze nie ma przyznanego nr.rej,bo teraz czeka sie na to miesiac. Czy sa na to jakies paragrafy? Quote
Różyczka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [SIZE=2]REGULAMIN HODOWLI PSÓW RASOWYCH IX. Dokumentacja hodowlana § 21 Rodowód eksportowy psa/suki wystawiony przez zagraniczną organizację kynologiczną, będącą członkiem FCI (Międzynarodowej Federacji Kynologicznej) lub prowadzącą dokumentację uznawaną przez FCI, musi być za pośrednictwem Biura Oddziału przesłany do Biura Zarządu Głównego w celu nostryfikacji. Rodowód, po wpisaniu do Polskiej Księgi Rodowodowej (PKR) lub Księgi Wstępnej (KW) i opatrzeniu numerem wpisu, zwraca się za pośrednictwem Biura Oddziału właścicielowi psa/suki. Rejestracja psa/suki w Oddziale następuje po nostryfikacji rodowodu. Numer wpisu do PKR lub KW umieszcza się w dokumentacji psa/suki po numerze rodowodu zagranicznego. Quote
Atik Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Psy sprowadzone z zagranicy, które mają rodowody do nostryfikacji stają się psami polskimi dopiero po rejestracji oddziałowej. Nostryfikacja to nic innego jak sprawdzenie autentyczności dokumentu i jego zatwierdzenie. Dlatego generalnie na wystawach za psy mające PKR w nostryfikacji płaci się jak za zagraniczne (bo de facto na takich rodowodach i z nr zagranicznymi są). Nasz oddział poszedł tym polskim wystawcą na rękę i płacicie jak za psy polskie (chociaż pewnie ostatni raz bo to i tak dla niektórych był problem, że w katalogu będą dane hodowcy jako pierwszego wł., poza tym dodajemy sobie tym więcej roboty). Polskie psy, któe mają PKR w przygotowaniu i musza na bank mieć już nr rejestracyjny (muszą, ponieważ metryuka któa jedzie do Warszawy na wymianę za rodowód jest takim nr opatrzona, ten nr wpisuje się już w rodowód) płącą oczywiście jak za polskie psy. Więc jak widzicie raczej nie robimy problemu. Zgodnie z informacjami i Regulaminem Wystaw psy bez nr rejestracyjnych oraz PKR od klasy pośredniej wzwyż nie zostały przyjęte. Quote
Asiaczek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Atik - bardzo ładnie i rzeczowo wyjaśnione. Dziękujemy:lol: Pzdr. Quote
AnkaW Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Przyjmowanie psów na wystawę zakończono to teraz cierpliwie czekam na plan sędziowania :multi::multi: Quote
Atik Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Członków Oddziału chętnych do pomocy i pracy na wystawie zapraszamy na spotkanie 30 stycznia o godz. 18 w biurze Oddziału. Quote
karla_gizmo Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Ja również będę na wystawie. Do Rzeszowa jadę pierwszy raz, mam mopsa Gizmo - w otwartej :multi: Quote
Baha Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Atik, co do płatności to ja protestuje - sama wiem, że są zgłoszone psy wypożyczone tylko na wystawy, nie maja polskiego rodowodu i nie jest on w nosrtyfikacji, przyjechały poprostu wystawić sie i juz. Wiec niby dlaczego takie ulgowe traktowanie...:angryy::angryy: Quote
Recommended Posts