Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nie cierpię, kiedy na stronie jakiegoś oddziału nie ma listy wystawców, czasem także po zamknięciu terminu zgłoszeń i do końca nie wiem, czy moje zgłoszenie zostało przyjęte, czy nie;

lista na rzeszowskiej stronie jest bardzo dobry pomysłem,
codziennie ją śledzę :razz:

a co w tym złego, ze ktoś wycofa swojego psa, lub przeniesie do innej klasy?
jego prawo!

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marcepanka napisał(a):
Musiałek, stwierdzam że jesteś bardzo złosliwa.

Czy o kimś , kto zaliczył ze swoim pupilem tyle wystaw ( w tym zagraniczne jak sama na pewno wiesz ) można napisać, że ciągle jeżdzi do tej samej sędziny?
Każdy z nas na prawo wypowiedzieć swoje zdanie dotyczące spraw związanych z organizacja wystaw ( jesteśmy członkami ZK ) co powinno skutkować dyskusją a nie złośliwymi uwagami, ale widocznie jeszcze nie wszyscy normalnie potrafimy dyskutować.

bila1 - lista wystawców jak najbardziej ale po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń, natomiast w trakcie przyjmowania NIE.

Do zobaczenia na wystawie i wszystkim życzę powodzenia.

udezr w stół a nozyce się odezwą :diabloti:

czy ja napisałam CIAGLE ??? czy trzeci raz do tej samej??

NAUCZ SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM MARCEPANKA :evil_lol:

polecam to wielka sztuka :evil_lol:

co do mojej normalnej dyskusji to masz na razie 2 posty wiec jestes jeszcze za MALUTKA aby mnie oceniać ;)

Posted

Musiałek, stwierdzam że jesteś bardzo złosliwa.

Czy o kimś , kto zaliczył ze swoim pupilem tyle wystaw ( w tym zagraniczne jak sama na pewno wiesz ) można napisać, że ciągle jeżdzi do tej samej sędziny?
Każdy z nas na prawo wypowiedzieć swoje zdanie dotyczące spraw związanych z organizacja wystaw ( jesteśmy członkami ZK ) co powinno skutkować dyskusją a nie złośliwymi uwagami, ale widocznie jeszcze nie wszyscy normalnie potrafimy dyskutować.

bila1 - lista wystawców jak najbardziej ale po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń, natomiast w trakcie przyjmowania NIE.

Do zobaczenia na wystawie i wszystkim życzę powodzenia.

Posted

pentu napisał(a):
Ja myślę ze spis jest umieszczany w celu informavcji dla własciciela czy jego zgłoszenie zostało przyjęte,tam nie ma nawet informacji dokladnie z nazwa psa.
wiec nie wiem po co stwarzacie takie problemy.
Wole wiedziec czy moj pies jest przyjęty

pentu, brawo! Samo sedno sprawy. To nie jest żaden wykaz, tam nie ma danych psów i klas. A to nam wolno zamieszczać. Tych, dla których to problem odsyłam do Przewodniczącej Oddziału.

Posted

Ja myślę ze spis jest umieszczany w celu informavcji dla własciciela czy jego zgłoszenie zostało przyjęte,tam nie ma nawet informacji dokladnie z nazwa psa.
wiec nie wiem po co stwarzacie takie problemy.
Wole wiedziec czy moj pies jest przyjęty a nie jak na Europejskiej 2008 człowiek zgłaszał a część zgłoszeń nie była przyjęta i nie było możliwosci sprawdzenia.

Posted

Marcepanka napisał(a):

rozumiem, o co Ci chodzi, ja jednak jestem zadowolona, że jest już teraz;
i pomyśl, jakie to ułatwienie dla oddziału - każdy chciałby wiedzieć, czy jego zgłoszenie zostało przyjęte, nie można przecież czekać na pisemne potwierdzenie, które przychodzi zaledwie kilka dni przed wystawą, a zdarza sie, że w ogóle; część osób sięga po telefon i dzwoni, a niełatwo się dodzwonić, kiedy oddział jest czynny 3 razy w tygodniu po 2 godziny...
dużo praktyczniej jest prześledzić listę internetową;
informacje tam podane nie są przecież tajne!
jeśli ktoś chce mieć niespodziankę może tam nie zaglądać;
super, że jet na bieżąco aktualizowana
nie ukrywam, że jestem też po prostu ciekawa, kogo spotkam na wystawie;
nie sądzę, żeby ujawnianie listy wystawców powodowało masowe wycofywanie, lub zgłaszanie psów; trudno też dopatrzeć się tu jakichś machlojek;)

Posted

Musiałek napisał(a):
ale nie o tym miala byc tu ta rozmowa

Tu sie zgodze ;)

Potwierdzenie zgloszenia doszlo mailem, dwukrotnie. Plus "bilecik" droga pocztowa, a jesli nie dojdzie, to zawsze istnieje cos takiego jak telefon/mail/fax i mozna sie upomniec. O organizacji Eurodogshow jest w innym topicu (tez sie Wegrzy nie popisali).

Pzdr

Posted

Darianna napisał(a):
A ja mam inne pytanie, jak wygląda wejście dla osoby która tylko ogląda, nie wystawia psa? Jaki koszt? Bo nie znalazłam o tym info, ale może po prostu przeoczyłam...

Mozesz normalnie wejsc (czasami wpuszczaja tez zpsami ktorych sie nie wystawia, ale musza byc szczepione i musisz pokazac ksiazeczke zdrowia przy wejsciu weterynarzowi). Koszt wejsciowki pewnie cos kolo 10-15zl, kasy na pewno beda.

Posted

marider napisał(a):
Tu sie zgodze ;)

a jesli nie dojdzie, to zawsze istnieje cos takiego jak telefon/mail/fax i mozna sie upomniec.

jasne. a próbowaleś?

na rzeszowskie wystawy nie wpuszczają z psami niezgłoszonymi!

Posted

Prawda jest taka, że:
po 1. "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził"
po. 2. strach przed ewentualną konkurencją wywołuje w co poniektórych odruchy niechęci wobec praktyki Oddziału Reszowskiego.
A ja uważam że ZK Rzeszów zasługuje na jak na razie na same komplementy i jako chyba pierwszy oddzial w Posce staje na wysokości wystaw europejskich. A sposób na podawanie na bieżąco liczby zgłoszonych psów w rasach jest praktykowany m.in. w takich krajach jak Austria i jakoś Austriacy nie cierpią w tego powodu na liczebności wystawców, wręcz przeciwnie! i na pewno nie można o Nich powiedzieć że brak im doświadczenia w organizacji.

Posted

Musialek napisala:

Musiałek napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie bede polemizowala ale sam sobie zaprzeczasz - skoro tak zalezy ci na opisach i nie straszne ci sa oceny bdb to powinienes jezdzic do roznych sedziow i sprawdzic jak twoj reproduktor ma sie w oczach innych - np znawcow rasy - a nie ciagle u tej samej sedziny
.

Chyba umiem czytać?

Bila1 i HAWAN mam nadzieje, że tak jest jak piszecie.

Pozdrawiam wszystkich !

Posted

HAWAN napisał(a):
Prawda jest taka, że:
po 1. "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził"
po. 2. strach przed ewentualną konkurencją wywołuje w co poniektórych odruchy niechęci wobec praktyki Oddziału Reszowskiego.
A ja uważam że ZK Rzeszów zasługuje na jak na razie na same komplementy i jako chyba pierwszy oddzial w Posce staje na wysokości wystaw europejskich. A sposób na podawanie na bieżąco liczby zgłoszonych psów w rasach jest praktykowany m.in. w takich krajach jak Austria i jakoś Austriacy nie cierpią w tego powodu na liczebności wystawców, wręcz przeciwnie! i na pewno nie można o Nich powiedzieć że brak im doświadczenia w organizacji.

Ale w Austrii podaja tylko stawki ilościowe w rasach, bez danych personalnych właścicieli...To tak dla ścisłości.:lol:

Pzdr.

Posted

Zgadza się Asiaczku - masz rację, ale wprowadzane jest na bieżąco:razz:
Co nie zmienia postaci rzeczy w powstałym tu problemie, że ten który orientuje się w swojej rasie i występujących psach i bez danych personalnych - tylko po psach w klasie -potrafi się domyslic kto będzie, a ten który np. dopiero nazwijmy to "się wprawia" to z nazwiskiem czy bez i tak dla niego taka informacja jest niewiadomą.

Posted

HAWAN napisał(a):
Zgadza się Asiaczku - masz rację, ale wprowadzane jest na bieżąco:razz:
Co nie zmienia postaci rzeczy w powstałym tu problemie, że ten który orientuje się w swojej rasie i występujących psach i bez danych personalnych - tylko po psach w klasie -potrafi się domyslic kto będzie, a ten który np. dopiero nazwijmy to "się wprawia" to z nazwiskiem czy bez i tak dla niego taka informacja jest niewiadomą.

Tak, tak. Przed każda wystawa w Austrii wchodze wielokrotnie na dane statystyczne danej wystawy i sprawdzam... Ah, te emocje...;)

Pzdr.

Posted

Atik napisał(a):
pentu, brawo! Samo sedno sprawy. To nie jest żaden wykaz, tam nie ma danych psów i klas. A to nam wolno zamieszczać. Tych, dla których to problem odsyłam do Przewodniczącej Oddziału.

Atik ten wykaz jest z podziałem na klasy:evil_lol:.

Kwestia znajomości obsługi plików pdf i oprogramowania.
Wiele państw przedstawia przynajmniej stawki, niektóre nawet publikują pełne katalogi, inne zaskakują dodatkowymi psami, których nie ma w katalogu.

Posted

... a mi tym bardziej nie przeszkadza ;)

wiecie co mio się tak naprawdę podoba w tej liście? mogę sobie zobaczyć "ilu nas jest" i czy będę sobie mogła z kimś, może bardziej doświadczonym pogadać o rasie etc. jedyny pies w rasie to żadna zabawa :/

Posted

Mi też nie przeszkadza.. Daje mi to wybór - jeżeli od zgłoszenia do wystawy mojemu psu coś się stanie - straci formę,wypadnie mu włos - to znając stawkę wiem czy mam po co jechać ... Jestem krytyczna i wiem że są ładniejsze od mojego. Zaoszczędzoną kasę wydam na następne zgłoszenie.

I w druga stronę- widząc nazwisko dawno nie widzianej osoby - specjalnie się zgłaszam żeby móc się spotkać i pobalować :) .

Nie wiem jak jest przy innych ringach - zapraszam do ringu COLLIE ROUGH I SMOOTH. Atmosfera (z tego co słyszałam od innych wystawców nie-collie) NIEPOWTARZALNA.

zapraszam !!!

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Ja jestem bardzo zadowolona z wykazu i z osobistej korespondencji z Oddziałem :lol:
Bardzo dziękuję w imieniu swoim, i forum flatowego, na którym również uczestnicy wystawy są zachwyceni :iloveyou:

Ewka pewno sie zobaczymy!!!Zycze wyladowania na pudle:evil_lol: