Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My juz zgłoszeni :multi:
Atik -czy bedzie mozliwe takie rozplanowanie godzin sędziowania, aby dało sie wystawic suczke basenji w młodziezy i pinczerke mini w pośredniej :???:please...:modla:

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuza&Ofi napisał(a):
Jeżeli chciałabym zgłosić szczeniaczkę na wystawę, a w tej chwili jedynym jej dokumentem jest metryka, to mogę jedynie zarejestrować psa w moim oddziale? Wtedy wpisze do formularza zgłoszeniowego nr rejestracyjny, a w polu "nr rodowodu"- "w przygotowaniu" ? :oops:

Dokladnie tak. jezeli masz nr rejestracyjny to mozesz na jego postawie (i ksera metryki) zglaszac w klasie szczeniat i mlodziezy (rodowod w przygotowaniu).

Posted

figazmakiem - jutro będę wiedziała czy jedziemy, jeśli pasuje ci miejsce w C klasie z twoim i naszym (2os) psiakiem (55 w kłębie) ;)

...mieliśmy zacząć w bydgoszczy, ale może się wyrobimy :roll:

Posted

...i mam pytanko, bo oczywiście musimy małego jeszcze zarejestrować - nasz oddział ZKwP znajduje się tam, gdzie przynajmniej jedno z nas jest zameldowane, w mieście gdzie pies się urodził = odział hodowli czy możemy sobie niejako oddział "wybrać" i w takim mieście gdzie zarejestrujemy tam będzie nasz oddział ???

Posted

Możesz sobie wydrać oddział nawet na drugim końcu Polski :p, ale zazwyczaj wybiera się najbliżej miejsca zamieszkania, gdyż łatwiej załatwiać na miejscu wszelkie formalności :lol: Tam gdzie zarejestrujesz psiaka tam będzie Twój oddział.

Posted

nigdy nie bylam Rzeszowie i chciala bym pojechac na ta wystawe czy moglby ktos podac mi namiary na jakis noclego bede z Czarnym Ruskiem :p z piatku na sobote blisko wystawy (prawdopodobnie bede jechac pociagiem)
z gory dziekuje z odpowiedz

Posted

Hotel Polonia; tel: 017 852 03 12; adres: 35-005 Rzeszów, Grottgera 16

Hotel Sportowy; tel: 017 859 24 83; adres: 35-010 Rzeszów, ks. Jałowego 23a

w tych można nocować z psami (o innych nie wiem);
Polonia jest naprzeciwko dworca kolejowego,
Sportowy nieco dalej, ale za to blisko parku;

z obu hoteli jest mniej więcej taka sama odległość do hali sportowej,
5 minut taksówką, ale spokojnie można się przespacerować :bluepaw:

Posted

Iwona1984 napisał(a):
próbuje 3 raz wysłać zgłoszenie koledze i wyskakuje mi ze
Pole "Nazwisko"może być puste!!!

miał ktoś taki komunikat,

wszystkie potrzebne pola wypełniłam

nie- ja wysyłałam dwa zgłoszenia i wsio normalnie poszło- może to wina komputera? spróbuj z innego może ?

Posted

Z Dworca PKP wcale nie jest aż tak blisko na piechotę. Ale jeśli ktoś lubi zrobić sobie spacer przez miasto z psem i z klamotami to jakieś pół godziny i jest na miejscu.:evil_lol:

Posted

Juta napisał(a):
Z Dworca PKP wcale nie jest aż tak blisko na piechotę. Ale jeśli ktoś lubi zrobić sobie spacer przez miasto z psem i z klamotami to jakieś pół godziny i jest na miejscu.:evil_lol:

he, he - mozna sie rozgrzac przed wystawą - lecąc z klamotami i psem przez pół miasta da sie pewnie nawet zadyszke złapiac :evil_lol:
blisko moze nie jest, ale zdaje sie ostatnio przez PKP wyjatkowo tanio- jesli to nie podstepna propaganda to bilet tzw turystyczny kosztuje teraz tylko 39 zł:crazyeye: ( jak nic nie zmienili to mozna z nim jechac od piatku po południu, do poniedziałku 6 rano po całej Polsce pociagami osobowymi i/lub pospiesznymi)

Posted

[quote name='Tascha'](...)blisko moze nie jest, ale zdaje sie ostatnio przez PKP wyjatkowo tanio- jesli to nie podstepna propaganda to bilet tzw turystyczny kosztuje teraz tylko 39 zł:crazyeye: ( jak nic nie zmienili to mozna z nim jechac od piatku po południu, do poniedziałku 6 rano po całej Polsce pociagami osobowymi i/lub pospiesznymi)

"Bilet turystyczny uprawnia do nieograniczonej liczby przejazdów w klasie dowolnej pociągów PKP Przewozy Regionalne, od godz. 18:00 w dniu roboczym poprzedzającym bezpośrednio kolejno po sobie następujące dni wolne od pracy, do godz. 6:00 pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.

Bilet turystyczny można kupić wyłącznie w kasie biletowej. Jego cena wynosi 39 zł. Łącznie z biletem turystycznym lub do okazanego biletu, podróżny może kupić bilet ze zryczałtowaną opłatą na wielokrotny (10,00 zł) lub jednorazowy (4,50 zł) przewóz roweru."

Tylko trzeba zwrócić uwagę na to do jakiej spółki należy ten pociąg, którym chcemy się wybrać. Teraz pośpieszne w "lwiej" części należą do PKP IC, więc można na tym się "drogo przejechać".

Posted

o ile nic od stycZnia sie nie zmieni to mamy super polaczenie z Gdyni w piatek o 8:50 (expres bezposredni do Rzeszowa) :p wiec jezeli chodzi o bilet turystyczny to chyba nas nie obejmnie a szkoda. Jutro ide na dworzec i sie wszystkiego dowiem mam nadzieje ze decyzji nie zmienie:roll:

Posted

Tascha napisał(a):
he, he - mozna sie rozgrzac przed wystawą - lecąc z klamotami i psem przez pół miasta da sie pewnie nawet zadyszke złapiac :evil_lol:
blisko moze nie jest, ale zdaje sie ostatnio przez PKP wyjatkowo tanio- jesli to nie podstepna propaganda to bilet tzw turystyczny kosztuje teraz tylko 39 zł:crazyeye: ( jak nic nie zmienili to mozna z nim jechac od piatku po południu, do poniedziałku 6 rano po całej Polsce pociagami osobowymi i/lub pospiesznymi)

Hehe, ja tak się rozgrzewałam w zeszłym roku. Rzekłabym, że prawie podwójnie bo źle mnie skierowano. A potem przez pół wystawy dochodziłam do siebie :cool3:.

Turystycznym w tym roku już jechałam, ale za dużo więcej bo za około 70 zł. I ekonomicznym też już jechałam, za tyle samo co udawany turystyczny:evil_lol:. Więc też było mało ekonomicznie. Natomiast miałam kiedyś sytuację, że Przewozy Regionalne policzyły mi za przejazd na trasie nie uwzględniając tego, że po drodze jest całkiem inny przewoźnik. W efekcie musiałam kupić nowy bilet u konduktora a z tamtym miałam potem przeprawę aby go oddać, bo niby miało być bez problemu. pech chciał, że miałam niewiele więcej luźnych pieniędzy więc do domu wracałam prawie o suchym pysku, bo kasa poszła na bilet. Nawet nie wiecie ile w takiej sytuacji na trasie paruset km można jeść jedną małą kanapeczkę:razz:;)

Posted

Turystycznym w tym roku już jechałam, ale za dużo więcej bo za około 70 zł.
Ze strony PKP

W związku z tymi zmianami od 1 grudnia 2008 r. PKP Przewozy Regionalne wprowadzają nową ofertę:
- Bilet turystyczny – w cenie 39,00 zł, ważny będzie w klasie dowolnej we wszystkich pociągach uruchamianych przez PKP Przewozy Regionalne;
Tak więc te zmiany zostały wprowadzone całkiem niedawno .może jechałaś tym za 70 zł jeszcze przed ich wprowadzeniem:cool3:

Posted

Iwona1984 napisał(a):
próbuje 3 raz wysłać zgłoszenie koledze i wyskakuje mi ze
Pole "Nazwisko"może być puste!!!

miał ktoś taki komunikat,

wszystkie potrzebne pola wypełniłam

Iwonka ja miałam taki myk, ale chyba ze trzy razy. Wreszcie wpisałam nazwisko w polu drugi własciciel i poszło prosto do ZK :evil_lol::evil_lol:
Za parę minut przyszło mi potwierdzenie.

Posted

vanessa napisał(a):
Iwonka ja miałam taki myk, ale chyba ze trzy razy. Wreszcie wpisałam nazwisko w polu drugi własciciel i poszło prosto do ZK :evil_lol::evil_lol:
Za parę minut przyszło mi potwierdzenie.

teraz mi to mowicie:mad::mad::mad:

Posted

Dziewczyny, odnośnie spacerku - nie wzięłam pod uwagę klamotów:eviltong:
poza tym, codziennie tak łażę z domu do pracy i z powrotem;

Jeśli pójdzie się odpowiednią trasą, to naprawdę można mieć fajny spacerek - z dworca jest rzut beretem do ulicy Grunwaldzkiej, potem przez 3 Maja i aleję Lubomirskich (te 3 ulice to deptak miejski). Wychodząc z alei widać już halę.

Piechurom życzę dobrej pogody:lol:

Posted

Iwona1984 napisał(a):
teraz mi to mowicie:mad::mad::mad:

Wiesz, że jestem kobietą pracującą i mam niesłychanie towarzyskie psy, którym sie nie uśmiech siedzieć na kompie :cool3: przy pańci ?/wolą szaleństwa/do tego ja muszę być przy nich jako widz bo inaczej to wiesz co robi Masa i Katia.:evil_lol::evil_lol:
Jakby co to tel. masz.:):)

Posted

Odnosnie tych piekielnych biletów PKP -
co nieco pogrzebałam...
39zł jest bilet turystyczny ważny na pociagi osobowe (obsługiwane przez PKP Przewozy Regionalne), bilet jest wazny od piątku godz. 18 do poniedziałku godz. 6 rano
bilet turystyczny na pospieszne nazywa sie jakos troche inaczej- kosztuje 65 zł, wazny jest na pociagi pospieszne i TLK zdaje sie , ale lepiej dopytac( obsługiwane teraz przez Intercity, w TLK trzeba dodatkowo wykupic miejscówke), ten bilet jest wazny od piątku od godz 19 do poniedziałku do godz 6 rano;

Posted

Pierwsza partia potwierdzeń dla wystawców zagranicznych została wysłana. Jeżeli macie kogoś znajomego z zagranicy, kto zgłosił to możecie powiedzieć, że do nich już wysyłamy. Do polskich wystawców pewnie koło połowy stycznia.
W ostatnich kilku dniach blokowały się nam serwery, dlatego prosimy o nie zostawianie zgłoszeń na ostatnią chwilę. I jeszcze prośba z opłatami. Jeżeli ktoś płaci za kogoś to niech to zaznaczy na przekazie. Prosiliśmy o wpisywanie na przekazie danych psa, nie wszyscy to robią. A w przypadku gdy ktoś płaci za kogoś i nie napisze ani danych psa, ani za kogo płaci, identyfikacja takiego przelewu graniczy z cudem ... A później są niepotrzebne nerwy w sekretariacie ;)

Posted

A co ja mam powiedzieć ???

Dostałam potwierdzenie na moją pocztę o treści :

"Potwierdzamy wstępną rejestrację zgłoszenia psa na wystawę. Potwierdzenie prosimy traktować wyłącznie jako rejestrację w internetowej bazie danych. Po zarejestrowaniu w bazie Związku Kynologicznego nastąpi przesłanie kolejnej poczty e-mail z potwierdzeniem tej czynności przez naszego pracownika. Formalne potwierdzenie zostanie przesłane pocztą tradycyjną.

Podstawowe dane psa

Nazwa: SCOTTISH BLUE MELODY
Przydomek: Silvello FCI
PKR: PKR.I-60353
Klasa: pośrednia
Rasa: Owczarek szkocki długowłosy "

BEZ NR ZGŁOSZENIA- oglądałam we wszystkich dostępnych wersjach (html i inne, załączniki i inne).

Musiałam zrobić przelew dzisiaj - zlecić go - z przyczyn osobistych.
Nie wiem co jest z pocztą. Doślę potwierdzenie wpłaty mailem razem, z nr zgłoszenia KTÓRY zupełnie przypadkiem RACZYŁ mi się ujawnić (kilka minut temu) gdy moją pocztę odebrałam przez konto gmai na którym to ta sama wersja listu wyglądała tak:

"Niniejszym potwierdzamy rejestrację zgłoszenia psa na wystawę.
Potwierdzenie prosimy traktować wyłącznie jako rejestrację w naszej bazie danych.
Formalne potwierdzenie zostanie przesłane pocztą tradycyjną.
Podstawowe dane psa
[Nazwa]: SCOTTISH BLUE MELODY,
[Przydomek]: Silvello FCI,
[PKR]: PKR.I-60353,
[Klasa]: pośrednia,
[Rasa]: Owczarek szkocki długowłosy,
[Nr rejestracji zgłoszenia]: 803. "

No i cóż ja biedny człowiek mogę :cool3::cool3::cool3: ???

Gdybym przez picasa zdjęć nie wysyłała to bym o nr nie wiedziała :eviltong:

Oczywiście w danych tytuł przelewu zamieściłam moje nazwisko, dane psa i rasę.

Mam nadzieję że brak numeru nie będzie wielka przeszkodą ???