Atik Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 II MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA PSÓW RASOWYCH CACIB - Rzeszów, 7-8.02.2009 Termin przyjmowania zgłoszeń: 05.01.2009 r. lub do wyczerpania limitu zgłoszeń 2500 psów Zgłoszenia prosimy przesyłać za pośrednictwem FORMULARZA ELEKTRONICZNEGO wkrótce opublikowanego na naszej stronie www.zkwp.rzeszow.pl lub czytelnie wypełnione zgłoszenia prosimy przesłać na adres: Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Rzeszowie 35-042 RZESZÓW, ul. Żwirki i Wigury 8 !!! zgłoszenia wysłane e-mailem nie będą brane pod uwagę !!! Opłaty za udział w wystawie wynoszą: Pierwszy termin - do 5.01.2009 - pierwszy pies (z katalogiem) - 100 zł - kolejne - 80 zł - szczenięta, weterany, intery - 40 zł - rasy polskie, bezpłatnie, pod warunkiem wystawienia Drugi termin - do 31.01.2009 - pierwszy pies - 150 zł - kolejne - 120 zł - szczenięta, weterany, intery - 100 zł - rasy polskie, bezpłatnie, pod warunkiem wystawienia Opłaty wniesione po 31.01.2009 i w dniu wystawy wynoszą 180 zł za każdego psa. UWAGA! Opłaty za wystawę będą uznawane wyłącznie na podstawie wyciągu bankowego. wystawcy zagraniczni za pierwszego psa (z katalogiem) - 45 € za każdego następnego psa(bez katalogu) - 40 € Klasa szczeniąt, weteranów (bez katalogu) - 20 € Interchampiony (bez katalogu) - 20 € Rasy polskie (bez katalogu) - bezpłatnie – pod warunkiem wystawienia Konkurencja „Młody prezenter” - bezpłatnie Opłaty za udział w wystawie prosimy kierować na konto: PKO BP I Oddział Rzeszów :11 1020 4391 0000 6302 0079 8694 UWAGA! W tytule przelewu proszę podać rasę, nazwę i przydomek psa/psów, których dotyczy wpłata oraz imię i nazwisko właściciela psa/psów i otrzymany nr zgłoszeniowy, dotyczy wystawców zgłaszających psa za pomocą elektronicznego formularza ! PROPONOWANA OBSADA SĘDZIOWSKA/SUGGESTED JUDGES SOBOTA - 07.02.2009 r. grupy FCI – II, III, IV, V, VII II HANS BIERWOLF (AT) – bokser pręgowany, bokser żółty, rottweiler, pies z Majorki, pies kanaryjski DANILO GIORGIO (I) – sznaucer miniaturowy, sznaucer średni, sznaucer olbrzym JOANNA KIEŁKIEWICZ (PL) – berneński pies pasterski, duży szwajcarski pies pasterski, appenzeller, entlebucher, aidi, mastiff hiszpański, mastiff neapolitański NATALIA NEKRESIENE (LT) – owczarek kaukaski, owczarek środkowoazjatycki, bernardyny, pirenejski pies górski, mastiff pirenejski, mastiff tybetański ZBIGNIEW OSTROWSKI (PL) – doberman, pinczer miniaturowy, pinczer średni KARL REISINGER (AT) – hovawart, nowofundland, landseer, leonberger PHYLLIS PODUSCHKA-AIGNER (AT)– dog niemiecki, tosa, fila brasileiro, shar pei, pozostałe rasy MAGDALENA ŚWIĘTOŃ (PL) – czarny terrier SOM TAMAS (HU) – buldog angielski, bullmastiff , cane corso, dog argentyński, dog de Bordeaux III ANDREJ KISLIAKOV (BLR) - foksterier krótkowłosy, foksterier szorstkowłosy, terier walijski, terier szkocki, sealyham terrier, cairn terrier, jack russell terrier, parson russell terier , kerry blue terrier MAGDALENA KOZŁOWSKA (PL) - american staffordshire terrier, staffordshire bull terier IGOR SELIMOVIC (HR) - bulterier miniaturowy, bulterier, west highland white terrier, irish soft coated Wheaten Terrier JOANNA SZCZEPAŃSKA-KORPETTA (PL) - yorkshire terrier MAGDALENA ŚWIĘTOŃ (PL) – airedale terrier, bedlington terrier, manchester terrier, terrier irlandzki, niemiecki terrier myśliwski, border Terrier, lakeland terrier, terrier czeski, pozostałe rasy IV RAMUNE KAZLAUSKAITE (LT) – jamniki V ZYGMUNT JAKUBOWSKI (PL) - pies grenlandzki, samoyed, karelski pies na niedźwiedzie, szpic wilczy, szpic duży, szpic średni, szpic mały, szpic miniaturowy, szpic włoski, chow chow, eurasier, shiba, basenji, pozostałe rasy BARBARA LARSKA (PL) – akita, akita amerykańska, alaskan malamute, siberian husky, łajka rosyjsko-europejska, łajka wschodniosyberyjska, łajka zachodniosyberyjska VII ELŻBIETA SOBIESZCZAŃSKA (PL) – wyżły kontynentalne LAKODI CSABA ZSOLT (RO) – wyżły brytyjskie Młody Prezenter - Maria Bruska-PL NIEDZIELA - 08.02.2009 r., grupy FCI – I, VI, VIII, IX, X, I ERICH BÖSL (D) - ON BARBARA LARSKA (PL) – bearded collie, borded collie, owczarek staroangielski Bobtail, owczarek podhalański, polski owczarek nizinny NATALIA NEKRESIENE (LT) – owczarek szkocki długowłosy, owczarek szkocki krótkowłosy, owczarek szetlandzki, biały owczarek szwajcarski, ceskoslovensky vlcak, owczarek południoworosyjski Jużak, komondor IGOR SELIMOVIC (HR) – owczarek belgijski: groenendael, laekenois, malinois, tervueren, owczarek francuski beauceron, owczarek francuski briard, owczarek pirenejski, owczarek australijski, welsh corgi cardigan, welsh corgi pembroke, bouvier des Flandres, pozostałe rasy VI ZYGMUNT JAKUBOWSKI (PL) – alpejski gończy krótkonożny, bloodhound, dalmatyńczyk, rhodesian ridgeback, posokowiec bawarski, pozostałe rasy KARL REISINGER (AT) – gończy słowacki, ogar polski, gończy polski ELŻBIETA SOBIESZCZAŃSKA (PL) – petit basset griffon vendeen, basset hound, beagle VIII RAMUNE KAZLAUSKAITE (LT) – labrador retriever JOANNA SZCZEPAŃSKA-KORPETTA (PL) – golden retriever LAKODI CSABA ZSOLT (RO) – cocker spaniel amerykańki, cocker spaniel angielski, hiszpański pies dowodny, płochacz niemiecki, springer spaniel walijski, springer spaniel angielski, pozostałe rasy IX HANS BIERWOLF (AT) – cavalieri king charles spaniel, king charles spaniel, pozostałe rasy ANDREJ KISLIAKOV (BLR) – pudle, chin japoński, spaniel tybetański, terier tybetański, Lhasa apso PHYLLIS PODUSCHKA-AIGNER (AT)– Chihuahua krótkowłosy, Chihuahua długowłosy, papillon, brabantczyk, maltańczyk, gryfonik brukselski, gryfonik belgijski MAGDALENA ŚWIĘTOŃ (PL) – chiński grzywacz, bichon frise, coton de tulear, hawańczyk, lwi piesek, shih-tzu SOM TAMAS (HU) – buldog francuski, boston terier, mops X KAZIMIERZ RYCHLIK (PL) – charty Młody Prezenter - Magdalena Kozłowska-PL Obsada sędziowska może ulec zmianie z powodów niezależnych od organizatorów! Formularz jest już na stronie Formularz zgłoszenia Quote
Błyskotka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Zobaczymy :roll:. Obsada na grupę V mogłaby być trochę lepsza ;). Quote
AnkaW Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Niezależnie od obsady planujemy wstawić się na 100% :p Quote
MateUsz Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 mam miłe wspomnienia z tegorocznej wystawy na 100% będę :) Quote
panienkabubu Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Ach, szkoda, że jest kilka dni do tyłu niż poprzednia, bo chciałam tam zakończyć Intera! Buuuuuuuuuuuuu :p Quote
Atik Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Już za kilka dni na stronie oddziału będzie szczegółowa rozpiska na rasy i formularz zgłoszeniowy. Quote
Kasia&Asti Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ale poszaleli z tymi płatnościami po 5 stycznia... 180 zł!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Karmi Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Kasia&Asti napisał(a):Ale poszaleli z tymi płatnościami po 5 stycznia... 180 zł!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Właśnie!!! To mój oddział ale aż się :angryy: Porównując inne wystawy ceny są z kosmosu!:mad:Wrocław międzynarodowa 100 a w ,,dniach wystawy" 150, Poznań ,,w terminie zgłoszeń" 120 po terminie 150. Nie sposób porównywać rangi wystawy poznańskiej i rzeszowskiej :lol: Skąd więc taki cennik?:roll: ps. Może mój drogi :razz: oddziale idź na całość. Można jeszcze pobierać wyższe opłaty od tych płacących na wystawie. A co se żałować???...:p Quote
niceravik Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Karmi napisał(a):... ps. Może mój drogi :razz: oddziale idź na całość. Można jeszcze pobierać wyższe opłaty od tych płacących na wystawie. A co se żałować???...:p W tym kierunku mam pomysł :multi:. Za psy z obcietymi ogonami lub uszami - "standardowa stawka x 5" :mad:. Zaś handler obowiązkowo też musi być kopiowany, i dodatkowo na ringu zamaskowany /np. rajstopy na głowie :evil_lol:/. Quote
Light of Shin-Ra Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Jak znam życie to grzywki dostanie pan Kazimierski:placz: Quote
Kasia&Asti Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 A kto konkretnie będzie oceniał brytyjczyki w grupie VII???:razz: Quote
panienkabubu Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 No to czekamy na sędziów :cool3: Quote
M&S Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 szpice mógłby sędziować P. Jakubowski, ale opłata za wystawę:crazyeye::crazyeye: a ja narzekam na opłaty w Warszawie (chyba że w 2009 r. wszystkie wystawy będą droższe:-o) Quote
bila1 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 cena w pierwszym terminie jest zupełnie rozsądna, a potem... cóż, trzeba się sprężyć i zapłacić do 5 stycznia; Quote
Kasia&Asti Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 no tak, choć to może być dość trudne...zwłaszcza po świąteczno-sylwestrowych wydatkach...:razz: Quote
Karmi Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Maks i Spark napisał(a):szpice mógłby sędziować P. Jakubowski, ale opłata za wystawę:crazyeye::crazyeye: a ja narzekam na opłaty w Warszawie (chyba że w 2009 r. wszystkie wystawy będą droższe:-o) Sie nie martw. ;) Tak drogo to tylko u nas :lol: ps. To chyba najdroższa wystawa w Polsce? Zna ktoś wyższą stawkę? bila1 napisał(a):cena w pierwszym terminie jest zupełnie rozsądna, a potem... cóż, trzeba się sprężyć i zapłacić do 5 stycznia; Bila zostałaś wodnikiem naszego ZK czy co?:eviltong: Quote
bila1 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 hmmm... wpominam niedawną wystawę w Przemyślu: zapłaciłam w pierwszym terminie, ale okazało się, że nie data na kwitku się liczy, lecz data wpływu na konto odziału; na wystawie dopłacilam 15 zł i w sumie wyszło 80 zł za zwykłą, małą krajówkę; bosssko:diabloti: Quote
Aziza Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 bila1 napisał(a):hmmm... wpominam niedawną wystawę w Przemyślu: zapłaciłam w pierwszym terminie, ale okazało się, że nie data na kwitku się liczy, lecz data wpływu na konto odziału; na wystawie dopłacilam 15 zł i w sumie wyszło 80 zł za zwykłą, małą krajówkę; bosssko:diabloti: Witam w "klubie"! Przelew zrobiłam 5, zaksięgowali 6 i tez musiałam dopłacić. Komentarz pani księgowej: trzeba było zrobić przelew rano a nie wieczorem. :diabloti: Quote
Elitesse Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 ciekawe jak podziela sedziow :roll: Quote
katik Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Elitesse napisał(a):ciekawe jak podziela sedziow :roll: też mnie to ciekawi. Quote
Basik Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Jak juz będzie podział dajcie znać! Ja mam kawał drogi.... Quote
Musiałek Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Ja myslę że i my tym razem do rzeszowa zawitamy :) ciekawe kiedy bedzie rozpiska na rasy :) Quote
Atik Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Co do podziału na rasy proszę o jeszcze chwilę cierpliwości. Z powodów niezależnych zrezygnowało dwóch sędziów i na ich miejsce szukamy nowych. Chodzi o sędziego Marto Steinbachera i Andrzeja Kaźmierskiego (Light of Shin-Ra - nie był planowany na grzywki) Quote
Zuza i Noddy Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Może będzie ktoś jechał przez Częstochowę? Quote
psiulka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ja na pewno będę w oba dni jako widz i pewnie jako wolontariusz... ;) Quote
Recommended Posts