Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malgos napisał(a):
Kociaki chciałyby pokazać się na stronce :smile:

No wiem ja! Tyle, że dopiero jutro popołudniu lub w niedzielę, na kompie tylko doskokiem bowiem byłam a jak byłam to było co inne do roboty.

Posted

No i jeszcze pokazała się światu (tzn. na stronce) Nadinka i jej maluchy :)

Miałam dziś ciekawy telefon- wbrew pozorom rzadko się takie (na szczęście) zdarzają:

-Dzień dobry. Chcieliśmy wziąć małego kotka dla dziecka...
(W tym momencie już zapala mi się czerwona lampka)
...ale pani weterynarz mówiła, że trzeba kota wykastrować.
-Tak, to jest warunek adopcji.
-Ale czy to jest konieczne?
-Tak.
-To chyba zrezygnujemy. Do widzenia.

:roll: :roll:

Posted

Ja miałam ostatnio inny przypadek.
Przychodzę do pracy w Trzebini i Pani pracująca w kuchni pyta mnie czy znam malgos. Ja na to , że tak. Ona odparła, że córka dzwoniła w sprawie adopcji kociaka czarnego 8-miesięcznego, ale jak usłyszeli, ze wymagana jest umowa adopcyjna to dziękują. Pani ponownie zapytała o tę kwestię i jak usłyszała, że jednak jest wymagana umowa podziękowała ponownie.

Posted

Tak to jest z kotami, niestety.
Poważny kandydat na opiekuna nie boi się żadnej umowy, bo i czego?
Gdy w pierwszym zdaniu słyszę: "Chcemy zaadoptować kota", to już wiem, że jest szansa na dobry dom :smile:
A cywilizacja jeszcze nie wszędzie dotarła...

Posted

Na szczescie jest coraz wiecej osob, ktorzy po krotkiej dyskusji pojmuja problem bezdomnosci zwierzat. Moze doczekamy, ze takie telefony beda nalezec do przeszlosci. Ja tez mialm szczescie w poniedzialek spotkac dwie osoby ktore kupily szczeniaki w pseudo, buldozka i york. Obydwa szczeniaczki kupione w dwoch roznych miejscach, niestety u obydwu podejrzenie parvo. Po wymianie kilku zdan, przyznaly mi racje ze Polak madry po szkodzie i nastepnego psiaka by juz nie kupily w pseudo tylko przygarnely by bezdoniaka. Nie mozna miec Mercedesa w cenie roweru. PROSTE

Posted

To wiecie co ja kiedyś usłyszałam? Na wieść o obowiązkowej sterylizacji suczki Pan powiedział mi:

JAkim cudem Pani decyduje o cudzie narodzin? Tylko Bóg ma takie prawo. W naszej rodzinie jest siedmioro dzieci i każdemu z nich pragniemy pokazać misterium życia, moment narodzenia. Niech patrzą i uczą się jakie to piękne.

Żadne argumenty, nic, że co potem zrobi ze szczneiaki... nieważne... misterium, misterium mu się zachciało. Niestety telefon odbierałąm jako członek patrolu, bo w innym wypadku... no chyba bym mu wiązankę puściła...

Posted

Betbet :D a czy żona tego pana ma podobne zdanie na temat owego "misterium"?
Czy po prostu czegoś im brakuje... albo czegoś za dużo...

Ech.
Made in Poland.

Posted

Betbet napisał(a):
To wiecie co ja kiedyś usłyszałam? Na wieść o obowiązkowej sterylizacji suczki Pan powiedział mi:

JAkim cudem Pani decyduje o cudzie narodzin? Tylko Bóg ma takie prawo. W naszej rodzinie jest siedmioro dzieci i każdemu z nich pragniemy pokazać misterium życia, moment narodzenia. Niech patrzą i uczą się jakie to piękne.

Żadne argumenty, nic, że co potem zrobi ze szczneiaki... nieważne... misterium, misterium mu się zachciało.

Taaa, misterium...
Ciekawe czy widział "misterium" życia w schronisku i misterium śmierci. Pewno nie.

A Kola zamieszkał dziś w nowym domu- W Alwerni :smile:
Oj, wysiedział się chłopak u mnie- prawie cztery miesiące.

... i jeszcze zapomniałam:
U p. Zosi na Południu są trzy, niespełna trzymiesięczne, piwniczne kociaki z Libiąża (jeden nie ma stopy w tylnej łapce, ale świetnie sobie radzi). Pani dokarmiająca matkę zafundowała im pierwszą wizytę u weta, odpchlenie i odrobaczenie, karmę i (za dwa tygodnie) szczepienia. Zapłaci też za sterylkę matki- trzeba ją tylko złapać (tzn. kotkę :smile:) . P. Zosia podjęła się ich udomowienia i będą szukać domów. Na razie gryzą :diabloti:

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Niech fruną szkraby do nowych domków!!!

...i to szybko! Następne czekają...

Dzięki Ika za allegro :loveu:
Na Gumtree też dość ładny odzew- warto :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...