malgos Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Moje wspaniałe chłopaki- Puszek i Kropek- pojechały dzisiaj do domku- aż w Przemyślu! Razem! Dzięki Wam dziewczyny za ogłaszanie :modla:
mamucik1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 malgos napisał(a):Moje wspaniałe chłopaki- Puszek i Kropek- pojechały dzisiaj do domku- aż w Przemyślu! Razem! Dzięki Wam dziewczyny za ogłaszanie :modla: :multi::multi::multi:
Ulaa Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 malgos napisał(a):Moje wspaniałe chłopaki- Puszek i Kropek- pojechały dzisiaj do domku- aż w Przemyślu! Razem! wspaniale! sporo osób z allegro pytało czy można Puszka zabrać oddzielnie, a on z braciszkiem taki świat drogi przebył :multi: Nowy domek specjalnie po nich przyjechał?
Jade_Natalia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Dzisiaj przed chwilką ta kotka:Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Kicia pojechała do nowego domu. Zamieszkała w Młoszowej, zostanie wysterylizowana. Umowa jest u mnie:p
Ada-jeje Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Natalia wracam po raz ktorys do pytania kiedy wasza kotka bedzie wysterylizowana.
malgos Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ulaa napisał(a):sporo osób z allegro pytało czy można Puszka zabrać oddzielnie Nowy domek specjalnie po nich przyjechał? Więcej tel. było oczywiście o Puszka, ale były też osoby, które wyrazily chęć wzięcia obu. Domek przyjechał po nich do Krakowa.
Weronikaa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Odezwał się do mnie na GG pan z ogłoszenia Melonka. Jest chętny na adopcję :) ale jeszcze nie wie czy na pewno weźmie kocurka. Miał kilka pytań, jednak powiedziałam mu, żeby zadzwonił na nr tel. podany w ogłoszeniu (507-***-382 - nie wiem czy to nr Malgos czy Mamucik, ale przy ogłaszaniu brałam go ze stronki ;)) 3majmy kciukasy :loveu:
malgos Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Nie wiem czy to był ten pan, ale Melonek dziś przeprowadził się do nowego domku w Żarkach :-)
Weronikaa Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Super :multi::multi: Ale ja tez nie wiem skąd ten chętny pan był. PS. Malgos, czy ten nr tel. jest Twój ? :cool3:
malgos Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Koty zabrane ze schroniska w Olkuszu 2 stycznia: Felix- kilkuletni kocurek - w momencie zabrania: zapalenie oskrzeli (kichał, kaszlał), zapalenie spojówek (oczy zupełnie zaklejone ropą- widoczne są jeszcze wyłysienia wokół oczu), świerzb w uszach, biegunka, bardzo wychudzony. Obecnie jeszcze w trakcie leczenia świerzbu, odrobaczony.
malgos Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Pedro. Zabrany z zapaleniem oskrzeli i kaszlem, świerzb w uszach, na grzbiecie galopująca grzybica. Wyleczony, odrobaczony, grzybica jeszcze w trakcie leczenia.
malgos Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Spinka- młodziutka koteczka, Zabrana z zapaleniem oskrzeli- wyleczone. Świerzb w uszach- w trakcie leczenia, odrobaczona. Felicja- młoda koteczka. Przypuszczalnie nie przebywała tam długo, bo była w stosunkowo dobrej kondycji- była tylko przeziębiona i zapchlona. W uszach świerzb- leczymy, jest odrobaczona.
malgos Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Samanta- młoda trikolorka. W momencie zabrania miała zapalenie gardła, biegunkę, była niewyobrażalnie zapchlona, zarobaczona (m.in. tasiemiec) w uszach świerzb, u podstawy uszu grzybica. Już wyleczona, odrobaczona, jeszcze w trakcie leczenia świerzbu i grzybicy.
Jade_Natalia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ta koteczka:Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Koteczka odeszła dzisiaj za TM:-(. Zagryzł ją Kajtek...(*)
Ada-jeje Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 smutne, ale czasem tak jest ze ratujemy jednego zwierzaka, placac zyciem innego.:placz::placz::placz:
Ulaa Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Melon w nowym domku: i jego nowe krolestwo:
malgos Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 O qrczę, ale przeszedł chłopak awans społeczny :crazyeye: :lol: Byłam przekonana, że będzie miał dobrze, ale, że aż tak :roll: A fotki skąd? Dajcie je, proszę, na stronkę.
Ulaa Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Przyszły na meila fundacyjnego :) Hanek pewnie wstawi na stronkę :cool3: Malgos, czy któryś olkuski kot potrzebuje już ogłoszeń?
dominik_a Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Wczoraj wydałam tą małą czarną koteczkę, przyjechał po nią Pan z Trzebini. Jestem pewna, ze super trafiła. W zeszłym tygodniu została wysterylizowana koteczka, która była u mnie w lecie, a teraz mieszka w Żarkach. Na poniedzialek zrobiłam termin dla kocurów na kastracje dwa czarne z Zarek i jeden z Libiąza.
Ada-jeje Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Dominika a kto ma niby placic za te kastracje :crazyeye:
malgos Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Z Melonkiem wyszło jednak trochę inaczej. Państwo mieli w domu również królika, który biega wolno po domu i załatwia się do kuwety. Między nim i Melonkiem zaczęły się walki, królik go nękał i przepędzał, zaczął też (królik) załatwiać się gdzie popadnie. Opiekunowie zdecydowali się oddać kotka, chociaż bardzo go polubili. Przywieźli go ze łzami w oczach, ze wszystkim, co dla niego kupili- wiklinowym koszyczkiem, materacykiem, kuwetką, zabawkami. Melonek szukałby nowego domku, ale- już go znalazł! Tym razem w Libiążu.
malgos Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ulaa napisał(a):Malgos, czy któryś olkuski kot potrzebuje już ogłoszeń? Felicja może już być ogłaszana. Jak znajdę chwilę, zrobię jej jeszcze jakieś ładniejsze fotki. Felicja to młoda, ok. 2-letnia kotka. Jest wspaniałą, towarzyską koteczką, bardzo spragnioną kontaktu z człowiekiem. Uwielbia się przytulać, łasić, jest szczęsliwa, gdy się ją głaszcze i okazuje się jej zainteresowanie. Felicja jest niezwykle kontaktowa, bardzo spokojna, rozważna i zawsze pogodna. Po tym, co przeszła, szuka domu, w którym będzie się czuła bezpieczna i kochana i opiekuna, który potrafi docenić jej przemiłe i wierne towarzystwo, a na pewno będzie umiała odwdzięczyć się tym samym.
Ulaa Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 FELICJA kotka wyrwana z OBOZU ZAGŁADY... (536535077) - Aukcje internetowe Allegro dla pozostalych kotkow wystawie tzw. "cegielki" ;) na leczenie
Ada-jeje Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Malgos jezeli kotki ktore sa u Ciebie sa juz zdrowe to moze przed adopcja lepiej bedzie poddac je sterylce. :-o
Recommended Posts